Inlägg

Inlägg som dorf_se har skrivit i forumet
Av dorf_se
Skrivet av zeb_666:

Hej!

Har Padavan 3.4.3.6-064 på RT-N56U och ett Huawei E3276.

Har pillat och läst igenom skripten som routern kör för att koppla upp modemet och kommit fram till att om man bara avaktiverar PIN-koden, TOOLS --> PIN OPERATIONS --> Disable PIN verification, i MobilePartner så fungerar det att ställa in Modem som: NDIS: LTE.

Jag har tele 2 och då blir config på routerns modemsida så här:
Modem Type: NDIS LTE
Country: Sweden
ISP: Other
APN Service: 4g.tele2.se
PIN Code: LÄMNAS TOM!
Username & Password: LÄMNAS TOMMA!
Preferred Network: Auto
Custom AT-command: Samma som uppringningsnummer, *99# för Tele2:s del.
MTU: 1500
ZeroCD: USB-MODESWITCH
Autorun: If wan is down
____________
Jag får nu blinkande blått sken från lysdioden och efter några sekunder byter den om till fast.

Jag pillade lite fram och tillbaka mellan UMTS och LTE inställningarna. På UMTS fick jag blinkande blått sken men sedan gick den inte vidare eftersom den ville koppla upp mot LTE och inte 3G.

Kollade skripten i /etc_ro/ppp/3g och jämförde Generic_conn, för 3G, med NDIS_conn, för LTE. Kom fram till att skillnaden var att den i NDIS-skriptet inte kollade PIN-koden vilket i sin tur ledde till att den inte visade blått blinkande sken. När PIN-verifikation är avaktiverat funkar allting prima!

Var tvungen att återaktivera mitt konto här för att dela med mig av detta, utifall att fler personer sitter och sliter av sig hårtussar i jakten på rätt inställningar! Hoppas att det är till någon hjälp!

Hälsningar

Om man läser trådar på diverse forum om open source firmware till routrar så är detta en gemensam nämnare. Jag själv har kollat på Shibbys tomato och han skrev då när jag kollade på det att han rekommenderade att man skulle avaktivera pin på modem. Tidigare versioner av huntsman open wrt har man också nämnt detta. Jag har själv två Dovado-routrar där man kommersiellt stödjer pinkod och det fungerar men de kopplar upp snabbare om man avaktiverar pin så något jobb är det med det.

Intressant är att det är i open source mjukvara det verkar ta fart med utveckling med att koppla usb-modem till routrar. Huntsman och padawan är två bra exempel, det finns säkert fler. Asus stödjer officiellt 3G/4G modem men endast med RAS vilket begränsar hastighet till strax över 20 MBit. Ett problem som i alla fall försöker lösas i Huntsman är att vara uppkopplad dygnet runt. Av olika anledningar tappar man kontakt med internet och behöver återkoppla vilket kan lösas med exempelvis att man pingar valfri address med valfri intervall men ibland hänger sig modemet och behöver bootas om. Det har man löst i Huntsman på samma vis som Dovado löst i sina routrar genom att bryta spänningen på USB-porten. Det fungerar med TP-Link men inte med Netgear. Hur görs det med padawan på Asus??

Jag har provat en Asus WL-330N3G med stock firmware och den kopplar upp med RAS men att bibehålla uppkoppling är den värdelös på. Hur är det med prestigemodeller som N56U eller N66U med stock firmware??
Enligt Caroline här på Sweclockers så "jobbar de på det".

Man kan ju fråga sig om det bara är det bara en fluga med USB-modem?

Av dorf_se
Skrivet av Triton242:

Söker en billig utan några direkta funktioner mer än en EXTREMT väll fungerade 3G lösning i sig.
Vill egentligen ha en som håller sig uppkopplad jämt och helt enkelt fungerar utan massa konstant handpåläggning i form av att försöka få den att koppla upp etc etc efter ett tag.

Provat en Zyxel nu i snart ett år och tycker väll inte direkt det fungerar så värst bra.
Den kopplar ner ganska ofta och trots att jag valt att den skall automatiskt koppla upp igen gör den detta mer sällan än ofta. Detta trots att signalen är bra, mjukvaran den nyaste samt med ett 3g modem som finns med i kompatibilitetslistan och fungerar klockrent i en datpors USB port.

//Johan

Det går inte att jämföra en adsl eller fiber mot mobilt bredband. Man får helt enkelt till viss del acceptera nerkopplingar. Precis som du skriver så vill man att modem/router ska sköta detta utan handpåläggning.
Dovado har en funktion som de kallar "connection tracker" som pingar valfri adress med valfri intervall. Detta fungerar bra i mitt tycke. Den kan också bryta spänningen på USB-porten för att boota om modemet. De har en väldigt aktiv support också. Jag kör själv med en Dovado Pro dygnet runt.

Jag har provat lite olika konfigurationer för att hitta rätt:
D-link DWR-921 klarar knappt en störning i nätet förrän man måste manuellt boota om. Detta trots inbyggt modem. Bra WiFi kan väl nämnas. Deras DWR-923 har ju operatörerna skickat ut och man behöver inte googla länge innan man förstår att man bara får krångel med D-Link.

Jensen of scandinavia Air:Link 3G fungerar riktigt bra också men har ingen konfigurerbar funktion för att kolla uppkopplingen men den sköter detta bra ändå. Mig veterligen har den ingen funktion för att bryta spänningen på USB-porten så det har hänt att den hängt sig och man får manuellt boota om. Samma antenner som Dovado på WiFi. 3dbi.

TP-Link TP-MR3420 v2 med ROOTer firmware är ett budgetalternativ. Du kan nog få fatt i en för typ 300kr och med det senaste ROOTer firmwaret så bryter de också spänningen på USB-porten. Tyvärr så är det ju en firmware som utvecklas av entusiaster så stabiliteten är ibland bra, ibland sämre. Ett plus är att den har 5dbi-antenner så WiFi är bra.

Sen finns det ju riktiga M2M-routrar men då hoppar det upp några tusenlappar på priset också.
Conel LR77 v2, Teltonika RUT500 osv.

Jag har inte provat någon Asus ännu då jag inte sett att de aktivt utvecklar stöd för 3G/4G. Asus har annars fått positiva kommentarer när det gäller WiFi och routerdelen.

Av dorf_se
Skrivet av raptor18:

Vill tillägga att e398 funkar med asus 56u med padavans custom firmware.
Gjorde även hastighetsjämförelse och fick samma värde med och utan routern.
Samma custom firmware finns till 65u

Tydligen funkar även era modem
http://rt-n56u.googlecode.com/git/changes.eng.txt

Är du uppkopplad 24/7? Om modemet kopplas ner, löser routern det?

Av dorf_se

Unigine Heaven Benchmark 4.0
FPS: 53.9
Score: 1358
Min FPS: 11.4
Max FPS: 133.5

System
Platform: Windows NT 6.2 (build 9200) 64bit
CPU model: Intel(R) Core(TM) i7-3770K CPU @ 3.50GHz (3500MHz) x4
GPU model: NVIDIA GeForce GTX 680 9.18.13.1407 (2047MB) x1

Settings
Render: Direct3D11
Mode: 1920x1080 fullscreen
Preset Custom
Quality Ultra
Tessellation: Extreme