Inlägg

Inlägg som Fook har skrivit i forumet
Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ChristofferC
Ja det är mycket tråkigt att nollningen inte finns kvar på eber. Jag började samma år som nollningen förbjöds så jag fick aldrig uppleva att bli nollad.

Dock så vann mitt lag den där tävlingen (eberyran?) som anordnas istället två år i rad, och det var nära det tredje året.

Jag vet inte om det är en så stor förlust. Jag var nolla på Eber när nollningen fanns kvar, och visst ökade den förbrödningen en hel del, men då nästan enbart inom årskullen/klassen. Knappt något mellan årskurserna, vilket jag tycker borde vara viktigare. Undantag för de flickor som lärde känna frackarna in på skinnet på festen Annars var det mycket "vi mot dem (frackarna)". Så jag valde att inte delta som frack även fast jag hade chansen (tror det var sista året då, dokumentären sändes ungefär samtidigt).

Kan säga att den nollningen jag utsattes för på Chalmers (4 veckor) var otroligt mycket bättre på alla sätt och vis.

Som någon sa, det är synd att omogen gymnasienollningen svartar ner vettig nollning på högskolenivå.

Av Fook

En bra idé och rätt kompetens och motivation är mycket viktigare än att ha läst t.ex. företagsekonomi tycker jag. Sådana kunskaper kan man hämta in ganska lätt själv genom att läsa en bra bok eller två.

Av Fook

Kort svar: nej.

Lite längre svar: en enkel start är att köpa en elenergimätare på tex Clas Ohlson. För att sedan få koll på hur mycket av energin som utgörs av förluster, kan du försöka hitta en recension av din nätdel där dess verkningsgrad testas, och approximera uteffekten med hjälp av den.

Av Fook

En mycket nöjd Eizo-ägare även här. Jag äger två S1910 (föregångare till S1931, PVA-panel m. overdrive, 8 ms) och en S1921 (PVA-panel utan overdrive, 20 ms). Är rejäl skillnad på dessa två modeller när det gäller eftersläpningar/film. Bra färginställningsmöjligheter, jämn bakgrundsbelysning och 5 års garanti är stora plus tycker jag. Håller även med Psionicist i stort.

Av Fook

Biltema har en del prisvärda tvåkomponentsspackel som kanske kan vara värda att kolla in. Har använt deras "finspackel" till högtalarbygge, med bra resultat.

Av Fook

Re: Enskild firma

Jag kan varmt rekommendera den här boken. Konkret information och räkneexempel etc, den har hjälpt mig en hel del.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av head
Om jag gör detta borde jag få betala mindre skatt än om jag vore anställd?

Nej, det är istället dina kunder som betalar mindre direkt skatt, eftersom de slipper betala arbetsgivaravgifter.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av head
3. Momsen. jag kommer ju lägga till den på allt som jag säljer, om vi nu säger att jag inte har några kostnader, då kommer den att gå direkt till skatten väl?

Ja, men den kommer fortfarande mellanlanda på ditt bankkonto givetvis.

Av Fook

Jag tycker det är helt acceptabelt att använda bakgrundsbilder via CSS för att göra sidorna vackrare, så som i dina exempel. Eftersom de sätts i CSS förstör de varken semantiken eller tillgängligheten om det görs på rätt sätt.

Av Fook

Re: Det förträffliga svenska postverket!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av PenPusher
Ringer till posten och får ett förträffligt servicebemötande: "du får reklammera paketet i Tyskland".

Är det ett företag som skickat paketet? I så fall skulle jag be dem sköta kontakterna med Posten, eftersom jag misstänker att Posten har bättre service om det är företaget ("kunden med pengarna") som ringer. Det är i alla fall min erfarenhet.

Av Fook

Jag hade också boken "Reglerteknikens Grunder" likt bud_bundy, och tyckte den var ovanligt bra för att komma från en svensk författare/studentlitteratur.

Låter ambitiöst att läsa igenom den flera gånger, jag läste den nog bara 0,8 ggr

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Nu skall väl inte matematiken ses som något hinder. Inte ens som något nödvändigt ont. {... m.m.}

Håller med! Beroende på när man läser Reglerteknik under sin utbildning har man säkert olika nivå på sina matematiska förkunskaper. Det slår säkert rätt hårt på hur man uppfattar ämnet. Vet att det var (är?) stora skillnader på M- och E-sektionen på Chalmers t.ex.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ChRiiLLe
Och dem där sista minutenlägenheterna, vart hittar jag dem?

Loggar du in på SGS:s hemsida brukar de finnas längst ned på sidan över lediga lägenheter. Gäller att verkligen hänga på luren för att komma fram och få en, har jag hört.

Kul med fler chalmerister.

Av Fook

Trevligt, men jag tror processorns prestanda (bortsett från effektförbrukningen) kommer vara lite av en besvikelse för många.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mor5ives
Ja såg det med men misstänker att tillverkaren kanske redan haft en maskin med VIA i sortimentet som kört windows. (OBS: spekulation från min sida.)

Datorn finns med Vista och kostar då $298. Everexsidan nämner inte Ubuntu över huvud taget, lite svårt att få klarhet i vad som gäller.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haffe
Det finns mycket forskning på området. En hel del har sammanfattats här.

http://studentlitteratur.se/o.o.i.s/7733

Jag kan också rekommendera ovan bok, den innehåller mer än bara sammanfattande forskarrön. Jag har jag haft författaren som föreläsare i både digitalteknik och studieteknik (inkl. minnestekniker och speedreading). Han kan sina saker.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FoxOne
Formfaktorn _är_ Convertible Minitower..
Och då formfaktor ATX är inte är formfaktor Convertible Minitower passar den alltså inte..

Så om du ska ha ett nätagg som passar får du leta upp ett med formfaktor Convertible Minitower..

Convertible Minitower är på sin höjd var HP kallar sin formfaktor för chassit, men det är ingen etablerad standard.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av energia1979

Den information jag har är att den är 150 mm bred och 97 mm hög. ZM600-HP är helt enkelt för låg, och passar inte i chassit.

Någon här som har någon aning?

På måtten låter det som om formfaktorn är CFX12V. Kolla på sida 48 i Intels specifikationer om du vill bekräfta det. Tyvärr ovanlig att hitta retail.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av POMAH
En bra grej att göra vore att sätta ihop 3 olika system, budget, advanced och overkill (kalla dem vad ni själva vill). Och sen testa och ta reda på vilket nätagg räcker för att driva dessa. Detta skulle då kunna fungera som en guideline för folk som vill bygga sina nya datorer.

Jag håller med om att det är viktigt. Öjvind använder numer en effektmätare i samband med sina grafikkortstester. Jag tycker den ger en bra indikation på hur mycket effekt som behövs, även om inte så många detaljer framgår av graferna.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av getskägg
Vaför måste "High-end" vara 700w eller mer?

Häng inte upp dig på namnvalet (se mitt svar tidigare).
>700 kr innefattar ju även modeller som kostar >1000 kr.

Av Fook

Tack för alla svar hittils. Även om inte så många har röstat än ser jag redan en tydlig trend. Själv trodde jag nog det skulle vara lite mer spritt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bogey
Menar du att nätagg måste vara 700W eller mer för att vara High end ?
Kan tänka mig flera runt 5-600 som jag tycker borde vara klassade det.

Kanske lite olyckligt namnval från min sida i så fall, för jag ser nog begreppet på ett annat sätt. Jag ser alltid "High End", oavsett branch (t.ex. hifi), som det mest extrema marknaden har att erbjuda. Ofta dyrt och overkill. Nu finns det faktiskt en hel del att välja på när man shoppar 1kw-nätdel, sen hur motiverat det är kan man fråga sig...

Av Fook

Recension av nätdelar, vilken prisklass?

Häromåret testade jag nätdelar här på Sweclockers, och tanken är att det ska komma fler liknande tester framöver (av mig, eller någon annan).

Tycker det vore intressant att höra vilken effektklass/prisklass som ni helst vill ha testade. Gjorde en liten omröstning för att få bättre koll på läget. Vore även intressant att höra om det är någon specifik modell som ni vill se under luppen

Omröstningen är inte avgörande för vad som kommer testas i första hand, men självklart kan den påverka lite

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Navelludd
Jag håller med om att ett forum är lite överflödigt och om det behövs i framtiden går det säkert att ordna här på forumet.

Vad jag förstår så är det störta argumentet för att inte lägga sidan som en undersida här att de inte har tid att programmera den... att någon här skriver koden för statistiken och sedan tar administratörerna och integrerar dem till en undersida här på swec?

Håller med ovanstående, finns behov av ett foldingforum tycker jag det absolut smidigast och mest logiska vore att skapa ett underforum här till detta.

Av Fook

Xilence "storebror" med 600W testade jag häromåret, fungerade bra. Men jag vet inte hur driftsäkert det är i långa loppet, det får någon annan svara på.

Av Fook

För att komma med några vettiga rekommendationer skulle det underlätta om du berättade vad anläggningen ska användas till (hårdrock/klassiskt/film?) och vilken budget du har.