Inlägg

Inlägg som andreasdr har skrivit i forumet
Av andreasdr

Jag glömde förtydliga att det är först efter formatering som problemet uppstod. Det rör sig alltså om samma dator med precis samma hårdvara. Jag har bara formaterat om den. Så nätagget kan det inte vara, kanske nåt strul med usb-drivrutinerna eller nåt, jag är osäker.

sean.wiklund: Som sagt så var det samma problem innan jag installerade iriverplus 2 så jag tror inte det hjälper att installera 3an, eller bidrar 3an med några nya drivrutiner eller nåt för själva anslutningen mellan datorn och U10an?

Av andreasdr

Min nya U10 uppvisar grafikproblem, precis som min förra

Hej.
Jag fick en ny U10 efter att ha lämnat in min gamla på reparation och den bedömts oreparerbar. Felet var att ett grafikfel uppstått, som blivit värre och värre med tiden och till slut förhindrade mig från att överhuvudtaget se vad som stod på displayen. Felet var att områden på displayen hoppade runt till synes slumpmässigt. Då felet först uppstod kunde det t.ex. hända att den där stjärnan mitt på skärmen då man lyssnar på radio kopierade sig själv och lade sig så att skärmen visade en kolumn med stjärnor från topp till botten, vilken flimrade runt lite slumpmässigt. Detta grafikfel blev som sagt värre och värre med tiden.
Nu, efter 2-3 månader från att jag fick min nya U10, så har felet börjat framträda igen, t.ex. händer det mig ganska ofta när jag lyssnar på radio att den där stjärnan kopierar sig och fyller skärmen som beskrivet ovan. Och jag vet ju av erfarenhet var detta kommer att sluta; återigen blir det till att lämna in den så fort felet blivit så illa som det var förra gången.

Har nån annan av er som haft er U10 ett antal månader upplevt samma fel?

Av andreasdr

Datorn startar om sig när jag kopplar in min U10

Hej. Jag formaterade nyss om datorn. När jag kopplade in min U10 till datorn för att ladda in lite musik så kom först en liten ruta upp nere i högra hörnet: "Found New Hardware, USB Mass Storage Device". Sen blev allt svart och datorn startade om. Detta händer varje gång. Jag har service pack 2 på Windows XP och windows update har uppdaterat allt den har önskat. Vad ska jag göra?

(Det går att ladda U10n genom att koppla in den avstängd, det är först när man väljer "Power & Data" då man startat den i inkopplat läge som datorn först visar den där rutan om ny hårdvara och sen startar om sig. Jag har iriver plus 2 installerat, men datorn startade om sig även innan jag installerade det.)

Tacksam för hjälp
/Andreas

Av andreasdr

Backup-mapp kunde inte öppnas efter formatering

Hejsan.
När jag formaterade min disk med windows på för nån vecka sen så hade jag lagrat allt jag ville spara från den på en annan hårddisk. Efter formatering och installation av Windows osv. så skulle jag öppna backup-mappen, då stod det nåt i stil med "Could not open directory", "file corrupted" osv. Då blev jag ju inte så munter. Efter omstart av datorn så drog scandisk igång och kollade igenom hårddisken, sen rullade en väldigt väldigt lång lista av "Recovering file....". När windows kom igång igen så kunde man till min stora glädje öppna mappen igen!

Vad kan felet berott på? Hur kan en mapp bli korrupt och omöjlig att öppna till följd av en formatering av en annan hårddisk? Ska man vara orolig för framtida problem med hårddisken? Ska jag klaga på hårddisktillverkaren och begära en ny?
Hårddisken är en 250GB Seagate Barracuda 7200.10 8MB

Tacksam för svar!
/Andreas

Av andreasdr

Tack för svaren. Ska nog försöka häva köpet och eventuellt rådfråga konsumentvägledningen.

Av andreasdr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Geggan
Det går inte att bara läsa en enstaka paragraf och tolka den.
Läs vad det står ovanför: 28 § Om avhjälpande eller omleverans inte kommer i fråga eller inte sker inom skälig tid efter reklamationen ..... får köparen kräva prisavdrag som svarar mot felet eller häva köpet enligt 29 §.

29§ gäller alltså om 28§ uppfylls.

Nja jag vet inte. Så som 29§ är formulerad känns det som att den är fristående från 28§. 29§ är ju dessutom ingen underrubrik till 28§. Det är väl helt enkelt så att 28§ kan gå vidare in i 29§ i vissa fall.

Aelrik: Jo det är ju sant att de kan kontra med det, men bara om de känner till den paragrafen

Jag vill ju helst inte vidta några rättsliga åtgärder, det handlar ju mest om förhandling. Men i värsta fall får man ju ta till med hårdhandskarna lite grann.

Av andreasdr

Under "Rätt till prisavdrag eller hävning"
29 § Köparen får häva köpet, om felet är av väsentlig betydelse för honom.

Herregud, detta är ju en ordentligt kraftfull paragraf?
Är detta verkligen så bra som det låter? Om jag har ett fel (antar att det behöver vara verifierbart?) och bara TYCKER att detta är av väsentlig betydelse för mig så får jag alltid pengarna tillbaka om jag vill?
Måste det inte vara inom 14 dagar från köp eller nåt sånt?

Av andreasdr

inet.se likgiltiga till goda kundrelationer eller finns det en sådan här regel?

Hej. Jag vet inte så mycket om regler och bestämmer vad gäller butik-konsumentrelationer så om nån kunde upplysa mig lite i detta ärende så vore det trevligt.

Jag köpte i april i år en iRiver U10 från inets internetbutik på www.inet.se.
På den gick displayen sönder efter 2-3 månader (slumpmässigt utvalda sektioner på skärmen hoppar slumpmässigt runt, detta blev värre och värre med tiden tills displayen blev helt oläsbar). Jag lämnade in den för reparation och 2 veckor senare fick jag en ny efter att U10n hade bedömts vara oreparerbar.
Nyligen (runt 3 månader senare) började detta fel uppträda på nytt, och det blir värre varje dag. Dessutom låter radion väldigt märkligt så snart är det väl dags för en inlämning igen.

Jag mailade inet och bad att få pengarna tillbaka eller att få köpa en viss annan (dyrare) mp3-spelare istället och få betala mellanskillnaden, eftersom jag är trött på karusellen med min U10. Det gick inte för sig men de hänvisade till en lag som säger att jag har rätt att få pengarna tillbaka efter tredje gången det är samma fel på produkten.

Jag mailade då igen och försökte få dem att förstå att goda kundrelationer borde vara deras högsta prioritet, att nästa U10 förmodligen kommer att gå sönder även den och hur alla vinner på att jag får tillbaka pengarna redan nu och kan köpa någon annan lite mer pålitlig och kanske rentav dyrare produkt. Men jag fick svaret att det inte gick att ordna och att "reparation är åtgärden som görs i första hand".

Min fråga är huruvida det finns någon lag/regel som uttryckligen förbjuder inet från att ge mig pengarna tillbaka redan nu, eller om det i själva verket är fritt fram för dem att göra så och de bara är ohälsosamt inflexibla i sina kundrelationer.

Tacksam för svar!
/Andreas

Av andreasdr

Ok, läste FAQen nu, jaså man vad tvungen att initiera den, det har jag inte gjort förut.

Tack för svaren!

Av andreasdr

Hur formaterar man den?
Det vet jag bara hur man ska göra om man ska installera windows på den. Gör man på nåt liknande sätt när den inte ska ha windows?

Av andreasdr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av honkel
Njah asså, jag jämförde bara med hårddiskars lågfrekventa ljud. Men det kan ju vara något som ligger emot något i spelaren, det är det jag menar med störningar.

Löser det sig inte om du installerar om den så äre nog bara skicka tillbaks den, men försäkra dig om att det inte är något du gör som gör att ljudet kommer, testa andra lurar, testa spelaren på en annan plats. Är det föresten bara P3 som den låter konstigt på?

Andra lurar testade jag nu men det är samma sak. Även andra radiokanaler är samma sak, åtminstone vissa. Vissa andra kanaler brusar på ett annat, mer normalt, sätt.

Av andreasdr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av honkel
låter som ett lågfrekvent ljud, sånt som hårddiskar ibland ger ifrån sig, låter som du kan ha någon form av störning i spelaren. Testa formatera spelaren funkar inte det så lämna tillbaks den och hoppas på att du får en bättre.

Men problemet uppstår inte överhuvudtaget när jag lyssnar på något annat än radio, så det utesluter väl att det skulle vara ett allmänt fel på hårddisken? Radion använder ju inte ens hårddisken, antar jag iallafall.

Av andreasdr

Min nya hårddisk syns inte under Den Här Datorn

Hejsan.
Jag har ett problem som inte borde vara ett problem. Jag kopplade nämligen nyligen in en ny hårddisk (med slave-kontakten, och hårddisken är inställd på "cable select"), men jag ser den inte under Den Här Datorn.
Jag ser den i BIOS och under Device Manager, "Add Hardware" säger att "This device is working properly", och jag har inte för mig att man behöver göra mer än att koppla in en ny hårddisk för att kunna börja använda den i windows, så varför funkar det inte?

Tacksam för svar!
/Andreas

Av andreasdr

Radion i iRiver U10 gnisslar

Hejsan.
När jag drar på P3 på min iRiver U10 så hör jag ett konstant "gnisslande" ljud som låter ungefär såhär: "iiiiiiiooiiiiiiiooiiiiiiiooiiiiiiiooiiiiiii". Detta går upp och ner beroende på var man befinner sig så jag antar att det har med mottagningen att göra. Man hör knappt ljudet då det spelas musik på radion men det är sällan det går att undvika att störa sig på det när man sitter och lyssnar på prat, så det är ju inget obetydligt problem.

Har någon annan samma problem?

/Andreas

Av andreasdr

Ok, tack för svaret!
Jag får väl förbli väntandes ett tag till då.

Av andreasdr

Hej!

Vilken chock! Jag slet, utan att förvänta mig nåt särskilt, av den där delen av kartongen där U10:n låg och där låg det ju nåt som verkar vara en riktigt trevlig påse!
Jag hoppas att min U10 inte har blivit repad av mobilen ännu då, minns inte hur det var med den saken.

Då är svaret från inet.se lite lätt förbryllande:
"Det ingår ej någon "påse" av avancerat slag i denna förpackning utan dem syftar isåfall på den lilla plastpåse som medföljer i förpackningen."

Allvarligt talat så är påsen extremt väl gömd, jag kunde lika gärna ha slängt bort förpackningen.

Sean, hur lång tid tar en reparation? Jag lämnade in min U10 för 13 dagar sen, Inet skickade vidare min spelare på reparation och det verkar inte vara snabba ryck direkt.

/Andreas

Av andreasdr

Levereras en (ordentlig) påse med en iRiver U10? + 1 fråga till

Jag köpte en iRiver U10 för ett tag sen men fick ingen påse med den. Ska man inte få det?
Jag använde den där plastpåsen i vilken U10n levererades som påse ett tag innan den gick sönder, men det kan väl knappast vara den de syftar på i texten på kartongen, "Main set & POUCH". Eller?

Min U10 gick sönder efter några månader; displayen blev helt galen. Vågräta sektioner av bilden kopierade sig själv och lade sig här och var över skärmen och flippade runt helt kaotiskt. Den är inne på reparation nu. Har någon annan råkat ut för nåt liknande med sin?

Tacksam för svar!
/Andreas

Av andreasdr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EvilNed
F är dra fram vapnet för mig. Kanske är olika på CE edition och vanlig? Jag har CE.

Iallafall så liknar de kontroller jag har de från Morrowind väldigt mycket. Spell = R, Vapen = F.

Aha, C menar jag. C var Spellcasting Default för mig. Sen switchade jag F:s funktion mot C:s

Av andreasdr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EvilNed
För mig är det C. R är spellcasting default.

Nej F är väl Spellcasting Default?

En grej man kan göra är väl att trycka tab och rotera gubben som kommer fram där. Men det kanske i "verkligheten" du vill se din gubbe framifrån?

Av andreasdr

SPOILER (?)

Jag har problem med Mage-Guildquestet med pelaren.
Nåt som "damages magicka" ska man använda, men jag har provat både drain magicka och absorb magicka. inget av dem funkar. Finns det nåt som ordagrant heter Damage Magicka och var hittar man isåfall det?

Har hört att scrolls ska finnas i en kista i närheten men jag tror jag har länsat den och sålt allt