Inlägg

Inlägg som zeppelhund har skrivit i forumet
Av zeppelhund
Citat:

Ursprungligen inskrivet av seamonster
Kan ju vara så att din kompis har ett annat grafikkort och kopplar det annorlunda. Kolla upp hur han gör.

Han kör en korta VGA-kabel, så det ska jag prova. Han kör även bra mycket nyare grafikkort och Vista ist för XP. Ska först och främst prova kortare kabel för att utesluta det.

Av zeppelhund

Det konstiga är ju att jag har en kompis som har exakt samma tv och där fungerar det.

Av zeppelhund

1920*1080 dvi till pc-port på tv.

Hej.
Har ett litet problem. Kan ställa in 1920*1080 i upplösning som ska skickas till tv'n i nvidias inställningar och signalen tv'n tar emot är också denna. Dock blir bilden som en 4:3 på tv'n fast den är inställd på 16:9.
Har inte lyckats hitta någon inställning för att åtgärda detta.
Kör från ett 6800Gt apg, dvi till vga-porten på tvn med en vanlig vgakabel. Har en kompis med lite nyare dator och exakt samma tv som det funkar perfekt för. Har provat att endast ha tvn inkopplad och ingen datorskärm, dock med samma resultat.

Av zeppelhund

Är det inte konstigt att den fungerar i felsäkert läge. Borde väl ha något med drivrutiner eller något att göra då?
Något tips på hur man kan kolla upp möjliga fel. ?

Av zeppelhund

Mycket skum blue screen

Hej. Jag har nyligen fått ett konsitgt blue screen problem. Hade varit utomlands en vecka och sedan satte jag mig vid datorn och allt funkade fint. Morgonen efter startade jag den och drog till skolan, när jag kom hem visade det sig att jag fått Blue Screen runt klockan 11 och jag startade datorn vid halv 8.
Tänkte, vafan :S Startade om och kunde använda den några timmar till innan det kom igen. Stängde då av den och gick och lade mig. Dagen efter var det ännu värre och jag får blue screen bara någon minut efter jag loggat in men enbart om jag loggar in.
Den funkar problemfritt i felsäkert läge. Har även virus-scannat osv osv.
0x0000009c (0x00000004, 0x805461F0, 0xB2000000, 0x0007F0F) så ser medelandet ut.

Har aldrig haft problem med hårdvara eller liknande förut.
Gick dock en zippfil via msn dagen när jag kom hem. Tänkte att det kunde vara ett av dom vanliga virusen men blev tveksam och tog emot, mitt viusprogram scannade och sedan scannade jag igen och inget verkade fel så jag startade filen. En exe. . Känns väldigt dumt såhär i efterhand men förstår inte vad det skulle kunna göra. blockade alla acces till internet för programet (msnmsgs, eller vad det hette). Tog även bort det ur autostart. Kan inte tänka mig att det är det som orsakar det här.

Av zeppelhund

Ta bort alla ventrilo settings. (registret)

Hej. Skulle behöva hjälp med att ta bort ventrilo totalt. Alltså så att inga inställningar finns kvar när jag installerar det igen. Nu finns alla settings kvar när jag tar bort och installerar om.
Jag har agit bort alla filer i registret jag hittade när jag sökte med Registry First Aid. Finns det något annat sätt?
//BLY

Av zeppelhund

ini sw (cm stacker)

Hade läst fel på knappen och därför hittade jag inte vad jag sökte.
Någon mod kan låsa tråden nu.

Av zeppelhund

Liten fundering kring kontrollerkort.

Ska nu införskaffa mig ett kontrollerkort till mitt Msi k8n neo2 moderkort. Eftersom det är klockat så funkar ju bara 2 sata-portar.
Funderar nu på om det bara är att slå till på ett kontrollerkort. Vill ha ett så snabbt som möjligt och hos en handlare i stan finns det
InnoVision SATA kontrollerkort PCI anslutning för 2 SATA-diskar.
Så jag undrar om det är bara att slå till på InnoVisionkortet eller ska man köpa något annat.
Tänker främst på om det kan förekomma nersegning av hårddisken osv. Är en sata 2 hdd men jag tänker ändå köpa ett sata 1 kort eftersom det ändå hade varit sata 1 om jag kopplat den till moderkortet.
Undrar även om det kommer funka bra att ha dom 2 gamla kvar på moderkortet och den nya i kontrollerkortet?

Vad säger ni. Ska jag bara slå till eller?

MVH Martin

Av zeppelhund

har den jumprad. Problemet var ju att portarna inte funkade eftersom jag hade klockat

Av zeppelhund

nforce3 är det men den nya disken är en seagate men har en maxtor också

Bli väll till att köpa kontrollerkort nu om man inte kan låsa portarna på något sätt.

Av zeppelhund

Håller nu på att få något fel. har kört seagates diskkontroll på den. Det står att det är fel på en kabel. Har nu bytt runt kablarna bland alla hårddiskar och efter vad jag kan se så är det den hårddisken som inte sitter kopplad till samma utagsgrupp som dom andra. Jag har 4 satautag som är grupperade 2 och 2. Om jag har en diska på 1 och 2 så står att kabeln inte funkar på den disken som sitter på någon av 3,4. Seplar ingen roll vilken kabeln är, det funkar bara inte. När jag flyttade båda min gamla till 1 och 2 ( Har haft dom på 3 och 4 förut) och satte nya på 3, eller 4 så bootade inte windows utan det låste sig.
När man kopplar tillbaka som vanligt så går det fortfarande inte att formatera den nya, Körde vanligt formateringen idag, inte snabb, då gick den hela vägen ut och sen så låste den sig och det stod att det inte gick att formatera den.

Den hittar alltså hårddisken utan problem men man kan inte göra något åt den.

Enligt programmet så funkar hddn felfritt men det är något annat som är fel.
Vad kan det bero på. Det här är en sata 2 men som är byglad till sata1 eftersom mitt mb bara stöder det.

LOL! Läste nyss här på sweclockers att port 1 och 2 inte förblir låsta när man klockar. Så alla problem jag haft har bara varit för att jag klockat Illailla. Nu blir det till att köpa kontrollerkort.

Välldigt tacksam för hjälp. MVH Martin

Av zeppelhund

Problem med ny sata, vägrar formateras.

Har nyss införskaffat mig min tredje satadisk. Hade lite problem med att få den att hittas av datorn. Fick byta elkontakt till den, hände inget med den första jag kopplade in. När jag väl fick den att fungera skulle jag formatera den. Det är då problemen uppstår. Datorn låser sig vi formatering både i Windows och när man startat med xp-skiva. Den låser sig sen kan man röra musen några sekunder och sen låser den sig igen osv. Den var byglad när jag fick den men tog bort den nu utan resultat.

MVH Martin

Av zeppelhund

Skummt Hårddiskproblem

Tjena. Håller på att försöka fixa polarens hhårddisk utan framsteg. Han visste inte riktigt vad som hänt men sa iaf att det började uppstå problem efter att han uppdaterat windows ( Han tror det var då iaf). XP Pro hade börjat bugga så det gick barar förbi bootscreenen sen hände inget. Då hade han installerat Xp home och då funkade allt. Förutom att ena hårddisken blev konstig. Om man startade en film t.ex så kunde andra filer startas också, till och med över nätverket.

Så jag åkte hem till honom igår och skulle fixa. Allt såg bra ut när jag skulle formatera hela skiten. Fick dock dra ut den kontiga hårddisken under installationen. Sen när jag stoppade i den igen och startade så var den oformaterad. Kollade i xp installern och där var det 157gb ledigt av 157 möjliga. Sitter hemma hos mig med den nu och samma sak här. Har kollat i Partition Magic osv men hittar inga fel. Den verkar som att allt bara försvunnit.

Någon som har en lösning på detta problem så han slipper formatera den och tappa allt han hade.
MVH Martin

Av zeppelhund

Re: Re: S-ata problem

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SirMacke
klarar ditt moderkort sata2?
om inte, bygla över till vanlig sata.

Har redan löst problemet genom att boota genom hans hårddisk, men tack ändå.

MVH Martin

Av zeppelhund

S-ata problem

Tjemo!
Jag har ett problem med mina diskar. Har en Segate och en Maxtor (båda är s-ata) och det funkar perfekt. Nu skulle jag låna en kompis Maxtor, som jag tror är sata2, och dra över lite filer. Problemet är att direkt efter att XPbooten gått klar och logginskärmen ska komma upp så blir skärmen bara grå och inget mer händer. Diskarna ligger i rätt ordning i Bios och allt.
En konstig sak är att det funkade att starta en gång random idag. Sen skulle det startas om eftersom det installerats driver ochdå funkade det inte igen.

MVH Martin

Av zeppelhund

Åtkomst Nekad på Mina Document

Hej. Skulle reparea Windows men det misslyckades på 34 minuter som vanligt. Har prövat lite granna men får det inte att funka så nu blir det till att formtera. Har nu hårddisken hos en kompis men kan inte kopiera Mina Document eftersom jag då får åtkomst nekad. Vad beror detta på?

MVH Martin

Av zeppelhund

G.skill till MSI k8n neo2 platinum

Hej någon som har eller vet om http://www.gskill.com/f1-3200phu2-2gbzx.html passar till moderkortet i fråga.

/MVH Martin

Av zeppelhund

G-skill eller Kingstone minnena

Hej. Jag ska nu beställa nytt minne eftersom mina 4 512 moduler inte funkade något vidare bra med min amd64.

Så nu undrar jag vilka av dom här minnen ni skulle välja.

G.Skill F1 Dual Channel 2x1024 MB PC3200 DDR400, CAS 2-3-3-6 - F1-3200PHU2-2GBZX för 2513 kr
eller
Kingston 2x1024 MB PC3200 DDR400 - KHX3200AK2/2G (HyperX) för 2.232kr

/MVH Martin

Av zeppelhund

High performance minnen

Hej.

Hade ett par corsair value stickor á 512 mb och köpte sedan till 2 till. Det visade sig inte funka så bra med 4 stickor till amd64, problem vid klockning m.m.
Så nu ska jag köpa mig ett par 1024 stickor, alltså 2048 mb minne. Tänkte förmodligen handla på. http://www.shg.biz . Så nu undrar jag vilka minnen ni skulle köpt där, under Dual Channel DDR High Performance fliken. Det är 2048 3200 minnen det ska vara.
Funderar G.skill minnena men skulle gärna villja höra era åsikter.

/MVH Martin

Av zeppelhund
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thunderinternet
annars så funkar säkert 2 lastremmar bra.. tål från 1 ton och uppåt farsan har 3 st 5 tons i garaget och några 3 och 2 tons

Tror du verkligen det håller ;O ? Jomen ändå, skulle ju vara trevligt och köpa något som passade bra. Fast det är ju ganska lätt att göra nån egen också.