Inlägg

Inlägg som AggeMannen har skrivit i forumet
Av AggeMannen

Tjena!
Kom hem från Thailand idag. Efter middag hor farmor o farfar sa har jag o flickvännen packat upp min nya leksak.
Har dokumenterat hela uppackningen noggrant och kommer göra en fin recension när jag har tid (inom de närmsta dagarna).

Kan bara säga att hittils (20 min) verkar den underbar!

Pusshej

Av AggeMannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Velon
Någon som vet hur jag trackar via Schenkers hemsida? När jag följer linken i mailet jag fått av Dell kommer jag till sidan nedanför, kryssen är då beställningsnumret från Dell som automatiskt blir inskrivna, men oavsett vad jag skriver i den andra rudan (har testat med mitt kundnummer etc) så får jag upp felmeddelandet som ni ser på bilden. Hittar inte ens ett nummer till Schenker på deras hemsida :S

http://img145.imageshack.us/img145/8728/schenkerdb7.jpg

Precis samma hander for mig. Sitter i thailand och kollar hur det gar for mitt paket som jag ska hamta ut vid hemkomst. Men jag har inte brottom direkt.
Lycka till med frakten;)
Tja tja

Av AggeMannen

william: Roligare läsning får man leta efter! Speciellt när man går och väntar på sin m1330, och precis som du var, är lite orolig över den "lilla" skärmen. Den verkar helt underbar om man läser ditt inlägg ju. Hoppas även min är lika schyst, och att min röda fina inte samlar fingeravtryck (för vem orkar torka med våtservetter?). Jag hoppas också att det utstickande 9-cellsbatteriet inte är så estetiskt oskönt som det kan tyckas. Den kom just i fas 3, produktion, tror jag. Men jag hämtar ut den på Schenker själv, när återkommer från semestern (28 dec). Snacka om att tungan hänger längs kinden drägglandes ända till jag får fingra på min skönhet!

henknu: Låter bra, för även jag har beställt en 160 GB 7200 rpm hdd:)

Swadighap!

Av AggeMannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av william_8711
Jag fick min M1330 idag!

Dells ETA var beräknad tillden 12/12 2007 men Schenkers den 6/12 2007 men Schenker ringde mig igår och meddelade att de kunde leverera idag, den 5e istället

Min dator levererades med ett snyggt fordral, hörlurar från Creative, fjärrkontroll osv men en sak jag fick som jag inte hört att andra fått var en pärm i svart läder med modellnamnet XPS skriver på framsidan. I pärmen finsn utrymme för en XPS duk (följde med) och skivorna (som jag också fick med Windows Vista, Works 8.0 osv).

Jag började med att kontrollera utsidan och daton var så mycket snyggare än vad jag hade trott. Fantastiskt fin färg med Tuxedo Black och tangentbord, touchpad samt skärm skriker hög kvalité. Jag kontrollerade genast om skärmen hade ngt pixelfel, om tangentbordet eller liknande var felaktigt monterat men datorn var så bra som man hade kunnat hoppas. Inget CPU whine, dock ett högfrekvent ljud som gjorde sig påmind om jag la örat mot touchpad-delen, men det försvann efter några minuter... ingenting att klaga på iaf...

Notis: När jag synkar min Sony Ericsson K850i med M1330 fungerar min mobiltelefon som en fjärrkontroll. Får upp en ruta på mobilen där jag ser vad varje knapp/siffra/sidoknapp betyder på M1330 (exempeliv: 1: Escape, 2: Delete)... jag kan styra mysen, webbläsaren, starta och stänga program osv. Intressant och trevlig funktion måste jag säga!

Grattis:D Fick du det svarta fodralet med magnet-stängning som man oftast ser på bilder/filmer på m1330:an? Skriv gärna om alla saker folk är oroliga över (mer än det du gjort;)) som cpu-whine, skärmen, glapp, dålig montering, värmeutveckling, konstiga ljud osv. och kontrollera den in i minsta detalj.

Sorry om jag verkar kinky men många verkar tro "alla" xps m1330 dras med cpu-whine och dålig montering, så en positiv recension hade kanske piggat upp folk:D

God Jul!

Av AggeMannen

Velon: Rabatten är inte personlig och pengarna reserveras på kontot och dras förstnär den är skickad tror jag. Angående hastigheten på hårddisken så hade jag för mig att det skrevs en artikel med test av hårddiskar till laptops här på swec, men jag tycks inte hitta den i skrivande stund. Om jag inte minns fel så var kontentan av artikeln att det var värt att välja en snabbare hdd över en större eftersom med dagens snabba processorer och ramminnen så är det hårddisken som är laptopens akilleshäl. Detta är vad jag har uppfattat på den fronten. Vad jag ofta läst är att har man pengarna så bör man satsa på 7200 rpm men har man tajt budget så passar 5400 rpm bättre. Tror det summerar valet rätt bra.

edit: saxat från Guide för köp av bärbar/fakta om bärbara
"Hastigheten på hårddisken är en annan faktor. har du ingenting emot att vänta, ta en 5400 rpm. Vill du dock ha snabbare laddningstider och mindre boottider, satsa på en 7200 rpm. De är inte så mycket dyrare idag."

Min beställning gjorde på telefon efter att jag plockat ihop den på hemsidan och utgått från den näst bästa konfigen. Detta är vad jag plockade ihop:
2,2 GHz
2 GB ram
160 GB 7200 rpm
GeForce 8400 GS (128 MB)
Fingeravtrycksläsare
LED-skärm med rött lock
samt ett 9-cells batteri.

Basgarantin på ett år ändrade jag inte. Trots att jag beställde via telefon så fick jag "bra kontakt" med säljaren som för övrigt var mycket bra.
Tro inte blint på de som säger att man inte kan få bra rabatter via telefon;)

Av AggeMannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av william_8711
Hey guys... en fråga som inte är såå aktuell men som jag inte kunnat sluta fundera på över helgen, undrar om någon/några som har en Dell XPS M1330 kan skriva sina åsikter...

Jag undrar nämligen angående färgerna på XPS M1330. Jag har valt svart färg och det var för mig iaf, ett självklart val... men några dagar efter beställningen blev jag mer och mer osäker på vilken färg jag anser vara snyggast (idag, om 1 år, om 3 år osv)...

Ni som har en röd/svart XPS M1330, vad tycker ni? Vad tycker ni på foumet genrellt? Min dator har en ETA den 6e december...

Grymt tacksam för om någon kan skriva sina åsikter/känslor angående detta...

Precis som du tyckte jag att svart var edt självklara valet men jag ändrade mig i sista sekund då säljaren sade att hans kompis hade en svart som samlade mycket fingeravtryck och han var tvungen att tvätta den med en blöt trasa rätt ofta. Den röda samlar inte alls lika mycket fingeravtryck och jag tycker faktist nu att en färgklick kan vara rätt snyggt:)
Har dock kommit på andra tankar när det gäller batterival. Jag beställde 9-cellsbatteriet men funderar att byta till eller lägga till ett 6-cellsbatteri då det är oerhört mycket snyggare. Dock så skiljer sig batteritiden markant från olika källor. vissa säger nästan 3 timmar med 6-cell medan andra säger 2 timmar.
Ni som har 6-cellsbatteriet, hur länge räcker det under normalanvänding(surfning osv.)?

Av AggeMannen

Nu har jag sansat mig och kan berätta att det blev en m1330 med följande specs. Utgick från den som kostade ~11k nånting.
2,2 GHz, LED-skärm, 2 GB ram, 160 GB hdd (7200 rpm), fingertrycksavläsare, 9-cells batteri.

Jag hade bestämt mig för en svart redan direkt när jag började fundera på denna dator men i sista sekunden ändrade jag mig då försäljaren sade att det lätt samlades mycket fingeravtryck på det mattsvarta locket och att det på hans röda inte gjorde det.
Försäljaren jag snackade med var riktigt bra och förklarade saker och ting väl. Jag berättade också om de olika problemen man läst om och han sade att det mest var i USA och att han bara haft en som bytt datorn (cpu-whine). Jag fick rätt bra kontakt med honom och är nöjd med priset (lovade han att inte berätta;)).
Jag kan hämta ut den hos närmsta schenker t om. den 11 januari så direkt när planet från thailand landar åker jag dit o hämtar upp den;)
Är så jävla glad nu och plötsligt blev min planerade thailandsresa en enda lååång väntan.

wohooo.

Av AggeMannen

Jag ska iväg till thailand på semester från den 6:e till 28:e december. Eftersom rabatterna gått ut när jag kommer hem så kanske man ska passa på att beställa en nu innan ja åker. Vad tycker ni andra? Nackdelen med detta är att jag kommer få hem datorn långt innan jag kommer hem, vilket i sin tur betyder att om något är defekt eller jag vill byta den så har någon(kanske ett par) veckor av "bytestiden" gått och jag har mindre tid på mig att kontrollera att den är OK.

För övrigt så ringde jag Dell igår och frågade just detta. Försäljaren jag pratade med var rätt dryg och han sade att "priserna kommer inte ändra sig drastiskt den närmsta tiden". Dock sade han inte om de kommer ha någon "mellandags-rea" eller liknande. Jag frågade också lite om "tjutande från processorn", då svarade han att det var en gammal modell och att de hade bytt ut alla de datorerna:P HAHA!
Ska ringa dem nu igen och höra om man kan "reservera" en dator:P

Adjos!

EDIT: Dell XPS m1330 beställd:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
JIPPIE! Får den när ja kommer hem från thailand!

Av AggeMannen

Riktigt fint gjort Locutio. Roligt att se så schysta swecare around here:)

Av AggeMannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av william_8711
AggeMannen:

Tråden är på över 1400 inlägg med dussintals recensioner... ska stackars UJN skriva en recension nu när det finns utförliga (som få) på Google...?

Jag har nog läst de flesta av dem också. Men med tanke på att tiden och platsen är faktorer när det kommer till fixandet av tex. cpu whine och byggkvalitéten på datorn. De flesta recensioner på nätet är från USA eller något annat land och inte helt purfärska. Således finns en möjlighet att Dell kanske har bättrat sig på kvalitétsfronten(eller att den skiljer sig i olika länder) samt minskat risken för att skicka iväg en "illalåtande" dator. Enda sättet att få reda på detta är att hålla sig uppdaterad med fakta från nyblivna m1330-ägare:)

Keep em info comin lads!

Av AggeMannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shiloh
kan bara säga tack! nu ligger min beställning också inne och det blev 2900:- billigare ^^

10% rabatt
5% rabatt
-500 kr
fri frakt \o/

Som tack accepterar jag endast en stor recension av datorn när du fått den;)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av UJN
Fler intryck:

Jag har hunnit använda datorn en del nu och vid ett par tillfällen har det hörts ett lågt surr från datorn (kan vara fläkten), annars är den helt tyst.

Jag har testat lyssna på musik med min Koss Porta Pro och inga störande ljud uppfattas där heller, har provat med varierande volymer och aldrig hört nått (annat än musiken givetvis).

Vista fungerar förvånansvärt bra. Alla spel och program jag testat hittills har fungerat.

Tangentbordet verkar dock bukta lite i mitten. Ska nog ringa och höra om dell kan fixa det.

Hittills har datorn aldrig känts särskilt varm. Nu har den varit igång i några timmar och den känns ljummen.

Skriv gärna lite mer om vad du tycker om den, allt du tycker är bra och dåligt samt skriv hur de kända felen visat sig på just ditt exemplar(cpu whine, skärmkvalitet, skevt chassi, drivrutiner, mediadirect osv.)
Ska nog ringa Dell nån dag o fråga om de kommer ha nån mallandagsrea. Vad tror ni andra, brukar de ha det eller?

Av AggeMannen

Till er som ska beställa inom de närmsta dagarna så kan jag meddela att det fortfarande går att få 15% rabatt även fast mecenat.se bara har 5%-rabatten kvar. Ni som googla skall finna (testa t ex. "dell rabatt");)

Passa på nu vettja, blir runt 2000 kr billigare

//Agge

Av AggeMannen

Jag är så nära att köpa en m1330 att ja inte vet vart ja ska ta vägen! Det absolut enda som håller mig från att göra det är det förbaskade cpu-whinandet. Det verkar ju vara som lotteri. Vissa får det och andra inte, och de som fått det verkar inte bli av med det trots både cpu- och moderkortsbyte. Jag tycker att Dell och Intel borde samla sina bästa experter för att en gång för alla reda ut denna defektion.
Det vore förbaskat bra om ni som har m1330 kunde skriva en recension om den. Det gäller alla modeller i allmänhet. Det hjälper alla intresenter något oerhört.

Peace mina bröder:)

Av AggeMannen

Jag var förut mycket intresserad av Dell's Vostro 1500 men har efter lite tänkade omvärderat ina behov och insett att jag inte behöver så grymt grafikkort eftersom jag knappt spelar något alls och de gånger ja skulle göra det så ör ett 8400 gs räcka bra. Dessutom tror jag att storleken gör img mer förtjänt samtidigt som xps m1330 har bättre utgångar i form av hdmi osv.

Jag hittade en bra sida med många bilder på denna för er som vill se fler bilder: http://techiscool.com/M1330/

Det enda som jag funderar över är om 13,3" skärm är lite för litet. Jag håller på en del med Photoshop och vill även kunna redigera film osv. Jag vet ju att denna klarar det galant med c2d 2,0 eller 2,2 GHz men kanske blir det för liten yta att se på. Vad tycker ni andra som har photoshoppat på den? Detsamma gäller filmtittande, räcker skärmytan eller blir det för litet ibland?

//Agge

PS. Jag är kär i Emma!

Av AggeMannen

Har inte hittat någon affär som säljer denna längre. Någon som vet om MediaMarkt i Göteborg har den, för sist jag var där (i helgen) så hade de några HP "special edition"-datorer fast kommer inte ihåg om denna fanns (men vet att de hade några brunaktiga)?

Den är ju ruskigt läcker att se på och verkar vara en riktigt schyst dator för de som gör det mesta utom hardcore-game:ar.
Har börjat inse att ja kanske inte behöver det ett jättebra grafikkort eftersom jag trots allt nästan aldrig spelar:P

Av AggeMannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ollen
wow, den enda som röstat på mediamonkey?

Ja kan inte rösta på det nu eftersom jag valde "Annan" innan MM lades till i listan. Men we rule anyways);

Av AggeMannen

Kanel: Va inte partisk nu. Lägg till fler av de störra spelarna så blir det en mer rättvis omröstning(syftar naturligtvis på MediaMonkey;)).

Av AggeMannen

MediaMonkey 3 (är i rc2-version nu) har stöd för smarta filter som kan filtrera musiken efter olika kriterier.

Läs mer här:
http://www.mediamonkey.com/forum/viewtopic.php?t=4967&highlig...

Av AggeMannen

MediaMonkey 3 (rc2)

FTW!

Av AggeMannen

Haha! Han försöker spela på ditt samvete o tro att DU har lurat honom:D HAHAHA! Lova mig att du polisanmäler drägget och du har ju rätt bra bevismaterial i form av mail och kontonummer. Troligtvis lägger polisen ärendet på hög men jävlar vad kul att skrämma skiten ur idioten:)

Yippi! Skriv hur det gick sen bara.