Inlägg

Inlägg som AggeMannen har skrivit i forumet
Av AggeMannen

Vad jag vet så är Ixus 70 och Ixus 75 samma kamera fast den senare har större skärm och lite annorlunda utseende.
Jag som har Ixus 40 och alltid haf Canon kameror tycker naturligtvis att gränssnittet i Canonkameror är skitbra.
Har en kompis med en Ixus 75 som jag testat lite. Den har en del mycket käcka funktioner. Ixus 75 har bl a. en rolig funktion där man kan ställa kameran så att den tar 1 kort per minut eller vad det är, och gör till en film. Blir ruskigt fräckt. Den har även många väldigt bra inställningsmöjligheter och filmerna blir mycket bra. Det enda jag saknar är 28mm vidvinkel som en del nya kameror har.
Tycker den verkar vara en riktigt bra kamera som jag funderar starkt på att byta upp mig till. Jag har dock inte testat så många andra och har inte så mkt att jämföra med. Bäst är ju att gå till en fotoaffär och be att få klämma och testa de olika kamerorna.

Av AggeMannen

Inno 8800GT 512 MB, 1720kr @ http://www.shg.biz/

Av AggeMannen

Ja får 1624p på min Dell XPS m1330 med följande specs:

8400 GS 128 MB
2 GB ram
2,2 GHz CPU

Av AggeMannen

Jag har ju haft min i sen årsskiftet ungefär. Jag fick inget CPU-whine (fast ja har hört lite morseliknande ljud nån enstaka gång när jag lyssnat väldigt nära) men tangentbordet buktar ut lite i mitten, inget jag stör mig på dock för tangentbordet är så jävla skönt att skriva på ändå! Jag fick däremot som sagt CMO1309-skärmen vilket kan vara den "sämre". Man ser små vertikala "linjer" mellan pixlarna typ. Svårt att beskriva och man vänjer sig snart, men den är väldigt ljusstark och bra i övrigt. Men hade ju inte skadat att kunna titta på skärmen utan att hitta något som helst att anmärka på.

Jag har 9-cellsbatteriet och min burk är lite skev, dvs. den guppar lite om man trycker ner på det nedre vänstra hörnet. Någon som vet om man kan fixa detta genom att skruva på nån skruv på baksidan?

Angående VIsta så är jag kanonnöjd. Körde ett tag med den medföljande installationen men sen formaterade jag och tog bort recoverypartitionen och installerade om allt på nytt. Är ruskigt nöjd med min nuvarande Vista-konfig. Smidigt som fan att logga in med fingeravtrycksläsaren också. Jag fick 1624 poäng i 3dmark06 med nya drivisar från laptopvideo2go.com.

Sen hittar jag fortfarande inte vart någon stans på dells hemsida man ser vilken skärm (märke) osv. man fått.

Agge

Av AggeMannen

Någon som vet om man måste ha ett Wii för att kunna koppla en wii-remote till datorn? Funderar på att köpa bara en wii-remote och leka med:)

Av AggeMannen

I enhetshanteraren står det att jag har en CMO1309, vet inte vad det är för någon. Jag har fortfarande inte hittat var på dells sida man kan hitta vilka specifika delar man har i sin konfig. Skulle vara snällt om någon Skrev exakt hur man hittar dit.

Agge

Av AggeMannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dunken
fungerar inte css a:hover i ie?

Fungerar bara på a-elementet, dvs. länkar (i IE 6).

Av AggeMannen

Jag tror det har med någon iso-standardisering att göra. Har för mig att en skärm måste vara silvrig/grå för att få iso03-standarden. Rätta mig om jag har fel. Har väl något med hur ögat uppfattar ljuset med olika omgivningar eller något.

Av AggeMannen

Du kan använda dig av Acronis Disk Suite för att partionera om disken utan att du behöver installera om windows.
Det har fungerat mycket bra att för mig både ta bort recoverypartitionen, utöka min systempartition och smälta ihop två partitioner, helt utan ominstallation av Vista. Vista har även en inbyggd partitionsfunktion men jag har inte fått den att fungera tillfredsställande.

Av AggeMannen

Håller med bergmannen att det var bättre när man kom till originalbilden direkt när man tryckte på den. Det räcker med en förminskad version av bilden. Det vore också jävligt nice med en Vista-kompatibel version av PiciSend.

Men det är en jävligt bra tjänst!

Av AggeMannen

http://sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=75116...
Där rekomenderas JkDefrag som jag precis testat. Det behöver ingen installation utan kan köras på direkten. Det är mycket simpelt och väldigt få (men otroligt bra) inställningsmöjligheter. Första träffen på google bör ge dig URL:en.

Av AggeMannen

Testa att stänga av ditt antivirusprogram. De flesta AV scannar hela tiden filer som används(nod32's heter ju AMON tex.), detta kan, enligt vad jag nyss läst på JkDefragsidan (som verkar var en jävligt nice defragmenterare) slöa ner defragmenteringen.

Av AggeMannen

Angående partionering av hårddisken.

När jag hade tagit bort en del program, rensta lite här och där samt installerat önskade program så ville jag ha en partion att lagra filer på, samt en partion för Windows + program.
Vista har en inbyggd funktion att krympa en partion. Men vad jag har läst så går det inte att krympa mer än halva partionsstorleken.

Jag löste detta genom att installera Acronis Disk Director, i vilket man kan partionera om hårddisken hur man vill, utan att förlora data eller installera om Windows.

Kan vara bra att veta för de, precis som mig själv, som inte vill/orkar sopa rent burken helt.

Av AggeMannen

Eller kungen: MediaMonkey;) (vet inte varför ja gillar det så mkt;))

Av AggeMannen

Vill du verkligen skriva in allt det för hand? Det finns ju musikorganiserare/spelare som kan söka upp info om album och "tagga" musiken med infon.
Kolla in www.MediaMonkey.com. Där kan man ju välja att se album-lista osv.

Av AggeMannen

Det finns väl andra saker än spela att göra på en dator eller? Varför tror du det säljs datorer i den prisklassen utan värstinggrafikkort?
Vill man ha en snabb/bra dator, med många funktioner, bra anslutningsmöjligheter etc. så får man betala betydligt mer än 4-5K.

Av AggeMannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av exxoritas
ja grafikkortet är ju inte de bästa iaf,.. Så en spel maskin e de ju iaf inte..

Ett 8600 GT räcker rätt långt om man, som i clogges fall, inte är gamer, utan endast vill KUNNA spela spel på den lite då och då.

Av AggeMannen

Nu har jag äntligen lyckats ladda upp bilderna efter mycket bråk med picisend.exe.
Bjuder på en direkt.

http://pici.se/pictures/mwISrzWWK.jpg

Här kan ni ser mer bilder av den underbara uppackningen av datorn:
http://pici.se/gal/Agg3/Dell XPS m1330/

Lite tankar om hon:
Första intrycken av min xps m1330 är att det verkar vara en riktigt fin pryl. Det märks att Dell verkligen har lyckats med denna skapelse.
Den är väldigt liten och slimmad, men mitt val av 9-cellsbatteri gjorde naturligtvis att den fick en liten "svans". Detta ustickande batteri är inget jag stör mig på särskilt mycket. Klart att den är snyggare med det standard 6-cellsbatteri men jag diggar batteritiden riktigt mycket.
Jag har inte kört några som helst "testprogram" utan bara använt den normalt.
Det första jag gjorde var att ta bort lite Dell Bloatware och installera programvara i mitt tycke.
När man först skulle scanna in sitt fingeravtryck så att fingeravtrycksläsaren därefter ska känna igen den som loggar in så hade man inte rätt teknik att dra fingret över sensorn. Men efter ett par minuters testande så fick man in rörelsen och det är nu mycket smidigt att logga in med fingret.

Angående defekter eller annat strul som andra har haft problem med så kan jag inte ansluta mig till den skaran.

CPU-whine har jag inget problem med, men nämnas bör dock att i vissa fall(väldigt sällan) så hör man hur CPU-whine låter om man sätter örat vid strömsladdsuttaget ungefär. Detta är så lågt att man inte hör det ens 10 cm ifrån, och jag har endast upplevt detta 2 ggr på 10 dagar ungefär. Jag har inte heller märkt att datorn blir särskilt varm. Det är lite ljummet under handlederna men inget man reagerar över.

Ljudnivån i övrigt är bra. Den är väldigt tyst men man hör den i ett tyst rum. En konstig sak är dock att när andra fläkten går igång så slutar den aldrig. Detta kollar man med programmet I8kfan. Jag testade att sätta fläktarna på maxhastighet med programmet och då förstod jag att jag aldrig upplevt fläktarna på högvarv, för det lät som fan:P
Ibland tror jag det är hårddisken som låter, vet dock inte riktigt(det låter från nedre vänstra hörnet).
Överlag är datorn mycket tyst och bra.
En sak som överaskade mig mycket positivt är tangentbordet. Det är väldigt stora och sköna knappar, som är oerhört sköna att skriva på.
Mitt tangentbord buktar upp ytterst lite i mitten men det är så lite att man bara märker det ibland, och inget som helst störande.

Angående DVD-läsaren så är den väldigt högljudd när den "slukar" skivor. Jag hade också problem att bränna en DVD-skiva med bilder på. Datorn trodde det var en DVD-RW (det var det ej) och det stod att det skulle ta ca 2 timmar. Det gick dock bra att bränna en semesterfilm med imgburn.

En rätt rolig sak som följer med är Dell Webcam Center. Skulle först avinstallera det men efter jag testat programmet så ändrade jag mig. Det är ett vanligt webcamprogram men det har många roliga webcameffekter som t ex. Öron/ögon/hatt som följer ditt ansikte när du rör dej och en massa andra för ögonblicket roliga effekter som följer dina rörelser.

Vista fungerar väldigt bra och jag har lärt mig det hyffsat på dessa dagar. Startmenyns sökfunktion är fruktansvärt tidssparande, och för att start ett program trycker man bara Win-knappen och skriver de första bokstäverna i programnamnet + enter. Skönt att slippa leta runt på startamenyn bland alla program.

Skärmen är mycket fin och väldigt ljusstark på de höga inställningarna. Ibland tycker jag dock att man ser små "streck" mellan pixlarna. Svårt att förklara, och kanske är det jag som är kräsen.
Upplösningen är lagom till skärmstorleken, men ibland önskar jag att jag hade lite större skärm/upplösning när jag arbetar med bilder.

Det inbyggda nätverkskortet fungerar fint. Det strular lite ibland för mig men det är troligtvis vår router som mongolerar sig. Går rätt segt att föra över filer på vårt trådlösa nätverk (ca 2 MByte/s). Vet inte om detta är normalt för gammalt hederligt wlan, men tycker nu att man borde valt n-draft och investerat i en n-draftrouter.

Vet inte riktigt vad som bör tilläggas. Är det någon som undrar nått, tveka inte att fråga. Brorsan beställde en m1530 med 1650x1200 (vet inte exakta mått) i upplösning. Ska bli kul att jämföra våra leksaker.

Over and out /Agge

Av AggeMannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Merlinen
Enda nackdelen med en Bluetooth mus är ju att på dom flesta laptopar så måste man ha igång wlan för att BT ska varaigång, sänker ju batteri tiden ganska mycket.
Men jag ska se om jag kan ta ett foto på min "sändare" när den sitter i USB på laptopen så ser man att den bara sticker ut ca 1mm.

Jag kollade också först på BT möss för att slippa sändaren men efter kollat på Nanon så var man såld

Varför man vill slippa sändare/mottagare är kanske inte i första hand att den sticker ut, utan att man tar upp en usb-ingång. På min XPS m1330 så finns det bara två usb, så det är naturligtvis en stor fördel om man slipper koppla in något.

Av AggeMannen

Sen finns ju Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000.
Den hittar du för 299:- här: http://www.dustinhome.se/pd_5010114202.aspx
Fördelen med den är att den kommunicerar via bluetooth med datorns inbyggda och behöver således ingen "dongle"/mottagare i usbuttaget. Detta lockar iaf mig jädrans mycket. Har en kompis som har den på sitt företag och den verkar schyst för en laptopmus. Den är dock, som många andra möss till bärbara, rätt liten, vilket kan kännas konstigt i början. Men när man ska bära med sig den överallt är det gött att den är liten. Den har även en på/av-knapp vilket gör att den inte slukar batteri när den inte används.
Här är lite andra bluetoothmöss:
http://www.dustinhome.se/pd_5010113229.aspx - verkar schyst me(finns i vit me)
http://www.dustinhome.se/pd_5010112454.aspx - Ful
http://www.dustinhome.se/pd_5010116032.aspx - Dyr
http://www.dustinhome.se/pd_5010099591.aspx - Förvaras i pc-card-platsen (väldigt tunn)
http://www.dustinhome.se/pd_5010097388.aspx
http://www.dustinhome.se/pd_5010097388.aspx - Kan användas medan den laddas

Nu har jag bara listat möss som går via bluetooth och INTE behöver någon mottagare utan är beroende av datorns inbyggda bluetoothmodul.

MVH Agge