Inlägg

Inlägg som crillelundh har skrivit i forumet
Av crillelundh

laptop för video streaming till tv ca 2000kr

Tänkte koppla in en gammal dator jag hade liggandes till sovrumstvn för att kolla på film/serier, men upptäckte att den inte klarade tex Youtube i HD(720)

Så istället för att uppgradera den så tänkte jag att man kanske skulle köpa sig en laptop istället.
planen är i princip att ha den konstant inkopplad till tvn och bara använda den till streaming, men en laptop gör ju att man vid behov kan använda den till annat.

Problemet är att jag aldrig haft en laptop och trots att man läst på lite under kvällen så känner jag inte mig helt hundra på var gränsen går för att spela upp HD material, och jag vill gärna komma undan så billigt som möjligt.
har inget emot att köpa begagnat heller.

en jag kollat på precis är denna

HP EliteBook 2170p (beg) 1600-1800kr
http://www.billigteknik.se/begagnad-dator/17024-hp-elitebook-...

Känns spontant som att denna borde täcka mina behov?(upp till 720p iaf) och priset känns ju rätt ok?
(storleken har ju ingen större betydelse då den som sagt kommer att vara kopplad till TV 95% av tiden(och ström), och kommer troligen använda ett separat tangentbord.)
Eller har ni något annat tips på en specifik modell man ska leta efter begagnad

Har även kollat lite på nya maskiner nu, men känns tveksamt om dem riktigt billiga(ca2200) modellerna är tillräckligt starka men det kanske dem är? tror att den begagnade ovan är betydligt snabbare?

Så till min fråga, vad tror ni är bäst
1 Begagnad laptop i3/i5
2. Ny billig modell typ ASUS EeeBook E402SA eller liknande i den prisklassen
3 annat?

tacksam för hjälp

/Crille

Av crillelundh

av vad jag har sett så ser ju spelet ut att kunna bli rätt snyggt ändå så avsaknaden av dx11 stör mig inte jättemycket även om jag håller med dom flesta här att det är en tråkig trend.
Det som däremot oroar mig med denna nyheten är att om dom inte orkar bry sig om dx11 innebär det också att dom inte orkat bry som om andra saker som UI,spelmekanik och modvänligheten?
Hoppas fortfarande dock på detta även om jag inte var en av dom som älskade oblivion, efter årtiondets besvikelse med dragon age 2 så vill jag verkligen att skyrim levererar

Av crillelundh

tackar för alla svar, blev köp igårkväll, tog telenor/bas tillslut dels pga av att man ju alltid kan öka hastigheten om det skulle behövas men samtidigt slippa fundera över hur många mb man förbrukat, sen kom jag ju även på att man hade uppsägningstid på nuvarande telenor abb vilket ju då skulle vara en extra 600kr om man bytt operatör.
luren blev tillslut en HTC Legend då jag tyckte att den var mycket snyggare än tex Desire(och utseendet är ju viktigt^^) men oxå eftersom det är min första "smartphone" så tror jag inte att jag kommer att sakna de fördelar andra telefoner kanske har eftersom jag inte har koll på vilka de är

men återigen tack för alla snabba svar

/Crille

Av crillelundh

räcker telenor surfa bas för mobil surfande?

Tjena!
Sitter och kollar på nya mobiler, tanken är att beställa en iphone eller liknade(htc desire kanske) men upptäckte sen att valet av abonnemang ju var ännu jobbigare än att välja telefon.

ringer väldigt lite och sms oxå väldigt sällan, däremot kan jag tänka mig att man kommer att använda surfdelen en hel del även om säkert mycket av det sker på wlan, den viktigaste punkten är egentligen priset då jag helst vill hålla mig under 250kr/månaden max 300

ett sett är ju då telenors surfa bas, så min fråga är helt enkelt, räcker 1,01 Mbit
till normal användning eller är tex youtube och/eller gps etc kört på den hastigheten. (Kommer inte ens fundera på att ha den som modem)

alternativet är ju tex telia men med 500mb tak känns det som att det möjligtvis skulle vara ett större hinder än hastigheten eller tänker jag galet

/Crille

Av crillelundh

5870 och hiper 530W

Tjenare och god jul på er allihopa!

Går i funderingar på att byta upp mig på grafikkorts sidan och fick upp ögonen för ATI´s 5870, aldrig haft något ati kort innan och varit lite anti eftersom nvidia alltid funkat klockrent för mig men detta kortet ser helt klart frestande ut.
Hade från början tänkt byta cpu och men då i7 väl är på annan socket så skulle det ju mer eller mindre innebär att byta hela rasket vilket jag inte riktigt känner för.

så till frågorna

Fråga 1

Nuvarande cpu är en dualcore E8400 3,0, är core2 så omsprunget nu att det inte är lönt att satsa på ett värsting kort nu innan man bytt?

fråga 2
Mitt nätagg börjar ju bli till åren, räknades väl då som ett kvalitets aggregat men vad jag har förstått har väl den statusen sjunkit lite
iaf det jag har är ett hiper typeR 530W(den modulära versionen)
kommer det till att räcka för ett 5870, vad jag läst mig till borde det väl nästan göra det då det inte verkar dra mycket mer än mitt nuvarande 8800gts men tänkte att man slänger iväg frågan iaf, får man ett klart nej så finns det ju ingen anledning att beställa bara kortet först iaf

tackar på förhand

/Crille

Av crillelundh

skulle säga att om du ska ha en ratt så är G25 det lägsta du ska gå.
dom som är billigare är inte värt att ens fundera på, allt är bättre på G25.
En ska är tex pedalerna som är bra mycket stabilare än konkurrenterna och motstånd gör dom mer realistiska.
Men kanske framförallt så är byggkvaliten överlägsen, med metall istället för plast som gör att ratten håller mycket längre än dom billigare alternativen, min första rätt (formula force) höll mindre än 6 månader innan dreven var slut, G25 har hållt ett par år nu.

vad gäller spel så är grid/dirt inte spel jag rekomenderar vad gäller körkänsla, tyckte faktiskt att båda var riktigt jäkla usla.
För att riktigt få ut känslan med ratten så rekomenderar jag istället GTR/race eller LFS för racing, vad gäller rally finns det bara ett alternativ som tyvärr börjar komma till åren men fortfarande överlägset i sin klass, RBR(richard burns rally)

Av crillelundh

Tänk på att det är viktigt att värma upp ordentligt!

http://i26.tinypic.com/25g6l2c.jpg

positivt överraskad måste jag säga

Av crillelundh

ja under a killing moon var underbart på den tiden det begav sig, pandoras detective var jag inte lika imponerad av dock.

The ripper är ju ett annat tips

Av crillelundh

tackar för tipsen!
kollade runt lite på python idag och det är nog däråt det lutar, men utmaning? ja definitivt

känner mig rätt säker på att man kommer att gå in i väggen men det var ju liksom lite det som var meningen.
i värsta fall får man gå tillbaka till att göra banor i RBR eller kanske försöka göra klart bilmodellen till samma.

Av crillelundh

tyckte oxå att konsoll känslan gick igenom väldigt tydligt i fear2. både i rörelser och grafik(menar inte att det var fult bara att det hade konsol känsla). verkar som grafik ofta är uppbyggt på olika sett om det är till pc eller konsol.
Rörelser kändes lite "oprecisa" och siktet lite för enkelt.
känslor som ofta märks när det är ett konverterat spel.
Dock tyckte jag att man vande sig efter en stund, gillade faktiskt spelet tillslut även om vissa delar var myckat bättre än andra.

Farcry 2 har samma konsol känsla enligt mig, fast mycket värre. sluta spela efter första uppdraget och har inte startat det sen dess.

Av crillelundh

program för att göra egna spel?

Tjena!
Fick en(troligtvis korkad) idé igår om att man kanske skulle försöka sig på att göra ett eget spel.
Grejen är att jag har noll erfarenhet av programmering så undrar om någon har något tips på program man kan använda för att komma runt det problemet, åtminstone delvis?

Efter lite googlande hittades gamemaker vilket ju verkar vara ungefär vad man var ute efter, men finns det andra kanske bättre som man missat?

Vilken typ av spel har jag inte bestämt utan det blir nog lite beroende på vad man hittar för verktyg. tex skulle man kunna tänka sig både klassisk 2D adventure eller någon enklare 3D

Eller kanske det är enklare att att satsa på att göra en mod till något befintligt spel istället? isf tips på spel som kan anses "enkla" att modda?

som sagt, vet att man förmodligen har tagit vatten över huvudet här, men gillar att utmana mig själv(med varierande resultat).

/Crille

Av crillelundh

ah kanon tackar, det ska testas. har väl ooo nästan överst som det är nu(uppradningen är från boss vilket ju också är ordningen man använt.

Av crillelundh

suttit och installerat moddar nu i 2-3 dar(fan va rörigt det blev tillslut. men iaf tillslut så startade man spelet och till ens förvåning startade det faktiskt, det mesta verkar funka men verkar vara något strul. skickar med en SS men verkar som det har med armor att göra,(på bilden tex "worn fur armor" från en bandit, både att armors är "osynliga" men även att dom blir gula trianglar med utropstecken. så hoppades på att man kan få någon hint om var ifrån texturen fattas( har ju kopierat typ 20k filer hit och dit så något tips om var missen kan tänkas komma från hade varit uppskattat.

http://i43.tinypic.com/rixnxk.jpg

dom jag själv tänkt att det borde kunna vara från är ju det uppenbara "Qarls Texture Pack" men texturer har ju varit med i dom flesta moddarna. andra moddar man har är
Oblivion.esm

Francesco's Leveled Creatures-Items Mod.esm

Francesco's Optional New Items Add-On.esm

Oscuro's_Oblivion_Overhaul.esm

Mart's Monster Mod.esm

Unofficial Oblivion Patch.esp

Adonnays Elven Weaponry.esp

BlackLuster.esp

Francesco's Optional Chance of Stronger Bosses.esp

Francesco's Optional Chance of Stronger Enemies.esp

Bob's Armory Oblivion.esp

Cheat Bob's Armory Oblivion.esp

Oblivion WarCry.esp
. Note: German version.

Oblivion WarCry EV.esp

Oscuro's_Oblivion_Overhaul.esp

Mart's Monster Mod - Diverse Imperial Armor.esp
. Note: Don't use if using OOO. Integrated into OOO.

Mart's Monster Mod - Hunting & Crafting.esp

Mart's Monster Mod - Looting NPCs & Creatures.esp

Mart's Monster Mod - Fran's leveled quests.esp
. Note: Requires a Fran's install with the Leveled Quests option.

Mart's Monster Mod - Vindasel.esp

Mart's Monster Mod - Dungeons of MMM.esp

Mart's Monster Mod - More Wilderness Life.esp
. Note: Use either 'More Wilderness Life' or 'More Wilderness Life No Gates' but not both.

Mart's Monster Mod - Durzog Addon.esp

Mart's Monster Mod - Diverse Imperial Armor.esp

OOO-WaterFish.esp

Francesco's 10 days respawn time - 1-20 day lenght rescale.esp

_Ren_BeautyPack_onlyhairs.esp
. Bashed Patch tag suggestion: {{BASH:Hair}}

Bashed Patch, 0.esp

/Crille

Av crillelundh

silent hill 1 och RE 1,2,3 vi brukade sitta 4-5 pers och lira i och alla gjorde sitt bästa för att skrämma varandra

på senare tid tid är dock stalker rätt ensamt om att verkligen ha funkat, framförallt med mods så man aldrig riktigt vet vad man kommer att möta runt hörnet.

Fear 1 hade ju dessutom den gången när man klättrar ner för stegen och tjejen helt plötsligt står framför näsan på en, trodde man slog sönder musen när handen ryckte till där

Av crillelundh

anledningen till varför ps3/xbox spel hänger med så pass bra som dom gör är ju rätt enkel. dom allra flesta spelen är tillverkade till konsollerna och då med deras begränsningar, sen är dom oftast bara portade över till pc´n. ibland med uppdaterade texturer men oftast inte och bara texturerna gör inte alltid så stor skillnad(iaf inte om man inte jämför spel brevid varandra)

kollar man på spelen som är gjorda för pc så kan man ju hitta spel där den grafiska skillnaden faktiskt är rätt stor, även ett par år tillbaka.

Av crillelundh

förstår inte riktigt diskussionen, om ett spel inte har officielt stöd för mus så är det väl rätt självklart att det bör räknas som fusk att på ett ej tillåtet sätt ändå använda det.
doping jämförelsen är ju klockren, alla kan använda det men det är inte tillåtet därför räknas det som fusk.

Av crillelundh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nomu
Funderar på att bränna skiten också innan jag börjar igen, för typ tredje gången. Verkar för jobbigt att sälja kontot.

bara att sälja det till någon av alla websidor som köper. dessa gör det direkt, dock får man ju lite mindre pengar men blir iaf av med det snabbt

Av crillelundh

att det skulle bli förmånga och störa naturen låter onekligen som bullshit.

att det där emot riskerar att bli förmånga och störa MÄNISKAN, det kan jag nog hålla med.
jakt för nöje borde vara förbjudet, och den isf påtvingande jakten överlåtas till dom ordentligt utbildade. vad det nu är dom kalls "jaktmästare" eller nåt sån och då med en fast anställning. kanske skulle dessuom finns behov av fler av inom den yrkeskategori, så man dassutom hade kunnat annställa, i tider som ju mest avskedar för tillfälligt

Av crillelundh

ja det är def spelbart numera, spelade faktiskt igenom det för bara 2-3veckor sedan. småbuggar finns ju kvar lite här och där men inga spelbrytande buggar vad jag märkte iaf...denna gången:P

har precis börjat lira första exp nu. känns som en bättre story och framförallt verkar dom ha höjt svårghetsgraden ordentligt, åtminstone på vissa ställen.
Det är dock väldigt mycket text läsande i expansionen för dom som inte gillar det.

annars kan jag bara hålla med om att drakensang, om än med sina egna småbuggar här och där är ett betydligt bättre spel på sågott som alla punkter. Var väldigt positivt överraskad av det

Av crillelundh

ser ju ut att faktiskt bli en ganska märkbar förminskning