Inlägg

Inlägg som chrismeister har skrivit i forumet
Av chrismeister

@greddyfreddy:
Jag hittar inte heller någon spotify app, så jag antar att den är borttagen. SVT-play saknas också och i det fallet läste jag att SVT inte ville underhålla samsung-appen för att det var så få som använde den.

Av chrismeister

Bra tips! Det var precis såna chassin jag var ute efter.

Jag vill att att ska vara liggande för att det ska se vettigt ut när det sitter inne i mitt skåp. Det ser inte så bra ut om man tar ett vanligt chassi och lägger det ner även om ventilationen blir bra.

Fler tips? Så har jag lite mer att välja bland

Av chrismeister

"Liggande" chassi likt htpc.

Hej!

Jag vill egentligen inte bygga en htpc men vill ha ett chassi som "ligger". Alltså att den har ventilation på ett bra sätt (som inte blockeras) och dvd drive åt rätt håll. Anledning till att jag inte vill ha ett htpc chassi är för jag vill kunna få in ett normalt moderkort och grafikkort.

Har ni några tips på chassin?

Av chrismeister

Video streaming server med USB eller eSata?

Hej!

Jag har kikat lite på Excito | Small and silent server och undrar om ni vet hur bra det går att streama video från USB eller eSata diskar? Skulle man klara att streama en 720 film t.o.m? Och vilket av USB eller eSata är bäst?
Funderar nämligen på om man ska vänta tills de släpper en server med usb 3.0 istället..

Mvh
Crille

Av chrismeister

Statiskt ljud när man använder hörlurar!? Det är något jag definitivt hör i min.

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=355024

Det verkar vara ett återkommande fel i konstruktionen hos dell. Ni som har studio xps 16, hör ni det också?

Av chrismeister

Är det någon som har fått den där dell docken som ska finnas på skrivbordet? Trodde att den ingick i alla nya studio xps?

Av chrismeister

jag beställde min dator 8:e Januari och har fortfarande inte fått den. Efter att det gått en månad kontaktade jag dell och efter mycket krångel så påstår dom nu att min processor inte klarade funktionstesterna och de inte har fler på lager(C2D 2.4).... Va kan man göra annat än att acceptera och vänta

Av chrismeister

Inte för att jag missunnar någon att ni fått er dator i förtid men vafan dell.
Jag beställde min den 9:e januari, FÖRSTA dagen den släpptes, och har fortfarande inte fått min.. måste fan ta och ringa dell :/

Av chrismeister

Alltså det är lite svårt när du säger "nya grafikkort". Dell har ju släppt en hel del nya bärbara på business sidan med nya grafikkort. Dock inga riktigt bra för spel om det är de du är ute efter.

Sedan har de ju sina xps 1730 med 8800 kort vilket fortfarande är bland de bästa grafikkorten i bärbara. Visst de kanske är "förra generationen" men det finns inte många bättre att tillgå.
http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Graphic-Cards.130....

Om du däremot vill se en ny XPS(16" och 14") serie så verkar det som vi inte kommer få se nått nytt förrens i slutet på Januari.
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=323801

Alienware kan man beställa från UK. Däremot kunde man inte få något svensk tangentbord senast jag kollade. Men det kanske har ändrats. Alienware har ju dock börjat säljas direkt från dells hemsida(UK/US) så förhoppningsvis är det påväg till Sverige också.

Av chrismeister

ASUS G50, dina erfarenheter

Hej!

Har varit på jakt efter en bra laptop länge nu. Har spanat lite på G50V men har alltid hört lite små fel som den verkar ha. Asus släpper ju G50VT så priset på en G50V lär ju gå ner lite och det kanske trots allt är värt pengarna. Den finns också många som verkar väldigt nöjda med datorn.

Så jag skulle vilja höra lite från nån som äger en G50 om de är nöjda med köpet? Och vilka problem den har? Har hört väldigt mycket dåligt om tangentbordet. Tex att det skulle lagga väldigt mycket, inte alltid känna igen knapptryckning och att den inte klarar att man trycker ner mer än 2 tangenter åt gången?

Läste http://sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=81611... som var en bra recension, men jag skulle uppskatta att höra fler erfarenheter från andra som äger en!

Tack!

Av chrismeister

Någon som äger en M860TU från ggs-data?

Tja!

Är det någon här på forumet som äger en M860TU från ggs-data som skulle kunna ge en kort recension om datorn och köpet?

Har det varit några problem vid köpet?
Har det dykt upp några fel och hur har du då blivit bemötta av ggs-data?
Fick du med alla programvara från clevo eller får man leta upp det själv?
Hur är högljuda är fläktarna? Skulle man kunna sitta på föreläsningar med datorn?
Är du nöjd med köpet?

Ja i övrigt om någon har någon positiv eller negativ erfarenhet från ggs-data så dela gärna med er. Vill veta att det är en leverantör man kan lita på innan jag köper nått.

Av chrismeister

Blueray eller inte?

Tja!

Jag har sett en ökande trend att nya laptops levereras med BlueRay. Är detta något man borde överväga när man ska köpa en ny laptop?

Jag kommer säkerligen kolla på en hel del filmer på datorn men är det verkligen värt 2000:- extra? Vi lär väll inte se spel och program levereras enbart på BlueRay inom de närmaste 3 åren eller?

Av chrismeister

Köpte du den eller?

Jag är också intresserad av en M860TU men är också lite fundersam på det här med drivrutiner. Grafikkort etc kommer ju inte vara några problem, det hittar man ju alltid hos tillverkaren i vanliga fall. Jag tänker mer på programvara som optimerar systemet. Deviltech hade tex programvara som klockar ner processorn och grafikkort för att tysta ner fläkten vilket är intressant för mig.

Av chrismeister

Re: Ersättare för Dell xps snart??

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Svenna
Någon som vet om det är på gång med någon ersättare till XPS

Bygger den på nya centrino 2 platformen ?

Detta är inte bekräftat men såg denna artikel för ett tag sen http://laptoplogic.com/news/detail.php?id=5425.

Inspiron Mini 12 har fortfarande inte kommit dock

Av chrismeister
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BoogieMan
GGS Data har D901c med 9800m GTX kort, lite biffigare maskin men men

Mmm verkligen. Jag är dock ute efter 15", max 16". Jag måste bära runt på datorn ganska mycket så 17" blir oftast för tunga.

Av chrismeister

Tack för svaren KrullåCrane och Boogieman.

Blev väldigt sugen på en kobalt nu. Någon annan som har några kommentarer?

Edit: Ringde och kollade med GGS-data, de har ju M860TU som är i princip samma sak som en dator från kobalt vad jag har förståt. De säljer inte längre den modell som har 9800GT eftersom Nvidia har slutat tillverka de korten? Stämmer det att nvidia inte tillverkar dessa längre, och är det pga de många problem med överhettning de har haft den senaste tiden?

Av chrismeister

Lite frågor om gaming laptops

Hej!

Jag har lite frågor om gaming laptops.

1) Har någon här beställt en dator från Kobalt(http://www.kobaltcomputers.co.uk/). Deras bärbara gaming laptops verkar väldigt lovande, men det finns knappt några recensioner på internet om dem. Många här verkar rekommendera dom men ingen verkar ha köpt nån.

2) Är Zepto pålitliga eller inte? Har läst många olika trådar om dem och det verkar som att många har haft problem, både med deras produkter och deras support.

3) Är 9800GT ett bra kort?

4) Om du äger en 15-16" gaming laptop idag, hur fungerar den för dig? Vad har du för någon och var det värt pengarna?

Svara på dem frågor ni känner för. Detta skulle underlätta massor i mitt framtida köp.

Tack!

Av chrismeister

Tips för trådlöst hemnätverk

Hej!

Jag skulle vilja ha lite tips på vad jag borde köpa för att få ett så bra fungerande trådlöst nätverk i mitt hem som möjligt.

Jag kommer koppla upp mellan 3-5 datorer, jag vill helst koppla in en skrivare och/eller en usb hårddisk. Det får gärna vara trådlös N standard men G går bra då troligtvis det alltid kommer vara en dator i nätverket som ändå inte är N kompatibel. Det ska gå att köra kabel också.

Så ska jag ha en router -> accesspunkt? En gateway? Hur/vart kan man koppla in USB enheter?

Har 24 mbit adsl nu så det kanske är bäst att skapa ett internt nätverk för att få bästa hastighet eller hur fungerar det?

Budget... så billigt som möjligt. Jag vill ha ett väl fungerande nätverk det är det viktiga. Så inget gammalt skit men heller inga nya buggiga saker.

Alla tips är välkomna!

Av chrismeister

Va det bara nätagget eller? För jag har exakt samma problem. Blir f'n tokig snart om jag inte fixar det ;/! Någon annan som har en lösning kanske?