Inlägg

Inlägg som Hopkin har skrivit i forumet
Av Hopkin
Skrivet av jnilssonn:

Någon som lyckats registrera sitt köp för cashback kampanjen ännu? Jag skrev en recension men den verkar inte dyka upp, även fast jag godkände det i mailet senare.

Det tog ca 1-2h för mig att få recensionen godkänd och publicerad, efter att jag verifierar det

Av Hopkin

Jag fick också ett nej när jag frågade i chatten om det går att kombinera (tror jag frågade i helgen).

Av Hopkin

Höjer också mitt bud till 3300 för switch och kontrollen (+ frakt så klart).

(Så med någon som köper spelen för 1400 kr verkar budet nu vara 4700 kr)

Av Hopkin

3200 för switchen och pro-kontrollen

Av Hopkin

Är det någon som vet om vi i Sverige kan ta del av Amazon Prime Day erbjudanden? I USA verkar man kunna köpa exv Amazon Kindle Paperwhite för $80 dollar om man använder Alexa redan nu. Kan någon snälla kolla?

Av Hopkin

Borta på 4 min?

Av Hopkin
Skrivet av helloween1978:

Har mitt bygge klart men är inte nöjd med Fuma 2 kylaren.
Idle ligger på drygt 54 grader och sen jag monterade den har jag fått ett störande tjutande i datorn.
Innan körde jag med originalkylaren till en Ryzen 3700x och hade idle mellan 38-45 grader.

Har nu bytt tillbaka till originalkylaren och lägre temps efter att ha testat ommontering av Fuma 2 tre gånger men ingen förbättring i temps med den och det tjutande ljudet finns kvar.
Försökt hitta vart ljudet kommer ifrån och enda jag kan gissa på är chipset fläkten på mitt Asus B550-i moderkort.
Började iaf direkt när jag monterat Fuma kylaren och det ljudet kommer direkt när jag startar nåt spel och försvinner när jag stänger ner spel igen.
Väldigt störande och hade inte det problemet innan jag testade Fuma 2 kylaren. Tyvärr är ljudet kvar nu trotts bytt kylare. Så får nog bli ett nytt moderkort om jag inte löser det och köpa en sluten vattenkylare istället.

Intressant. Enda anledningen jag kan tänka mig till att Fuma 2 kylaren påverkar en chipset fan är om originalfläkten som blåser top down också hjälper att dra in luft till chipset medan towerkylarutformningen för fuma 2 inte hjälper med det alls så då måste fläkten slås på tidigare än med originalkylaren. Tror jag har läst liknande resultat/rational för top-down kylaren Noctua C14S.

Av Hopkin

Drar tillbaka mitt bud pga avsaknad av kvitto.

Av Hopkin
Skrivet av wessmen:

Vertikal gpu. Finns lite olika modeller som sitter olika högt/nära glaset osv.

Skrivet av jberntsson:

Som sagt i ett tidigare svar så är det ett kit för att vertikalmontera en GPU. Jag kör på den här varianten. Det kan nog vara en bra grej för ditt grafikkort, då det är lika djupt som mitt gamla (MSI 2080 Gaming X Trio) som verkligen låg tätt intill sidoglaset i horisontellt läge. En del kort skulle säkert inte funka så bra vertikalt (jag tänker på exempelvis Aorus Xtreme-korten med sina fyra slots tjocklek, skulle hamna väldigt nära glaset), men för ditt kort tror jag det kan funka ganska bra.

Hörni... kul för er men helt off-topic. Tänk på att det finns folk som redan är tillräckligt stressade av att enbart hänga med på on-topic diskussionen. Genom att skriva off-topic svar så flaggas denna tråd som uppdaterad och det är nog många som då snabbt kikar in här och vad de ser är er irrelevanta diskussion... onödig stress för en redan väldigt stressad population. Tack för förståelsen.

Av Hopkin

Gigabyte B550I Aorus Pro AX köpes eller bytes

Hej,

Jag letar efter ett B550I för att köp eller alternativt byta mot mitt AsRock X570 ITX/TB (med kvitto från webhallen).

Läs hela annonsen här

Av Hopkin
Skrivet av rwxr:


Bäste kund

Vi kontaktar dig gällande din order som innehåller GeForce RTX 3070 GAMING X TRIO art nr 1014369. Beställningsvaran som du beställt med ett förväntat datum har nu fått sitt datum ändrat. Dessvärre har vi inte heller något bekräftat leveransdatum just nu på när varan kommer in.

Vi återkommer till dig inom 5 arbetsdagar per mejl med fortsatt uppdatering angående din order.

Från NetOnNet angående de MSI 3070 som hade leveransdag 26/1

Fick samma svar när jag frågade i chatten vad status var på mitt kort. Men jag beställde igår kväll när det var gul bock med förväntat lev.datum igår.

Av Hopkin

Wow det var ett billigt pris för det nätagget!

Av Hopkin

6400 kr och kan hämta om det inte har coilwhine

Av Hopkin

Per PM: drar tyvärr tillbaka mitt bud efter att i den detaljerade kompatibilietskollen insett att just mitt chassi och min kylarlösning kommer resultera i några utmaningar parat med detta moderkortet.

Av Hopkin
Skrivet av Daemon:

Han länkade nog fel variant.
https://www.inet.se/produkt/5411745/evga-geforce-rtx-3090-24g...
Din för den nätta summan 23 999 :-

Sympatisk summa

Av Hopkin
Skrivet av Pata2003:

Försvann 38st på 9 minuter?

Av Hopkin

8600 kr plus frakt.

Av Hopkin

Jag skall också RMA:a mitt Gigabyte 3070 Eagle OC (något billigare varianten än ditt), har också coliwhine intermittent (konstigt nog) men inte lika jobbigt som mitt förra Gainward 3070 Phoenix GS - det var mycket jobbigt.

Har inte heller sett något om vilka kort som har mer eller mindre coilwhine, hade varit mycket intressant.

Av Hopkin
Skrivet av tuffodum:

Blir tokig, har kollat hela tråden och kollat alla YT klipp etc - men vilken är den bästa/tystaste CPU kylaren man kan köpa till detta chassit, skiter i priset och kommer inte köra glasskivan.

Ganska komplicerat. Beror förutom på vented/TG panel också på vilken processor du kör, vilket grafikkort, om du är beredd att de-shrouda etc. och jag är ingen expert men har också lagt ned oskäligt många timmar på detta.

Här är en person som försökt sammanfatta: https://www.reddit.com/r/sffpc/comments/jwksgh/air_cooling_th.... I korta drag - NH-C14S med en extra fläkta är bäst om du kör luftkylning och vented panel för CPU.

Av Hopkin

Jaag budar 500 kr för Fuma 2.