Inlägg

Inlägg som polo har skrivit i forumet
Av polo

Ser kanon fint ut! Hade länge själv planer på att bygga en kub ala Mac-style. Den planen orkade jag dock aldrig genomföra.

Hoppas du lyckas bättre!

Känner tyvärr ingen som kan valsa metall. Men hör med en plåtslagare, dom har ju rätt så många verktyg...

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Snus
Du snackar om häverteffekt ("självsug") eller?
Nej, det är inte farligt med höjdskillnad, men alla uppförsbackar i systemet ger ju högre flödesmotstånd vilket gör det svårare för pumpen. Ju fler uppförsbackar, desto kraftigare pump behövs för att hålla flödet uppe! Så genom att minimera höjdskillnaden kan man maximera vattenflödet!

Du har så rätt! Många pumpar har en specificerad max höjd för vad det klarar av. Vill minnas att en Eheim 1048 ligger på ca 3 meter. Är dock inte säker.

EDIT: En Eheim 1048 skall enligt overclockers.se ha en pumphöjd på 1,5 m. Den klarar säkert mer, men då med minskad effekt (vattenflöde).

Av polo

"Size DOES matter.."

Av polo

Sapphire 9800 Pro - Totalhaveri?!

Tjenare!
Har ett väldigt underligt och frustrerande problem med mitt Radeon 9800 Pro. Grafikkortet fungerar inte under Windows XP med drivrutiner!!!

Grafikkortet fungerar dock, jag kan använda datorn "normalt" förutom att inga riktiga drivrutiner är installerade, istället använder windows "safeVGA" drivrutiner. Då jag försöker installera riktiga Cataclyst drivrutiner startar datorn om så fort som laddningsskrämen för Windows försvinner, alltså innan man skall logga in. Och jag får antingen starta datorn i felsäkert läge (vilket fungerar pga safeVGA drivrutinerna) eller återställa datorn till en tidigare punkt, vilket tar bort de drivrutiner jag installerade innan. Jag kan dock installera drivrutinerna men så snart jag försöker "använda" dom så får jag upp en svart skärm, och några sekunder senare startar datorn om sig.

Jag har testat att formatera datorn och installera om, men felet kvarstår.

Kan även notera att felet uppstod då jag flyttade datorn till en kompis då vi skulle ha ett litet "mini-lan".

Vad är det för fel!?! Kan det röra sig om ett hårdvarufel som uppstått när datorn flyttades!? Har kollat på kortet efter synliga skador, men utan resultat.

Tack på förhand!

Av polo

Gravyren var väldigt välgjord, men som ajV säger, som helhet såg det inte alls bra ut. På tog för många fäger och alldeles för plåttrigt.

Av polo

Visst är valet av fläktar viktigt, men man måste också se till datorn som helhet. Bland annat så kan hårddiskar låta rysligt mycket, speciellt om du har många.

När jag byggde min dator så betalade jag ganska mycket pengar för att få en tyst (läs låg ljudnivå) dator. Det innebar bland annat att jag köpte ett chassi med 120mm fläktar, köpte dyrt ljuddämpningsmaterial för att få bort viberationer samt att jag köpte dyra reglerbara fläktar. Men ändå låter min dator mycket, varför?! Jo, för jag har sex stycken hårddiskar, varav två av dom är ganska gamla och har snurrat länge.

Så se över övrig hårdvara innan du hänger upp dig på valet av fläktar.

Av polo

Är det bara jag som får röda X och två bilder på en kinky kvinna..?!

Ojdå, upptäckte just att tråden var väldigt gammal, ursäkta mig!

Av polo

Ondjultomte: Med din fantasti-konfiguration så räcker nog inte 600w till.

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Enduro
Allt går! Jag vill bara veta hur.

Haha! Det var nog det sämsta motto jag hört! Speciellt i detta fallet. Du kan omöjligt köpa en komplett dator för 3500kr och förvänta dig att du skall kunna spela dagens spel med vettiga framerates.

Jobba ihop det dubbla pengarna så kan du börja leta runt sen.

Och som tidigare talare: Fel forumdel!

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sunnis
tycker iden är väldig bra, går ju köra med tp kabel när man ska dra över filmer mp3 låtar osv. sen kan man ju spela upp dom på t.ex en bärbar dator lr liknade mycket praktiskt tycker jag.

Varför inte använda en vanlig extern hårddisk då, med antingen USB eller Firewire anslutning? Både billigare och snabbare. Så kan du få över 250gb också.

Av polo

Finns det en efterfrågan på denna typ av produkt för hemanvändaren? För jag kan i ärlighetens namn inte se en ända nytta med att ha denna typ av produkt i mitt hem.

Av polo

Kul med en egen och för mig originell design! Mycket bra!

Personligen tyckte jag inte det var speciellt snyggt. Men det är ju inte jag som skall gilla det, utan du själv!
Fortsätter du i samma stil som hittills så kommer du säkerligen bli nöjd!

Av polo

Usch, hemska telefon, hade en sån i nära ett år. Har nyligen bytt upp mig till en K700i, en betydligt trevligare bekantskap. Hur som helst, din flickvän är väl medveten om att alla garantier och försäkringar förbrukas om man plockar isär telefonen?

Det är också min åsikt att en samsung har betydligt mer stil och flärd än exempelvis en Nokia, så man skall rent principiellt inte modifiera en Samsung, den är värd att behållas i sitt originalskick, även om det nu inte är världens bästa telefon.

Av polo

Fantastiskt bygge än så länge! Kul när människor med resurser och visioner är driftiga och faktiskt får något gjort istället för att bara låta det gå i stöpet som man sätt många tidigare amitiösa projekt göra.

Har ni några intressenter redan eller är det just bara en prototyp som eventuellt går till försäljning?

Av polo

Dålig länk! Gå hem och gör om!

Av polo

Riktigt riktigt riktigt bra! Snygga motiv och väl genomfört arbete!

Att du dessutom har gjort det på ett snyggt chassi är inte heller dåligt! Fortsätt såhär och gör ett ännu bättre jobb på din "workstation"!

*tummen upp*

Av polo

Snyggt! Men skippa *.BMP bilderna! JPG eller GIF!

Får lite Star Wars-känsla nästan.

Av polo

Är det inte så att "skruvhålen" i moderkortet även fungerar om jord? Alltså, när man skruvar fast moderkortet i datorchassit så blir det jordat. Eller är det så att jordkablarna som går tillnätaggregatet från ATX-kontakten räcker som jord?

Av polo

Det finns inget "minus", det är jord det handlar om. Svarta kablarna är jord.

Men som någon sa, använd sk. sockerbitar, fungerar väldigt bra.

Angånende oljelösare, gå till en mack och fråga. Säg att du har ett oljekyl som du vill ha ur oljan ur. Dom kan säkert rekomendera något. Aceton fungerar nog inte speciellt bra, ännu sämre blir det i utspätt format. Var inte så snål! Lägg ner lite pengar och få saker och ting gjort ordentligt!

Av polo

Ser bra ut, men kanske lite stort?

Sedan kanske du kunde försökt komma på en annan lösning så att listerna går ända upp. Du har ju varit kreativ och nogrann med allt annat verkar det som.

Sedan är väl knappast "stealthade" ett svenskt ord. "Dom passar bra in med övriga chassit" eller något i den stilen kanske är bättre på sin plats.

Fattar inte varför alla tycker engelska uttryck är så tuffa när det finns svenska motsvarigheter som duger minst lika bra... *muttrar*