Inlägg

Inlägg som matte54 har skrivit i forumet
Av matte54

Jaha då var streaming tiderna över, google kommer in å förstör mitt favorit medium.
"this stream is unavailble due to copyright claims", och youtubes usla buffering och seghet.
Twitch som verkligen fått ordning på sina servers senaste 2 åren, man kollar lätt en multitwitch stream med 4-5 st 1080p streams.

Av matte54

http://fstoppers.com/pocket-sized-10000-dpi-35mm-film-scanner...

Detta känns väldigt trevligt för oss analogare. Återstår att se hur den presterar/kostar

Av matte54

en av dom bästa spelen som släppts på länge enligt mig.

Av matte54

sjävla shadowplay funktionen är en beta.
står t.om stort i fönstret när man öppnar upp det.

Av matte54

detta såg lovande ut , testade installera.
fick det inte att funka i något spel, däremot att ens ha "The geforce experince" installerat på datorn fick alla spel att gå som sirap.
utan ens shadowplay igång eller så.
ArmA3 med den mjukvaran installerad 15fps
Avinstallerade geforce experience, 65fps...

Nått stämmer inte, aja beta.

Av matte54

Jag ÄLSKADE det, va nog det bästa spelet jag spelat på otroligt länge.
Härlig humor, rått slafsande, sköna klassiska hyllningar till gamla FPS.
Storyn är inte unik men otroligt bra endå!
Massa customisering , vapen uppgraderingar, abilitys.

Secrets, eastereggs, KEYCARDS!, whats not to like?

Av matte54

Jag bor i en tvåa på 54 kvadrat, kör diskmaskin och tvättmaskin en gång i veckan, har en NAS och en server som står på 24/7 och så brukade jag ha på min huvuddator 24/7 för jag använde den för att kolla på serier när man la sig osv.
Jag hade en räkning på 1100kr/mån som e rätt sjukt mkt.

Sen köpte jag istället en Boxee box för att kolla på serier osv, och så började stänga av datorn varje natt och alltid när jag är på jobbet. bara att göra det sänkte min elräkning till 450kr/mån.
Rätt chockerande att datorn kunde dra så mkt ström!

Av matte54

Gillar att några använder argumentet "patetiskt med så gammal motor", då antar jag man får säga ,Unreal Engine, SRC eller Idtec, dom är ju totalt patetisk över 15 år gammal, Id Software över 20!
Och dom har mage nog att använda dom i dota2, portal2, Mass Effect, Rage etc.

Men så kan ju man ju inte säga det är ju helt nya versioner av grafik motorerna ju! Ja visst ere det det är ju faktiskt en ny siffra bakom OCH dom visar häftiga trailers som visar alla nya coola texturefiltermagic version 2,3147 som får alla att flåsa!

EDIT: TOBEEEE GET OUT OF MY HEAD

Av matte54

Visst är det väl så en digital signal fungerar men jag tycker det låter idiotiskt att det inte kan finnas nån lösning som du säger.
Att den bara konstant håller i en signal.

Mitt ljudsystem är ett Logitech Z906 5.1 system, och Ljudkortet är Asus Xonar Essence XTS.
Windows 7.

Det som är mest störande tycker jag är när man missar vad dom säger i serier, är lite ironiskt när det blir typ sånna där brytande.
Jag tittade t.ex på senaste futurama och innan ett reklam klipp så säger Bender till Fry den klassiska "LETS GO AAAAAALREAAAAADDYYYYY" innan reklam klippet.
De enda jag hör är "lets" sen bryter signalen.

Om det är så här "det ska vara" varför skulle man ens tänka tanken på att köra digitalt i datorn, då får man ju byta till analoga kablar.

Av matte54

konstant digital signal?

Har ett litet lustigt problem jag haft väldigt länge och försökt googla runt på som verkligen börjar gå mig på nerverna.
Jag har ett Asus Xonar ljudkort och ett logitech ljud system som jag kör toslink/spdif koppling och allt spelar fint låter hur bra som helst.

Men, den digital signalen är aldrig konstant signalen kommer ju bara så fort det är ett ljud som spelas upp är det tyst i ett spel eller film osv så försvinner signalen och mottagaren stänger av sig och det tar alltid uppåt en halv sekund att "sätta igång" signalen igen när den väl kommer.

Så spelar jag t.ex ett spel där jag stängt av musik, och bara är små ljud ibland så hör man aldrig dom ljuden, samma med t.ex medelande på skype/msn dom ljuden hör man bara den sista mikrosekunden av blir bara ett "BOPP" istället för ett ljud.
Samma när man kollar på serier t.ex när dom har dom där brytningarna för reklam så stänger det av sig och man missar alltid det sista och första ordet dom säger.

Går detta att ställa in på nått sätt? är det glapp i min kabel? fel inställt? börjar gå en på nerverna nu.

Jag har t.ex börjat få gör som att lura systemet att konstant ha ljudet på så brukar jag starta en radio kanal i VLC lr så och ställa volymen på 1% så den konstant spelar musik väldigt tyst, då kan jag hör alla ljud bra.

Av matte54

Om du tror ArmA ska ge dig en enormt grym upplevelse när allt händer och typ det är episkt å du tömmer mag efter mag så kommer du nog bli besviken.
ArmA är ett spel som blir det du gör det till, med hjälp av editorn.

Vill du exploita allt och alltid vill ha max kills osv då kan du göra det om du gillar sånt.
Vill du flyga en grym flygstrid med en polare du kan du göra det.
Vill du spela en advancerad radio kommunikation med många andra spelare kan du göra det med ett gäng som ssg-clan

Jag t.ex spelade mycket med en polare förr i arma2 jag kanske spenderade en kväll att bygga ett mission och vi kunde smyga omkring som ett reacon team på natten och navigera efter karta och kompass utan gps, i 6 timmar utan att ens skjuta ett skott, och det va en sån episk känsla hela tiden.

Brukar iallafall alltid yrka på det att arma kanske är känt för att va lite buggigt och vissa saker kan kännas "dumma" men om du har fantasin och lär dig editorn så är det det enda spelet du behöver, för det blir vad du gör det till.

Av matte54

Nån mer än jag som tycker matchmakingen efter patchen har blivit helt hopplös?

Jag är en rätt usel dota spelare brukar gå ihop ett gäng några helger å sitta å dricka bira skratta och ha kul i dota och matcherna har alltid varit rätt jämna man vinner lite man förlorar lite, låg rätt stabilt på 40-45% wins.

Nu efter matchmaking förändringarna vi får bara möta personer med typ 1000+ wins och dom kör "pro" taktiker och man blir verkligen stompad typ 50-5 eller något varrenda jävla match.

Ingen som ens tycker det är kul längre.

Av matte54

måster erkänna att det "tecknade" temat va nog den enda besvikelsen, resten fyfan va coolt!

Av matte54

popcorn is out!

avskydde EQ2 men har sån kärlek för EQ1 så jag måste ge detta en chans

Av matte54
Skrivet av Cybertrash:

Idag rapporteras det att Ilford håller på att gå i konkurs. Då är det viktigt att komma ihåg att det är Ilford Imaging det talas om, som tillverkar enbart digitala inkjetpapper, och inte Ilford Photo analoga produkter.

Och här säger folk att film är på väg ut, och så är det de digitala företagen som det går åt pipan för...

Fight the power!
haha

Samtidigt ere tråkigt att läsa då och då film typer som läggs ner.

Av matte54
Skrivet av Cybertrash:

Det var min första kamera som jag ärvde från morsan. Hon använde den för att fota sin resa genom Asien '86, helt klart kompetent nog. Kvalitén på materialen är väl inte top-notch så, känns lite plastig (fast ändå inte) men funktionsmässigt skulle jag nog säga att den påminner om Pentax K1000, väldigt basic men precis det du behöver. TTL-ljusmätare med 3 LEDs i sökaren som visar rätt exponering med en grön LED och över/under med ett par röda, manuell fokus, mekanisk slutare upp till 1/1000.

Min tar Pentax-K objektiv, men jag har hört att den också finns i utförande med M42-skruvgänga, båda systemen finns det ju ganska gott om objektiv till.

tack för input , väldigt uppskattat.

Vad jag läste så kändes det som man ville jämnföra den med K1000 precis som du sa.
Till rätt peng så kanske jag köper den som samlar grej. vad ett gäng pentax objektiv till han visste inte riktigt vad det va så får se om man kan få ett fynd till bra pris

Av matte54

Fått erbjudande å köpa en Chinon CM-3 nån som har några erfarenheter?

Av matte54
Skrivet av Xplod:

bild

Malta från en felexponerad bladare

Måste bara säga najs å se dig i denna tråden Xplod, alltid gillat dina foton!

Av matte54

Grattis å välkommen in i bladar klubben hehe

Av matte54

Självklart finns det games när man lätt kan vända, men i ett game när det står 25 - 1 motståndarnas carry har inventoryt fullt med damage items och är level 18, våran carry har en tango och brownboots och är level 6.
Så ska man sitta å glo i 30min å vänta på att dom ska siega basen.

När man kollar "pro" games osv, inte fan sitter dom och väntar på att gamet ska ta slut, när man vet att de är över skriver man gg och disconnectar, men det går ju inte för då blir man bestraffad eftersom det är ranked.

Jag är definitvt för Surrender funktion, men samtidigt ser jag hur det kan bli överdrivet mkt surrenders om man inte sätter lite limitationer på det, tex en timelimit att gamet måste ha gått 20-30min och att det måste va en unanimous vote.