Inlägg

Inlägg som Lizardman har skrivit i forumet
Av Lizardman

Tycker det där är en svår fråga,

Jag har OK ljud i ett rum med Aurum Cantus M-102 kopplat till Nuprime Dac-10/St-10. Jag lyssnar på OK lurar, HiFiman Ananda, Beyer DT 177X & Thieaudio Clairvoance. Det är liksom olika ljud. Clairvoance Är otroligt trevliga IEMs men allt jag önskar, DT 177X har fint ljud i bra harmoni fasti ett sljutet men stort rum typ. Ananda har så mycket fin detalj, enormt register och en riktigt öppen presentation. Men inga av de lurarna kan ersätta den klang M-102 skapar i själva rummet. Bra hörlursljud får du absolut för de pengarna och ja, ett par Hifiman Sundara kan säkert matcha dina GS-10or, fast inte på samma sätt.

Flummigt eller?

Skrivet av Icetec:

Hej Bullen, jag är en man på 30+ som har mindre pengar än vad mina intressen kostar.

Som vanligt är det inte personen i filmen som skrivit brevet.

Mvh wannabeaudiofilen

Av Lizardman
Skrivet av emeens:

Har faktiskt snöat mig in lite på Beyerdynamic DT 1990 Pro och
Beyerdynamic DT 1770 Pro, verkar som att 1990 är bättre på allt förutom bas.

Skaffade ett par DT 177X för ett litet tag sedan. Bra detalj över hela registret, rätt stort ljud och ändå trevliga. Mycket nöjd med de lurarna. Trevligare än jag trodde. Har haft t5p v1 tidigare och de var skrikigare på topp.

Av Lizardman

https://hifitorget.se/visa_annons.php/sennheiser_hd800_he60_h...
Lurar jag aldrig hört men dessa bäbisar skulle jag gärna äga!

Av Lizardman

Jag har en G603 och tycker den funkar OK.

Av Lizardman

Tre dygn in i MBP M1 16Gb/256Gb och är rätt nöjd. Snabb, vaknar fort & grym batteritid. Kör med en gammal Asus-docka som laddar och fixar skärm vi HDMI. Inga problem där än och det funkar fint i clamshell. Det är väl det där att vissa saker i Adobe CC inte är så snabbt än och då jobbade jag senast på en Asus G14 med Ryzen 4800HS GTX1660TI. Kanske blir lika bra som allt annat när hela suiten stöder Apple silicone. Men ekosystemet är ju så mycket trevligare på Mac.

Av Lizardman

Hade du sagt Elegia hade jag ropat VÄNTA! Clear tycker jag ändå är rätt trevlig. Svårt val men samtidigt borde det dyka upp lite begagnade Clear till ännu bättre priser när folk vill uppgradera.

Skrivet av D3str0yer:

Jag har varit på jakt efter ett par Focal Clears ett tag... Frågan är om man ska köpa uppföljaren eller nuvarande Clear till ett mycket bättre pris.

Av Lizardman

Slog till på ett par slutna till slut. Rätt nöjd. Sista Beyers jag hade hemma var t5p gen1 och de var inte riktigt min melodi. Dessa spelar rätt bra och är sjukt lättdrivna. Tar EQ rätt bra också.

https://www.minhembio.com/bilder/hq/?pic_id=518605.jpg

Av Lizardman
Skrivet av Mumu55:

Finns en ny billig rörhybrid från XDUOO i 99€ klassen. Alternativ till Vali 2+, Loxjie P20 mfl.
Tyvärr ont om åsikter online iom att den är så ny. Men det kommer nog, förhoppningsvis från någon jag litar på som testar med hörlurar jag äger

Edit: Tänk på att med rör och rörhybrider så kan det vara hit or miss jämfört med en vanlig solidstate. Vissa hörlurar spelar riktigt trevligt eller trevligare med en specifik rör/rörhybridförstärkare medans det blir dikeskörning med andra, enda säkra sättet är att testa. Men det är ju egentligen som vanligt, testa, lyssna och köp/behåll det man gillar.

XDUOO MT-602
Output power: 1300mW @ 32Ω
+15 gain men ingen gainswitch, blir svårare att matcha med allt om man har både effektiva och trögdrivna hörlurar

https://www.xduoo.net/product/mt-602/
https://www.audiophonics.fr/en/sedentary-headphone-amplifier/...
https://www.amazon.de/-/en/dp/B08T74X9RQ/ bör dyka upp på Svenska Amazon inom kort

https://www.audiophonics.fr/39735-thickbox_default_2x/xduoo-mt-602-tube-headphone-amplifier-class-a-2x-6j1.jpg
https://www.xduoo.net/wp-content/uploads/2021/01/mt-602-7.jpg

Ser ju lite rolig ut,

Av Lizardman

Skulle jag spela mikrofonspel med hörlursförstärkare skulle jag vilja ha Schiits HEL, men Schiit EU verkar ju aldrig ha den i lager.
https://www.schiit-europe.com/product/hel-high-power-gaming-a...

Av Lizardman
Skrivet av D3str0yer:

Samtidigt så önskade jag nästan att man väntade lite, Bluetooth 5.2 är precis runt hörnet liksom.

Jag hoppas ju de väntar på o släppa en audiofil verison, kanske baserad på LCD-1 med 5.2 när det kommer nu när de haft tid att lära sig lite om trådlöst.

Av Lizardman

Hm, du köper ju inte Apple-prylar pga utseende, de har ju typ inte gjort en snygg produkt sedan Apple Pro Mouse. Inte för prisvärdheten heller, mja, M1:or verkar ju konstigt nog vara ett undantag. Ljudet kommer förmodligen inte heller matcha lurar i samma prisklass. Kommer förmodligen vara duktigt lättanvända och älskvärda dock. Och bygga klubb. Flipp förmodligen.

Av Lizardman
Skrivet av backspace:

Ta en titt på de gamla goa och beprövade HD 600 istället.

De är ju också ljusa.

Av Lizardman

Det är ju inte konstigt om de använder produktionsdelar från befintliga lurar för att göra Drop-collabs, det är ju liksom en prisfråga, men innehållet borde ju vara åt HE-500-hållet, annars är det ju bedrövligt.

Skrivet av Mumu55:

Intressant. Kollade Josh first look och hans intryck stämmer inte riktigt med hur jag uppfattar mina HE-500 iallafall.
Finns det någon som har testat båda och kan verifiera?

Edit: Jag tror Drop och Hifiman kommer tappa trovärdighet om HE-5xx bara är en Deva i ny färg, väldigt tråkigt isf.

Av Lizardman

Såg den där o blev lite sugen. Lite modifieringar verkar de ha gjort men skulle tro att det är rolig lur för slantarna.

Skrivet av Mumu55:

Drop har återupplivat Hifiman HE-500. Nån ny variant för 220$. Kul att man har originalet, den är bra. Mer pang på än mina nyare Hifiman som är lite mesiga i jämförelse. Gamla HE-500 gillar effekt för att det ska släppa, nya kanske är mer lättdriven.

https://drop.com/buy/drop-hifiman-he5xx

Av Lizardman

Lite roligt och lite relevant.Snubben verkar ha liknande ljudideal som jag. Sedan är det ju rättvisa på ett sätt att använda samma dac/amp. Annars fastnar du i en subjektiv diskussion där matchning blir det viktigaste. Det är inte heller supervettigt då vi uppenbart har olika ljudideal. Men många tunga lurar från Meze, ZMF och Audeze hamnar rätt långt ned. Mina LCD-3 var kinkig med förstärkning, ialla fall för upplösningens skull. HiFiman HE6 lika så fast både för topp och bas. Intressant att han får HD800 att låta så bra mpå en micro black label, jag tyckte de också var lite kinkiga.

Kul lista med rolig läsning, lite relevant men precis som allt annat en subjektiv åsikt. Är väl därför alla snöat in på grafer nu för tiden.

Skrivet av Mumu55:

Om ni har tid över så hittade jag denna lista där 170st hörlurar rankas med lite betyg och info. Intressant att alla hörlurar är testade med iFi Micro Black Label .
En del roliga kommentarer iaf
"Treble daggers applied directly into ear."
"The mystical acoustic properties of Gorilla Glass could not save this monstrosity."
"The headphone that the elites love to hate... isn't that bad. An alright starter headphone, if generally overrated."

https://crinacle.com/2020/10/10/the-spicy-update-170-headphon...
https://crinacle.com/rankings/headphones/

Av Lizardman

OK, när kommer ett par Magni ut på marknaden då..?;)

Skrivet av oqvist:

Kennerton har släppt Gjallarhorn med John Massarias mod https://kennerton.org/shop/gjallarhorn-gm-edition-dusk/
https://www.head-fi.org/showcase/the-kennerton-gjallarhorn-mo...

Verkar inte öppna upp basportarna om man går efter bilderna i alla fall hade ju vart lite kul att ha pluggar där.

Vart sjukligt nyfiken nu gick det inte stå emot längre.

Av Lizardman

Har du testat att bara töja lite på bågen? De flesta lurar går att böja ut med lite vilja.

Skrivet av hipstergamer:

Köpte hem ett par Fidelio X2HR och testade. Har haft 58X ett tag nu som jag inte var nöjd med dels på grund av den platta ljudbilden men mest för att de är oerhört obekväma att ha på sig för mig.

Föredrar absolut ljudet på Fidelio-lurarna; ljudet känns mycket mer fylligt och roligt att lyssna på. Tyvärr tycker jag även dessa sitter för hårt; inte lika hårt som 58X men efter en kvarts användande så är trycket det enda jag tänker på och vill sluta använda dem. Brukar dessa hörlurar släppa efter användning, och i så fall hur länge tar det?

Finns det några lurar som har liknande ljud som Fidelio X2 men mycket slappare clamp?

Av Lizardman

Ooo, jag kör Pro-Ject som skrivbordsstereo på jobbet, Pre Box S2 Digital + Amp Box S2. Detta ut i ett par Swans M1 eller lurar beroende på dagens smak. Pre Box S2 har USB in som jag har datorn uppkopplad mot och optical där det sitter en gammal Cromecast Audio ifall jag inte orkar dra igång burken och vill köra trådlöst. En sån uppsättning är stabil och funkar samtidigt som det säkert är mer kräm för pengarna hos random ChiFi.

Av Lizardman

Budgetpaket som är lätthanterligt
Tre stycken Sony A6100 med 18-105/4 pz motorzoom (sony har grymt bra autofokus som är enklare att hantera om du inte ”jobbar med video”)
https://www.cyberphoto.se/foto-video/kameror/systemkameror/so...
https://www.cyberphoto.se/foto-video/objektiv/sony-e-pz-18-10...
Ca: 35000

Blackmagic ATEM pro videomixer (gör om upp till 4 kameror till webkamerasignal så de kan livesändas via streamingtjänster, har mjukvara för videomixning, textning och ljud)
https://www.cyberphoto.se/foto-video/videotillbehor/videoinsp...
Ca:8000

Saramonic blink 500 trådlösa myggor (snygg video är kass utan bra ljud)
https://www.voosestore.com/se/ljudaudio/videomikrofon/tradlos...
Ca: 3000

Lite HDMI-kabel, nån dator och extern skärm samt stativ till kamerorna så är ni igång med en utrustning som kan leverera grymt bra kvalitet på bild. Ljudet kan så klart uppgraderas med dyrare myggor men då blir det lite bökigare att hantera. Möjligen kan ett micerbord vara bra för att enklare övervaka just ljudet. Kanske vill ni också ha möjlighet att ljussätta och då kan ni titta på ledpaket från t ex Aputure.

Av Lizardman

Jag ångrar mig, tror faktiskt att det är samma skal som AKG K271 MK2. Elementen verkar inte vara samma dock. Som jag läst ska det ändå vara hyfsad kvalitet trots plast i dom.

Skrivet av Lizardman:

Skrev precis lite om dom längre upp i tråden...

Dock, det är rätt billiga kinalurar, tippar på Superlux. Jag hade varit missnöjd med byggkvalitet för originalpris men för 400 är det godtagbart. Ljudet är dock RIKTIGT bra för 400 och helt klart godkänt för 1500. Dom spelar ganska stort med lite V-kurva och bra klang. Tycker röster kommer fram riktigt bra också. Fin på detalj i hela registret.