Inlägg

Inlägg som Joemon har skrivit i forumet
Av Joemon

jag var rätt nöjd med min A-100 men så uppgraderade jag till en HTPC och XBMC och det är flashigare gränssnitt mer funktioner etc men inte är en HTPC stabil... har längtat tillbaka till PCH mer än en gång!

Av Joemon

Lyckat NAS projekt?

Har idag en D-link DNS-323 med plats för två 3.5" diskar som jag fyllt med ett par 1TB WD Green diskar. Jag är nöjd med denna lösning men jag kommer snart behöva mer utrymme dvs ytterligare en disk. Sedan så hade inte högre överföringshastighet skadat heller (den sitter på ett trådat gigabit nät). Jag vill ha en tyst, strömsnål och billig NAS med utrymme för minst fyra diskar.

Någon som har byggt motsvarande och vill dela med sig av vilka hård- och mjukvarukomponenter du använt?

Av Joemon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Uibi
Alla Vista 64 (och endast 64) kräver att dom är Validerade. något som är total skit och ett försök att låsa sina användare....

hör med Banken, för det är där problemet liger är inte ett cert godkännt av MS så kan du inte använda det. (GFG MS)

OK tack för svaret, skall höra med banken.

Av Joemon

Hur installera certifikat i Vista 64?

Hej!

Har ny PC, se signatur, med Vista Home Premium 64 bitars svensk version och försöker installera certifikat till Skandiabanken utan att lyckas. Har följt Skandiabankens manual för Vista men det funkar inte. Hade tidigare en PC med Vista 32 och då funkade det utan problem.

Är detta ett allmänt känt problem i Vista 64?

Tar tacksamt emot hjälp att lösa detta!

Mvh Jonas

Av Joemon

Har själv varit kund till UVTC sedan ett par år och är mycket nöjd. Jag har 28Mbit ADSL samt deras IP telefoni och båda funkar alldeles utmärkt. De har mkt bra priser och support. Rekommenderas.

Jag hade problem med IP-telefonin och de hjälpte mig felsöka mkt metodiskt , jag utgick hela tiden att felet låg hos dem och vart lite sur ett tag, men pinsamt nog upptäckte jag till slut att jag hade ett kabelbrott på koppaledningen in i lägenheten...

Av Joemon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nisse977
Hej!

Det låter jättebra! En fråga bara... Vad är det för nått med splitterfilter som Universal pratar om? När man köper ett modem så är det ju bara att koppla in det i telefonjacket och köra.

Det modem jag har nu, har inget sk, splitter filter utan bara en vanlig telefonkontakt som jag pluggar i väggen, och sen pluggar telefonen i den.

I ag241 modemet ingår det ingen splitter? Så vad menar dom? Har du köpt till nån extra grej för att få det att funka med Universal och ag241?

Hur långt bort bor du från stationen och vad får du för upp och ner hastighet testat med tp-test mot nån bra server?

jag behöver ingen splitter för jag kör IP-telefoni. Kör du vanlig telefoni behöver du en och det kan du köpta löst, kommer inte ihåg om det följde med ngt med modemet.

avstånd vet jag inte, före ip telefoni med QoS och sänkning av prestandan så hade jag 16Mbit som högsta med tptest.

Av Joemon

jag kör uvtc 28mbit och ag241, funkar fint.

Av Joemon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hugo hagman
Nibitor funkar väl bara med Nvidia?

fel av mig, satt på jobbet och var lite snabb, så nu kollade jag och det skall naturligtvis vara RaBit (jag har använt version 2.20), sen så har jag använt ATI WinFlash 108.

Av Joemon

Låter som om du höjt spelupplevelsen ytterligare i ett redan grymt spel och det är ju det som räknas!

Av Joemon

editera bios i nibitor och flasha med winflash, googla lite på dem så hittar du snart fina guider hur man gör

Av Joemon

det går fint att flasha till XTX men som sagt bara om du har 1.1ns minnen, sen kan du även flasha med egan inställningar i bios. själv har jag ställt ner 2D till lägre för att sänka värme och ljudnivå när jag jobbar i windows men behållt XTX inställningarna i 3D för spel.

Av Joemon

Föreslår att vi skippar tekniksnacket för en stund... Blade hur är din upplevelse av att spela BF2 med nya skärmen jämfört med 19"?

Av Joemon

Storuman är en klassiker

Av Joemon

se min signatur, de är tysta och hyffsat billiga

Av Joemon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 4bstract
Enligt SPCRs test av dessa nätaggregat följer ljudnivån belastningen i watt. Det betyder alltså att det kraftigare av de två nätaggen låter mer vid en högre procentuell belastning, då det ju då ligger på fler watt än lillbror vid samma procentuella belastning.

Alltså låter de båda aggen lika mycket om man sätter dem i samma system (dvs belastar dem med lika många watt, inte procent).

http://www.silentpcreview.com/article692-page1.html

jag var nog lite snabb i min slutsats, tack för rättelsen.

Av Joemon

testa rmclock istället. mer inställningar och funkar mkt bra.

http://cpu.rightmark.org/

Av Joemon

520W låter mindre enligt SPCRs test.

Av Joemon

Scythes Quiet drive leder ut värmen och dämpar ljudet effektivt. Sen så kan man ju låta en fläkt blåsa lite på lådan också...

Av Joemon

lägg biltemamattan mellan hd-racket och chassit, detta för att vibrationerna annars förstärks via chassit. Jag har samma chassi och gjorde så, funkade fint.

Nästa steg är att köpa Scythe Quiet Drives och sätta siliconfötter under dem (tex Acustifeet). Dämpa även chassit mot golvet om du inte har en PC7 med mjuka fötter.

Av Joemon

Seriöst och snyggt!