Inlägg

Inlägg som Mulfuß har skrivit i forumet
Av Mulfuß

Kör min Logitech Wireless Touchpad på PCn. Den finns ej mer, men det finns ju denna: Brydge W-Touch. Till min Mac kör jag Apples Magic Trackpad 2.

Dessutom finns en Wacom, en Kensington Orbit Trackball och en Contour ShuttlePro beroende på vad jag gör. Kikar på en 3D Connexion också. Har bra armstöd och inga ergonomiproblem.

Av Mulfuß

Tittade ömt på diskettstationerna till ett par av mina synthar - Kawai K5000s från mitten av 90-talet och min Ensoniq TS-10. Det blir Gotek-emulatorer som kör FlashFloppy extrautrustade med små OLED och vridratt, sen Greaseweazle som är en diskettstation kopplad till en microkontroller och USB till datorn.

Den kan skapa imagefiler av alla gamla diskar i Amiga, Ensoniq, Apple, MS-DOS eller vad man nu hade för format. Sen tjongar man in upp till 1000 floppy images på ett USB-minne i sin Gotek. Den skriver i displayen vad det är för disk man laddar.

Jag kastar inte mina gamla floppys för det, vem vet när dom är bra att ha…

Av Mulfuß
Skrivet av Quenya:

Personligen undviker jag gärna teflon, så Yum Asia tycker jag är att föredra. Äger inte en Bamboo (har en Fuji), men baserat på vad ägare av Bamboon tidigare skrivit i denna tråd så tror jag du blir mer än nöjd med den. Zojirushi har funnits längre och har alltid varit pålitliga. Dessutom spelar de en fin liten trudelutt i slutet av kokningarna. 😉

Bägge är bra, men Zojin är ju belagd med en variant av teflon. Eftersom det är en variant av fluororganisk förening så går det fetbort. Klororganiska kemiska föreningar ska man också vara misstänksam emot. Inget att invända annars mot nån av maskinerna.

Av Mulfuß
Skrivet av Atazhaia:

Lite komiskt att fransmännen ska "översätta" Wi-Fi som är ett hittepånamn. Eftersom det inte är någonting som står för något särskilt förutom att vara något som rullar av tungan lättare än "IEEE 802.11b Direct Sequence". Men går ju att köra med "Institutet för el- och elektronikingenjörers åttahundratvå-punkt-elva direktsekvens" också om man vill.

Det ord som var bra är väl "rétrojeu" för retrospel. Kort och koncist. Men vad de hade för streamer t.ex... Som en person på ett annat forum kommenterade: "Once again they come in a decade after the English words have entered common parlance to impose inferior, unpronounceable-in-any-reasonable-time replacements."

Det är också lite snobbism från centralmakten i Frankrike. Pratade med en kollega om det här - Han sa att ofta finns det bra franska ord från Quebec som är korta och ligger bra i munnen. Där är dom ju omgivna av och en del av en större engelsktalande enhet - Kanada. Detta duger inte åt Académie Française, utan det ses som termer som är slangiga, som nått katten släpat in. Så blir det knöliga termer istället. Det är ju en målkonflikt här, hur bevara det egna språkets särart samtidigt som det utvecklas?

Säger hellre mejl än e-post, men också hellre skrivare än printer. Saker som committa, upstream och pull request ligger inte heller bra i munnen. Med lite tid får vi ett eget språk med bra termer för detta.

Av Mulfuß

Böcker och UHD. Ibland blir det nån CD, vinyl eller Laserdisc. Eller ett spel till Switch eller någon konsol.
Har en massa e-böcker också, det ena utesluter inte det andra.

Av Mulfuß

Spännande! Undrar hur dom löser bandbredden mellan CPU och chipset? Tillbaka till nord och sydbrygga, fast minneskontrollern sitter ju i CPUn.

Ge oss TB4 please! Plus IGP med HDMI 2.1.

Av Mulfuß
Skrivet av maniac:

KBDfans verkar ha startat en egen serie av keycaps, PBTfans.

Deras WoB kit ser intressant ut för egen del (synd bara att det PBT), framförallt när ett GMK ISO NORDE kit inte verkar gå få tag på.

Varför är det synd att det är PBT? ABS är bara trevliga så länge dom är fräscha och släta. När dom slits och får shine är dom ju slut som artister.

Med det sagt, ibland finns det NorDe i en del GMK-gruppköp. Det brukar börja på dyrt för att sen öka, precis som en båthobby. Och - man måste vara med i köpet. Och vänta och vänta…

Av Mulfuß
Skrivet av Valonen:

Grejen med riskokare är väl bekvämlighet? Riset kommer inte smaka annorlunda för det kokats i en kastrull.

Jo, men i det här fallet blev det ojämnt kokt också. Vissa delar var ok, andra lite al dente…

Tror hon gick på känsla på riset, sen log fokus helt på maten som var fin-fin. Trist bara att riset blev utan kärlek.

Av Mulfuß

T-Rexen ser ju ut som den lila Satan - Barney. Kill it with fire! Purple Satan

Av Mulfuß

Morsan - född ’43 hjärntvättade mig till att älska älg-TV! Avstressande och en lisa för själen. Hon kör den på sin OLED, plattan och allt däremellan. Bästa stick-TVn säger hon

Av Mulfuß

Synopsys och Cadence he tagit jättekliv för att använda ML och AI i sina designverktyg för IC-kretsar! Man har nu kommit upp i så stor systemisk komplexitet att det vore för dyrt, dåligt och långsamt att lita på handoptimering för detta i framtiden.

Här en video med Synopsys grundare Dr Aart de Geus om detta: SysMoore

Av Mulfuß

Fick god mat av mor i helgen. Men, kastrullkokt ris 🥺 Nej, det blir en Black Friday-Bamboo till henne i jul!

Av Mulfuß

Hemma där det finns plats kör jag en ISO nordic till vardags plus en TKL Swerty om det ska knackas kod. Rätt verktyg till uppgiften. Det här kan man ju tvista om 😎

Av Mulfuß
Skrivet av anon257891:

Om du kör windows: Alt gr+2=@ (med vanlig ISO-SE och QWERTY konfig); Jag tycker inte den "rörelsen" är så kommando

Alt gr kan jag köpa om det gäller nått special special. Issuen är ju att @ har blivit så vanlig när stora delar av jobbet går ut på att kommunicera och skriva mail. @ ska vara shift-2. Allt annat är sämre

Sen ska vi inte tala om idiotin med Qwertz och Azerty! Sätter man sig framför ett sånt nästan normalt men fel tangentbord blir det syntax error

ANSI FTW!

Av Mulfuß
Skrivet av StuntmanMike:

Du byter inmatningsspråk i windows sedan är det bara att köra.
https://johanegustafsson.net/projects/swerty/

Det va en stor hjälp för mig när jag bytte till ortholinear. Åöä vet man ju vart de sitter utan att titta, men vissa symboler man sällan använder sitter där de "amerikanska" symbolerna är placerade på keycap'en.

Drömmen! @=Shift+2 utan att man behöver gör någon hemlig kommandorörelse 🤓
Mina fete-brädor - Hyper7, Model M 122, och ett kommande Boston får separata tangenter för ;:@$[]{} plus en massa annat som spar tid. Amiga 2000 hade egna tangenter för []{} ovanför num7 och num8. Bästa layouten ju!

Språknörd som jag är ska jag lägga till dalrunor, samt Älvdalska nasala konsonanter med ogonek plus läspljud: Ðð, Ąą, Ęę, Įį, Ųų, Y̨y̨ och Ą̊ą̊. Layers i QMK, Via och Vial gillar jag!

Av Mulfuß

Man kanske kan göra en ännu snabbare RaSCSI också? Vi med gamla hårdvarusamplers, Mac classic eller annan dinosauriehårdvara skulle gilla ännu snabbare SCSI-emulatorer. Fast gammelsystemen i andra ändan börjar få svårt att hänga med… sen finns ju ful-acceleratorn PiStorm till Amiga eller Atari ST baserad på RPi som kanske kan utvecklas än mer…

Det är verkligen en guldsits att det finns så här billig och kraftfull hårdvara som kan bitbanga gammalt bös som SCSI eller video upp till 12bpp!

Av Mulfuß

Hail Satan! Hoppas att RGB2HDMI kan börja använda den, eller kamerakontakten för att göra HDMI av AGA-Amigorna också. Som det är nu funkar det bara på Amiga 500, 600, 2000, 3000 på grund av tiden det tar att läsa av en 12-bitars komparator på låg nivå för att digitalisera bilden med en vanlig RPi Zero.

Av Mulfuß

Dom kommer så småningom. Däremot tror jag inte på något domedagsscenario för större etablerade svenska e-handlare på grund av Amazon.

Med det sagt - det ska bli intressant att se årets Black Friday och Prime Day med tanke på hur ansträngda olika logistikkedjor är just nu. Amazon säljer ju Instant Pot som borde bli årets julklapp när Svensson upptäcker hur bra såna är. Såg Crockpots svar inne på NetOnNet och Elgiganten så det rör sig. Köpte nyss en Contour ShuttleExpress att ha med i datorväskan - Dustbin var en femhunka dyrare än Amzn! Så, genom att sälja unika grejor och att kapa priserna på udda prylar kommer man att ta volymer.

Av Mulfuß

Bra för äldre TV-apparater, men dom borde lansera hela Alexa-grejen i Sverige för att göra installation och 3:e-parts plugins lite mindre bökigt. Kom ihåg när Spotifyintegrationen inte ville p.g.a inte engelsk adress, sånt ska inte förekomma på 2020-talet.

Av Mulfuß

Åååh, älskar min Instant Pot! Köpte en Duo 60 på Black Friday för några år sen. Har bekanta i USA som smittade mig med hur praktisk den är. Idag kanske jag skulle snegla på en Pro eftersom den funkar som sterilisator också. Har en massa Mason jars för hemmakonservering och man borde göra mer plommonsylt eller äppelmos istället för att bara koka ner allt till saft.

Tips är att lära sig maskinen först, vad funkar, vad ska man låta bli. Sen kan man köpa tillbehör. Dock, glaslocket och extra tätningsringar ska man ha från början. Dom kan ta smak, så jag har olika ringar till kött, fågel, fisk, grönsaker, bakning. Glaslocket är praktiskt när man inte tryckkokar och vill kunna se vad som händer.

Hoppade det där med airfryerlock för jag har en separat sån. Har en vanlig CrockPot slowcooker med, den är bättre än Instant Pot på klassiska långkok, men IPn är vassare på annat. Typ köttfärssås som smakar långkok där tryckkokningen gör att man slänger ihop den kvickt.

Kul nog är det bra pris via Amazon och det finns massor med tillbehör i Europa nu. Kan vara idé att vänta in Black Friday, dom brukar vara nedsatta då. Ryckte åt mig en non-stickpanna och lite annat smått och gott inne på Target, men det var ju innan C19.