Inlägg

Inlägg som polo har skrivit i forumet
Av polo

Irlut: Tenderar nog att hålla med dig, 1280x1024 är lagom på en 17-tumms skärm, men samma upplösning på en nittion är rätt trevligt det också. Tyvärr måste man ju sitta ganska långt ifrån en sådan skärm vilket gör att vissa (mig själv inräknad) kan börja få problem att se vad det är man sysslar med i bla. bildredigering och 3d-program etc.

Någon som vet vad det är för responstider på de där rackarna? Är det möjligt att kolla på film och eventuellt lira spel med dem utan eftersläpningar?

Nu när man har stadig inkomst kan man ju börja köpa sådana här godsaker..

Av polo

Kanonfint bygge! Fin finnish och stilren design! *tummen upp*

Av polo

Hur länge har windows varit installerat?

Tjenare!
Söker efter ett program eller en funktion i Windows XP som kan berätta för mig hur länge den nuvarande installationen varit installerat.

Någon som vet detta?

Av polo

Alltså, att uppmana folk till att inte köpa en produkt för att den lyser för dåligt, seriöst, det är väl upp till var och en att bestämma!? Bitsmodd: s rör har en betydligt mjukare och "blåare" färg, medan Sunbeam: s lyser betydligt starkare med en "vit" färg.

Och allvarligt talat, jag tror jag bannemig skall bli svenskalärare, inte för att jag har ett extremt vårdat och välskrivet språk, men man blir ju ledsen när man läser vissa inlägg här. Det språkliga förfallet är ju enormt! Om man vet att man har problem med att får stavning och grammatik rätt, varför inte köra sitt inlägg genom ett program med stavningskontroll, typ MS Word? Det blir så mycket lättare för andra att förstå dig, och du slipper missförstånd och dylikt.

Av polo

Jag har upplevt liknande problem, de berodde på att jag monterat CPU-kylaren något snett, så att det blev ett ojämnt tryck på själva processorn.

Testa att montera av processorkylaren och montera dit den igen, men var mycket nogrann. Det är ju ganska rimligt att det är den som är boven i dramat då det var den sista "komponent" som du grejade med.

Av polo

Allvarligt talat nu, om man håller sig till "laglig" tankning, sån som inte kränker upphovsrättslagar och dylikt så är det bannemig svårt att komma up i 300GB per månad. Visst, nästan 900kr på månad är ju också mycket. Men sitter man och streamar laglig film så vill man ju att det skall gå undan.

Nu gäller det ju bara tankning, använder man ventrilo och spelservrar och dylikt så är det klart att då skenar gigabyten lätt iväg, men nog är inte 300GB så orimligt ändå! Jag menar, BBB vänder sig ju inte till kunder som sitter och tankar ner upphovsrättsyddat material, tvärt om, det är ju därför dom har den gränsen.

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av peakk
Om snubben hellre vill ha en riktig router så känns det ju lite onödigt att använda en gammal dator som router(nat) och sedan en AP till det! En AP kostar ju lika mycket som en router(med w-lan såklart).

Och om man ska köra en gammal dator som router, så är det ju linux som gäller... har du kunskaper i det?

För det första så känns det lite onödigt att ha en hel dator som står och tuggar 24/7 när man kan ha en betydligt mindre pryl. Men för att svara på din fråga så nej, jag har inga som helst kunskaper i Linux, har aldrig orkat bry mig om detta avart till operativsystem.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Squalo
Har du redan en "Router" för att dela bredbandet mellan din stationära dator och din bärbara? Vad har du för apparat där?

För att dela min ADSL-anslutning till de två datorerna (stationära och bärbara) har jag en vanlig nätverkskabel från mitt modem till en Switch (stavning?). Så med andra ord har jag en Router inbyggt i mitt modem!

Av polo

Okej, så att alla funktionerna jag får med i Routern är egentligen helt onödiga (DHCP, NAT etc.), då de redan finns i modemet?

Av polo

ADSL och Trådlöst nätverk

Päronen här hemma har uttryckt ett visst agg mot alla fina kablar som löper runt i villan pga av mitt ADSL. Dom vill nu investera i trådlöst nätverk och har lagt den tunga bördan av införskaffning på mig. Jag har försökt läsa mig in lite på ämnet men har inte blivit mycket klokare. Jag vill nämnligen ha en hel eller delvis trådlös lösning.

Jag har ett 0,5 mbit ADSL-abonnemang från Bostream, och även ett modem från samma leverantör av märket Thomson. Det jag nu undrar är vad jag behöver för produkter..

Jag har ju förstått att jag behöver ett trådlöst nätverkskort till min stationära dator och ett till den bärbara, men vad behöver jag mer? Skall jag satsa på en s.k. Router exempelvis en D-Link DI-624+? Kan denna Router ersätta mitt ADSL-Modem och samtidigt binda ihop min stationära dator och den bärbara i ett nätverk med tillgång till mitt ADSL?

Eller fungerar det med en s.k. Accesspunkt? Kan jag koppla in nätverkskabeln från mitt modem i en accespunkt och på så sätt skapa en "brygga" som kan binda samman mina datorer i ett trådlöst nätverk med bibehållen internetåtkomst?

Tack på förhand.
Niklas Olofsson

Av polo

Don_Tomaso: T-Koppling.

Har själv bränt en processor och ett moderkort genom felmontering och läckage.

Av polo

Rätta mig om jag har fel, men har inte du lagt upp detta bygge som en Projektlogg på bit-techs forum?

Av polo

FFS, använd Sök-funktionen! Finns säkerligen hundra trådar om samma ämne.

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jimmie.p
Hmm har inte den myten dött än? Kanske inte hos JME DATA?

Hade själv en artic cooling fläns med fläkt. Den låt inte ett dugg och kylde tillfredställande, dyr var den inte heller. Tror jag gav 130:- eller nått.

Här är ju en ännu billigare och lika tyst(efterföljaren till den jag hade):

http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1207&session=fa1fc7...

89:- och 18dBa

Kan ju inte hålla med mer! Man kan ju tycka att man skall få en lite mer objektiv åsikt från ett så stort of proffsigt företag. Man kan ju hoppas att dom inte är helt köpta av jättar som Intel.

Och är det bara jag som uppfattar hela tjötet med trolleflex mattar och heatpipe-kylning som smygreklam? Är det inte förbjudet med reklam i forumet?

Nog för att det är bra att företag engagerar sig i oss användare och försöker vara till hjälp, men det behöver ju inte gå till överdrift genom att propagera för sina produkter...

Av polo

1Ce, FAQ U!

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av technognu
polo, är det så fel att vara lite stolt när ett såpass stort företag bryr sig om ett webzine/forum på nätet? det måste ju betyda att swec ses som en "kraft" inom skandinavisk datoranvändning som är att räkna med och som man bör hålla sig på den goda sidan av?

Jag menade inget negativt med mitt inlägg, synd att du tolkade det så, det var inte min avsikt, tvärt om.

Kanske skulle lagt in en meningsfull smile för att förtydliga mig...

Av polo

Var det bara jag som fick känslan av en viss stolthet från redaktionens håll när jag läste nyheten på förstasidan?

Av polo

Symaskinsolja borde väl fungera fint? Eller låsolja? Tunna fina oljor...

Av polo

Alla som undrar om ljudnivå? Det är väl HELT tyst eller? Inte en ända fläkt i hela systemet?

Det som kommer låta är väl hårddiskar...

Av polo

Okej, nog för att den knappen är snygg, men allvarligt, 120kr för en jävla metallbit? Är inte det LITE overkill?

Av polo

En sak som pelle76 glömde: När du genomfört punkt 3. Försök starta datorn (utan alla sladda inkopplade), datorn kommer antagligen låta lite grann (fläktar som startar, hårdiskar som börjar snurra) men kommer genast att stanna med en gång. När du gör detta så drar du ur den sista strömmen som finns i nätaggregatet och i komponenterna, detta är för din egen och datorns säkerhet.