Inlägg

Inlägg som oZido har skrivit i forumet
Av oZido
Citat:

Ursprungligen inskrivet av razerrazer
oZido : testa mecka lite med nätverkskortet. finns många värden man kan ändra för att få det bättre / sämre

Jo jag funderar på att mecka lite med det. Men det ända jag känner till som man kan ändra på är full duplex och half duplex sen vet jag inte vad jag ska/kan prova mer... får ta och googla lite först.

Av oZido
Citat:

Ursprungligen inskrivet av moire
Låter skumt, jag maxade alltid min lina upp då jag hade UPC ... 1MB/s ut

Mjo, det verkar lite skumt. Har inte lyckats maxa än iaf. Men får väl försöka vidare helt enkelt.

Av oZido

Mina värden är helt okej enligt tp-testet. 19.87 Mbits/s ner och 8.3 Mbit/s upp. Fast det känns inte som uploaden är riktigt sann för jag har testat massvis med olika torrentfiler och jag kommer upp i max 500 kB/s och då stannar det inte där utan brukar gå ner till ~400.
Har även provat med såna filer som jag vet har fler nerladdare än uppladdare. Kör med µtorrent fast det ska väl inte ha någon betydelse.

Av oZido
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Belsebub(1)
Haha, jag har haft 64QAM i flera veckor nu men inte kunde jag få 24/8 för det.

Nån som har hört nåt om Malmö?

Grattis iallafall

Tack tack

Jag bor i en mindre stad (Mariestad) så jag hade knappast väntat mig att jag skulle få det så snabbt.

Av oZido

Loggade in på mitt modem för nån vecka sen efter att jag läste lite i denna tråd och såg att jag hade fått 64QAM. Men jag kunde inte beställa 24/8 enligt comhems sida. Sen tidigt i morse gjorde jag en ny sökning på tillgängliga tjänster på sidan och vips så fanns "Large 24/8Mb" med på listan. Så jag ringde in till comhem och beställde

TPtest visar:
Nedströms: 19.20 Mbit/s
Uppströms: 6.72 Mbit/s

Ganska hyfsade värden iaf. Tänkte köra lite mer tester i morrn...

Av oZido

Jag har addat er allihopa. Så adda gärna mig också

Friend code: 021576 741473

Av oZido
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Liquide
Om folk inte har märkt så har SIBA dessa på lager och dem går för 2 690:-

Riktigt billigt, jag slog till direkt, borde få den på fredag eller måndag

Nice! Kollade upp ifall Siba hade dem för nåra dar sen men jag hittade den inte på deras sida. Detta betyder att jag måste åka och köpa en asap

Av oZido

Nice! Jag har väntat på att nån ska modda sin 360 så den blir tystare... kanske till och med värt att köpa en och modda den så man får ner ljudnivån. Fast jag skulle ha svårt att börja slakta en ny xbox 360 dock =]

Av oZido

A8R32-MVP med FireDTV problem

Jag köpte nyligen nya delar till min dator bland annat ett Asus A8R32-MVP deluxe moderkort som har funkat riktigt bra tills jag skaffade mig ett digital tv-kort. Det blev ett "FireDTV-C CI" som passar comhems kabel-tv.
Hur som helst... jag får in bild och allt fungerar men efter ca 1 timme så krånglar själva adaptern/kortläsaren och säger att det inte finns något kort och efter en liten stund så säger programmet som medföljde kortet (myTheatre) att det inte finns nån tuner. Har provat med lite olika antennkablar, kört in nyare drivers samt uppdaterat myTheatre.
Datorn har nyligen installerats och jag har inte hunnit köra in massa olika codecs osv. Körde in PowerDVD som medföljde innan jag installerade tv-kortet och myTheatre.

Sen när jag kollade i enhetshanteraren när jag precis installerade allt fanns FireDTV med där men nu är den borta. Känns som min firewire förbindelse är fuckad på nåt sätt...

Hoppas nån kan hjälpa mig för snart ger jag upp...

Av oZido

All right... det hade jag ingen aning om. När jag däremot kollar på t ex datorbutiken så är den bara 16ms. Asusen ligger på 8ms, men frågan är ju om det ändå är mer värt att köpa Asusen med tanke på färgerna och betraktningsvinkeln...

Av oZido
Citat:

Ursprungligen inskrivet av akius
Ett alternativ.

Tack. Har luskat lite men det blir nog Asusen. Designen och vridningsmöjligheten är ett plus. Sen är ju bilden fin också, vilket kan va bra : )

Av oZido

Asus PW191 (19" wide LCD)

Jag har tänkt att köpa denna skärm men jag skulle vilja ha lite åsikter om den eller eventuellt andra skärmar. Ifall det är nån som har denna skärm och kan rekommendera den.
Ska surfa, spela och kolla lite på film. Skulle va sjyst och få reda på om det är eftersläpningar eller om det finns nåt annat negativt med den.

Den finns på webhallen:
Asus PW191

Av oZido

Okej. Tänkte mest på bara att det inte fanns några kända fel eller problem osv...
Men det får nog bli en sån i slutet av månaden.

Av oZido

Fråga angående Asus A8R32-MVP

Går i köpa-nya-datordelar tankar och har funderat lite A8R32-MVP. Min fråga är helt enkelt om någon kan rekommendera den eller om den har nåra buggar eller nåt sånt.
Ska köras med 3700+, ATI x1600XT, Samsung 2GB minnen och en Seagate 250GB SATA2 16MB.

Sen fundera jag på om man skulle slänga in en x2 prolle istället, för det borde väl funka på detta moderkort...?

Av oZido

Köpråd av CPU, Moderkort och grafikkort

Hallå gott folk. Skulle vara tacksam om jag kunde få lite råd/kritik eller va man ska säga angående det grejer som jag tänkte köpa.
Ska byta moderkortet, prollen och grafikkort tänkte jag. Länkar:
Asus A8R-MVP

x1600XT silencer

3700+

Borde jag ändra något eller tänka på nåt när jag köper detta? Ska användas till lite spel och ev. till HDTV.

Av oZido

Tänkte ringa supporten imorrn. Modemet har jag bara dragit ur strömsladden sen kopplat in den igen... får väl pilla med det lite till antar jag.

Av oZido

Problem med ComHem

Hallå... jag skaffade nyligen comhems bredband 8000 eller "Upp till 8000 Kbit/s" som det står på hemsidan. Det funkade skitbra de första dagarna men nu så har det börjat sega. När jag surfar så tar det lång tid när sidorna laddas osv. Likadant när jag tankar så kommer jag inte upp i högre hastighet än ca 20 kB/s. Tidigare så kunde jag ligga på ca 800 kB/s.
Jag har provat och tanka från olika sidor och så men fortfarande samma hastighet. Även virusscannat, sökt efter spyware och datorn är nyligen ominstallerad.
Någon som har samma problem?? Eller vet va det kan vara för fel?

Av oZido

Drivrutinsproblem med 6800GT

Har ett problem med min farbrors dator eller rättare sagt grafikkortet. Så fort jag installerar senaste nvidiadrivrutinerna så får jag ränder över hela skärmen och jag ser ingenting utav "den riktiga" bilden. Alltså utan drivisarna så funkar bilden förutom när man scrollar på sidor för då rullar bilden eller frame:ar kan man säga.
Är grafikkortet trasigt eller finns det något annat jag kan prova med? Vore tacksam om jag kunde få hjälp så fort som möjligt...

Av oZido

Jovisst... men hur!?
Ändra inställningar, byta grafikkortsdrivrutiner eller byta kabel??? Borde väl vara nåt sånt... typ tvinga fram den i 720p eller nåt men jag vet inte hur bara.
Vore tacksam ifall någon kunde hjälpa mig.

Av oZido

Upplösning till LCD tv

Har lite problem med upplösning till min TV. Kör med en Sony KLV-s32a10 med en hdmi apdater till DVI som sen kopplas till min dator. Grejen är den att jag får inte högre upplösning än 848*480. Grafikkortet är ett 9800 pro. Har visserligen en budget DVI-kabel från deltaco.se. Ifall det nu spelar någon roll...
Kan jag ändra inställningarna eller byta kabel till en med högre kvalitet? Eller är det helt enkelt omöjligt att få högre upplösning tro?

dvi kabeln

TV:n