Inlägg

Inlägg som Fook har skrivit i forumet
Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Milky Way
Vad är grejen med att ignorera den inbyggda Intel Gigabit Ethernet-controllern i P55 och istället trycka dit en realtek?

Håller med.

Dessutom borde de använda TI krets för Firewire på ett så här dyrt moderkort.

Känns som ett kort som lyxigt på ytan, men inte därunder. Smäckig fjärrkontroll och massa faser som jag antar marknadsavdelningen beställt.

Av Fook

I think your real question is: Is a PFC of 1.00 possible? The number of significant digits is important...

Av Fook

Inga Fractal-nätdelar har sålts med samma typ av kontaktbakstycke som ditt Cooltek, så Datorfixarna har en gammal bild.

Är du lite fingerfärdig bör det vara fullt möjligt att slakta en av de modulära kablarna på ett Fractal nätagg för att få fatt på den (gula) 6-pins kontakt som används, och sedan flytta alla pins från din nuvarande P4-kabelkontakt över till den. Men arbetsmässigt kanske det tar längre tid än att ta ut moderkortet...

Av Fook
Citat:

Detta ger säkerligen lite extra klirr i kassan hos AMD och Global Foundries som har haft lite finansiella problem den sista tiden.

Global Foundries har väll inga finansiella problem? De bygger just nu en helt ny fabrik i USA för åtskilliga miljarder, pengar främst från ATIC.

Av Fook

Jag är rätt övertygad om funktionen kommer finnas framöver.

Av Fook

Voltimum (elektrikerbranchen)

Av Fook

Den har som syfte att rikta luftflödet ut ur nätagget, och undvika "kortslutning" för luftströmmarna inuti PSU. Förhoppningsvis har någon ingenjör sett till så den förbättrar prestandan, även om man inte kan ta det för givet.

Av Fook

Intressant test. Zalmans marknadsavdelning får nog tänka om lite. Synd att inte NF-P12 är en PWM-fläkt, känns lite omodernt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Man endast fylla ojämnheter i processorn och undvika kylpasta. Man fyller ojämnheterna för att kylpastan överför värme bättre än luft.

Vad i det du citerar från testet motsäger ovanstående?

Av Fook

Du kan även ta dig en titt på PDF-filerna på denna sida:
http://www.chalmers.se/math/SV/utbildning/grundutbildning-cha...

Bra för att kontrollera att ditt gymnasie inte hoppar över något som Chalmers räknar med att du kan.

Av Fook

Kan ju inte påstå att jag är aktiv i forumet längre, men ibland blir det några inlägg

Av Fook

Ser ut vara anpassat för att ta riktigt långa grafikkort, smart design ur den aspekten. Jag håller med om att fronten inte var så snygg. Och LED-fläktar får de gärna lägga av med.

Av Fook

Silverstone ST45NF är antagligen den bästa fläktlösa (ljudlösa) på marknaden om man behöver hög effekt då det har utmärkt verkningsgrad. Men som sina konkurrenter bygger det på att man har ventilation i chassit, tex en tyst 120 mm fläkt.

Finns ett stort RMA-berg av fläktlösa ATX nätagg pga ägarna trott att man kan bygga in dem i ett helt fläktlösa chassin

Av Fook

Det upplägget finns ju i princip redan idag. Skillnaden är att man tar en teknisk kandidatexamen (BSc) efter 3 år dvs en generell examen som är rätt olik Högskoleingenjörsexamen (som ju är en yrkesexamen.... en gymnasieingenjör på stereoider om man så vill ).

Med det perspektivet, vill du ta bort högskoleingenjörsexamen?

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist
Jag tycker civilingenjörsutbildningen borde tas bort som grundutbildning (blasphemy!). Istället börjar alla på högskoleingenjör, och lägger till tvåårig master på det.

Det tror jag skulle bli dödstöten för civilingenjörsexamen om jag ska va ärlig. De tre första åren på en civilingenjörsutbildning förbreder för vidare studier, efter 3 år på en högskoleingenjörsutbildning ska man vara förbredd för arbetslivet. Det motiverar olika upplägg (djup, specialisering, matematik....).

Av Fook

Jag har inte så mycket mer tips än att räkna många exempel och uppgifter. Var strukterarad - vad frågar dem efter egentligen? Vilken lag ska appliceras? Omformulera problemet tydligt och börja inte räkna innan du vet vad målet är. Repetera trigometri så den sitter i ryggmärgen

Ev. kan den här formelsamlingen ge dig en bra överblick av ämnet. Den användes i en Mekanik-kurs jag läste på Chalmers E-program (1:a året) för ett par år sen.

Av Fook

Low-profile kort krävs inte för det chassiet, däremot kan du få problem med väldigt långa kort skulle jag tro. Så kolla upp längden.

Av Fook

Re: Re: Re: Chalmers datateknik 300p

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Jag funderar på att plugga vidare inom något i stil med (mjukvaru-)robotik /AGI-utveckling slash forskning / komputionell neurovetenskap.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Nackdelen med Chalmers datateknik är att det inte finns robotik som masterutbildning, till skillnad från exempelvis KTH.

Låter som masterprogrammet Complex Adaptive Systems skulle passa ganska bra i så fall, det går nog bra att läsa efter 3 år på datateknik.

Av Fook

Förvånande beslut, det trodde jag inte.

Men jag ser ingen poäng i att dra upp FNs konvention. Det är ingen mänsklig rättighet att få A-kassa, så tyder inte jag konventionen i alla fall.

Av Fook

Tycker X500 verkar riktigt vettig. Tar upp liten yta och lagom hög att stoppa under skrivbordet. X2000 är onödigt stor för mina behov.

Hörde med GTEK (som distribuerar Lian Li i Sverige) och X500 beräknas inte anlända förens i augusti.

Av Fook

Jag hänger ju inte så mycket i forumet längre, men om jag är i stan den dagen så visst.

24.