Inlägg

Inlägg som JJRockford har skrivit i forumet
Av JJRockford
Av JJRockford

Datorn det gäller används enbart till inspelning. Ljudet funkar fint för det mesta (även med mycket låg latency på ljudkortet) men det börjar och spraka när man får upp vissa pluggar där grafiken ändrar sig mycket (om det t ex finns en virtuell VU-mätare).

Ett annat (det här låter nog rätt fånigt, men vet inte riktigt hur jag ska beskriva det annars) "test" jag gjort är att spela upp ett projekt. Låter fint. Sen griper jag tag i "transport bar" och racear runt med den på skärmen. Vipps börjar det knastra och hela skärmen blir full av "transport bars". Prövar jag däremot samma sak på min prestandamässigt betydligt klenare laptop (där jag också har Cubase SX installerat) så blir det liksom bara att man flyttar runt transportbaren, precis som det är tänkt. Inget knaster heller. Är det någon som förstår hur jag menar?!?!

Tackar för alla tips såhär långt.

Av JJRockford

Grafikkort och bios är uppdaterat med senaste drivrutinerna (såvida det nu inte finns några fler drivrutiner för moderkortet en den lilla romfilen man laddar in med BIOS update?. Kortet står fortfarande som PCI i Windows systeminfo (tillbehör->systemverktyg o s v), och Everest anser också fortfarande att AGP är avaktiverat.

Av JJRockford

Aktivera AGP!??! (Asus P4P800-E deluxe)

Får inte riktigt till det med grafikkortet. Det blir knaster och elände i musiken om man t ex ändrar storleken på ett fönster när det spelas upp. Har kört en slags system-info program som heter Everest, och där fick jag reda på att mitt grafikkort, trots att det rent fysiskt är placerat på AGP-platsen, ändå ses som ett PCI-kort av Windows. Är ju inte helt otroligt att det är detta som ställer till det. Jätteproblemet är dock att jag verkligen inte kan lista ut hur jag ska göra för att aktivera AGP:n så att säga.

Har flashat BIOSen med senaste drivrutinen (1009). Har sökt och sökt i BIOS-menyn efter någon slags "enable AGP", utan framgång. Den enda jag hittar är en post där man kan välja hur datorn ska prioritera AGP/PCI eller PCI/AGP. Står självfallet på den första av dessa två.

Såg här: http://list.driverguide.com/list/company122/index.html att det verkar finnas speciella AGP-drivrutiner till de nyare moderkorten. Men om det inte står något så borde de väl ingå i BIOS-rom-filen?

Tips någon?

Av JJRockford

Grafikkortet i konflikt med något?!

Tycker att datorn beter sig lite underligt ibland, grafiken hänger liksom inte med alltid. Kollade på grafikkortets egenskaper och hittade följande i konflikt-listan:

Input/Output Range 03B0-03BB used by
PCI Standard PCI-to-PCI bridge
Input/Output Range 03C0-03CF used by
PCI Standard PCI-to-PCI bridge
Memory Range 000A0000-000BFFFF used by
PCI Standard PCI-to-PCI bridge

Någon som har någon aning/tips om var jag ska börja rota?!

Av JJRockford

Motivering? (Ser att frågan ser lite kantig ut, men jag är bara nyfiken!) Har hört att IDE är en beprövad standard, så jag tänkte ha det först, men en kompis tipsade om SATA istället.

Men vad gäller moderkortet så spelar det ingen roll om jag har SATA eller IDE-hårddiskar?

Av JJRockford

En rookie behöver lite hjälp, tips och råd!

Ska beställa en dator som ser ut enlig följande (Ska ha den enbart för musikproduktion, detta resultat efter att ha suttit och dammsugit internet på info. Men jag är osäker på om jag allting blivit rätt? Finns ju lite motstridiga idéer ibland om vad som är rätt):
Mesta från komplett.se:
Asus K8V SE DELUXE Moderkort Socket 754 K8T800, ATA/SATA, GbLAN, ATX, Raid
AMD Athlon 64 2800+ 1.8 GHz Socket 754, 512 KB cache, BOXED
Gainward GeForce FX5200 128MB DDR AGP, "PRO/660TV-DVI",Tv-Out, Retail
Western Digital Caviar 160GB S-ATA 8MB cache 7200RPM (2st)
NEC DVD recorder ND-3500A IDE Svart Bulk,DVD+R/+RW/DVD-R/-RW (Dual layer)
Corsair Value S. PC3200 DDR-DIMM 512MB Unbuffered, Non-parity, 64Megx64, CL2.5 (2 st)

Och så några saker från datorbutiken.com (som inte fanns hos komplett.se):
Antec SONATA Silent Piano-Black 380W ATX + cooling
Zalman ZM-7000A-CU Intel 478 / AMD 462(med hål runt sockeln) / Socket754
(ESD-armband, kabel och klämma)

Men jag är fortfarande lite fundersam över några saker. Det jag mest är osäker på är hårddiskarna-moderkortet. Direktlänkar med specar finns här:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=124273&cks=PRL
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=124229&cks=PRL

Blir alldeles tokig på alla beteckningar. För det första, passar hårddiskarna att montera på moderkortet? Det antar jag, men isåfall, behöver man några extra kablar?`Det följer ju med lite kablage till moderkortet, men vad jag har förstått är dom för lite enklare hårddiskar (IDE)?

Sen står det också, på det som jag tror är anslutningarna för hårddiskarna, lite olika varianter av "RAID". Innebär det att man måste köra hårddiskarna på det viset då, som RAID? såg någon diskussion här där ett par stycken ansåg det väldigt onödigt, eftersom det bara ökar kraschbenägenheten, utan att få någon direkt prestanda förbättring.

Funderar även på om man ska köra med IDE-hårddiskar istället, verkar mer beprövad, och sen eventuellt byta om det nu skulle behövas någon gång. I så fall, passar dessa på moderkortet? Eller ska man ha denna lite enklare variant då? http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=302516&cks=PRL

Finns även en annan variant på samma moderkort, men med en annan kretstyp: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=301393&cks=PRL Är det något att bry sig om?