Inlägg

Inlägg som monkeh har skrivit i forumet
Av monkeh

Använder CMUS till musik.

Av monkeh

5435.94 MB/s write
173.05 MB/s read (har inte uppgraderat firmware för TRIM-stöd än)

X-25m G2

Det största prestandaproblem jag har nu är att det tar sån tid (0.5-1 sekund) att maximera/minimera fönster, antar att det är för att den allokerar om buffrar/texturer på grafikkortet om man kör med compositing.

Av monkeh

Ett alternativ till Lightroom är Bibble (ja, det stavas så), jag har testat det i ett par dagar och tycker det funkar bra, i alla fall med mina måttliga krav.

Av monkeh
Skrivet av Bejje:

Var någonstans ställer du in skärminställningarna? Nvidiakort kan ju t.ex. konfigureras med nvidia-settings, men kör man bara nvidia setting så kan inte ändringar sparas, man måste istället köra sudo nvidia-settings.

System -> Preferences -> Monitors

Har ett ATI-kort och kör fglrx.

Av monkeh

Eftersom det är en sån liten fråga tänkte jag prova här istället för att skapa en ny tråd:

Varje gång jag startar om burken glömmer den bort mina skärminställningar och återgå till att köara mirror på mina två skärmar, vilket är minst sagt en smula irriterande. HUr löser jag detta? Jag kör 10.4 64-bit.

Av monkeh

24
PC
Bad Company 2, X3: Terran Conflict, Arma: Operation Arrowhead

Av monkeh

Varför i hela friden skulle en frisk människa betala 5.000:- för en TN-panel?

Av monkeh
Skrivet av Jonos:

AMD drar inte mer effekt än Intel på samma tillverkningsprocess om det är det du vill påvisa. Intel har ett försprång ner på 32nm men AMD kommer förhoppningsvis att släppa prollar på den processen innan året är slut.

Nu är det väl iofs inte strömförbrukning per tillverknignsprocess som är intressant utan strömförbrukning per prestanda...

Av monkeh

Att det blir mer som ettan och mindre som tvåan... Tvåan orkade jag inte ens spela...

Av monkeh

Eftersom det är bra mycket lättare att skriva kod för CPU och eftersom inte alla grafikkort kan köra fysik på gpun. Även om din systemhanterare eller whatever visar att cpun inte går på max (antar att den räknar använda cycles eller nåt för det) så kan den vara begränsad av annat, så som cache missar, minnesbandbredd i största allmänhet, att trådar väntar på varandra, osv.

Av monkeh

Oblivion:Houses - UESPWiki Här är en lista på de hus som finns, längst ner finns även en lista med hus man kan ockupera

Av monkeh

Har inte märkt några direkta prestandaproblem på min burk så jag kör helt normalt. (c2d 3.4ghz, 4gb ram, hd4870 512mb och patchat oblivion med OOO).

Av monkeh

Snanare dålig hårdvara än dålig kod från blizzards håll.

Av monkeh

Suck, har spelat en "warrior" typ fram tills nu.. Så ska man börja köra thieves guild och dark brotherhood så känner man sig hopplös... Får nog ta och göra en sneak också.

Jag menar, var ju nåt år sen jag spelade igenom allt sist så det kan ju inte skada med två vändor genom spelet!

Av monkeh

Hela installationsprocessen för OOO verkar jobbig och förvirrande vid ett första ögonkast, någon som har en rimlig guide?

Av monkeh

Får nog ta och leta reta på Porsche 2000, har för mig att jag ägt en kopia. Tack för tipsen

Av monkeh

Bästa vore ett nytt spel i stil med Richard Burns Rally, bästa rallyspelet jag kört (har dock inte kört så många ).

Av monkeh

Vore utmärkt om du kunde berätta hur du löste problemet i fall någon annan skulle råka ut för samma sak.

Av monkeh

Racing på PC?

Är lite småsugen på att lira lite racingspel och undrar vad som gäller i dessa dagar. Race 07 och dess expansioner verkar ju onekligen poppis, men skulle helst ha ett spel med "karriärläge" där man får jobba sig upp från någon skitserie och köpa bilar/uppgradera etc, ungefär som GT-spelen på playstation.

Lutar hellre mot realism än spel som need for speed.

Av monkeh

Vägen från spelets nätverkskod till din hemmarouter tar säkert <5% av tiden det tar att skicka datan från din router till servern och tillbaka... Hur ett nätverkskort skulle spela någon vidare roll får mig att klia mig på huvudet.