Inlägg

Inlägg som Dark Defender har skrivit i forumet
Av Dark Defender
Skrivet av anon59807:

Fast dom har ju redan släppt Windows 10 så att dom skulle vara fast på Windows 7 eller 8 stämmer ju inte.
Skickades från m.sweclockers.com

Kanske för den vanliga användaren. Men myndigheterna var fast. Jag citerar artikeln ifråga:
"Detta då myndigheter i landet bannlysts från att använda Windows 8 eller senare efter att det uppdagats att information som samlats in från användare läckt ut."

Jag speculerar att om myndigheterna skulle lyckas etablera ett alternativt OS så skulle nog det kunna smitta av sig till resten. Där med gick Microsoft med på detta då dom inte vill förlora marknadsdelar i Kina. Jag gissar på att dom följer logiken "Om inte vi gör det kommer någon annan göra det". Så varför skulle dom följa moraler när det kan kosta dom deras marknadsdominans? Tror inte heller att det kommer bli så mycket dålig PR för dom heller. Om dom lyckats leva igenom windows 10 och Xbox one tror jag inte många kommer sluta köra windows för detta.

Detta är så klart bara vad jag tror. Det är inget universellt faktum.

Av Dark Defender
Skrivet av anon59807:

Jag vet om att dom gör exakt samma sak för oss i europa och för amerikanerna men det känns ändå förjävla äckligt av dom när dom utan att skämmas släpper en government edition. Sen tycker jag att det är mycket märkligt att dom horar ut sin produkt såhär när vi ändå betalar för den, höj priset istället och be alla stater att dra åt helvete med sina smutsiga pengar.

Jag tror inte att det är pengar det handlar om här utan marknadsdelar. Om inte Microsoft skulle fixa en sånhär version så skulle användarna vara fast med windows 7 i Kina. Det kanske inte är så farligt nu. Men efter ett tag så kommer det bli jobbigt för användarna i Kina att köra program som utvecklas till windows 10.

I och med att Microsoft redan nu håller på att fasa ut windows 7 så tror jag att Kinas regering börjat kolla på alternativ. Om inte Windows är ett av dessa alternativ så skulle det kunna få ganska stora konsekvenser för Microsofts marknadsdelar. Om Microsoft tappar sin dominas i Kina skulle det kunna smitta av sig till resten av Asien. Detta kommer göra det jobbigt för Microsoft då dom inte kommer ha monopol längre. Om dom inte har monopol är det mycket enklare för användare och företag att byta. Detta innebär att Microsoft behöver något annat än "Vi är störst, och nästan allt går att köra på våran platform" för att locka användare. (Vilket kommer troligvis innebära att dom inte kommer kunna ta ut lika mycket vinst som innan)

Kanske Kina är tillräckligt stort för att deras marknad skulle kunna hålla sig kvar med windows 7. Men jag tror inte att Microsoft skulle vilja investera mycket pengar i att uppdatera en gammal windows version specifik för Kina marknaden. Nu har dom istället gjort lite små ändringar i windows 10 för att lösa problemet.

Av Dark Defender

Om ljudet fungerar så måste det ju vara så att det redan finns en drivrutin in linux kernel som gör så att ditt ljudkort fungerar. Dvs, du behöver inte installera någon.

Vet inte exakt vilka features du saknar från asus kontrollpanelen, men det som finns till linux är i alsamixer och pulseaudio kontrollpanelen. Du kanske kan kolla om inställningarna du letar efter finns där?

Av Dark Defender

Verkar tyvärr som att ditt ljudkort inte har drivrutiner i linux: http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Vendor-Asus

Tror inte det finns någon wrapper för drivrutiner till ljudkort tyvärr.

Du skulle ju kunna testa att boota senaste ubuntu med en live-usb och kolla om du får något ljud eller inte. Kan ju vara så att wiki:n är utdaterad.

Av Dark Defender
Skrivet av anon246659:

@Dark Defender: Du glömmer att Steam har popups, samt det första man ser efter en fräsh install av Steam är just Store. Men man kan väldigt lätt i Interface stänga av dessa funktioner. Lika enkelt är det att stänga av reklamen(borde kallas tips) på sidomenyn till startmenyn i Win10.

Som sagt så tycker att jag att om det hade varit windows store hade det inte varit några problem. I och med att steam och windows store är digitala butiker så tycker jag att det skulle varit en bra jämförelse. Men nu snackar vi om steam och windows 10. Då snackar vi istället om en digital butik och ett operativsystem istället.

Dvs, jag tycker att det är inte helt samma sak. Men visst, om du tycker att windows i sig är en digital butik så kan jag förstå varför du vill jämföra dessa. Men jag personligen tycker inte att windows är en digital butik. Dock verkar det ju som att Microsoft försöker göra den till en sådan så jag kanske inte kommer kunna med gott samvete hävda att så inte är fallet i framtiden.

När nu det händer så kan jag gott hålla med dig. Men det kanske är just denna övergång som många användare är rädda för och klagar på.

Av Dark Defender
Skrivet av anon246659:

Ni gnäller på att Microsoft lägger in reklam\tips(som går att stänga av med 3 klick) på startmenyn om produkter som finns på deras marknad.... Men inte ett ord om Valves reklam i Steam om deras egna och andras produkter?

http://i.imgur.com/qdRZtFm.jpg

Du är ju inne på Valves "STORE" i den bilden. Om steam hade sånn reklam i "LIBRARY" fliken hade det nog blivit en heldel gnäll.
Samma sätt om MS skulle lagt till extra reklam platser i deras egna windows store hade det nog inte varit mycket gnäll. Men nu lägger dom in reklam i startmenyn istället.

Om jag ska dra ett dåligt exempel så skulle jag likna detta med att ICA har reklam för diverse rabbater och varor inne i deras butik. När jag väll är i butiken så tycker jag det är helt ok med att dom skyltar med att jag kan köpa tomater 20% billigare än innan. Men om nu ICA skulle släppa en kyl som ger en reklam varje gång man öppnar den för att ta ut mat som man köpt (öppna startmenyn), så skulle jag inte tycka att det är ok.

Av Dark Defender

Tror att Microsoft kommer sakta men säker jobba sig fram till hur det är på deras xbox. På xboxen var det ju lite liknande som till windows. Först så hade dom ingen reklam alls men sakta men säkert så transformerades deras dashboard till detta:

http://static.giantbomb.com/uploads/scale_super/0/1486/2077340-n...

http://static.giantbomb.com/uploads/scale_super/0/1486/2077342-n...

Och till xboxen så betalar man ju redan en månadsavgift för xbox live. Dessutom så har ju xboxen haft dessa tvingade uppdateringar som nu vi fått i windows 10 ett bra tag nu.

Om dom kan göra det på xboxen varför inte på windows 10?

Detta påminner mig lite om hur det såg ut när windows 8 fortfarande var i beta med Metro. Om jag kommer ihåg rätt så sa många att det inte var något att oroa sig för iom att man kunde göra ett enkelt register hack för att få tillbaka startmenyn. Men sen när 8 väl släpptes så kunde man inte göra det längre och man behövde installera tredjeparts program om man ville ha en startmeny igen.

Jag undrar om vi kommer få tredjeparts adblock program till startmenyn?

Av Dark Defender
Skrivet av NightingalesBlackAce:

UUID=5bf03d91-fa3e-4b3f-a29f-087e3caf4a9f /mnt/HDD ext4 defaults 0 0

Det fetmarkerade har jag lagt till. Men när jag ska välja den som plats för Steam Library står det att den är read only. Hur fixar man det?

Har din användare rättingheter till /mnt/HDD ? Som standard så är det ju oftast bara filer i din home mapp som du kan skriva till. Testa ändra ägaren på /mnt/HDD från (troligvis) root till din vanliga användare.

Av Dark Defender
Skrivet av hölmiz:

Jag börjar undrar varför de är så kåta på att alla ska uppgradera till Windows 10. Det kan ju inte bara vara av omtanke om användarna. Vad har de för incitament?

Som andra sagt så kan det vara för att dom vill att alla deras användare ska få tillgång till dx12. Men varför inte bara fixa dx12 till win 7-8 eller låta Vulkan ta hand om användare som inte kör 10?

Jag skulle gissa på att det är för att MS vill att folk ska utveckla mjukvara till deras UWP api:er istället (dvs skriva mjukvara som endast fungerar i windows store). Om dom väl lyckas med detta kommer dom få många program "gratis" portade till många av deras platformar.

En av anlidningarna för detta är nog troligvis att dom inte kan få företag och individuella utvecklare att göra program till deras mobila platformar, då dom har ungefär lika stor marknadsdel där som linux har på desktop sidan i nu läget. Sen verkar det inte som att det går så bra på xbox sidan som dom hade hoppats heller, dvs dom dominerar inte marknaden lika hårt där som dom gjorde med 360. Så om dom får mera appar eller spel dit via UWP skulle det inte skada. Kort sagt så försöker dom utnyttja deras dominanta possition på PC marknanden för att förstärka den på andra håll.

Men eftersom att dom ger alla denna uppdatering gratis så kan det väll inte vara pga snällhet som dom smyger in sånna här uppdateringar. Några andra har påpekat att dom troligvis kanske säljer användar data för att få tillbaka denna förlust. Dock tror jag nog mera att dom kör nog en mer långsiktigt strategi där dom transformerar deras PC platform till någonting likt android eller iOS.

Dvs dom kommer försöka ha monopol med deras appstore och som de flesta andra app stores ta ca 30% av priset för programmen som säljs där.

Det verkar också som att MS experimenterar med inbyggd reklam nu med. Dock går detta att stänga av än så länge. Men det räcker bara med att kolla på hur det ser ut på xbox sidan, där man betalar månadsavgift men får reklam ändå, så kanske reklam biten är här för att stanna också.

Av Dark Defender
Skrivet av Commander:

När DX släpptes så blockerade Microsoft direkt tillgång till hårdvaran och tvingade folk använda DX.
När XP släpptes så var det omöjligt att avinstallera Internet Explorer helt från systemet.
När Vista skulle släppas så pratade Microsoft att OpenGL inte längre skulle få tillgång till hårdvaran utan skulle tvingas köras på CPU.
Spel som hade andra OS i sikte men försvann så fort Microsoft började sponsra spelen.

Inte tal om vilket patenttroll Microsoft har varit mot Linux företag, där det slutade med att i princip alla Linux distributioner dumpade C# / Mono.

I dagens läge funkar DX bara på Microsoft valda operativsystem medans OpenGL och Vulkan funkar på princip alla OS utan större restriktioner och utvecklare av spel och hårdvaruutvecklare är fria att lägga till egna tillägg (extensions) till OpenGL/Vulkan utan att behöva vänta på någon annan.

I dagens läge funkar Steam på Windows, Linux, Mac och går att använda deras overlay på vilket program man vill. Microsoft Store är ännu en gång full av bindingar till Microsoft's egna tekniker som bara kommer fungera på deras egna OS, där man måste släppa som UWP för att få till deras funktioner som med hjälp av deras egna studios kommer få att spel bara lanseras i deras Store och förmodligen blockera lansering till andra OS och distributioner likt tidigare.

Embrace, extend and extinguish passar oehört bra här.
https://en.wikipedia.org/wiki/Embrace,_extend_and_extinguish

Att göra det svårt att porta spel till andra platformar är nog bara en liten del av det hela skulle jag tro.

Nu när dom verkar fasa ut dom gamla "icke windows store" api:erna så skulle jag nog mer säga att detta är mera ett steg för att döda alla alternativa "app stores" som nu finns till windows. Dom verkar ju ha byggt upp deras nyvarande app store på ett sånt sätt att det skulle vara lätt att endast tillåta program som dom godkänt.

Så problemet för Windows användarna är nog att det kommer bli mindre valmöjligheter i framtiden.

Av Dark Defender

Från "man ssh"
"-G Causes ssh to print its configuration after evaluating Host and Match blocks and exit."

Av Dark Defender

Är väll troligvis något smidigt dom gjort i xubuntu (eller ubuntu) som ställer tillbaka dpms om det är avslaget. Har aldrig haft det problemet själv att det automatiskt ställs tillbaka (kör inte *buntu dock)

Du skulle ju kunna testa att stänga av DPMS för skärmarna i xorg configen istället:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Display_Power_Management...

Om "xorg.conf.d" inte finns i 14.04 så borde du kunna lägga in det i xorg.conf filen istället.

Av Dark Defender
Skrivet av drmagoo:

Jag har uppdaterat till 15.10, vilket har skapat andra problem.
Men det här problemet verkar vara löst

Kul att skärm problemet löste sig iallafall Hoppas du lyckas lösa de andra problemen också.

Av Dark Defender

Om jag hittat rätt så lanserades den laptop serien på slutet av 2014. Dvs det är mycket möjligt att det finns nyare hårdvara i den som inte stöds så bra av 14.04 då den släpptes i april 2014. Testa om det inte löser sig med nyare ubuntu versioner. Du kan lika gärna dra in 15.10. Om inte det löser problemet så har det lite svårare att lösa problemet (men det kanske kan gå att lösa).

Av Dark Defender

Ubuntu 14.04 är ju ganska gammalt nu så ditt problem ganske är en bugg som är löst i 15.10? Jag skulle nog gissa, som du gjort, att det är nog någon bugg med i Xorg, linux kernel eller någon drivrutin som ställer till det.

Det låter ju som att något i koden glömmer att sätta på alla display-ports när du "väcker" systemet.

Av Dark Defender

Här är en video hur en final cut användare jobbar i blender:
https://www.youtube.com/watch?v=te9HFQVaSUE

Personligen tror jag att blender som video editor funger för de flesta användningsområdena. Om dom lyckades klippa ihop "Tears of steel" (massor med green screens och 3d effekter) med endast blender tycker jag att det borde räcka för hobby till semi-pro användare

Av Dark Defender
Skrivet av Commander:

I princip 50% av Catalyst prestanda i många tillfällen.
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=radeon_140...

Det har hänt en del med radeon (opensource) drivrutinen sedan det testet gjordes.
Så här ser du ut idag med senaste versionen:

http://www.linuxsystems.it/2014/05/radeonsi-faster-catalyst-s...

http://www.linuxsystems.it/2014/05/radeonsi-awesome-beats-cat...

Den är fortfarande inte helt ikapp på alla tester. Men det verkar som att i de flesta spelen är den på samma nivå nu i alla fall

Av Dark Defender

Jag har aldrig fått flash att fungera vättig på linux. Jag löste det genom att använda youtube-viewer (https://code.google.com/p/trizen/) tillsammans med mpv (http://mpv.io/). För twitch använder jag livestreamer (https://github.com/chrippa/livestreamer)

Dock är inte detta är helt klockren lösning och det kanske inte fungerar bättre för dig. Har du testat om du har samma problem med html5 video?

Av Dark Defender

Du gör dig nog bara en björntjänst om du installerar allting utan ett pakethanteringssystem. Efter som det inte kommer finnas något som håller koll på vad för filer som program installera och var dom blir lagda kommer det för eller senare bli väldigt svårt uppgradera/underhålla. Om du tänkte göra något med linuxsystemet så skulle jag rekommendera att inte bara köra "make install" på allting.

Dock är det inte omöjligt att kompilera program och ha en pakethanterare som håller koll på sakerna.
Jag kan rekommendera Gentoo om det är detta du vill ha. Du kommer kompilera alla program och samtidigt ha en pakethanterare som drar in allt som behövs för att kompilera det du vill. Dessutom är det (enligt mig i alla fall) väldigt bekvämt och smidigt. Speciellt om man är programmerare då väldigt mycket saker blir lättare och smidigare att göra om du kan kompilera allting själv.

Av Dark Defender

Kommentera ut allt mellan "-- Enable sloppy focus" och "if not startup then"