Inlägg

Inlägg som vG har skrivit i forumet
Av vG

Tack för hjälpen, men har redan läst den länken och hoppades att man kunde göra nåt fulhack i windows för att komma runt problemet som beskrivs där. Men det verkar som att jag borde testa 64-bits versionen av windows istället.

Av vG

Programmet är Comsol Multiphysics för fysikmodellering, det har en egen indikator för hur mkt minne det använder. Det anges som t.ex. "Memory (120/242)" och den övre siffran är lite drygt det som anges som "storlek på virtuellt minne" i aktivitetshanteraren. Storlek på virtuellt minne är alltid större än "minnesanvändning" i aktivitetshanteraren, om det nu är intressant info Men hur stora beräkningar man än gör anges aldrig över lite drygt 1GB någonstans.

Av vG

Windows minneshantering

Tjo.
Jag använder ett visst väldigt minneskrävande program och i min dator har jag 2Gb minne. Men det verkar som att programmet aldrig får mer än 1GB minne utan Windows XP ligger och gosar sig med nästan 1GB eget ledigt ram medans mitt program får rota bäst det vill i det virtuella minnet istället så att det går svinlångsamt.

Kan man inte ändra nåt i Windows så att program kan använda större delen av ramminnet?

Av vG

Video Capture problem

Hej, jag försöker rippa videokassetter till datorn för utbränning till dvd, för detta använder jag VirtualDub för att rippa okomprimerat och sedan komprimerar jag med TMPGenc till rätt format.

Jag har kopplat videon till grafikkortet (Asus Geforce 3) med en S-videokabel och det första störande problemet är att jag inte kan välja s-video som källa i VirtualDub för då blir det svartvitt, så jag måste köra med det kvalitetssänkande kassa kompositalternativet istället.

Det andra problemet är, att med jämna mellanrum, så lägger det sig en stor vit rektangel över hela skärmen i VirtualDub och det rippade materialet! Som nån slags urkiljningslöst kopieringsskydd.

Om någon har en lösning på något av ovanstående problem så vore det trevligt!

Av vG

De som spelar myst IV borde testa Myst II; Riven. Snyggare (trots äldre grafik), bättre känsla, mer välgjort, bättre ljud, bättre spel helt enkelt! Tycker det är väldigt synd att senare spel i serien inte har kunnat nå upp till samma nivå...

Av vG
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Balbuto
Kan dom inte göra något liknande med ljus så man slipper se alla fula saker omkring sig?
Typ man riktar en ficklampa mot något så skickar den ut motsatta ljus mot målet så det försvinner?

Hade ju varit praktiskt ibland...

Nepp, fasläget hos ljuset som sänds ut är typiskt slumpmässig för de flesta ljuskällor, så det går inte att genomföra det. Det borde bara bli en förstärkning av ljuset en faktor rot(2).

Citat:

om man ställer 2 baslådor imot varandra med samma elemet och låda... så hörs det ingenting när man spelar med dom

Yepp, inte för att det har så mycket med active noise control att göra. I fallet baslådor så ger det dessutom en utsläckning i alla riktningar om baslådorna står nära varandra, eftersom ljudets våglängs (för tillräckligt låga frekvenser) blir mycket längre än avståndet mellan ljudkällorna. Därför hör man (nästan) bara distorsionsprodukter från basarna som inte släcks ut i alla riktningar.

Av vG

Det funkar nästan aldrig att använda knappen som finns för ändamålet, rensa tidigare. Vad jag har märkt så funkar det om man trycker på "tidigare" och manuellt tar bort "den här datorn", då försvinner allt annat med efter en omstart av IE!

Av vG

Hmm... En sådan stor disk måste ha extremt liten användning såvida man inte använder den för att [viskar] lägga wääch på den! [/viskar] Så jag antar att det kommer att säljas ett försvinnande litet antal av den. NOT...

Av vG

Japp, funkade perfa.

Av vG

Man tackar, men jag var tydligen för kass för att få den att funka, File Not Found: Ole2.dcu ??? (i Uses).

Edit: Ovanstående inlägg verkar erbjudan en något enklare lösning.

Av vG

Välja mapp med OpenDialog i delphi?

Jag har försökt komma på hur man skapar en dialogruta för att välja en mapp utan framgång (borland delphi), OpenDialog kan man ju använda för att välja filer men inte mappar vad jag kan förstå.

Så om det är någon som sitter inne med den kunskapen så får ni gärna förtälja den här!

Av vG

Nepp, inget fel på koden, men nån bugg som gör att på min ModalForm med tre knappar så ger två av knapparna alltid samma ModalResult oavsett vad jag ställer in dem på. Skräp borland...

Av vG

Array:t innehåller slumpmässiga värden om det deklareras lokalt, om du lägger array:t utanför main funktionen så nollställs alla element.

Av vG

Vad för fel på denna kodsnutt?

Om någon kan säga mig vad felet är i denna kodsnutt (Borland Delphi), så vore det mycket trevligt.

Form5.ShowModal;

if(Form5.ModalResult=mrYes) then
begin

if(Spara1.Enabled=True) then Spara1.Click
else Sparasom1.Click;
Action:=caFree;

end

else if Form5.ModalResult=mrNo then Action:=caFree
else if Form5.ModalResult=mrCancel then Action:=caNone;

Problemet är att även om man klickar på knappen som ger ModalResult=mrNo så körs [else if Form5.ModalResult=mrCancel then Action:=caNone;], vilket är rätt störande. En bugg? Eller är det bara jag som är uppe för sent?

Av vG

Tackar, japp funkade fint förutom att man inte kan deklarera TStrings sådär, men med en extra memo så ordnade det sig.

Av vG

Appenda memo till fil i c++

För att lägga in en memo i en fil kan man ju göra såhär,
Memo3->Lines->SaveToFile(FileName);, men om man råkar vilja lägga till memo:n till slutet av filen, finns det nåt lätt sätt att kirra det på? Eller blir det till att skriva en jobbig lång funktion för att lägga till en rad i taget, uhuhuhu...

Av vG

Det tackar jag för

Av vG

Jämföra memo lines i c++ builder

Jag undrar hur man ska jämföra två rader i två memo-objekt, typ nåt i stil med strcmp(Memo1->Lines->Text[1], Memo2->Lines->Text[1]) ? Det där fungerar dock inte eftersom strcmp vill ha parametrar av typen const char *. Hur kommer man åt raderna i en memo så att man kan stoppa in dem i en strcmp egentligen? (om det nu inte finns nåt smartare sätt att jämföra på, jag är inte så bevandrad i visual c++ )

Tack på förhand!

Av vG

Varför har ingen nämnt Nox i den här tråden... Så underbart, varvade det 5 ggr, tröttnade aldrig! Microsoft Hellbender var rätt kul också. Nostalgi...

Av vG

Spelar det någon roll vilken ordning man skriver dem eller är det alltid \r först?