Inlägg

Inlägg som martin_enn har skrivit i forumet
Av martin_enn

Låter som nån försöker spela dig ett spratt. Iallafall jag har aldrig hört eller varit med om att man ska behöva torka av fläktbladen. Har du kopplat ut både ström och sata/patakabel? Om strömkabeln fortfarande sitter i så går läsaren ändå. Annars har du helt enkelt otur och får resonans någonstans ifrån i chassit. Vad är det för karaktär på ljudet? Brummande eller skallrande? Kan vara någon fläkt som är kass eller bara en sladd som ligger och slår när den får fläktdrag på sig. Bara att leta och hoppas på det bästa. Lycka till!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Har du någon skiva i din läsare? Kan ju vara den som går igång lite då och då. Annars kan det ju vara om du har 2 eller fler diskar att det blir "resonans" när den läser/skriver från/till olika diskar. Oavsett så får du lycka till med jakten på oljudet!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Jag fick mitt Asus AT3N7-I igår. Och jag ska skicka tillbaka det så fort jag kan. Ljudnivån är helt vansinnig. Jag förstår verkligen inte hur nån kan vilja ha det oljudet från sin tv/stereobänk. Jag kanske är gnällig, jag tyckte även att dvico Tvix m6500 var högljudd, men detta tar priset. Och inte nog med att "ion"-kylaren i sig var högljudd, nätdelsfläkten i chassit jag beställde till (Compucase 8K01BS) var också väldigt högljudd. Jag mätte upp effekten lite som snabbast medans jag installerade Windows på den och med en 120w nätdel så låg belastningen vid väggen på ca: 60w och det med en extern usb-cdrom. Så visst, den drar inte så mycket och den är liten och nätt, men jag återgår till min gamla htpc.

Mvh
Martin

Av martin_enn

Antec NEO HE 430w

Hejsan. Jag har letat runt lite här på forumet och försökt hitta svaret på min fråga, men den är fortfarande obesvarad. Det jag undrar är om min nätdel som jag har nu som är en Antec neo HE 430w (följde med när jag köpte ett Antec p150 för några år sedan) kommer att orka driva mitt system. Systemet består av core i5, gigabyte m-atx moderkort, ATI radeon hd4870, 1TB wd 5400rpm disk och en 32gb ssd disk. Har ju även 4GB ram. Jag ska inom en snar framtid köpa mig ett annat nätagg, men fram tills dess så undrar jag som sagt om det går att svina igång datorn med detta nätagget. Tack på förhand!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Du kontaktar i första hand Dustin och frågar hur det kommer sig att du fått en faktura på varor från Dustin som du inte mottagit. Har du haft mailkontakt eller så med dom där du kan se att dom uttryckt att du ska låta det ligga så bifoga det till dom. Om du på något annat sätt kan styrka att du "avbokat" beställningen (inte mottagit den) så underrätta dom om detta också. För jäkla tråkigt när sånt sker, men misstag händer och då får man göra det bästa för att reda ut dom! Var med om en liknande situation med Datorbutiken för x-antal år sedan, men det löste sig genom att jag kunde bifoga ett mail där jag skrivit att jag ville avboka ordern trots att den redan var skickad. Paketet hade på något sätt kommit på villovägar, men som sagt, tack vare mail och att jag kunde visa att jag hade beställt och betalt för exakt samma delar bara 2dagar efter min order hos Datorbutiken så ordnade det sig! Hoppas även att det löser sig för dig! Lycka till!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Jo, det ska gå bra. Både GTX295 och HD4870x2 som jag antar är dom största grafikkorten just nu mäter upp 10.5", dvs. 26.7cm. Tror dom har en liten tanke där när lådorna görs 27cm och grafikkorten strax under:p Så förhoppningsvis så håller dom sig till dom måtten när dom konstruerar grafikkorten även i framtiden. Tänk om chassitillverkarna betalar grafikkortstillverkarna för att släppa grafikkort som mäter 28cm, då måste alla köpa nya fina chassin;) Näe, skämt åsido så tror jag att det håller sig bra med 27cm. I värsta fall är det ju bara att göra lite plats med hjälp av herr vinkelslip.

Mvh
Martin Neumann

Av martin_enn

Alltså, p35 är inte jättegammalt, och med tanke på att GTX 260 funkar på betydligt äldre chipset som typ 975 och liknande så ser jag inte varför det skulle bli några problem. Senaste chipset som bara stöder upp till Pentium D är väl 945 eller liknande? (Tror tom. att det finns 945 som stöder c2d). Om inget annat så har faktiskt intel en hemsida där man tro det eller ej kan kolla upp allt sånt^^ http://www.intel.com/products/desktop/chipsets/index.htm?iid=...
Lycka till och som sagt, borde inte bli några som helst problem.

Mvh
Martin

Av martin_enn

Testa att läsa reglerna innan du postar nästa gång...

Av martin_enn

Beror ju mycket på vad man har för bil först och främst. Har du en 2liters sugmotor så är det ju knappast lönt att göra det. Saab, Volvo, VW, Audi med flera finns det ju en hel uppsjö med firmor som utför mappning på. Att själv gå in och ändra parametrarna i styrboxen är nog inte så bra. Inte så enkelt som att bara tex. höja laddtrycket, utan det finns många andra saker att ta hänsyn till som tex. tändtider, lmm och sådant. Så som sagt, beroende på vilket bilmärke samt vilken sorts motor så är det nog klokare att titta runt och jämföra priser på olika firmor. Lycka till! (Har precis mappat min Saab på maptun, kostade lite mer men absolut värt det!)

Mvh
Martin

Av martin_enn

Tjenare! Jag kör med 2 skärmar också. Som skosnore säger så är det bara att ställa upplösningen i windows som vanligt. Ska du köra fullscreenprogram på primära skärmen och har blandat skit på den sekundära (jag har ventrilo, ventrilo server, msn, vista sidpanelen och ibland vuxenfilm) så kan du inte tex aktivera msnfönstret utan att programet på din primära skärm kommer att tabbas ner, iallafall inte vad jag erfarit. I princip alla spel jag spelat så låser sig muspekaren till primära skärmen när du startar spel på den, så det är gamla hederliga ALT+TAB för att byta program, fast jag vet att company of heroes inte låser muspekaren, vilket är förbaskat störigt när man skrollar runt i landskapet. Hoppas det var lite till hjälp!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Testa att koppla in modemet i en port på baksidan, dock inte i samma "linje" som tangentbordet sitter i. Med hubb menar jag en sån som man kopplar in i en port och får 4 utgångar. Antar att G15 inte fungerar så bra om man kör med usb-ps2 konverter. Om det förmodan funkar så kan du ju även prova det. Lycka till!

Mvh

Av martin_enn

Kör du via usb-hubb eller dom får varsin port direkt från datorn? Kör du via usb-hubb så kan det vara att modemet drar för mycket ström. Sambons mor har samma problem, kör hon in modemet i usb-hubben så slutar musen funka. Men kopplar hon direkt i datorn så funkar det finfint.

Mvh
Martin

Av martin_enn

Om du går in i dina grafikkortsinställningar så under 3d inställningar så finns där vertical sync. Antagligen har du satt inställningen "high" vilket innebär att du tvingar v-sync. Sätter du på Program controlled eller low så antingen bestämmer spelet om v-syncen ska vara på eller av och kör du low så tvingar du v-syncen av. Angående flashningen av ditt bios så rekommenderar jag dig snarare att gå in på asus hemsida, tanka hem senaste bioset till din dator och slänga in det på ett usbminne och sedan flasha i bios istället. (Jag antar att du har möjlighet att köra med EZflash eller vad asus biosflash nu må heta). Har du sata eller ide läsare i datorn? Lycka till och hoppas att det ordnar sig!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Prova stickorna i en annan dator och kolla hur det funkar. Isf är det ju bara att rma moderkortet. Även om man aldrig skulle använda sloten så är det ju förbenat störigt att veta att den inte funkar:p

Mvh
Martin

Av martin_enn

Oavsett så ska ju datorn boota upp till bioset.

Mvh

Av martin_enn

Hade samma problem med likadana minnen i min fuldator! Enda jag behövde göra var att sätta upp spänningen till 2.2v och vips så funkade dom. Dock hade jag lite problem med att köra datorn klockad. Misstänker att det var minneskontrollern som kivade. Så kör jag minnena i 1:1 på 2.2v och prollen helt oklockad så funkar det finfint. Tilläggas ska att jag däremot har ett helt annat moderkort. Moderkort MSI 975x p-p-e. Lycka till iallafall och hoppas att det löser sig!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Jepps, bara kopiera över din steammapp till hennes dator, starta på steam.exe som ligger i katalogen, logga in på hennes konto och tanka ner l4d i "steam games" så funkar det. Lycka till!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Ska det bara vara "tester" eller det funkar med spel som bara är kluriga? Har precis spelat igenom Braid. Plattformsspel som var sjukt klurigt från och till. Sen finns där ett spel som heter "Safe Cracker" där du går runt och löser olika logiska (och ologiska) problem. Kan faktiskt också rekommendera ett spel som heter Pipe-Mania. Samtliga spel finns till pc. Hoppas det kan vara till hjälp!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Hehe, tyvärr är det så att det där med bra stockkylare är inget som gäller 8800gtx. Med stockkylaren på och fläkten max (hoppas att det var max för det lät som det skulle flyga ut ur datorn) så hade jag en trevlig liten loadtemp på 110grader. Min kompis som har ett likadant hade "bara" 97grader loadtemp. Skillnaden på g80 och g92 chipset är som dag och natt när det gäller temperaturer.

Mvh
Martin

Av martin_enn

8800gtx är g80 och jag kör med en zalman vf1000 där jag tagit bort den lilla ettriga original fläkten och satt en 120mm istället. Ligger och idlar på 45-50grader och maxloadar på 64grader. Detta med en noctua 800rpm:are. Låter det intressant så kan jag skicka bilder på hur det ser ut mm. jag är iallafall väldigt nöjd med resultatet.

Mvh
Martin