Inlägg

Inlägg som hybridx har skrivit i forumet
Av hybridx

Då får det bli en liten eliminator. Minnesströmmen kan väl inte kräva mycket ström va? borde duga med typ en gammal mobilladdare eller nåt annat som går på 12 v...?

Gillar förresten en sån att man bygger in den i en låda med tanke på värmen?

Av hybridx

Men ligger minnesströmmen också på 12 volt?

Av hybridx

bygga hemstereo av bilstereo

Tänkte göra ett litet bygge av en bilstereo att ha i mitt rum. Det är inte tänkt att kunna leverera monsterljud utan jag är mer ute efter en lite egen lösning på en speciell, snygg stereo till bokhyllan.

Jag tänkte bygga en låda i trä och ha en glowire inuti med några små hål på framsidan så att det lyser lite om den. Frågan är det där med strömmen. Stereon drar väl max typ 15 A och högtalaren jag kopplar till är på 150 W. Räcker det med ett nätaggregat till en gammal dator eller kanske till och med med en kraftig batterieliminator? Och hur är det med minnesströmmen, den vill jag ju ha hela tiden men nätagget ska ju helst inte gå hela tiden...?

Dessutom funderar jag lite på värmen, kan det funka att bygga in eliminatorn och/eller nätagget i lådan om man gör hål för fläkten i agget?

små funderingar behöver små enkla tips...

Av hybridx

Samsung 172X

Den finaste skärm man kan tänka sig. Tyvärr så har koreanerna varit lite för lata för att producera denna skönhet i tillräckligt stora nummer så den är väldigt svår att få tag i.

Detta medför onekligen att man får ta och inrikta sig på någon annan tft-skärm.

Någon som vet någon skärm som är väldigt slimmad, har 16 ms på-till-på svarstid och fina kontrast och ljusförhållanden?

Berätta isåfall för mig!!!!

tackar för uppmärksamhet.

Av hybridx

hjälp!

Av hybridx

1. Win xp pro ( det står i frågan)

2. Jag använde windows inbyggda krypteringprogram. Man kan, som användare, välja att lösenordsskydda sina egna dokument. Alltså de som är unika för varje användare.

3. Jag använder NTFS.

HJÄLP!!!

Av hybridx

Problem med lösenordsskyddad mapp...

allo.

Jag har råkat ut för ett litet problem.
För en tid sedan hade innehöll min dator fler hårddiskar med olika innehåll. En innehöll operativsystem och en innehöll mappen "mina dokument" i vilken jag hade väldigt mycket trevliga saker. Datorn inhyste även fler användare. Mappen "mina dokument" hade jag även lösenordsskyddad för att bara min användare skulle nå den. När jag för inte alltför längesedan tröttnade lite på min dator så formaterade jag om hårddisken med operativsystemet på och skapade mig en ny användare med administratörsrättigheter, precis som innan formatering.

Nu till själv problemet, mappen "mina dokument" finns ju fortfarande kvar men den kan bara öppnas/användas av min gamla användare som nu alltså är borta. När jag försöker öppna den nu eller och fösöker titta på den nu så är det låst och uppenbara sig i utforskaren som tom, utan storlek.

Jag vet inte hur jag skall kunna komma åt filerna i den, vilka är mig väldigt kära Jag fick tips om att kunna ändra rättigheter i en flik "säkerhet" under mappens egenskaper men någon sådan flik finns inte. Jag har Win xp pro.

Hjälp!

Av hybridx

Sen är det ju en annan sak om det behövs eller ej. Men det brukar ju vara minnesbandbredden som är flaskhalsen vad jag vet, angående ovastående skrift av mig.

Av hybridx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Donan Fear

Jo, men frågan är om det verkligen behövs, lite dumt att göra korten dyrare när prestandavinsten är minimal.

Ehh, du inser väl att skillnaden inte är minimal?
Kör de med 128 bitars bred buss så innebär det en teoretisk hastighet på 128/8 * 1000 Mhz (500, men ddr) = ca 16 GB/s

En ökning till 256 bitar skulle enkelt ge 256/8 * 1000 = 32 GB/s.

Kallar du det minimal ökning? Det gör inte jag. Har dessutom svårt att tro att komprimering kan ge samma ökning i bandbredd.

Tack för mig.

Av hybridx

Grafikkort med Tv-in och snabba minnen?

Jag funderar på att skaffa ett Kort baserat på Geforce4ti4200 serien.

Jag tycker det känns som att det man måste välja. Kan man inte få både prestanda och funktionalitet på samma gång? Finns det inget kort på marknaden med snabba (3,3ns / 3,6ns) minnen och en tv-ingång? Det vore ju fint med 128 MB i minne men de korten har ju oftare slöare minnen som baksida.

Jag har bland annat hittat Chaintech's special edition men det är ett kort med de slöare 128 MB i minne.

Jag skulle verkligen ha nytta av ett snabbt kort och tv ingång. SKa man kanske köpa detta separat istället? Testade ett externt tv kort med det sabbade mina hårddiskar så det gör jag inte gärna igen.

Tack för tips.

Av hybridx

Jag klockade min fsb för mycket och fick precis samma problem! Du får bluescreen va? och så startar den om sig nästan direkt? klocka ner och problemen försvinner....

Av hybridx

Hmm...
Kort: Chaintech Desperado GeForce 2 Pro
Krets: Är inte säker
Format: S-video
Synpunkter: Jag har haft inställningar för tv out på kortet men nu med nvidias nya drivrutiner 28.32 så hittar den inget sånt alls. Jag letar just nu efter ett bra program som sköter sånt istället, någon som vet någe bra? hemsida?

Jag kan ge alla som har problem med s-video lite info oxå:
Skillnaden mellan komposit och s-video är att s-video delar upp färg och svart/vit. Det finns tv apparater som inte klarar att föra ihop dessa kanaler igen och det resulterar i svartvit bild. För att lösa det kan man koppla en video emellan. Själv har jag en sån tv, vilket e väldigt störande.