Inlägg

Inlägg som Skippo har skrivit i forumet
Av Skippo

På tal om datan som "hon" raderade, så går det ju att få tillbaka den (det mesta, om hon inte på nått konstigt vis har skrivit över de sektorerna på hårddisken) med te x PC Inspector FILE RECOVERY vilket fungerar ypperligt för att hämta tillbaka raderad data. Ett annat hett tips är ju att sätta MAC address control list på routern, och välja enbart dina enheter tillgång till trådlösa. Samt att ha SSID disabled och byta default "user" (oftast admin) på routern.. Betydligt svårare att ta sig in när man måste knäcka både user name och password till denna.. Tror dock mer på att hon tagit sig in via tunnel eller nått annat än trådlösa.. Om det är via trådlösa så borde du ju se i loggen en annan dators mac-address för den tidpunkten dina datorer hackades.. dvs om du inte har bootat om routern efter attacken vilket jag kan tippa har gjorts

Av Skippo

Inet.se har bra erbjudande på 4820TG Acer Aspire TimelineX 4820TG - Inet.se
Swecmedlemmar har gratis frakt så man kommer under 9000kr

Av Skippo
Skrivet av Lord_Moridin:

Installerade du CD2 genom spelet eller genom dashboard? För om du gör det genom dashboard, så kommer inte banorna eller bilarna med

Jag installerade nog disc2 via dashboard...´Går det att installera om det via spelet isf? Hur ser jag om bilar och banor fattas, då jag inte vet vilka som skall finnas på disc2.. :S

Av Skippo

Det kan hända att det går på garantin, om det inte finns några som helst andra bevis på att telefonen har utsatts för onödigt tryck eller slag osv. Jag fick t ex min iphone utbytt för att bakstycket hade börjat spricka 0,5-1cm uppåt från ena hörnet av dockconnector ingången. Det var just anovo som bytte ut den. Jag hade ryslig tur då jag bara hade en vecka kvar på garantin.. Men som sagt, förutom sprickan på bakstycket var telefonen helt felfri.. Så om telefonen ni skickar in ser ut som att den har levt genom två världskrig, kan ni nog glömma att få utbytt den på garantin fast displayen skulle spricka av sig själv....

Av Skippo

min reflektion på nya 360 slim, är att DVD:n låter som ett tröskverk i jämförelse mot mitt gamla ps3:s blu-ray spelare, som redan den irriterade en hel del. Men iom att det går att installera spelen på HDD:n så är ju detta problem ett minne blått, om man nu inte räknar med installationsdelen. Går det att spela installerade spel helt utan att sätta in skivan för spelet? Forza 3 gick nämligen inte igång utan skivan. Men när den väl startat spelet läses inte skivan alls.. Behövs skivan just på grund att boxen skall känna av den??

Av Skippo

Som många här påpekar, så har Xbox 360 bättre grafik i de flesta cross-plattformspel som finns ute på marknaden. Om ni kollar upp specifikationerna på båda konsollernas grafikchipset, så framgår det rätt tydligt att xboxen har en stor fördel gentemot ps3:an.

Spelar själv mestadels bilspel (de flesta kommer just i x-plattform varianter). Enligt jämförelser brukar de flesta se bättre ut både grafiskt och ha bättre färgdjup på 360:n (bra exempel: Dirt 2, Grid, NFS: shift) (visst, det skall gå att ställa in, har själv inte lyckats fastän jag försökt efter att läst många guider, samt har inte sett en enda jämförelsevideo där ps3:an har bättre eller ens likvärdigt färgdjup och skuggor, detaljer osv). Sen så har ps3:an en tendens att inte ha samma "flyt" i spelen, fastän det har dragits ner på grafiken. Enda spelet som är bra optimerat och faktiskt äger sönder xboxen rent grafikmässigt är nog Uncharted 2. Skulle alla spel vara gjorda såpass optimerat, skulle jag inte bytt bort ps3:an. Men iom att jag inte spelar action/skjutspel, så spelar det inte så stor roll. Själv så sålde jag min ps3:a just på grund av dessa skäl. Skall bli intressant att se om xboxen kommer att få mig att bli nöjd. Det enda som jag kommer att sakna med ps3:an är Gran Turismo 5, men vad jag kollat och försökt jämföra så verkar det att komma floppa. Hoppas dock att detta inte stämmer, då jag varit sugen att spela det i flera år, men av det som jag sett hittills har det inte tilltalat så jätte mycket (grafikmässigt, fysikmässigt). Får hoppas att Forza 3 kommer att ersätta mina GT5 drömmar :). Samt att Test Drive Unlimited 2 står inför dörren, vilket jag verkligen hoppas kommer både se bättre ut och flyta bättre på 360:n. Tiden får visa.

Sen att spelen går att installera helt på hdd:n, på xboxen är ju helt klart en fördel, då man inte behöver sätta in och byta skivor stup i kvarten, samt att laddningstiderna blir betydligt kortare, och man slipper höra dvd-läsaren spinna upp.

Kinect är ju något som troligtvis inte kommer att intressera de flesta här på forumet, men för dem som har flickvänner, fruar eller kvinliga gästspelare på besök, kan jag tänka mig kunna använda det som bra övertalan för att få inhandla ett xbox 360 Slim

Blu-ray i all sin ära men, för mig som hade ps3:an i över två år, så använde jag den för att kolla 1 enda blu-ray film. Jämförde mot samma film på DVD, och jag märkte en skillnad visst. Men att betala flera gånger mer för den skillnaden; NO THANKS! (Kör med HMDI kabel ofcourse + sanyo Z5-PLV). Säkert större skillnad på en full-HD tv...

Av Skippo
Skrivet av dabo86:

Det finns väl visst en mega bundle fortfarande.

Tack mannen! Hann beställa dustin.se´s paket på morgonen, men avbokade direkt när jag såg att det gick att beställa paketet från game.se igen. (Fungerade nämligen inte före klo 10.00 iaf)

Nu hoppas man bara att man blir mer nöjd med xboxen än ps3:an...

Av Skippo

ajajjaj!!! :(... Game.se hade inte kvar något av bundlena. Har det kommit andra paket, bättre paket från nått annat ställe?
Det jag är ute efter är: xbox 360 Slim, 2 handkontroller, forza 3 + ett play & charge kit. Hur jag än vrider och vänder så kommer det att kosta mycket mer och få mycket mindre från alla andra än just game.se`s mega-bundle.

Av Skippo

Hejsan.

Fick just sålt mitt playstation 3 och tänkte lägga en beställning på xbox 360 slim. Är det mega bundlen på GAME.se som är mest för pengarna ännu? Eller finns det liknande paket för en billigare peng eller med mer utrustning?

Av Skippo

Ni som tror att ni har oroväckande batteriproblem gör följande: Ladda Iphonen fullt på kvällen innan ni lägger er. Stäng av alla funktioner (då menar jag allt!!!, wifi, bluetooth, push, notifications, 3G, mobildata, GPS) kolla att inte några program multitaskar i bakgrunden. Starta om telefonen för säkerhetsskull och sätt telefonen i flight mode. Lägg dig. Sov natten. Kolla på morgonen hur mycket batteritid som försvunnit. Har det försvunnit mer än 10%, så är det bara att skicka in telefonen på garantin och få den utbytt. Min första Iphone 3Gs gick sönder efter uppdatering till 3.1.2. Batteritiden med ovanstånde konfiguration sjönk med nästan 20% över natten. Fick en ny telefon på garantin. Testade den nya iphonen förra veckan enbart som telefon och för sms. (som en vanlig svensson telefon man enbart använder för att ringa och sms:a med). Fick ut 7 dagar och 12 timmar på en laddning och då hade jag ännu 3% kvar av batteriet. Det är klart att om man har på mobildata, gps, bluetooth, wifi och push så förbrukas batteriet mer än på en vanlig telefon man aldrig använder för att surfa, spela och lyssna på musik med. Men som sagt ett friskt iphonebatteri drar 0-2% av batteriet under en natt med "alla" funktioner avstängda. Vanligtvis drar min 1-3% med mina standardfunktioner påslagna.

Hoppas ni som har problem med batteritiden kan dra nytta av detta och få nya telefoner på garantin

Av Skippo

Högerklickning blir det när du "duttar" (inte klickar) med två fingrar istället för ett finger. Vet inte om det är standard, men annars är det bara att gå in på touchpad inställningarna och ställa in det så.

Text går att kopiera enklare än i windows miljö faktiskt. Markera text, klicka på markeringen (håll knappen intryckt och dra över i text editorn). Alternativt borde väll cmd+c (kopiera), cmd+v (klistra in) fungera??

Av Skippo

Notebookcheck: Mobile Processors - Benchmarklist

Där är det bara att jämföra. Ger en liten överblick på prestandan mellan de olika Cpuerna. På platserna 53-55 har vi just E6600, P8600 och 330M (i den ordningen). Trodde själv att i3 330M som jag först förväntade mig skulle finnas på Macbooken skulle vara betydligt snabbare jämfört med core 2 duon. Men pressar man inte cpun till max, så skulle jag inte tro att det spelar så jätte stor roll vilken prestanda den ger, i det segmentet. Så är det för mig iaf. Samt att i3:an lär bli varmare med sina 35W jämfört med C2D 25W?? Men det skulle inte varit fyskam med i3:an. Den kommer nog att komma när 13"aren uppdateras.

Av Skippo

själv kör jag virtualbox till småprogram och liknande som inte fungerar på mac os x, och annars windows 7 via boot camp vilket fungerar ypperligt om man skall spela något.

Av Skippo

eller så väntar man till 31 juli och beställer från komplett för 295kr + frakt??

Komplett.se - Mini DisplayPort till HDMI Adapter

Av Skippo
Skrivet av Simpledream:

Posten logistik är ju postens egna logistik firma (lol?) så det var inte så konstigt att bilen hade postens emblem på sig ^^

Där ser man. Efter lite googlande så fick jag fram följande:

"Company Overview
Posten Logistik AB offers logistic services. The company manages packages, pallets, and express services in the Nordic region. The company is based in Solna, Sweden. The company operates as a subsidiary of Posten AB"

Så det är Postens dotterbolag eller liknande?

Det bevisar ju faktiskt hur mycket TNT själv ens vet om deras sammarbetspartners. Lite konstigt då de påpekade två gånger på telefon att: Posten Logistik har inget med posten att göra.

Av Skippo
Skrivet av Derox:

VA?!?!? Kom datorn med Posten? De idioterna vill man ju inte ha någonting med att göra, det är ju halva anledningen till att man beställer från Apple.se, just för att få datorn levererad med ett riktigt bolag, dvs UPS. Det som är bra med UPS är att de försöker ju inte leverera saker halv 11 en vardag som TNT gör, utan alla leveranser jag har fått har kommit runt 17 så man behöver bara gå lite tidigare från jobbet/skolan, inte missa hela dan.

Har även försökt hitta info på TNT.se var utlämningsställen finns, men inte fan har de sådan info som man får fram enkelt.

EDIT: hittade informationen nu, de har bara ett utlämningsställe i hela Stockholm, och det är i Upplands Väsby, trodde de skulle ha dessa i området där man faktiskt är ibland... Eftersom de inte klarar av att leverera sakerna borde de ju ha fler utlämningsställen tycker man.

Nja.. Det kom inte med Posten. Utan enligt TNT använder dom i sin tur en logistikfirma med namnet "Posten logistik", som inte har något med posten att göra. Det är ju bara löjligt. Bilen hade då postens emblem på sidan. Det var en gammal skåpbil som såg ut att vara från 80-talet. Förmodligen en bil som posten sålt för en billig peng.

Visst ger det ett mycket professionellt intryck ?

Av Skippo

Min standard macbook pro skickades tyvärr också med tnt. Jag fick fruktansvärt dålig support därifrån. De kunde inte alls säga vart paketet befann sig eller när jag skulle få det. Beräknad leverans var på en fredag. Det stod att paketet skickats från göteborg eller om det nu var Örebro på fredag morgon. Jag ringde till TNT på fredag och frågade om jag verkligen skulle få paketet den dagen, då jag pluggar ungefär 20 km ifrån hemmet (man vil ju inte ta ledigt i onödan för att kunna ta emot paketet, om den nu inte kommer den dagen). Då sa tjejen i kundtjänsten att vi kan ändra addressen till någon address närmare skolan så att jag kan plocka upp den under skoldagens lopp. Bra tänkte jag och gav addressen till mina föräldrar som bor ett stenkast ifrån skolan. Paketet kom inte på fredag (suprise suprise). På måndag gick jag in på TNT tracking sida igen. Till min förvåning stod det nu att jag inte hade varit anträffbar och att paketet var på väg till Örebro igen. Ringer kundsupporten och frågar vad som egentligen händer. Då säger den äldre kvinnan i supporten (som i övrigt var väldigt otrevlig i tonen) att såklart paketet skickas tillbaka till örebro för att sen skickas ut igen, om jag ändrar addressen. Jahaa.. då får jag vänta ytterligare några dagar (Hatar TNT vid det här tillfället). På lunchen (30 minuter efter samtalet med tnt) är jag hos föräldrarna och dricker kaffe. Och vad är det som kör in på gården. Jippii en skåpbil med posten logga. Min dator kom!!! Sa till budet att TNT hade sagt att paketet hade skickats tillbaka till örebro och att jag var fruktansvärt överraskad att han kom med paketet nu. Killen sa att jag inte var den enda som hade haft krångel med TNT. Urkasst företag!

Av Skippo
Skrivet av Derox:

Du har gjort något rejält skummt med din dator för att få den batteritiden. Jag har aldrig haft problem att kika på film/serier i 2 timmar och sen surfa i typ 3 timmar iaf om man kör ljusstyrkan på ca 40%, och då har jag den äldre datorn med endast 7 timmars batteritid. Första gången jag packade upp den så satt jag i 5.5 timme och installerade saker och såg på film och surfade osv, sen hade jag 20% kvar av batteriet.

Har inte kunnat göra nått rejält skumt med datorn eftersom det var så från första början.
Måste varit det att jag kollade på just film via voddler, vilket ju givetvis använder sig av Flash, vilket i sin tur leder till mer slukande av batterikraft. Skall ta och undersöka hur det är med filmer från cdon i standard upplösning. Men på Acern klarar jag iaf 2 st voddler filmer. Därav kortare batteritiden på macen vilken inte givetvis tycker om flash. Inte för att Acern heller tycker om flash, men klarar att hålla batteriet längre. Flash borde antingen skrotas helt, eller göras om så att den inte är så krävande, men det lär ju tyvärr aldrig hända :(.

När det gäller spänningen via chassiet så är det redan löst med att dra en tillfällig skarvsladd (i väntan på elektriker som jordar uttaget i kontoret) från köket där vi har jordade uttag. Spänningen var för övrigt ungefär 3v mellan chassiet och skrivbordslampan som jag multimetertestade. Men som sagt, har man eller fixar jordat uttag så löser sig det problemet mest troligt.

Av Skippo

Tjenare..

Batteritiden på macbook skall du helst ta med en stor spade salt. Den stämmer faktiskt under optimala förhållanden. Skulle tippa på lite surf, ingen bluetooth, flash animationer på internetsidor avstängda, skärmen på minimal styrka. I jämförelse kan jag ta våran macbook pro 13" (2010) vs. våran Acer Timeline 4810t. På pappret ser det ut att vara 10 timmars batteritid för Macen och 8 timmar för acern. Efter att ha kollat 1 film på macbooken så har jag två 28% kvar av batteriet, efter att ha kollat en film med acern har jag 50-60% batteritid kvar. Då har acern över 1,5 år på nacken. Så med acern klarar jag lugnt av att se 2 filmer på raken och surfa med i 0,5-1 timmar efteråt. Med en under 1 månad gammal mac får jag nöja mig med att kunna se en film med fullladdat batteri. Samt så blir Macen rejält mycket varmare, när acern i sin tur faktiskt är helt sval. Vet dock att Macen har betydligt kraftigare komponenter i ett mer komprimerat utrymme, med en i princip ljudlös fläkt, och chassiet fungerar väl som en extra värmetransportör så man skall väll kanske anse att höljet fungerar någon typ av kylfläns. Under idle belastning går 13"aren med temperaturer från 35c-45c vanligtvis med att fläkten är i princip ljudlös (hör acern tydligare på två meters avstånd fast jag har macen i famnen, och då är Acern en mycket tyst bärbar måste jag påpeka). Max temperatur som jag fått upp datorn i är väll kring 90c om jag kommer ihåg rätt, det var när jag testade need for speed shift demot i bootcamp, då snurrade fläkten på omkring 5000-6000varv vill jag minnas (kan hända att jag kommer ihåg fel, men det lät mycket i varje fall och datorn var rejält varm. Men dock verkade allt flyta på väldigt bra i varje fall utan problem.) Fördelarna för macen är:
- Bästa jag sett bildskärms väg
- Snygg som bara den
- Andas kvalité
- Härligt material
- Bra tangentbord med belysning.
- Slot in DVD-brännare
- Magsafe strömkontakt
- TYST
- Snabb nog för de flesta uppgifter
- Touchpaden

Nackdelarna är:
- Blir varm
- Chassit leder ström/spänning, om du kör i ojordat vägguttag. Så var det ifall på min, och tusentals andra användares av aluminium modellen (har testat med båda medföljande kablar, ja). Ordnade sig direkt när man bytte till jordat vägguttag. (Ni andra som har macbooken kan ju kommentera på detta, om era alubookar lider av samma feature/problem (fanboy/neutral))
- Tung för att vara så kompakt
- Touchpadens delay verkar inte gå att få bort. Om man tillexempel drar ett fönster över skärmen med att bara dutta på plattan som man gör med vilken PC-bärbar som helst så släpps fönstret omedelbart när man lyfter fingret. Apples tanke är att om man lyfter bort fingret från plattan när man håller på att flytta ett fönster så håller den kvar fönstret ett tag för att man skall kunna fortsätta att dra fönstret. Denna delay verkar enligt forum på internet inte råda bot på. Enda sättet är att man klickar på den fysiska knappen alltså trycker hårt på plattan tills det klickar och sen drar fönstret, när man släpper den tryckningen så fungerar det som det skall. Det är ju inget fel med att det fungerar så, men det upplevs av mig iaf irriterande att det inte finns inställningar vart man kan ändra till som man själv vill ha det. Kanske någon här kan komma med en lösning på det dilemmat?
- Dåliga MSN klienter, Adium fungerar bäst hittills, men är dålig jämfört med PC-versionen av msn messenger

I övrigt ett mycket bra köp, men jag ångrar litegrann att jag inte köpte mig en ny Acer TimelineX där jag skulle ha fått betydligt snabbare dator, med betydligt bättre batteritid för en betydligt billigare summa pengar och windows 7. Men dock skulle man fått en mycket sämre kvalité och skärm på köpet. Så valet är helt och hållet på vad man prioriterar i slutändan. Själv kommer jag nog att köpa en PC som nästa maskin i varje fall nu när jag sett vad det här med Apple produkter innebär.

Av Skippo
Skrivet av slackr:

Öhh va?

Min mbp-laddare har ingen jordanslutning, standard smal EUplugg bara, skulle tro din är likadan...

Det kommer med 2 st kablar/stickkontakter. En längre med Jordad kontakt och en utan om jag inte missminner mig. Men det eliminerar ändå inte behovet av att behöva ha jordade uttag i huset om man vill använda en Macbook Aluminium utan att behöva få ström genom kroppen. Härligt att behöva först betala flera tusen kronor mer för en dator för att sen betala ytterligare flera tusen för att få jordade uttag i huset för att slippa MacBooks gratis Shocktreatment terapi.. Kanske det räknas som en feature från Apples sida.. Som det här med nyaste Iphonen också. Det kan kanske heta "Idrop my connection", mycket praktisk feature för att inte behöva trycka på avsluta samtal knappen