Inlägg

Inlägg som Homeros har skrivit i forumet
Av Homeros

*nix dist?

För att Diablo, Theme Park och andra spel från "vår tid" inte funkar i Windows 7..?

Tror att det är DirectX9 som vi har. Men jag är inte helt säker.

Av Homeros

Spela mkv-filer på Windows 98?

Vet inte om det här är rätt plats för den här tråden, men jag gör ett försök.

Jag och en kompis har plockat ihop en gammal dator och installerat Windows 98SE på den. Han vill kunna köra mkv-filer på den, men vi hittar inget program som är kompatibelt med vårt fina OS. Någon som har tips på program som funkar? Vi har testat några olika VLC-versioner, men ingen fungerar korrekt. :-/

Av Homeros

En sån har jag stående i en kompis förråd i Göteborg. ^^ Försökte göra om den till en Windows 98-dator, men det ville sig inte riktigt. Den hade ju Windows Me från början, men eftersom jag formaterat den så är det ganska kört nu. Och skärmen med högtalare slängde jag för några månader sedan, eftersom jag skulle flytta och den tog upp mycket plats.

Av Homeros

Efter lite läsning på internet så testade vi att starta om datorn och trycka på Ctrl + F11, och då kunde vi återställa datorn till fabriksinställningar. Så nu går det i alla fall att starta datorn. ^^ Nu har vi bara problem med att datorn säger att det är någon enhet som saknas, så blir troligtvis att köpa en ny dator till farmor snart.

Av Homeros
Skrivet av zorp:

Jo, licensen fungerar hur "länge som helst". Det är bara det att det troligtvis är vad dom kallar en "AA Retail key, This retail key is for Academic Alliance programs and allows one activation". Dvs du kan bara installallera programmet en gång. Och efter aktivering så sparas inte nyckeln.

"Q: Does the license (or "key") permanently unlock the software?
A: No - the key allows you to install the software once. If you need to re-install the software, you will need to contact the PA (Program Administrator) at your school."

Tyvärr en av dom sakerna som inte har framgått så tydligt och som ger problem när man vill ominstallera.

Som sagt så installerade jag om Windows senast i oktober, och då fungerade det utan problem. Och nu under helgen så installerade jag det en tredje gång, fortfarande med samma CD-key, så det går uppenbarligen att använda den flera gånger...

Av Homeros

Windows-skiva till Dell Inspiron 2200?

Är det någon som vet om man får en Windows-skiva eller liknande med en Dell Inspiron 2200 (köpt 2005), eller om man måste bränna ut en själv? Min farmor har nämligen en sådan dator, och Windows (XP Home Edition) verkar ha kraschat på den.

Kan man använda vilken Windows XP Home Edition-skiva som helst för att installera om datorn, eller måste det vara en från Dell?

Av Homeros
Skrivet av Wixerone:

Första gången jag hör att inte SIW hittar nyckeln på en ärlig version av WIN.
Har man en fabriksversion så är det inte samma nyckel som visas som på
klistermärket som medföljer alla OEM datorer men det visar ALLTID det
serienumret som Win är registrerat med.

Du har helt enkelt en version som är mindre tillåten.

Kanske dags att pynta för ett OS?

Att ladda ner Windows genom MSDNAA är fullständigt tillåtet och kan endast göras om man är student på en skola som har ett speciellt avtal med Microsoft.

Kan för övrigt meddela att jag hittade skivan nästan direkt i förrådet, och ominstallationen gick någorlunda bra (lite problem när jag installerade min nya SSD bara).

Av Homeros

Nä, nu ger jag upp och åker till förrådet och gräver efter min skiva istället. Verkar ju inte som att det är möjligt att hitta min CD-key på något annat sätt. Tack i alla fall för att ni försökt hjälpa mig!

Av Homeros
Skrivet av anon183825:

Testa AIDA64:

http://www.aida64.com/downloads/aida64extreme250exe

Jag kör AIDA64 på min burk för den visar ALLT om datorn till och med produktnyckeln.
Jag startade datorn för någon minut sedan, gick in under AIDA64 - Operating System - Operating System - Product Key.

Och den visar den korrekta nyckeln och inget bullshit.

Dock är det här ett betalprogram så jag vet inte om de visar hela nyckeln, testa iallafall.

AIDA64 hittade: "Produktnyckel BBBBB- [ TRIAL VERSION ]"

Skrivet av Wixerone:

SIW hittade inte produktnyckeln över huvud taget.

Skrivet av zorp:

Det finns ett par olika typer av licenser inom MSDNAA, single user/single installation key, single user/muliple installation key och multiple user/multiple installation key. Helt beroende på var du fått den. Single user/single installation är typiskt sån du själv kan få från ELMS, medan dom andra är sådana som MSDNAA ansvarig på ett Universitet har och ibland delar ut. Jag vet dock folk som fått single user/mulitple installation via ELMS så det verkar variera lite.

Om du har en single user/single installation key så sparas inte nyckeln i Windows eftersom den är förbrukad efter en installation, och då måste man helt enkelt få en ny nyckel.

Min produktnyckel ska gälla hur länge som helst. Minns dock inte om det var ett visst antal gånger som jag fick använda den. Installerade om Windows i oktober, och då fungerade det utan problem. Så den ska fungera, bara det att den inte verkar gå att hitta i datorn.

Av Homeros
Skrivet av AlbertMwugabi:

Provade först magical jelly bean keyfinder och även Advanced Tokens Manager v3.3 men även jag lyckades inte hittade min nyckel som är en MSDNAA nyckel så det bekräftar väl vad du misstänker.

Jag har också provat de två programmen. Advanced Tokens Manager hittade bara någon "Default"-grej (den nyckel som står i mitt första inlägg).

Jag körde nyss Belarc Advisor, och även den hittar bara BBBB-BBBB......

Jag börjar få slut på program som jag hittar på Google. Någon som vet något program som faktiskt fungerar? Lite surt att behöva tömma ett helt förråd bara för att komma åt en CD-key. :-/ Varför måste Windows gömma sin CD-key? Dumheter...

Av Homeros
Skrivet av Batwoman:

Ja. Men inte från dom. Det spelar ingensom helst roll.

Tydligen så spelar det roll, eftersom jag inte kan hitta det. Jag pratar med en kompis nu som har en HP-dator, och han hittar sin CD-key med det programmet. Men för mig verkar det vara helt omöjligt att hitta en CD-key.

Av Homeros
Skrivet av Batwoman:

Inte? Jag provade det nyss, fungerar utmärkt. Har version 2.0.1.

Har du Windows 7 Professional 64-bit genom MSDNAA då?

Jag får nämligen följande resultat i Magical Jelly Bean Keyfinder v2.0.8:
"CD Key: BBBBB-BBBBB-BBBBB-BBBBB-BBBBB"

Av Homeros
Skrivet av era909:

Har du fortfarande tillgång till MSDNAA så kan du logga in där och se vad din nyckel är.

Tyvärr så har jag inte det, eftersom jag inte läser på den skolan längre. :-/ Skulle eventuellt kunna komma åt min CD-key om den står i något mail som jag fått, men då är det på den skolans mail som jag inte har tillgång till längre, och jag misstänker att det är svårt att få tag på skolans IT-avdelning nu i semestertider.

Av Homeros
Skrivet av Batwoman:

Ladda ner magical jelly bean keyfinder.

Redan testat, och det hittade inte min CD-key.

Av Homeros
Skrivet av janee:

Du kan testa om Advanced Tokens Manager v3.3 fungerar bra för dig, och då kan du även ta en backup på hela aktiveringen http://forums.mydigitallife.info/threads/27341-Advanced-Token...

Och jag tycker att du bör radera CD nycken i denna tråd eftersom det finns risk att andra försöker använda nyckeln.

Tack, ska testa det. Men jag har testat typ 5 program nu, och enda som har hittat något över huvud taget är LicenseCrawler som hittade ovanstående nummer (som jag nu censurerat, trots att jag är tämligen säker på att det inte är min CD-key).

Av Homeros

Windows 7 Professional CD-key?

Jag har varit smart och lagt undan min Windows-skiva, med tillhörande CD-key, i ett förråd. Detta gör att det kommer att bli lite svårt att installera om min dator nu. Jag tror att jag har lyckats hitta en ISO-fil för mitt Windows som jag kan använda, men jag behöver ju fortfarande min CD-key för att kunna installera Windows.

Jag skaffade Windows genom MSDNAA, vilket verkar göra att det är svårt att hitta CD-keyn i Windows. Alla program som jag sökt efter CD-key med har antingen inte hittat det eller sagt att det är BBBBB-BBBBB..... Enda som jag har lyckats hitta något med är LicenseCrawler, och då hittade den serienumret HYF8J-CVRMY-*****-*****-*****. När jag Googlar detta så verkar det dock vara ett "default CD-key" eller nåt sånt. Kommer detta CD-key att fungera för mig? Går det att hitta CD-keyn på något annat sätt?

Tacksam för all hjälp som jag kan få!

Av Homeros

Uppgradera från Samsung SyncMaster 225MW?

Hej!

Jag har i dagsläget en Samsung SyncMaster 225MW till min dator, och jag funderar på att byta ut den mot en lite bättre.

Jag trivs rätt så bra med storleken på skärmen. Jag vill inte ha mindre än 21-22, men heller inte mycket större. Så 21-24 kan nog vara ganska lagom för mig. Färgen måste vara svart. Jag vill troligtvis ha en LED-skärm (så länge det inte innebär dålig bild).
Större delen av tiden som jag sitter vid datorn så är jag ute på internet (Facebook, nyheter, YouTube o.dyl.). Annars spelar jag (mest mmorpg, typ Diablo och Grand Fantasia, men även lite first person shooter, typ Duke Nukem Forever) lite varje dag och kollar lite då och då på videos.
Prisklass har jag inte funderat så mycket på, eftersom jag inte har så stor koll på vad "rätt" skärm kan kosta. Men någonstans runt 2 000 kanske?

Av Homeros

Okej. Tack så mycket!

Blir det tystare med två fläktar jämfört med en? Och hur mycket bättre är det kortet jämfört med det jag har nu?

Går det att montera en SSD i mitt chassi utan en adapter eller liknande?

Av Homeros

Jag mailade Inet och de gav mig följande svar:

"Kan rekommendera dessa kort som din nätdel kommer klara av utan problem: http://www.inet.se/produkt/5409399/xfx-radeon-hd7770-1024mb-d... eller http://www.inet.se/produkt/5409417/gigabyte-radeon-hd7770-oc-... eller http://www.inet.se/produkt/5409404/msi-radeon-hd7770-1024mb .

En SSD disk är kompakt och extremt mycket snabbare än en mekanisk HDD. Du startar upp datorn på ca 15-20 sekunder och dina program kommer gå mycket snabbare. Kan rekommendera denna SSD på 120gb som vi kör i våra egna Taurus spelmaskiner: http://www.inet.se/produkt/5315150/corsair-ssd-force-3-series... ."

Vad tycker ni? Vad är det för skillnad på korten? Är det någon skillnad i hur mycket de låter och hur väl de presterar? Alla är ju HD7770...
Och hur är det med en SSD-disk och styrkan på nätdelen? Kräver en SSD mindre ström än en vanlig SATA-disk?

Av Homeros

Troligtvis inte mer än ett par tusenlappar sammanlagt. Behöver ju inte direkt det nyaste, fetaste grafikkortet. Räcker att det är tyst och minst lika bra som det jag har nu. Och SSD:n borde nog räcka att den är typ 50-100 GB eller nåt sånt. Skall ju bara ha Windows 7 Professional, alla "vanliga" program och så på den ju.