Inlägg

Inlägg som H0gberg har skrivit i forumet
Av H0gberg

BIOS ställer automatiskt in minnena så de går i dem långsammares timings, om inte är det något väldigt fuffens med just det här moderkortet men generellt så är det.

Av H0gberg

Är HDMI-kabeln ansluten till HDMI1 samt Out på förstärkaren?

På tv'n: Gå till ”HOME” > ”TV-meny” > ”Styrning apparater” > ”AQUOS LINK-inställning” > Ljudreturkanal (ARC) > "Auto".

På förstärkaren: Tryck [Receiver] på din fjärrkontroll följt av "Home menu" > bläddra tills "HDMI setup" syns i förstärkarens display, tryck enter, välj on på både "ARC" och "HDMI control".

Detta kan du göra utan att få upp displayen på skärmen. Vill du inte att förstärkaren skall starta när du startar TV'n väljer du "off"på "HDMI control". Det borde fungera.

I manualen för TV'n står det här på sidan 29 och för förstärkaren på sida 53.

Av H0gberg

Den översta länken blev lite knasig. Vad var det för förstärkare du hade sade du?

EDIT: Även den andra.

Av H0gberg
Skrivet av '[TBOC:

Razor;13205622']
Stoljäveln...

Haha vadå, den är väl inte dålig?

http://forumbilder.se/CDCQ5/img-20120810-234002.jpg

Skrivet av DilluTioN:

Detta har hänt mig med en annan stol från jysk. Har numera en sådan stol du visar på bilden och den är väldigt skön, men kvalitén är urusel. Knakar och har sig hela tiden, hur mycket man än spänner skruvar osv så knakar den överallt.
Som sagt, undvik jysk!

Och till dig säger jag bara: akta dig!

Av H0gberg

Förstår inte varför man inte väljer on screen-knappar istället för kapacitiva knappar när man ÄNDÅ ska behöva dras med en menyknapp i gränssnittet. Varför då inte peta in bak-, hem- och multitaskknappen i samma rad? Tar ju inte direkt någon plats...

Av H0gberg

Fungerar fint för mig.

Jag har för mig att man måste ge Skype tillåtelse att köra i bakgrundsläge eller något när man installerar det, godkänner man inte det så blir det säkert så som ni upplever det.

Av H0gberg

Bootar han installationen på nytt via skiva eller använder de kopierade installationsfilerna via hårddisken?

Av H0gberg
Skrivet av vompen:

Visste inte riktigt om läget förrän jag såg det nu. Men datorn startar upp rent fysiskt men den kan inte boota för den hittar inget boot-alternativ. Så om man ska utgå ifrån 3e svaret här så verkar det vara hårddisken som fått sig en smäll?

Den hittar alltså inte hårddisken i BIOS? Eller står det något i stil med "No bootable device insert boot disc and press any key"?
Ifall det är det senare så får han bara börja reparera om sin Windowsinstallation så bör det fungera igen.

Av H0gberg

"lumberjack" gav väl lite virke i AoE har jag för mig. Det fanns någon kod som innehöll ordet "cobra" i det spelet också, eller jag kanske är ute och cyklar?

Av H0gberg

Åh, en Willlamette-processor...
Som du säger blev inte de långlivade. Jag har för mig att Pentium 3'orna var ganska mycket snabbare än P4 Williamette trots procentuellt ganska stora frekvensskillnader, det var väl först när Northwood kom som klivet från en P3 till P4 blev ganska bra (inte för att P4 egentligen någonsin var bra, men men.)?

Känns ganska gött att Socket 423 dog ut, dessa satans dyra RDRAM-minnen höll ju på att ta livet av en när man uppgraderade dem också, haha.

EDIT: Stavning...

Av H0gberg
Skrivet av dronk:

Går rätt snabbt när den dör. Men typ nån mikrosekund innan dimmar den av så man vet vad som kommer hända. Ja överhettning var min första tanke också. Har skrivit till säljaren nu för att se vad han säger. Ett jäkla projekt att skicka tillbaka bara, betala tull och skit igen.

Jo precis, dimningen sker på c:a halvsekunden eller så. Tullen går att slippa om den har nån specifik klarering. Vilka fick du skärmen av? Om det är DHL så vet jag hur du går tillväga för att slippa tulla den två gånger iaf.

Av H0gberg
Skrivet av dronk:

Fick hem min Crossover igår. Funkade fint första timmen sen så slockande den. Får ingen signal till skärmen till att starta med, och efter 10 sek lyser den bara svart. Drar jag ut strömadaptern några minuter och börjar om funkar den fint igen, men blir svart igen efter 15-45min. Provat olika DVI kablar, skruvat upp och kollat efter lösa kablar, installerat andra drivers, men inget funkar. Irriterande att man ska behöva reboota den hela tiden. Nån som upplevt nåt liknande?

Annars funkar den fint, inga defekta pixlar, lite gul ton i botten av skärmen men ingen som stör.

Är det som att skärmen "dimmas" ut när den dör? I så fall hade jag samma problem, i början var det någon gång per dag men mot slutet blev det flera gånger per timme och riktigt jobbigt. Jag fick skicka tillbaka min och fick en ny utbytes tillbaka.

Känns lite som kondensatorer eller överhettning...

Av H0gberg

Låter som kortslutning i förstärkaren.

Av H0gberg

Köpte mig en Crossover 27Q i början av juli, väldigt nöjd överlag med både bild och köp.

I veckan har den dock börjat dö spontant. Skärmen blankas totalt ut, likt en skärmsläckare går på bara det är en svart bild, startar man sedan om skärmen fungerar den i allt från 5 sekunder till flera timmar. Hörde av mig till green-sum som ville att jag skulle skicka in den, i kombination med ett annat problem jag hade med den. Han pröjsar för frakten tillbaka och ersätter den med en ny.

Måste säga att jag blev väldigt glatt överraskad av att han skulle göra det, så jag rekommenderar green-sum väldigt starkt (även om jag väl samtidigt får höja ett finger över att man faktiskt får vad man betalar för - en bra skärm med risk för att den kan gå sönder).

Av H0gberg
Skrivet av aXz:

Dom som är mer anpassade för spel ligger på 2ms och 120hz.

Simme300 antyder nog mer att responstiden spelar mindre roll när en med lägre responstid kan ha högre input lag och därmed vara en långsammare skärm.

Av H0gberg
Skrivet av Grumie:

Har ställt in siktet på Catleap Q270 men det verkar inte gå att betala med paypal tack vare att man har VISA från Swedbank. Någon som har lyckats med denna bedrift?

Si, moí. Fungerade utan problem. Har du kopplat paypal till ditt visakort? Dvs skrivit in den fyrsiffriga koden man får på ett paypalköp på 15:-.

Av H0gberg
Skrivet av hostn:
Citat:

Enjoy a more powerful notebook with NVIDIA GeForce 610M dedicated graphics for up to 2x faster multimedia¹
...
¹ - Compared to Intel HD 3000 integrated graphics

Det är ju inte direkt något monsterkort de jämför med.

Av H0gberg

Testa följ denna guide.

Av H0gberg
Skrivet av borgona:

Vad exakt är "force feedback"?

Det vibrerar i ratten som extra upplevelse när du krockar o.s.v. i spelet.

Av H0gberg

Vanlig RJ11-kabel? Det är väl fyra ledare som brukar användas i en sån med ett par per telefonlinje. Det brukar vara standard med fyra ledare i alla fall.