Inlägg

Inlägg som adaamm har skrivit i forumet
Av adaamm

Indeed, behöver ingen bättre dator för tillfället, bara en fungerande!

AOpen Z450-08ATAF heter nätagget, 450W. Köptes för 4-5 år sedan tror jag.. dåligt minne, men den är inte ny.

Av adaamm

haha jo det kan jag hålla med om, problematiken ligger dock i att jag som student inte skiter pengar )

Av adaamm

okej!

du har inte lust o rekommendera ett kort som skulle passa? inte något dyrt men som ändå har lite kvalitet..

Av adaamm

Problem med döda pixlar, "flimrig" bild samt konstiga färger

Hej!

Problemet: Titt som tätt får jag döda pixlar(framförallt när det är en svart bakgrund) samt när jag kollar på film/youtube/spelar spel blir bilden alldeles flimrig. När jag spelar cs får jag även ibland regnbågsfärgade väggar. Dock uppstår dessa problem inte alltid utan endast ibland. Har inte uppfattat något mönster när detta händer tyvärr.

Specifikationer på datorn:
Processor: intel c2d E4300 1,8 ghz
Modekort: Gigabyte 945P-S3
Grafikkort: Geforce 7900 gs
Skärm: Samsung Syncmaster 2233RZ (provat med annan skärm, samma problem) - även provat båda DVI-uttagen i graffekortet, samma problem i båda.

Kan även nämna att jag vid start ser att visa ord och beteckningar är "felaktiga". Vissa ord är rosa, vissa blåa och vissa bokstäver ersätts med olika tecken såsom "(¤(%". Jag har formaterat ett flertal gånger men det blir ingen förbättring. Har även provat att ta ut bios-batteriet, uppgradera bios, uppgradera drivrutiner till samtliga komponenter osv.. men ingen skillnad. Vad kan felet vara? Är grafikkortet paj eller är det modekortet man tro?

Tacksam för hjälp,
Adam

Av adaamm

Provat firefox(utan att importera inställningarna från ie), samma sak där. Det är Win 7 Home Premium. Är det möjligt att det är ett hårdvarufel eller måste det vara något i programvaran som blockar sidorna?

Av adaamm

Verkar inte som om några sidor blivit spärrade.. helt sjukt är det. Vissa sidor fungerar medan andra inte gör det.

Av adaamm

internet funkar på vissa sidor?!

Hej!

Jag hjälper min mor som har fått problem. Hon köpte idag en HP p6230(http://www.computercity.se/Products/Product.aspx?id=3100632).
Problemet är att internet endast fungerar på vissa sidor. Exempelvis fungerar inte google, download.com, microsoft. Den andra datorn vi har fungerar samtliga sidor på så problemet bör inte ligga någon annanstans.
Det är ett inbyggt nvidia nforce kort.

Går man in på anslutningen står det "återkomst saknas" för IPv6, även fast jag kryssat i att det ska funka. Funderade på ifall detta kan vara orsaken..?

Tacksam för svar, lite halvsegt med en ny dator som inte fungerar

/ Adam

Av adaamm
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
Är du student har du rabatt hos Misco via Mecenat-kortet:
http://www.mecenat.se/studentrabatter/datorprodukter/tillbeho...

Och då Misco har bättre priser, så rekommenderar jag:

http://www.prisjakt.nu/optimize.php?f=131&p=449835,496253,467...

Blir ganska exakt 8k, när du dragit bort rabatten och lagt till frakten.

Tack så mycket för hjälpen, men läste precis lite tidigare i tråden att du rekommenderade att man ska köra med AMD om pristaket ligger på 8k eller under. Ifall så är fallet kan jag tänka mig att köra på AMD, förutsatt att prestandan blir bättre

Sedan kanske en liten nybörjar fråga. Vilket WIN är att föredra till mitt paket, 7 eller vista? Hört så mycket strunt om win 7 men ingen egen erfarenhet av det..

Thx
/ Adam

Av adaamm

Hej! Tack för all info ni ger oss ignoranta :]

Har läst igenom ganska mycket här i tråden men inte riktigt hittat paktet enligt mina specifikationer. Jag skulle vilja ha en speldator för omkring 7-8k. Problemet är att delarna måste finnas hos en och samma butik då jag tänkt att betala per avbetalning(blir krångligt med räkningar från olika butiker). Självklart är ju den fria frakten hos inet ett plus(som student är man snål!!), men inget måste. Jag föredrar intel och bygger ihop den själv.

Tack på förhand!
/ Adam

Av adaamm

Problem med ny dator, hjälp!

Hej, skulle igår bygga ihop min nya dator bestående av:

Operativsystem: Windows XP SP2
Modekort: Gigabyte GA-965P-S3
Processor: Intel Core 2 Duo E4300 1.8GHz
Kylning: Original
Grafikkort: Gainward GeForce 7900GS, PCI-E
Minne: Apacer original 1Gb, DDR2 667MHz CL5 64*8
Nätagg: Aopen 450W
Hårddisk: 80gb IDE

När jag byggt ihop allt testade jag den hos min polare där vi byggt den, allting fungerade fin fint förutom att processor fläkten lossnade så vi var tvungna att trycka till den igen. Tempraturen gick aldrig över 80 grader.

När jag sen kommer hem lägger jag in XP SP2, installerar modekortets drivrutiner från skivan som kom med och installerar nvidias nyaste grafikkorts drivrutiner. Sen ska jag stänga av datorn för att ta ur cdromen som inte var min. När jag sen efter jag tagut ur cdromen och ska starta datorn igen får jag ingen bild. Alla fläktar går i gång men ingen bild. Jag har provat att tagit ur grafikkortet & minnet o satt i dem igen, satt i cdromen igen, dragit ur o satt tillbaks alla sladdar, provat utan hdd osv. Jag har även låtit den stå i ca 12 timmar utan att röra den utan någon ändring. Även provat med annan skärm.

Värt att nämna är att när jag även kom hem var tvungen att trycka till processorfläkten en extra gång. Men det är la en gräns för hur varm processorn kan bli innan den stängs av, så processorn borde det ju inte vara, eller?
Dessutom när jag hade cdromen i låg den Utanför lådan så jag kom inte åt någonting när jag satte i/tog ur den.

Det jag undrar är ifall någon haft liknande problem och ifall de går o återgärda? Om något är sönder, vad och hur har de gått sönder isf?

Tack på förhand! / Adam

Av adaamm

okej, tack så mkt. där hade jag annars blivit blåst på 500:-! vilket kort skulle ni rekommendera annars för 2000:- då?

Av adaamm

Nej, letade vidare efter ett bättre kort och hittade det. Tyckte det verkade ltie intressant ifall det gör kortet så mkt bättre om man har x2 ramdac. Jag är inte direkt så dum att jag sitter och letar efter ett dyrare 6600gt, så rik är jag inte ;>

Av adaamm

6600gt eller 6600gt med 2x ramdac?

Hej. Ska kolla på ett nytt grafikkort(agp) och har 2000kr att lägga ut. Tänkte då på ett 6600gt 125mb då jag bara hört bra om det. Dock kostar det bara ca 1500:- så tänkte att jag kunde kolla vidare och då hittade jag: http://www.dataprince.se/?article=471846200-6589

Mina frågor är: Är det någon markant skillnad eller är det inte värt 500 kr extra? Vilket kort tycker du jag borde ta?(för högst 2000:-)

Tacksam för svar!

Av adaamm

okej, tack för alla svar! har hjälpt mkt

Av adaamm

okej.. tack. Är inte 6600gt något att satsa på eller? ligger på samma pris nivå det med.

Av adaamm

uppgraderingspaket

Hejsan.
Skulle vilja ha lite hjälp med vad för grejer jag ska köpa till mitt uppgraderingspaket. Det ska innehålla; modekort, processor, minne + graffe(pcie, helst). Ska inte gå över 4500. Jag är en liten gamer så det som är bäst för spel vore att föredra.

tack på förhand ;>