Inlägg

Inlägg som Maikel har skrivit i forumet
Av Maikel
Skrivet av Triton242:

Tror inte riktigt du förstod vad jag menade med vad jag skrev?
Eller så kanske jag var otydlig

Du frågade vad man skulle med ny GPUér till idag?

Mitt svar kallare, tystare , strömsnålare och bättre kort förövrigt så har jag för mig att det kallas utveckling men jag kan ju ha fel.

Av Maikel
Skrivet av Triton242:

Lite ironi men vad skall man med nya gfx chip till idag?
Spelen är ju bara hottade versioner av xbox/ps3 versionerna.
Är väll BF3 som står ut.

28nm kommer förhoppningsvis föra med sig kallare och tystare högpresterande kort det är väl det jag vill ha, palla höra en helikopter i datorn hela tiden.

Samma sak med Intels Ivy Bridge i 22nm där hoppas jag kunna få in en lågvarvande fläkt.

Min uppgraderingsfilosofi är att bara uppgradera vid krympningar av tillverkningstekninken och hoppen som kommer göras snart känns såpass stora att det är värt att vänta för min del.

Av Maikel
Skrivet av widL:

Detta låter för bra för att vara sant måste jag säga.

Varför det?

Såvitt jag vet har Nvidia aldrig officiellt bekräftat när Kepler ska släppas, du kanske sitter på någon hemlig info.

Om AMD kan få ut SI innan årsskiftet ser jag absolut ingen anledning till att Nvidia inte kan göra detsamma, priskrig FTW.

Av Maikel

Jag är också en av de som väntar på Ivy Bridge och de nya styrkretsarna mina anledningar.

1. SB-E är alldeles för strömkrävande min PC är på dygnet runt

2. Ivy Bridge med 22nm, Tri-Gate, PCI-E 3.0, inbyggd USB 3.0 förstår ni var jag vill komma det känns som ett väldigt stort hopp framåt i utvecklingen och Ivy Bridge håller säkert minst till Intels nästa krympning.

3. Jag brukar oftast köpa nya Grafikkort/CPU´er vid krympnngar det brukar vara då som de största framstegen görs, speciellt med GPU´er.

Av Maikel
Skrivet av MightyKLARA:

Sata 3 har just kommit ut, pci-e 2 har funnits sedan 2007.

Precis S-ATA 3 är redan maxad i princip, de borde satsa på att fyrdubbla prestandan eller mer till S-ATA 4 annars kommer även den standarden vara för långsam redan när den kommer ut.

PCI-E 2 är har inte maxats på fyra år av ett singelkort men det var ändå dags för nytt, mer bandbredd och utveckling är bara bra, sen om vi som bara använder ett singelkort verkligen har nytta av det vet jag inte men jag antar att det knappt kommer göra nån skillnad. Kanske till det som kommer efter Kepler och Southern Islands!

Jämförelsen man kan göra är att de tänkte till mycket mer när de utvecklade PCI-E 2 och såg till att den inte skulle flaska på ett bra tag, medans de som tog fram S-ATA 3 blev tagna på sängen av den lavinartade utvecklingen på SSD marknaden.

Att det ens behöver finnas PCI-E lösningar för SSD marknaden borde de som utvecklar SATA standarder se som ett stort nederlag. (sen om det verkligen finns konkurens de sinsemellan vet jag inte)

Av Maikel
Skrivet av AtreX:

Ska jag vara helt ärlig så tror jag bara det är GTX 590 och HD6990 som har nytta av PCIe 2.0 i dagsläget. Grejen är väl att interfacen hela tiden måste ligga ett steg före då det skulle bli ett himla hallabalo om dem låg och bromsade grafikkorten istället för tvärt om :)

Bästa svaret hittils, det är ju exakt vad som hänt med SSD marknaden där S-ATA bromsat utvecklingen.

Av Maikel
Skrivet av WaltX:

Så Ivy Bridge lär vara den bättre av dem?

Jag skulle gissa på att den bästa Ivy Bridgen inte kommer ligga långt efter men SB-E kommer nog vara bättre.

Men för min del kommer det bli en Core I7 -xxxxx Ivy bridge tillsammans med ett Kepler grafikkort från Nvidia Och ett Moderkort med två Ethernet portar så har jag allt jag behöver..

Ivy Bridge ska släppas i Q1 eller tidigt Q2 2012, själv hoppas jag på lansering i samband med CES som Intel brukar göra.

Av Maikel
Skrivet av WaltX:

Vad är skillnaden mellan "Sandy Bridge-E" och "Ivy Bridge"?

Sandy Bridge-E = Ersättare till Socket 1366 32nm

Ivy Bridge = Ersättare till Sandy Bridge, samma socket, 22nm istället för 32nm

Av Maikel
Skrivet av Gibbe:

Ja, det kanske redan händer. Jag tyckte Intel drog ner på tempot ganska kort efter att de släpte Core 2 och befäste sin dominans. Och nu verkar det som att det händer igen. Sandy bridge E var ju tänkt att komma till hösten, och Ivy bridge hade man från allra första början pressat så tidigt som vintern i år. Men motståndet uteblev, så SB-E väntas inte förrän januari 2012, och Ivy bridge kanske inte förrän nästa sommar.

Är själv på samma linje, jag tror att Intel helt enkelt sitter och trycker på både SB-E och IB liksom varför inte tjäna pengar på sina äldre arkitekturer tills AMD får arslet ur vagnen och om det skulle bli så att BD presterar bättre eller i par med Core I7-2600 så släpper Intel säkert en högre klockad i samma serie som klår BD + en prissänkning på hela Sandy Bridge serien.

Och om Intel ser sin försäljning minska märkbart efter BD släpps eller att BD tar prestandakronan så kan jag satsa huset på att Intel kommer släppa SB-E och Ivy Bridge som planerat dvs i höst respektive tidigt 2012. Intel är inte Nvidia precis inga TSMC problem där inte

Verkar många som sitter och jämrar sig om att prestandakronan inte är viktig osv, det är rent skitsnack det är skitviktigt visst om man är student eller så, så är nog Pris/Prestanda viktigt. Men har man ett normalavlönat jobb så är datorer en väldigt billig hobby i jämförelse med tex bilar.

Själv sitter jag och väntar på Ivy Bridge och Kepler och tar det lugnt har absolut ingen stress med nytt bygge.

Av Maikel
Skrivet av WrongTarget:

Jo förhoppningsvis så kommer BD prestera bättre än Sandy Bridge, problemet är bara att om det nu är sant med förseningar igen, så börjar lansering av första generationens Bulldozer glida farligt nära lanseringen av Ivy Bridge (efterföljaren till Sandy Bridge på samma socket). Eftersom det vore otroligt att en krympning och förfining av tillverkningstekniken inte innebär bättre prestanda, så hamnar folk än en gång i dilemmat. Sakall jag köpa Bulldozer generation 1, eller skall jag vänta på Ivy Bridge.....lanseringen är ju så nära. AMD skulle behöva släppa processorerna så fort som möjligt för att slippa det tänket.

Ivy Bridge kommer nog prestera bättre än Sandy Bridge, det har varit så vid Intels senaste krympningar då de brukar ha högre klockfrekvenser iom krympningen.

Av Maikel

Jävla fanboys som ska förstöra varje tråd.

Jag väljer den produkten som är bäst för ett acceptabelt pris, för mig brukar det ligga på 4-4500kr för CPU + Moderkort där får man mycket bra kompnenter utan att bli rånad och mitt gamla system brukar jag få ca 2000kr för.

Har haft både AMD och Intel (ingen AMD sen C2D) jag hoppas verkligen att de lyckas klå Sandy Bridge, men jag tror inte det och Sandy Bridge-E och Ivy Bridge lurar bakom hörnet tror helt inte de lyckas.

Och det är därför de tjatar om sina inbyggda GPU´er osv för de vet i ren CPU prestanda har de ingen chans och inge entuasist värd sin dator skulle använda en integrerad GPU.

Och innan fanboysen börjar tjata om hur jag kan VETA detta så skrev jag klart och tydligt att det är vad jag tror baserat på erfarenhet.

Av Maikel

Har en känsla av att Core-I7 2600K kommer bli billigare väldigt snart, känns inte som att Intel kommer behöva konkurrera i Prestanda utan det kommer bli priset.

Antagligen vet redan Intel hur Bulldozer kommer prestera och valde därför att senarelägga lanseringarna av Socket 2011 och Ivy Bridge.

Det är bara vad jag tror absolut ingen fakta.

Av Maikel
Skrivet av Kilroy:

Jag förstår inte vad du menar med att det helt enkelt inte är logiskt.
Jag förstår inte vad ditt resonemang har med saken att göra öht.
På vilket sätt är det logiskt att TSMC skulle fucka upp ännu en gång?
Att argumentera kring logiken på det sättet du gör har ingenting med verkligheten att göra.

Jag har ingen som helst aning om hur det ser ut bakom kulisserna hos varken TSMC, Nvidia eller AMD för den delen.

Men påståendet att Nvidia är klara och bara väntar på TSMC är ett påstående som är överförenklat, djupt okunnigt och totalt meningslöst.

Det är klart att Nvidia hade uppskattat om TSMC hade en fantastisk felfri 28nm process redo som klarade av allt Nvidia slängde på den utan tweaking men chiptillverkning fungerar inte riktigt så.

Jag tror att du missuppfattade hela mitt inlägg, hela inlägget gick ut på att OM AMD släpper sina 28nm kort så kommer Nvidia släppa sina så fort som möjligt och det kommer inte dröja nio månader.

Som jag skrev tidigare jag vet inte hur allt går till bakom kulisserna men jag förstår mig på Ekonomi och det är inte bra Ekonomi att ge sin Huvudkonkurent 9 månaders försprång.

Av Maikel
Skrivet av Andre_H:

Tror jag inte kommer hända, de vill nog inte avslöja hemligheterna bakom sina chip genom att låta intel tillverka dem

Tvivlar själv starkt på det skulle hända.

Hade Intel startat foundry verksamhet så finns det väl lagar som skulle förbjuda de att använda designen själva i sina produkter.

Av Maikel
Skrivet av Kilroy:

Inlägg som det här visar på en grymt överförenklad bild av vad som krävs för att få ut ett grafikkort från designpappret till affären.

Nu är min förståelse av det hela så oerhört låg att jag inte riktigt vet hur jag ska förklara utan att det blir fel.

Det Nvidia gör är inte att bara lämna fram en skiss på en arkitektur som TSMC sen trycker upp.
Det är otroligt mycket finlir och små ändringar vid olika kopplingar och ditten och datten som jag inte har en aning om.
Sen är inga tillverkningsprocesser felfria och det gäller att komma på lösningar till att minimera hur pass mycket ens krets påverkas av dom svagheter som tillverkningsprocessen har.
osv osv osv.

Grundidén och grundarkitekturen är säkert klar sedan länge, men det är väldigt mycket finlir kvar innan Nvidia är klar med Kepler.

Har inte heller sagt att jag vet allt om hur det går till i utvecklingsfasen men:

Amd har sagt att deras 28nm kort släpps i år då kan vi räkna med att de kommer innan jul dvs okt/nov finns även rapporter om att de kommer redan i September.

Om Southern Islands skulle komma i September och Kepler nästa Sommar som zzcool gissar på, då betyder det 9 månaders försprång för AMD! Och det finner jag föga troligt att Nvidia skulle acceptera hur dåliga TSMC än är på att trycka ut deras kort.

Det skulle betyda 9 månader av kraftigt minskad försäljning för Nvidia och om deras kort kommer först nästa sommar så är det antagligen samtidigt som AMD börjar med sina 20nm planer and then what.

Så oavsett vad man vet om GPU-tillverkning eller inte det är helt enkelt inte logiskt att Nvidia skulle fucka upp det så grovt ännu en gång, även om man aldrig kan vara riktigt säker med dom och dem verkar ju få ordning i leden nu med alla grymma Tegra lanseringar på g.

BTW fan vad grymt om Intel skulle börja med Foundry verksamhet för Nvidias/AMD´s GPU verksamhet, de är ju fan så mycket bättre än TSMC!

Av Maikel
Skrivet av zzcool:

skulle gissat sommaren 2012 om vi har tur annars slutet av 2012 eller början av 2013 blir alltid försenat och tillgängliheten i sverige kommer att vara låg så högst troligt början av 2013

Menar du "kepler" eller "Maxwell"?

Tror knappast Kepler dröjer tills i sommaren och absolut inte tills slutet av 2012, jag gissar att 28nm korten kommer från båda lägren senast i 1:a kvartalet 2012.
AMD blir säkert först ut som vanligt.

Av Maikel
Skrivet av Riyonah:

Vart har du fått det ifrån? Jag säger inte emot alltså, bara nyfiken

Vet inte exakt hur det funkar med utveckling av GPUér men Nvidia har ju haft Kepler i utveckling länge och "Tape-outen" som jag förstått är gjord.

Det är väl indikationer på att den är i princip färdig, och som vi alla vet så är TSMC´s övergångar till nya nm-byggen allt annat än smidiga.

Själv hoppas jag på släpp runt Dec/Jan.

Av Maikel

Tror Kepler designen är klar sen länge det är väl TSMC´s 28nm produktion som allt hänger på och inget annat.

Av Maikel

Så som jag ser det så är det just detta som kommer tvinga fram bättre batteriteknik.

Det är skumt att folk härinne verkar ogilla att teknik utvecklas, det är ju detta som kommer leda till saker som vi inte ens kan tänka oss än tex:

-Smartphones som kommunicerar med nanobotar i vår kropp och konstant kontrollerar vår hälsa och kanske tom hjälpa till att hålla oss friska, fria från cancer osv. Antagligen kommer detta dröja väldigt länge än men om tekniken inte går framåt så kommer detta aldrig hända.

-Smartphones som blir så kraftfulla att man inte behöver en stationär/bärbar dator utan bara en Skärm/Tv dit man tar med den tex jobbet hemmet vänner och allt kommer givetvis vara trådlöst bildsignaler laddning osv, spelkonsoler kommer bli överflödiga med tiden antagligen det skulle faktiskt inte förvåna mig om Playstation 4/5 Xbox 3/4 blir de sista stationära konsolerna vi någonsin kommer se.

-AMD tex verkar inte ha mycket att sätta emot Intel de närmaste 12 månaderna som jag ser det om inte Bulldozer blir mycket bra och om den blir det i sep/okt så kan jag slå vad om det kommer en mycket snabb lansering av Sandy Bridge-E därefter och antagligen kommer Ivy Bridge redan i jan/feb som det var planerat tidigare.
Så iom Windows 8´s ARM-stöd så kanske Intel får lite eld i baken och slutar upp med att senarelägga releaser på färdiga produker.

Sluta klaga på teknisk utveckling det är det vi vill ha som tekniskt intresserade, andra tillverkare kommer säkert gå den andra vägen dvs bättre batteritid osv.

Av Maikel

Själv är jag mer intresserad av Ivy Bridge som nu verkar bli försenad till mars-april 2012, stämmer det?

Jag hoppades på en Januari lansering men det är lugnt lägger pengarna på ett kepler grafikkort tills dess.