Inlägg

Inlägg som polo har skrivit i forumet
Av polo

Besök www.mini-itx.com, där kan du säkert hitta någon som byggt in mini-itx system i en Xbox.

Du kan säkert finna mycket insperation där också.

Av polo

Här har du en länk som beskriver lite lätt hur du kan använda glasfiber. Om nu skriver att du är lite smålat kanske du skall tänka efter lite innan du börjar. Om jag förstått det hela rätt så är glasfiber inget du slänger ihop på en helg.
http://www.mitsuclubsweden.com/mcs/guider/byggaglasfiber.htm

Annars kanske du skulle satsa på Kolfiber? Visst är det dyrare, men det är ruskigt mycket snyggare än glasfiber.

Av polo

Vet inte om detta passar till ett Dragon, men det borde det väl göra?
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=122049&cks=PRL

Man borde starta en site där man säljer tjänsten att leta upp saker åt folk på nätet, det är inte klokt vad folk i allmänhet är lata eller har så dålig fantasi att de inte kan hitta de enklaste saker, inget personligt menat Bamsen!

Av polo

Tyska Aquacomputer har vad jag tycker är rackarns snygga cylindriska tankar. Har "bara" 3/8" ID anslutning på nipplarna. Men dom går ju att byta ut.

Vet att bla. Gtek säljer Aquacomputer här i Sverige.

Av polo

Menar inte att verka duktig, men står det inte i reglerna att man skall lägga med länkar och så istället för att bara säga att man "läst en guide" eller "sett att man kan köpa ditten och datten på ett ställe".

Tycker personligen att det känns onödigt när folk lägger in sånna svar.

Hurvida det är möjligt eller inte är ju frågan, ett sätt kunde ju vara att ta typ ett mini-itx, en liten TFT-skärm, och ett bilbatteri. Finns ju säkert andra motsvarande och mindre batterier, men dom är ju rätt så behändiga, du kan ju ha batteriet i en ryggsäck på ryggen eller så...

Av polo

Vadå vänta på pengar? Bara dom rammlar in eller?
Själv brukar jag få jobba för att få pengar...

Men Ontopic
Vad är det för "VIAkort" vi pratar om, är det mini-itx du tänkt dig eller?

Av polo

Har inte Gtek en affär i Göteborg också?

Av polo

Har själv ett Thermaltake nätagg ur PurePower-serien, där är kablarna redan försedda med kabelstrumpa från fabrik. Har visserligen inget fönster eller annat onödigt "lull-lull" men dom är väldigt smidiga att jobba med.

Om du inte vill ha ett PurePower så finns ju alltid typ Butterfly-edition och dylikt från Thermaltake, där har du akrylplast, lys och allt annat onödigt samt kabelstrumpa på allt kablage. Kolla in på www.shg.biz, dom har ett ganska stor sortiment av Thermaltakes nätaggregat.

Av polo

Skapligt bygge, känns väldigt enkelt gjort, sex stora träbitar som satts ihop. Tycker nog du kunde lagt ner lite mer tid på detalj-jobb, typ dölja eller "stealtha" CDn.

Med tanke på att du har så tjockt trä så kunde du kanske försänkt fläktarna? Sen kan du kanske jobba lite bättre på passformen mellan dina träbitar? Ser ut att vara lite snett och glapp på sina ställen, samma gäller för ditt värmepaket, sitter också lite snett.

Dock gillar jag din "tank/påfyllningsrör", smart lösning. Visserligen var väl kanske inte "locket/korken" den snyggaste.

Du kanske skulle ta och behandla trät också? Olja eller lack? På bilderna ser det nämligen ut att vara nyansskillnader där du har sågat och där du inte gjort det, typ stora ytor.

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xain
Låter fint... Frågan är hur många gånger man använder diskettstation. Jag kommer inte ihåg sist jag använde en floppy. Har inte haft någon i datorn på säkert 1 år...

Jag använde en floppy senast för ett par dagar sedan, var tvungen att lägga drivrutinerna till min sydbrygga på en diskett så att jag kunde installera Windows på min Western Digital Raptor hårddisk.

Så nog behövs den alltid.

Av polo

Haha! Kaboom! Surt sa räven om invertern.

Har faktiskt också haft en inverter som gått sönder, det kalla katodröret började lysa lite svagt, man började pilla lite, och vipps så hade man kortslutit invertern.

Men det är som man säger, no pain no gain. Kanske lite dåligt med gain i detta fallet.

Edit: Märkte just att man får reklam från google på den länkade siten om just katoder, snacka om dubbelmoral.

Av polo

Jag brukar föredra borrmaskin och sticksåg när det gäller så stora hål, med en dremel och fel teknik så tar det lång tid och _många_ kapskivor. Bara du mäter ut och ritar noggrant. Ett tips är att du läser några av artiklarna som finns här på siten, bla Mårtens "Jumbo-filserver projekt", där finns mycket matnyttiga fakta.

Eget galler är nog svårt att göra snabbt, vill du ha det snygg och gjort ordentligt så skall du ju lägga ner tid på det, men det går säkert, med tungan rätt i mun så går det mesta.
Annars tycker jag "vanliga" fläktgallar i blankt stål är jäkligt underskattade. Tycker dom är snyggare än den uppsjö av CS, Unreal- biohazardgaller som finns att köpa.

Av polo

Datorbutiken har iallafall:

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=ANTOVERT
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=CMCAV-T02BL

Finns ju garanterat andra leverantörer och billigare chassin, men här har du några exempel.

Av polo

Inget illa menat UBBe01, men det verkar som om du varken har pengar eller kunskap till att ge dig på ett sånt här bygge. Du kanske skulle ge dig på något mindre till att börja med?

Men hur som helst, lycka till!

Av polo

2003-11-18 11:58
Senaste postningen innan idag, kan ingen moderator låsa eller ta bort tråden, känns onödigt att sånt här gammalt "skräp"* bubblar upp och tar upp plats och uppmärksamhet.

*Skräp= Tråden, och _INTE_ modden/insekten

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Groggy_Toaster
min 166a brukar vara sådär ibland, men då brukar nån av dessa saker hjälpa(olika varje gång): skruva av och på chassihöljet, stoppa dit en gammal trasig gamepad/plocka bort den, trycka på turboknappen 23ggr, lägga armen över tangentbordet när man trycker på powerknappen, ha cd-romluckan halvt öppen när man trycker på powerknappen och ibland så ska man till och med bara släcka lyset så startar den.... så ja det är en hel vetenskap att bara få igång den och sen drar man sej för att stänga av den.

Haha!
Somliga har antigen för mycket fantasi eller för mycket fritid!

Av polo

Inte så dumt må jag säga, inte alls dumt!

Fast personligen föredrar jag nog ljuddämpning, reglerbara kvalitéts fläktar samt gummiupphängningar till HDDs. Fast så har jag jobb och bor hemma..

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mothman
Montera allt så du ser hur långa slangarna ska vara. Sedan plockar du loss alla block m.m och kopplar du in pumpen i nätagget som beskrivet ovan (några posta upp) så ser du om det läcker eller inte.

Håller med föregående talare, detta sätt är troligtvis det smartaste och säkraste.

Av polo

Det skumma chassit i fråga kommer från tillverkaren Addtronics och har modellbeteckningen 7896A, om du nu inte visste det. http://www.addtronics.com för mer info.

Förövrigt ser det ut att behöva MYCKET arbete innan det blir snyggt. Men lycka till!

Av polo

Tror bomber3 menar att han skall försätta datorn i någon form av vänteläge. Problemet blir ju då att datorn inte längre är användbar. Om hårddiskarna inte kan snurra så kan dom ju varken läsa eller skriva, dom blir oanvändbara. Finns flera andra sätt att tysta hårddiskar på, även om nu avstängning är det effektivaste.

Dazzin: Snygga block! Lycka till med ditt bygge!