Inlägg

Inlägg som lyfalix har skrivit i forumet
Av lyfalix

vad skulle frakten gå på upp till sundsvall?

Av lyfalix

kan bjuda 1500

Av lyfalix

1366 moderkort

söker ett moderkort med 1366 sockel. Annat lull som kan följa med kan diskuteras, men jag tänker inte betala med min årslön.

Jag betalar ev frakt, men bor annars i uppsala.

Läs hela annonsen här

Av lyfalix
Skrivet av simon253:

Om det verkligen är fel på moderkortet så är det billigast att köpa en sån här: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3194989/2013-04-05
men en lite rejälare uppgradering kanske detta är något? http://www.inet.se/kundvagn/visa/3194979/2013-04-05 (är osäker på kompitabilitet så dubbel kolla gärna det om du kan/orkar)

obs vet inte vad hon har för chassi så chansar på mATX. sen kan ju SSD också vara värt om man vill datorn ska hålla ett tag till: https://www.inet.se/produkt/4304418/a-data-ssd-premier-pro-sp...
mest för Windows då förstås!

Den senare ser ju bra ut. Men bör jag då behålla 9800gt som jag har i den eller är den modernare intel HD chipet bättre?

Av lyfalix

Uppgradera 775 för 2000

Har en gammal 775 som skulle behöva fixas. Min mor har använt den i något år och härom dagen så dog den. Misstänker mobo då den vid start, varvar upp alla fläktar i någon minut, för att sedan starta om och loopa detta.

På det hela taget så börjar den bli gammal, intel pentium D, 2GB ddr2 och ett 9800gt.

Kragget är nyligen bytt då det gamla brann.

Vad rekommenderas för delar till detta? Det ska surfas och spelas f4cebo0k spel etc, så prestanda är sekundärt, det vi vill ha är en billig plattform som funkar. Kommer att använda så mycket delar som möjligt från befintlig dator.

Budgeten jag fått är 2000sek, men helst mindre, bara det funkar några år till

Av lyfalix

om du söker upp system property rutan (HK på datorn - properties, sedan så finns det en länk till Sys Protection i kanten) om du väljer advanced fliken så kan du sedan klicka på startup and recovery. där kan du ändra tider och förstahands val för uppstart. Den har troligen installerat ditt andra Win7 i boot sec, så om du tar bort den från listen där, och söker upp mappen där det är 'halv installerat' och tar bort även den, så borde du kunna glömma att det existerat.

Ang den felande installationen så kan du prova att lägga det på en annan sticka och installera. Har du andvänt den iso'n tidigare, så att du vet att den funkar?

Av lyfalix

vardera kort kan bara lämna två ut signaler, så du måste koppla 2+1 (tex. två datorskärmar på det ena och tv på det andra). Sedan så lämnar inte dvi porten ljud, så det måste du hämta någon annanstans, om du drar en extra kabel, eller om det finns kablar med dvi och ljud av något slag i ena änden och hdmi i andra.

Av lyfalix

Skulle också vilja prova, om någon har en över

Av lyfalix

Man kan inte göra annat än att älska dyliga saker

Av lyfalix

Jo, det vore ju ett väldigt smidigt sätt att lösa det ^^ men arr vi att vi ska ta med oss listan till förträffen som är till helgen. Alt är att jag kör på google translate, och så får det bli som det blir...

Någon annan?

Av lyfalix

Någon som är skaplig på italienska?

Då jag ska till italien i sommar med scouterna så ska vi sätta samman en liten "bra att ha ord"-lista. Dock så vet jag av erfarenhet att google med flera automatiska översättare är så där, så jag undrar om någon här skulle kunna hjälpa mig att över sätta och rätta denna lista?

Hej - Ehi
Hejdå - Addio
Ja - Si
Nej - No
Ursäkta mig - Mi scusi
Kan jag få låna toeletten? -
Please - Prego, Perfavore
Finns det någon mataffär i närheten? -
Kan vi tälta här? -
Jag pratar inte itaienska -

Vi är scouter från Sverige, och vi är på en vandring som heter Explorer
Belt. Vi ska gå 160km genom italien.
-

Av lyfalix

Menar du att man kör skrivbordet över två skärmar?

Den räknar ju bara på de saker den ska göra, och sedan så visas det på den skärm du vill. gpun blir inte delad på något sätt.

Av lyfalix

Re: Re: Hjälp att Överklocka: Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rose Brass

Höj FSB tills datorn blir instabil, då höjer du spänningen

Det är en väldigt bra början att göra så. Man kan grotta ner sig hur mycket som helst, men man måste krypa innan man kan gå^^

Sedan tycker jag att man inte ska klocka bara genom att höja multipler, det ger liksom bara brödet, du vill ju ha smöret också.

Av lyfalix

om du läst guiderna som finns här, så har du en bra grund. Sedan till frågan om fsp eller multipler, så tycker jag att om man ska klocka (om än bara något Mhz) så klocka 'allt'.

Om du tänker dig en dragen linje som prestandan, och om du bara höjer multipler så får du en spets på cpu, men om du går på fsb så höjer du nästan hela linjen (grovt taget). och en kedja är ju inte starkare än dess svagaste punkt.

Om man klockar lite mer seriöst, så petar man ju på allt. jag brukar gå på fsb tills det inte vill mer, sedan så banar man ut det lite. Sänker fsb något och höjer multiplern något.

Jag äer inte så inna på amd, men om den är olåst så kan du ju köra på 14*250 tex(=3500), då får du ju lite mer av allt

Detta är hur jag tänker när jag pular, testa och lär dig

Edit: glömde kommentera Prime95, några minuter räcker inte. Ska du vara hundra på att du har en stabil klock så ska du köra en 12h i alla fall. Det gäller oavset vilka program du andvänder för att kolla stabilitet.

Av lyfalix

Även om man stänger av EIST så får man ofta vdrops. Någon form av "bug" som går att updatera bort på viss mobos. Om jag mins rätt så brukar väll det dippa till lite extra när man lastar pollen? Det skulle ju kunna förklara dina bsod vid lastning.

Av lyfalix

Även om man stänger av EIST så får man ofta vdrops. Någon form av "bug" som går att updatera bort på viss mobos. Om jag mins rätt så brukar väll det dippa till lite extra när man lastar pollen?

Av lyfalix

typ, men du ska väll ändå höja vCore jag har själv läst den en par gånger, och är långt ifrån någon mäster clockare, men tycker jag har hyfsad kol på läget.

Om man läser guiden paralelt med att man sitter i bios (jag satt med manualen till mitt mobo) så är det lättare att förstå vad dom pratar om. Så man kan relatera till verkligheten liksom

Av lyfalix

ok, det var rätt dyrt ja. hmm... får kolla vidare lite.

Av lyfalix

Extern hdd startar inte som den ska

gör en ny tråd då den gammla fick en väldigt luddig topic, och det inte gick att ändra.

har en trekstor på 1TB som inte vill. En morgon när jag skulle ha musiken som liger på den så startar den inte som den ska. Den spinner upp finns och allt, men när den sedan ska gå ner i "vila" så låter det som läsarmen eller något dansar jazz, för att sedan tystna till och varva upp. Jag ska ta med mig den till butiken i morgon, men kan någon komma med en kvalificerad gissning? skulle ju vara trevligt om man kunde rädda datan som finns på den =\

kom på en liten följd fråga, om det skulle vara så att dom bara vill byta disken åt mig (ie, jag blir av med all data) finns det något företag som räddar data från trasiga diskar? jag tror inte det är något större fel på den rent mekaniskt. jag gissar mer på kontroll kort eller dyl.

Av lyfalix

Extern hdd låter roligt.

edit; fick fixa en ny tråd då det vart en luddig topic på dena tråden, och jag lyckades inte ändra den.

Den nya tråden