Inlägg

Inlägg som Mulfuß har skrivit i forumet
Av Mulfuß
Skrivet av NisseG91:

Har lönesamtal på tisdag nästa vecka och har jättesvårt att veta vad jag kan begära i lön.

Tjänar för tillfället 37000. Är systemutvecklare på ett litet företag vars produkt i princip har monopol i branschen. Företaget går skitbra och gör sitt bästa år någonsin i år.

Jag har varit med och utvecklat vårat system för webben, då det i dagsläget är en Citrixapp. Denns webifiering har jag arbetat på, nästintill, ensam och är till 90% färdig. Detta kommer innebära stora besparingar för företaget då Citrix är dyrt. Utöver detta har jag även support ibland, agerar även mentor för de lite äldre i företaget som inte riktigt kan arbeta objektorienterat osv.

I våras blev jag erbjuden 42000 av ett annat företag, men valde att tacka nej då jag trivs bra på mitt nuvarande jobb på grund av den oerhörda frihet jag har där. Jag kan jobba hur jag vill utan att någon bryr sig. Fantastiskt.

Hur som helst, vad är rimligt att begära? 45000? Känns som en helt sjuk ökning, men är ändå nästan vad andra, som jag inte ens arbetat åt, värderat mig till.

Sweclockers, hjälp mig!

45 är verkligen inte att ta i! Du borde ligga där med tanke på resultat och arbetsuppgifter. Mer kan bli svårare att motivera innan du kan visa på en ROI för utfört arbete, men då attans!

Lycka till!

Av Mulfuß

Kör ett GMMK TKL-bord hemma. Kompakt och trevligt, däremot kör jag gärna 1800-layouten i form av ett Leopold 980 till jobb. Det är nästan lika kompakt som ett TKL men har alla knappar. Hade jag plats skulle jag lätt köra ett Skidata, F-122 eller ett Hyper-7...

Av Mulfuß

Prime Day är 13-14 oktober. Black Friday får vi vänta tills den 27:e november innan vi är där. Kanske kör dom hela veckan - 23-29:e november? Cyber Monday den 30/11? Vi är definitivt inne i julhandeln då.

Av Mulfuß

Har en Sinclair ZX-81, sen en Amiga 1200. Gamla godingar. Mellandatorer som ZX Spectrum och Amiga 500 är sålda eller har gått hädan.

Av Mulfuß

Det är lite kul med Amazon.de och .uk när man handlar hushållsapparater som knappt finns i Sverige. Tillbehör till Tefal och Philips är ju mycket billigare, högg en Instant Pot på Prime Day och så vidare. Det vill jag se mer av! Datorgrejer tjänar man ju mest på när det kommer till kemskatt och Copyswede.

Av Mulfuß

SSX och hela den serien var grymma. Tänk om man kunde hotta upp den serien igen. Annars vore det trevligt med ett nytt Dune-spel, eller ett nytt Command & Conquer. Har spenderat rätt mycket tid där.

Av Mulfuß

Hade blivit en maffigare Mac Pro t.ex. Max RAM på 2TB isf 1,5TB, PCI express 4 och mycket fler kärnor. Får se om dom går över till sina egna ARM-processorer även där.

Av Mulfuß

Åh, nostalgi! Min chippade PS2:a var lillebrorsans som han skaffade på lanseringsdagen. Mycket Tekken och SSX, samt Wipeout och Gran Tourismo har gått på den. Idag är den kopplad till min OLED-TV genom komponent till scalern i min Denonreceiver. Grym bild!

Tänk om man kunde få ett modernt SSX i 4K på PS5!

Av Mulfuß

2st 4K OLED. 65” hos tjejen, 55” i min mancave. Inga inbränningar, det får man bara av butiksläge med skrikbildläget och TV4:as morgonsol. Jämförde med en QLED, skrikig bild utan svärta som dessutom inte hade Dolby Vision. Nej tack! Glädjande nog kommer Samsung med OLED med nått kvantfärgfilter snart. Hoppas LG kontrar så utvecklingen går framåt.

Fast glo på linjär-TV? Nää, Netflix, HBO, Amazon, Crunchyroll. Brukar byta lite tjänster då och då.

Av Mulfuß

Det var release på dom i Apple Store idag. Rullade in i Burlington Mall och högg ett par för 249$ plus 15$ sales tax. Uppe i Nashua, NH där dom inte har sales tax kommer dom nån gång nästa vecka, men då än man hemma i Sthlm igen. Blev 645:- billigare här norr om Boston. Supernöjd så långt!

Pengarna jag sparade går säkert åt på Black Friday.

Av Mulfuß
Skrivet av cracko:

NyQuil är narkotikaklassat i Sverige, ja en av ingredienserna då så klart. Tror inte man kommer undan med att säga att man inte visste. Der är ju en utmärkt produkt och funderade på att köpa i USA tidigare i år. Hoppade dock så man nyligen gjorde en drive på jobbet och sade upp folk med ngn typ av brottsregister..

Skickades från m.sweclockers.com

DXM i det ja. Men, har man köpt för personligt bruk i rimliga mängder går det bra att ta in det. Det är inte för den låga DXM-dosen man vill åt det, utan för att den funkar så bra. Sömnmedlet i NyQuil finns rent som ZZQuil om man bara vill ha hjälp med att sova trots förkylning eller hosta.

Då det är mindre än 3mg/ml av DXM gäller att man som annars alltid får ta in receptfri medicin man köpt i ett icke EES-land. Fast, man vill ju inte trassla till det för sig.

Det är roligare att köpa elektronik! Black Fridaytomten kommer nog med en del godis snart.

Av Mulfuß

Synd att man inte kunde svara ja på båda skälen. Jag reser i jobbet ibland så det går att passa på när man är ute och far. Sist var det en Instant Pot från Amazon.de på deras Prime day; den säljs inte i Sverige. Lite tillbehör till den finns på Wish, och Amazon.com/de. Magcozy och liknande bra prylar säljs inte i Sverige så vitt jag vet. En del Amazonprylar var det stor rea på senast inne på en Target i Florida. Plus att det är kul att hugga husgeråd, mat och kryddor samt DayQuil/NyQuil och melatonin när man kan.

Nu när kronan är usel får man titta på kostnader från fall till fall. Jag stödjer gärna svenska handlare, men skiljer det flera tusen som för min iPad Pro för ett par år sen går jag in på Apple store i USA istället. Är ju mycket lägre moms och köper man som privatperson märks det.

Tips är Scan i UK, Newegg i USA/Kanada, Alternate i Nederländerna, UK m.fl för en del prylar som inte alltid säljs här i Sverige. Ibland är Tyskland billigt. Ett tips för dyrare grejor är att kolla på idealo.de för en prisjämförelse.

Av Mulfuß

Thunderbolt på moderkort till Ryzen 3000/Threadripper

Det är dags att bygga en ny musikdator och det är definitivt dags att kika på AMD igen. Många riktigt trevliga externa ljudkort kör på Thunderbolt, men jag vill inte bara ha Mac att jobba med...

Finns det några läckor eller planer på TB3-stöd på kommande moderkort? Jag vill inte använda de hack som finns till Gigabyte om det går att slippa. Vill ha hotplug och annat godis!

Av Mulfuß
Skrivet av m1n1h0p:

Men detta är ju en skön kommentar, den är en s.k. "obligatorisk klassiker"

Jupp! Den kan avväpna dom mest stroppiga. Dessutom visar den att man fokuserar på det "viktiga". Jag menade absolut inte att jag retade mig på det. Tvärtom.

Inte kromosomberikade särskrivningsfjortisar (eller illa skrivande dyslektiker) heller egentligen - man får försöka se bortom rena formsaker om det inte är för illa för att det ska bli begripligt. Det är det infantila och avsaknad av allmänbildning man kan bli lite trött på, men det är det så vist inrättat att det finns andra sidor av teh internets man kan titta på en stund till det går över.

Mindre fanboyism, mer eftertanke, hyfs och allmänbildning så blir det nog bra i slutändan.

Av Mulfuß
Skrivet av Nioreh83:

Håller med. Kvaliteten på diskussionerna sjunker stadigt. Inte bara fanboys utan även många inlägg som enbart klagar på svenskan och liknande. Varje dag dyker det även upp hundra trådar som kunde avhjälpts med en titt i stickiesarna eller en snabb sökning. Hårdare moderering kanske är en lösning.

Skickades från m.sweclockers.com

Men, det är ju svårt att motstå riktigt maffiga sär skrivningar från kassa medarbetare som gått i sär skola! Men, det är svårt onödigt att köra härskarteknik på det och klanka ner på den som skrev istället för att kolla på innehållet. Det finns ju värre saker man kan göra än att skriva illa.

Dessutom: Maxar den Crysis?

Av Mulfuß

Tja, det förekommer ju desperat fanboyism på alla fronter (AMD/ATI, NVidia, Intel, Apple, Linux) men det har blivit värre på sistone. Saklighet och lite av eftertanke är det lite si och så med.

Swec-skribenterna verkar ju hyfsat balanserade. Annars har TheInquirer efter Mike Magee's och Paul Hales utträde gett upphov till en riktig draksådd av trams: Charlie Demerjian, Fuad Abrazovic, Theo Valich och Nick Farell kan nämnas. Toms och Hexus är ju rent annonsdrivet blaj numera. Tror detta också smittat av sig på folk som tror att man kan vräka ur sig vad som helst bara för att provocera och förstöra diskussionen.

Av Mulfuß
Skrivet av Rawet:

Rena grekiskan mot slutet där! haha

Men Airport Express är såklart ett smart val, ska införskaffa mig en sån så fort jag flyttar hemifrån ^^ slippa köra direkt ur datorn! Streama ftw!

Audyssey (och annan, oftast sämre - tänker på dig Pioneer!) rumskorrektion fixar till frekvensresponsen och mäter avståndet till olika högtalare noggrannare än vad du själv gör. Du upplever att du sitter mitt i sweet-spot där allt låter mumma när du lyssnar! Du får gä upp lite i pris på receivern/förstärkaren innan du har det. Sen bör man alltid se över sin rumsakustik ändå, i alla fall med enkla icke-fula metoder men det är en annan femma.

WAF-faktorn är mytisk! Den så kallade Wife Acceptance Factorn (WAF) går ut på att din Significant Other (SO), oftast en kvinna om du är man, skulle ha litet eller inget tålamod med stora och många högtalare. Hon antas vara helt oförstående till din önskan om att möblera efter stereon utan vilja ha pyttiga, osynliga apparater som inte alls behöver låta bra, bara dom är små, snygga och inte i vägen.

Efter lite knakelibrak i hemmabion och gött ljud kan man oftast hitta en kompromiss som går att leva med

Tänk på att du får mecka en del med tilläggsprogram som Airfoil för att få Airport Tristess att streama annat än Aj-choons under OSX eller Windows. Kör mest OSX men hatar iTunes och dess vilja att ta över datorn helt i alla fall. Det är än värre under Windows. Under Win 7 funkar min Denon som ett Play-to target så jag behöver inte Tristessen just för ljud från den burken. Det tar receivern själv direkt hand om. Både FLAC och annat.

MEN: Kul att se att nån annan därute kör tung hemmabio och dessutom får det att se snyggt ut!
Onkyo är bra grejor (säger en Denon/B&W/Monitor Audio/Oppo och Pio G9-snubbe).

Av Mulfuß
Skrivet av Stoffe_89:

Grejen är väl att den är windows 7 förbered vilket borde betyda att den kan kommunicera med ett windows 7 nätverk då den stödjer nätverksanslutning Varför det nu måste vara ett nasty klistermärke på fronten kan jag ej svara på :S

Haha, klistermärket är klart nasty, men det innebär att förstärkaren dyker upp som en Windows Media Renderer, det vill säga dyker upp i WMP som en uppspelningsenhet, dessutom kan man högerklicka på filer och välja "Play to" precis som Airplay fast för Windows direkt under OS:et.

Skrivet av Rawet:

Hehe, det ser bra ut tror dom väl? dom betalar fan licens för detdär klistermärket

Du som verkar ändå rätt insatt i ämnet

Kostar ljudsystem med stöd för air-play en hel förmögenhet? eller går det hitta shysst ljud till bra pris?
Jag är inte jättekräsen när det gäller ljud, tkr mina iMac högtalare låter bra ^^ fast förlänga e-penisen vore inte helt fel!

Finns massor av AirPlay på t.ex. Hifiklubben, alltifrån dockor till monsterreceivers. Denon som ingår i samma koncern som Marantz har det nästan genomgående i allt utom sina budgetmodeller på bägge märkena. Onkyo har t.o.m. Spotify på sin 9-serie, Yamaha, Pio och andra har eller kommer med AirPlay. Dessutom kan det mesta snart styras med appar från i-Grejer och/eller Android.

Billigast är att köpa en Airport Express, streama till den och ansluta den via SPDIF (eller analogt) till din stereo/hemmabio. Airplay för under tusenlappen och du kan behålla dina gamla grejor.

Fast livet är bättre med Audyssey eller annan rumskorrektion och ordentliga högtalare. WAF-faktorn går dock ner

/M

Av Mulfuß

Apple Cinemadisplay 27". Fint med IPS och en helt ohemul upplösning när man ägnar sig åt produktivitet - livet på en pinne. Datorn (MPB med en i7) flaskar som den om jag skulle försöka mig på att spela i fullskärm, fast det är ju inte direkt oväntat. Nästa PC blir med ett par 1920*1200:or, helst IPS för lite Windows och spel. Eller kanske motsvarande Dulls 27"-IPS när det blir dags...

Av Mulfuß

Ibland kommer det nyheter som antyder att någon konstant som styr universum plötsligt ändrats. Det vore trevligt med ett finansiellt starkare AMD men lika troligt som att Hin Håle måste borsta av snön från sina fötter när han kliver in på jobbet.

Ge mig en bräda med SATA3, USB3 och ett DX11-kort så köper jag nytt