Inlägg

Inlägg som lillpeparoni har skrivit i forumet
Av lillpeparoni
Skrivet av Volvagia:

1500 + frakt för mobo, cpu minne ifall du kan packa det bra

Vad tror ni frakten kan landa på?

Givetvis packas det bra, använder ESD-påse, bubbelplast och kartong Posten Skicka Lätt kostar 95kr för 2kg, jag vet inte riktigt vad grejerna väger så räkna med det så kanske det eventuellt blir 63kr om de väger under 1kg.

Av lillpeparoni

Just nu leder chrippe7 för moderkortet+cpu+minne kitet med 1200kr och Jeriko med 1100 kr för grafikkortet

Skickades från m.sweclockers.com

Av lillpeparoni
Skrivet av EccoHbg:

@lillpeparoni
2000kr för 4670k + 1060
avhämtning

Om du skulle splitta budet mellan processor och grafikkort, vad skulle du ge för dem individuelt?

Av lillpeparoni

ZOTAC GTX 1060 Mini 6GB

Har uppgraderat min sffpc och har nu detta 1060 6GB över. Fungerar helt okej även med de senaste spelen, väldigt tyst för o ha så lite kylning. Kortet är moddat med systerkortet 1060 AMP firmware då originalet på mini-modellen inte tillåter fläkten att gå under 30% vilket den absolut klarar om den sitter i ett dugligt kylt chassi.

Kortet är 175mm långt.

Zotac GTX 1060 Mini 6GB

Budgivning pågår till på onsdag kväll. Har bara möjlighet att skicka grejerna under helgen så betalning måste ske innan dess annars går grejerna vidare till näst högsta budgivare.

Har sålt här förut, och är långvarig medlem. Packas väl i ESD påse men ingen originalkartong då den inte finns kvar.

Läs hela annonsen här

Av lillpeparoni

Intel i5-4670K mitx paket med 16GB RAM

Har uppgraderat min sffpc och har nu detta kit över. Fungerar helt okej även med de senaste spelen.

Gigabyte GA-Z87N-Wifi . Många funktioner och dubbla nätverksportar. Ingår förlängningssladd till antennen så du kan placera den som du vill. Det som är på bilderna är det som kommer med, inga andra tillbehör.
Intel Core i5-4670K Socket-LGA1150, Quad Core, 3.4GHz, 6MB, 84W, HD4600
Crucial DDR3 BallistiX Tactical 16GB kit (8GBx2),1600MHz, 1.5V, CL8-8-8-24

Budgivning pågår till på onsdag kväll. Har bara möjlighet att skicka grejerna under helgen så betalning måste ske innan dess annars går grejerna vidare till näst högsta budgivare.

Har sålt här förut, och är långvarig medlem. Tvättar givetvis processorn innan leverans.
Packas väl i ESD påse men ingen originalkartong då den inte finns kvar.

Läs hela annonsen här

Av lillpeparoni

För min egen del skulle den med inbyggd "kudde", upphöjning i ena änden (Biltemas) gå bort. Medmin sovstil funkar inte det alls med den inbyggda och måste vända madrassen uppochner för att bli av med kudden, men materialet i botten är lika mysigt att sova på.

Av lillpeparoni
Skrivet av Zemlan:

Miljödebatten i Sverige så krystad...enbart fokus på fossila bränslen till bilar osv. Samtidigt finns ju kolkraftverk som på ett år spottar 50%, eller så, av vad hela Sverige släpper ut på samma tid. Det är alltså ETT kolkraftverk. Tycker häxkakten på fossila bränslen då känns liiite skev. Bättre vi lägger pengar på att hjälpa omvärlden komma igång med sina miljösatsningar. Vad är vitsen med att lägga svinmycket pengar på att bli bättre när det ger sån extremt liten avkastning pga vi redan är bäst?

Var ju exakt detta man gjorde med reningsverk. Man fixade dem så de blev bra i Sverige pga Östersjön led ordentligt. Men man ville göra dem ännu bättre egentligen, detta skulle dock kosta skjortan. Så man insåg att pengarna gör mer nytta om vi betalar andra länders reningsverk runt Östersjön än att jaga delar av procents förbättring i våra reningsverk. Lite så tänker jag kring miljön i världen nu.

Men...till kärnkraften och ämnet...Jag är inte rädd och har aldrig varit rädd för den. Men jag har vuxit upp i Oskarshamn och bor där än. Stora delar av min släkt lever på kärnkraften och har alltid gjort så länge jag har levt. Så är rätt insatt i kärnkraften.

Som jag ser det är 4e generationens reaktorer runt hörnet, några såna bör vi smacka upp i Sverige när de är tillgängliga och återanvända allt bränsle som ligger i Clab. När de är uttjänta kanske alternativa energikällor har vuxit fram.

Win win med 4e gen eftersom det innebär att vi inte behöver nytt uran utan vi har bränsle sedan 1972 och framåt som kan mata dessa nya reaktorer med och bränslet blir avsevärt mindre farligt efter att ha använts igen dessutom. Om jag inte missuppfattat något. Är säkert inte bara att slänga in gammalt rakt av. Men känns värt det om vi slipper lagra det i 100 000 år...utan bara 1000 enligt mig.

Men min ståndpunkt är att så fort vi kan ersätta kärnkraften med något bättre ska det självklarat ske så snart som möjligt. Men för tillfället behöver vi kärnkraften. Därför tycker jag att en satsning på 4e gen reaktorer är självklar.

Skickades från m.sweclockers.com

Svensk vägtrafik släppte 2016 ut nästan 15800 tusen ton CO2e Källa
Värtaverkets totala usläpp av CO2 2016 var 1291 ton + 28600 CO2e av lustgas (0,003% av Sveriges fondonsutsläpp),inklusive biobränslen.
Källa. Vart har du fått ifrån att de släpper ut 50% av Sverige CO2?

Av lillpeparoni
Skrivet av CTH:

Återanvändning av förbrukat kärnbränsle tror jag starkt på, många fördelar
1. mer eller mindre gratis (finns redan lätttillgängligt och alla vill bli av med det)
2. minskar radioaktiviteten i restprodukten
3. gör lite äldre kärnkraftverk mer lönsamma att hålla igång (de genererar då en restprodukt som kan användas igen och inte bara lagras i 100 000 år)

Källa på påstående 1? När jag jag diskuterat återupparbetning med strålskyddsmyndighetens representanter så har det beskrivits som en snuskigt dyr process där kanske bara 50% skulle kunna användas i senaste generationens reaktorer (hittar tyvärr inge källa just nu). Till detta kommer att processen är väldigt smutsig och lämnar andra restprodukter som är dyra att ta omhand. Glöm inte heller att smutsiga rester inte bara handlar om slutförvar utan också flera 1000 ton radioaktivt material som använts i byggnaden och behållarna.

Det är ett väldigt flängande med "next gen" i denna tråd och väldigt få källor på hur kostsamt det är eller hur mycket av dagens bränsle som går att upparbeta i praktiken. Fler källor vore nog bra för båda sidors diskussion av ämnet.

Vore fantastiskt med källor på hur kärnkraften faktiskt beskattas idag, jag själv minns inte och
utan källa så låter det lite taget ur luften. Jag hittade att "Regeringen beslutade den 21 december 2017 att den avgift som kärnkraftsindustrin betalar till Kärnavfallsfonden ska höjas. Det blir en ökning från dagens ca. 4,0 öre/kWh producerad kärnkraftsel till ca. 5,0 öre/kWh. Inte så farligt ändå? http://www.mkg.se/regeringen-hojer-karnavfallsavgifterna-for-...

Straffskatten kärnkraften har idag försvinner 2019 vad jag förstår det?

Skrivet av Wikipedia:

Kärnkraftsskatt eller effektskatt (formellt skatt på termisk effekt i kärnkraftsreaktor) är en svensk punktskatt på förmågan att producera värme i reaktorn. Skatten betalas av den som har tillstånd att inneha och driva kärnkraftsreaktorn. För varje kalendermånad är skatten 10 200 kr per megawatt av den högsta tillåtna termiska effekten (2007).

Skatten infördes i slutet på 1990-talet. En blocköverskridande energiöverenskommelse nåddes den 10 juni 2016 som bland annat innebär att kärnkraftsskatten slopas till 2019. Vid det tillfället utgjorde effektskatten drygt en tredjedel av kostnaden för kärnkraftsel.

På ett personligt plan är jag emot att vi stänger dagens reaktorer och vi borde absolut uppdatera dem istället för att stänga dem. Men att bygga nytt måste man ändå vara lite tveksam till, Hinkley Point C i England som byggs nu är på 3200MW och beräknas kosta minst(!) 240 miljarder! Detta är mig veterligen utan någon form av straffskatt, i princip helägt av Franska och Kinesiska statligt ägda kärnkraftbolag.

När beslut för Hinkley Point C (typ) tog 2008 beräknades em MWh kosta £28 ( £36 med dagens penningvärde) och idag beräknas kostnaden per MWh bli £92.5!

https://en.wikipedia.org/wiki/Hinkley_Point_C_nuclear_power_s...

Av lillpeparoni
Skrivet av PWalfrid:

@Dejnerst Finns det någon risk att mitt gamla kort inte passar? Är nog minst 6år gammalt

Skickades från m.sweclockers.com

Väldigt liten risk, men om du berättar vilket du har kan man svara utan att gissa. Du kan också mäta det, många chassitillverkare skriver ut hur långa grafikkort man kan ha i chassina.

Av lillpeparoni

Köpt FAR: Lone Sails men inte hunnit spela det än då skolan kommit före.

Av lillpeparoni
Av lillpeparoni

Var på ett bröllop förra året där de använde Wedbox vilket fungerade helt okay enligt mig, de fick in massor av bilder.

Av lillpeparoni
Skrivet av Neonodia:

Hej, Lång historia kort.

Min svärmor bor numer i Portugal, Hon behöver skaffa BankID för att kunna utföra vissa myndighets saker bla kunna deklarera "logga in på Kivra" . Hon har nu jätte problem med att lösa vissa saker då hon inte kan ta sig fysiskt till Sverige och då inte kunna skaffa BankID.

Så är det någon som har tips på hur hon kan göra för att skaffa bankID när hon är utomlands? Hon kan enkelt skriva en fullmakt till mig, men det verkar inte gå vad jag läst mig till. Hon kan ta sig till Svenska konsulatet i portugal för att legitimera sig om så är möjligt. Alla tips mottages. "Obs" Hon har inte tillgång till en bank via dosa.

För att skaffa Bankid så måste hon antingen ha kodkort eller bankdosa. Mig veteligen gäller detta alla banker och det är mig veteligen endast banker som kan utföra Bankid

Har hon en svensk bank men ingen bankdosa? Isf så får ni beställa en bankdosa och få den skickat till bokföringsadressen och sen skicka den till Portugal där hon får fixa sitt Bankid.
Har hon ingen bank får ni börja med att öppna ett konto åt henne i någon svensk bank. Bankid är en helt svensk uppfinning så ingen utländsk bank kommer att kunna hjälpa henne på något sett med detta.

Av lillpeparoni
Skrivet av Stig45:

Fick för exakt en vecka sen en SMS-avi från Postnord på hela SEK 77.14.
75 spänn till Postnord och 2.14 i moms till pappa Staten..
Har råd att betala men vad i "#¤%& har jag köpt för något som skapar 2.14 i moms? Inte en susning..
Borde röra sig om något som kostar en tia???
Vem köper nåt för en tia från Kina???
När jag handlar från Kina brukar det bli 4-siffiga belopp i SEK?

Sett rapporterat att snittpriset på paket från Kina är så lågt som 20 kr!

Av lillpeparoni

@Release: Samma sak har hänt mig, när jag gick till det andra utlämningsstället i byn så låg mitt paket där. Så gå till de andra utlämningsställena som ligger närmast och fråga dem snällt att kolla manuellt på hyllorna.

Av lillpeparoni

@Yoshman:

Tack för ambitiöst svar! Mycket spännande inom detta, känns som att programmeringen är mitt största hinder, önskar man hade mer tid till sådana här små roliga projekt.

Av lillpeparoni

Är du ok med lite stubb kvar så tror jag att en trimmer är det som kommer hålla längst för dig. Kan vara skönt med en vattentät så kan man skölja av den när man är klar.

Av lillpeparoni

@ronnylov @BibbyDiddy

Dessa små kort verkar ju superintressanta. Hur tycker ni insteget är för någon som inte kan något om programming?

Jag har tittat Wemos D1 Mini och skulle vilja bygga en väderstation och en energimätare som läser blinkningarna på min elmätare som laddar upp data mot Thingspeak.

Har ni några tips på introvideosar på Youtube? Skulle vilja förstå detta med bibliotek och så.

Av lillpeparoni

I denna trad sa verkar de ha lost det genom att verkligen kontrollera att Reshade ar borttaget.

"Ok solved, you have to delete dxgi.dll from the folder, I later discovered that it's a dll of reshade that remained there even if I uninstalled reshade preset and canceled other related files (forgetting this one in particular. Works now."

https://steamcommunity.com/app/578080/discussions/1/170054169...

Har du installerat om PUBG?

Av lillpeparoni

@Extol:

Behövs ingen app eller jailbrake för Android för att dela ut mobilens internet (antingen wifi eller 3G-koppling) via USB-kabel till datorn. I min Sony Z 3 Compact är det Inställningar-Trådlöst och nätverk-Mer-Internetdelning och hotspot-USB-delning, dyket upp i windows efter några sekunder. Körde på det senast för några dagar sen när min dator inte lyckades ansluta till ett wifi men min mobil gjorde det.