Inlägg

Inlägg som Fook har skrivit i forumet
Av Fook

Folk som bara klagar och gnäller.

Av Fook

Var det länge sen du fick diabetes? Insulintoleransen kan förändras en hel del flera år efter insjuknandet, så var det i mitt fall. Men jag förutsätter att du har hyffsat koll på blodsockret.

Att äta en hel limpa (ljust?) bröd låter inte lyckat om man har diabetes, och kanske inte annars heller. Själv fick jag prata med en dietist när jag fick min diabetes, har du inte fått det så kontakta din diabetesmottagning och fråga.

Av Fook

Nu är meddelandet korrekt, dvs "4".
Håller med om att det begränsar funktionaliteten en hel del.

Av Fook

Det finns kontaktadaptrar mellan 3,5 mm -> vanlig toslink. Kolla på t.ex. Kjell&Co. Jag är dock osäker på hur bra de fungerar.

Men är det inte enklare att flytta datorn närmare TV:n? Den är ju trots allt bärbar (/släpbar).

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZitreXx
stark = manligt

Kanske en del av den ev manligheten även ligger i att det anses okvinnligt för kvinnor att ha dem? Och att det då indirekt blir manligt för män. Ungefär som skägg

Själv har jag rätt stora på händer och underarmar, men de beror i mitt fall på gener. Tror jag haft dem sen i lågstadiet.

Av Fook

Jag skulle använda den typ av hakparenteser (utan "tak") som finns på Mathworld-sidan som länkades (floor function). Går inte att skriva ut här i forumet vad jag vet, men de finns i t.ex. LaTeX.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toxic Crow
Jag har niget svar på Mac-frågan, men jag funderade själv på hur man skulle se progress när den körs som tjänst ocg fick tipset att kolla log-filen i work-foldern. Något annat sätt än det känner jag inte till.

http://fahmon.silent-blade.org/

Bra övervakningsprogram som tolkar logfiler på ett smidigt sätt + lite till. Perfekt när man har en konsolprocess igång på varje kärna t.ex.

Av Fook

Om inte storleken på chassit måste minimeras rekommenderar jag att du väljer en modell som tar fullstor ATX-nätdel. De mindre nätdelar (SFX) som sitter i många mATX-chassin har oftast hög ljudnivå och är dyra att byta ut den dag de (ev.) går sönder.

Av Fook

Hm, vill du alltså ha ett fönster som exponerar baksidan av moderkortsplattan? Eller ett chassi där I/O-kontakter och pci-platserna sitter i fronten? De är de enda alternativen till att inte "vända upp och ned" på moderkortet jag kommer på just nu.

Av Fook

Det enda jag kommer på nu är Lian Li PCV1000. Tror GTEK har rea på fönstersidor till dem. Men det finns säkert billigare alternativ om du letar.

Av Fook

Jag tror också att det handlar om lättja, själv slarvar jag en del på t.ex. IRC. Kan handla om feltryck på tangenterna jag inte orkar rätta till eftersom det ska gå snabbt. Men på forum tycker jag det är viktigt att man gör sitt bästa så att budskapet går fram tydligt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hakkenarsk
Ett annat ord som jag sett felstavas på samma sett av flera personer i samma bekantskapskrets är ordet "användning" som kreativt utformas "andvändning", eh, handlar det om in- kontra utandning?

Jag tror det rör sig om en sjöfågel som byter riktning.

Av Fook

Gör ett försök, men min pedagogik är antagligen sämre än dina lärares;

Att prata om "vilken rad som fattas" vid 13 rätt går inte, eftersom alla rader är rätt.
För att missa en rad och få 12 rätt räcker det att man gör fel på en av tretton rader, vilken som helst.

Av Fook

Går jag snabbt tar det bara 12 min till fots. Mycket bekvämt...

Av Fook

Varför du vill mäta/veta spänningen kan du bara svara på själv, jag förutsatte att intresset fanns eftersom du installerat Speedfan och startat tråden. Själv skulle jag kanske mätt av ren nyfikenhet i eftersom Speedfan visar så stort fel

Själv kollar jag aldrig spänningarna i min dator, förutom vid ev. felsökning eller efter byte av nätdel.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2000+
M-Audio Audiophile 2496 har inga höjdar Dacar, X-Fi XtremeMusic har tex bättre.

Ja, det är väll också ett alternativ, men personligen har jag inget förtroende för Creative och deras drivrutiner. Enligt RMAA-tester har Audiophile 2496 t.ex. lägre brusnivå, för att inte tala om att ett begagnat sådant är mycket billigare. Den något lägre disten hos X-Fi är rätt försumbar när man ser till den distorsion T-amp och högtalare bidrar med.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av emil_fh
Vad tror du om lösningen med sladdar till fronten och ha en volymkontroll där? Störningar?

Ja, men kanske inte av den storleksordning att de ställer till problem. Jag skulle låta T-ampen vara utanför datorn, med separat strömförsörjning.

Av Fook

Jag tror att du redan idag sitter på en mycket passande lösning, dvs spdif till till en reciever, om den senare är av hyffsad kvalitet.

T-amp (som förvisso är prisvärd, men knappast jättebra) har ju bara två kanaler, hade du tänkt nöja dig med det helt plötsligt om du nu sitter på 5.1-högtalare och vill ha filmljud? Vill du trots allt ha denna lösning tror jag den mest prisvärda lösningen är att köpa ett ljudkort med bra DAC, t.ex. ett begagnat M-Audio Audiophile 2496 vid 2-kanals lyssning.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av emil_fh
Både t-ampen kör med 3.5mm stereoplugg istället för vanliga RCA. är det någon skillnad i ljudkvalitet mellan dom?

Nej. En fördel med RCA är att det är enklare att hitta vettiga skärmade kablar till dessa vilket kan vara motiverat om du behöver långa längder.

Angående volymkontroll föredrar jag att ha den på den analoga sidan, t.ex. med en bra potentiometer. Fördelen är att du även dämpar bruset från digitaldelen när du sänker volymen. Hur T-amp:ens pot. är kopplad eller har för kvalitet har jag ingen koll på.

Av Fook

Lita inte på Speedfan utan använd en multimeter för att mäta spänningen.

Av Fook

PC7 (V1) skapades ursprungligen som en prispressad version av PC60 genom att ta bort den utdragbara moderkortsplåten och fläktreglaget, allt annat var nästan identiskt. Tycker det är bra att denna tanke finns kvar så priset fortfarande kan hållas relativt lågt.

Av Fook

Ja, det går bra, mycket enkelt om ditt ljudkort stödjer 5.1/7.1. Du ansluter en kabel mellan baslådans lågnivåingång och ljudkortets utgång.

Av Fook

Har haft min ett par dagar nu, eftersom min gamla T100 började ge upp och det var dags för lite nya finesser....

Är överlag nöjd. Mycket påminner om k750i, fast den är då tunnare och har Walkmanfinesser etc. Hörlurarna är SE:s beprövade HPM-70, som väll är helt OK tycker jag (basen går justera ner som tur är).

http://img394.imageshack.us/img394/4081/sew610it100pc0.th.jpg