Inlägg

Inlägg som olafett har skrivit i forumet
Av olafett
Skrivet av -rand-:

Är väll ingen som har fått cancer av det ännu så då är det ju bara köra, annars kan man ju flytta till nån liten ö uppe i ishavet eller nått om man vill slippa strålning (Långt ifrån lika mycket iaf)

Då får du problem med norrsken och annat otrevligt så du blir sönderstrålad i alla fall. För att inte tala om solstormar ujujuj, inte lätt, inte lätt!

Av olafett

Aldrig mer Creative. Jag köpte mitt sista ljudkort ifrån dem för 10 år sen och de verkar fortfarande inte ha lärt sig.

Av olafett

Finns det verkligen någon som köper såna julgranar fortfarande?

Less is more.

Av olafett

pulseaudio, stänga av upmixing

Hej,

Kör idag Ubuntu 12.10 och är således fast med pulseaudio (suck). Problemet är att allt 2 kanals ljud mixas upp till vald högtalarkonfiguration, i mitt fall 4.1.

pulseaudio daemon har settingsen:

enable-remixing = yes enable-lfe-remixing = yes

Stänger jag av enable-remixing mixar pulseaudio inte upp, men jag får inte heller någon LFE signal av 2.0 ljud.

Hur gör jag om jag vill ha 2.1 av 2.0 istället för 4.1 eller 2.0?

Av olafett
Skrivet av MultiMan:

Det lilla är helt normalt för ett budgetchassi enligt min erfarenhet. Om jag inte accepterat det hade jag fått skicka tillbaka 25% av chassina. På Silverstone för 3000kr accepterar jag det inte däremot och där har det aldrig hänt, ej heller Antec.

Det är otroligt lite som gör skillnaden, så mitt råd är att helt enkelt trycka till och skruva dit. Grafikkorten hålls på plats av en spärr vid sloten, så det kan inte åka ur. Alternativt böja till chassiet de få mm som behövs.

Edit: Du verkar ha moderkortet ovanligt långt från bakkanten på chassiet, så ett ytterligare tips är att lossa skruvarna och föra det så långt bak som möjligt. Där har du säkert 1-2mm till.

Det skulle jag aldrig acceptera, passar inte standardkomponenter är det fel på chassit oavsett om det kostar 500 kr eller 3000 kr.

Reklamera!

Av olafett

Jag kör Nexus. Det är dom enda fläktarna som jag faktiskt varit nöjd med. Det är inget hokus pokus eller fula färgar och de kostar inte så mycket. Jag kör dem på 6 V vilket skapar tillräckligt flöde för mina behov utan att de upplevs störande.

Av olafett

Åt helvete med de där jönsarna! Ska aldrig mer köpa något som har någon som helst koppling till Copyswede.

Av olafett

Trassel med evolution och gnome 3.6

Hej,

Försöker få igång evolution eftersom gnomeintegreringen med kalender är så trevlig, men såklart stöter jag på patrull.

Jag kan inte lägga till mitt Gmail konto. Den hittar alla inställningar automatiskt och när jag klickar på "Continue" som för att lägga till kontot kommer den aldrig upp i listan. Mina två andra konton gick hur bra som helst. Någon som har någon idé här?

Det andra gäller gnomeintegreringen. Min kalender kommer delvis från ett skript som gör radbrytningar i titeln (hur dum får man va?) och det fixar inte gnome3.6. Istället hamnar tiderna som om varje event hade en titel som var en rad lång men i själva verket är tre-fyra rader. Så listan med beskrivningar är betydligt längre än listan med tider. Försökte ta en screenshot, men det går tydligen inte när den menyn är öppen. någon som har ett tips här?

Av olafett

Acetol ser ut såhär om man köper det:

http://www.sykes.net.au/images/acetol200.jpg

Inte så värst användbart. Inte till datorer i alla fall.

Till saken: Jag har också handlat av ironbill och det har fungerat bra. Inte alltid de har de dimensioner man vill ha men sånt får man leva med som privatperson i metallvärlden.

Av olafett

Upgraden pajade alla möjliga configs, pulseaudio, lirc, xorg. OCh nu är mitt unity fullt av skit från amazon :<

Suck, nu blir det några timmar i helgen att försöka laga allting och få bort allt som inte ska vara där. Unity är trevligt när det fungerar som JAG vill.

Av olafett

Dunkar in 12.10 nu. Ska bli spännande med all webintegrering i unity. Hittills tycker jag unity mest varit ivägen, men nu kanske man får användning för det.

Av olafett
Skrivet av Ridder:

Fett, tips på sidor? Låter riktigt intressant!

kika på dx.com,

TLT 1C (borde vara en V-Sun TLT-1C, inte helt säker) ser ut att klara google maps och geofence och allt möjligt.

Manual här.

Tänk på att det kan ta helvetiskt lång tid att få grejerna om man beställer från kina.

Av olafett

Jag kan inte sluta irritera mig över att de inte fungerar i Linux! Att Netflix använder silverlight är så urbota dumt att jag inte vet var jag ska börja. På android fungerar det "ok", lite segt att bläddra i appen och inga kvalitétsval. Får alldeles för mycket voddler-vibbar.

Utbudet på netflix är dessutom i stort sett obefintligt idag.

Av olafett

Väntar på ett nytt begagnat vattenblock till mitt 5850, snart slipper jag den där korkade fläkten!

Av olafett

Är faktiskt mitt uppe i ett tentaskägg nu, men eftersom tentan är så tråkigt upplagd kanske det är ett på protestskägg också? På lördag ryker det hur som helst, den som lever får se var det hamnar.

Av olafett

Annars kan man beställa trackers direkt från kina. Oftast är det samma skit som köper här i sverige. Skillnaden är att om du köper dom direkt därifrån är kostnaden under tusenlappen.

Av olafett

Hahaha! Det här är en ren katt och råtta lek!

Av olafett
Skrivet av JohanFalk:

Vidare jag hört från alla som använder t-koppling istället för reservoar, så är det en ren "pain-in-the-butt" att fylla systemet. Men det är väl ditt val, men tror skillnaden inom ljud mellan t-koppling och reservoar inte är värt problemet.

Borde väl egentligen gå att fylla systemet på diskbänken och ruska och flytta komponenter som man vill och sedan häva i allt i datorn när allt är tätt och fyllt? Det blir ju lite som att montera ett slutet system menar jag.

Plats är något som kan bli lite halvkritiskt i min mATX låda dessutom...

Av olafett
Skrivet av Cooling_Stuff:

ville ge lite mer info angående de pumpar

MCP350 aka DDC pump liknar mycket den nyaste modellen MCP35X, den nya har förbättrat top med 1/4" gänga för anslutningar man vill, MCP350 har NK10 (vanliga nipplar för slangar med 8-10mm inre diameter) fast i toppen därför många byter top, plus liten prestanda/ljudnivå förbättring

DDC och D5 pumpar är ngt dyrare men självklart värda pengar om man satsar på bästa prestanda och kvalitet

EK DCP 2,2 aka Phobya DC12-220 (samma pump från samma OEM tillverkare) är inte heller högljuda men definitivt billigare så prestanda och kvalitet är ngt lägre, pga den lägre kvalitet pumpar vibrerar och det är det som hörs senare när detta vibration överförs till chassi (inte bara genom montering men slangar också) så en silentbox fungerar för de också

så för en supertyst system skulle rekommendera DDC eller D5 pump (beroende på prestanda man vill ha) alternativt MCP35X som har D5 prestanda och inbyggd kontroller (fem steg) och kompakt design från DDC och sen använda silent box, då får man hålla pump på högre hastigheter eller DDC på 12V utan att bry sig om ljudnivå

för de flesta EK DCP 2,2 pump är mycket bra val och en mjukare underlag och ordentlig luftting räcker

det som oftast är fel att många satsar på DCP 4,0 som är mycket kraftigare pump med mycket högre vibrationer och mer värme dumpas i vatten vilket påverkar negativt temperatur i mindre system och det är svårt att dämpa ljudnivå/vibrationer, dvs man ska inte överdimensionera pump, den skall vara anpassad till behöv, bara radiatorer kan ge bättre effekt om de överdimensioneras ^^

Tack för infon, kommer lägga en beställning hos dig inom ett par veckor, hört mycket gott från olika håll.

Lösningen får bli en Swiftech MCP350 på 10 V med silentbox och alphacool acetaltopp, sen satsar jag på 16/10 slang med kompressionskopplingar och ingen reservoar utan bara t-koppling med fyllrör. Det verkar vara den setup som genererar minst ljud

Jag är lite osäker på det här med att köra utan reservoar, blir det inte ruskigt knepigt att få ut luften?

Av olafett

Låg ljudnivå är absolut första prio i mitt fall!

Som det ser ut nu är grafikkortet det enda som låter vid lågintensiv användning (surf, kodning, film). Allt annat är knäpptyst, inga mekaniska diskar och fläktarna går ca 20 % av tiden på mkt lågt varvtal.

SilentBoxen verkar få bra reviews, känns bra att veta att det finns ytterligare åtgärder om jag inte blir nöjd med bara undervolten på en MCP350.