Inlägg

Inlägg som kingeling har skrivit i forumet
Av kingeling

Åttondelsfinal mellan kingeling och Boda, slutade 2-0 till kingeling.

vinnare: kingeling, kingeling, -
förlorare: Boda, Boda, -
replays: Game 1, Lost Temple, Game 2, Scrap Station, -

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zalkan
Är det ingen som har nån lösning ? :/

Jag kan inte lova att det är en lösning, men jag läste den här tråden och min dator har inte hängt sig sen dess.

Det jag gjorde var att ändra volten på mina minnen från 1.5 till 1.65 (egentligen 1.640 för det va den inställningen som fanns i min BIOS) eftersom både i5 och minnena du och jag har ska ha 1.65.

Inställningen hittade jag i BIOS på: M.I.T. > Advanced voltage settings > DRAM voltage, dock har vi inte samma moderkort så det ser säkert lite annorlunda ut för dig.

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zalkan
haha

vad händer när din dator hänger sig ? svart skärm ? eller e allt som vanligt, fast att du inte kan göra något bara ?

Skärmen ser ut som vanligt fast allting står helt stilla, och ljudet hänger sig också (blir inte tyst utan det är som att den spelar upp det allra sista som hände om och om igen, så att det bara låter som en ton) eller så börjar det knastra. Och numlock släcks på tangentbordet.

Samma för dig eller?

Av kingeling

Jag var precis på väg att göra en tråd eftersom jag har ett liknande problem. Har ingen lösning men nu vet du i alla fall att det finns fler i samma sits som du!

Jag har också i5 750 + 2 x 2 GB Corsair XMS3 1600 MHz, annars inga likheter i våra setups.

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PsychedelicZ
ta bort gamla hårdiskarna och kör ett tag endast på nya hdn med win7, se om det hjälper.

kontrollera temperaturer också.

Windows vill inte starta utan IDE-disken, den säger antingen BOOTMGR.exe eller NTLDR.exe saknas. Av någon anledning ser Windows den som systemdisk, så jag kunde inte heller formatera den när jag ville det. Det verkar alltså som att installationen har lagt nån boot-grej på den disken, fast det till och med är en annan fysisk disk än den jag har själva Windows på.

Kan det vara en idé att installera om Windows, med bara min nya disk i? Värt att nämna är att det hängde sig även under installationen, men fungerade efter några försök (och efter att jag hade ändrat på inställningar för hårddiskarna i BIOS, jag vet inte om det va slumpen eller mina inställningar som gjorde att det funkade).

Temperaturerna jag ser i Everest ser just nu ut så här, efter att ha använt Firefox, iTunes, µTorrent och Skype i ~15 min. Grafikkortets temp kan jag inte se i Everest, kanske behöver en nyare version eller nåt?

http://data.fuskbugg.se/skalman01/everesttemp.jpg

Av kingeling

Har nu fått delarna, byggt ihop datorn och haft den i några dagar. Men jag har problem!

Sitter på Windows 7, och då och då hänger sig datorn helt, man kan inte röra på musen eller någonting alls. Händer efter mellan 1 minut och flera timmar efter uppstart, och när det händer verkar vara helt slumpmässigt.

Min dator består alltså av:

  • Gigabyte GA-P55-UD4

  • i5 750

  • Powercolor HD5850

  • Corsair XMS3 1600 MHz, 2x2GB

  • Samsung Spinpoint F3 1 TB som jag har som systemdisk.

  • Gammal 500 GB SATA-disk, gammal 200 GB IDE-disk.

Har googlat en massa och försökt med olika lösningar, tex använder klassiskt tema, installerat (om) alla drivrutiner (de nyaste versionerna från Gigabytes och AMDs hemsida), ändrat på enerigsparfunktioner, kollat temperaturer i Everest, kört Orthos minnestest utan att få några fel osv.

Någon som har haft liknande problem eller har nån idé om hur man kan lösa det? Tack!

Av kingeling

i5 750 är det mest prisvärda valet för spel av dessa 3. De andra processorerna har Hyperthreading, vilket är positivt för rendering och andra krävande saker, men ger inget positivt (ibland negativt!) i spel.

Så jag röstar på paket 1, men du kan klara dig på ett 650W nätagg istället, det räcker gott och väl för 5850 i Crossfire! Och om du känner för det kan du spara en hundring, drygt, på Gigabytes UD4-moderkort istället för Asuset du har valt. De har i princip samma specifikationer bara att Asus är dyrare. Tycker det ser bra ut annars!

Av kingeling

Jag hade försökt att få plats med ett 5850 om jag vore du. Chassit blir rätt lätt att dra ner lite på, till exempel Antec 300 ska vara bra och några hundra kronor billigare. Moderkortet finns det också ett bra alternativ till, Gigabyte GA-P55-UD4.

Annars vet jag inte riktigt, det känns svårt att få det billigare på de andra komponenterna. Du kanske kan spara ihop 500 kr till och få råd med ett 5850 helt enkelt? Jag hade väntat på det i så fall.

Av kingeling

Äsch, varför all denna hysteri kring nätaggregat?

Som du kan se på SweClockers test så är 750W överflödigt för ditt kort i Crossfire. Jag har ju ingen aning om hur framtidens kort kommer vara men den första uppgraderingen som innefattar Crossfire som du gör gissar jag kommer vara att köpa till ett 5850, och då behöver du inte lägga så mycket på nätagg nu!

Av kingeling

650W räcker gott och väl, till och med till 2 stycker 5870 (länk till SweClocerks test).

Av dina val hade jag valt Antec 300 hellre än det neoniga, skulle tro att man inte kan stänga av det men man vet aldrig. Helst av allt ett Fractal Design Define R2, precis köpt ett sånt själv.

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The Tall Man
Ok, då kör vi på 1600Mhz minnen. Tack! Tänkte först ta något med 3 stycken 2Gb stickor, men fick höra moderkortet inte stöder triple channel eller vad det var. Någon som vill förklara det lite närmare?

Kan jag köpa till lite extra av samma minnen senare och köra 8Gb? Är det värt?

Ska dock inte klocka något för det har jag ingen kunskap om. Vet inte om jag ska köra crossfire, inget jag har planerat. Men vem vet, kanske bäst att ta UD4 ändå.

Chassi, nätagg (Corsair 650w, borde räcka va?) och andra saker har jag redan.

Ditt moderkort (och i5 750) har dual channel, dvs minnena jobbar snabbare om de får vara i par. Därför är det bäst med 2 eller 4 stickor, fler kan du inte ha på moderkortet. Därför funkar det bra att köpa 2 stickor till senare, så att du får 8 GB. Varför det är så eller exakt hur det funkar vet jag inte, tyvärr.

Jag valde själv mellan UD4 och nån billigare variant, men det blev UD4an eftersom det kändes dumt att tjäna några hundralappar nu för att sedan bli missnöjd och behöva lägga ut massa mer pengar om jag skulle vilja ha Crossfire. Tror att det kan bli en väldigt bra uppgradering med tanke på pris per prestanda.

650W räcker absolut! Om man jämför SweClockers tester (tex det senaste på 57xx och 58xx) med vad folk verkar tro krävs, så är det i själva verket mycket lägre. Jag menar, enligt testet drar ett system med 2 st HD5870 i Crossfire bara 437W!

Av kingeling

650W nätagg räcker absolut, klarar även av Crossfire av 5870 galant enligt SweClockers test.

Av kingeling

Det finns ingen anledning att inte ta 1600 MHz minnen istället för 1333. Det enda som händer är att de automatisk klockas ned till 1333, och du får fördel vid klockning.

Om du vill lägga några hundra till kan du byta moderkortet mot UD4-varianten, som har stöd för Crossfire på riktigt med 2 st 8x portar.

Av kingeling

Använder Logitech MX518. Har haft den i flera år, aldrig krånglat och aldrig använt en bättre mus. Inga nackdelar tycker jag!

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Quickzor
okej, så du är nöjd med det änså länge då och ångrar dig inte?:)

Ah, menade bara att jag har beställt det, har inte fått det än. Kommer nog imorgon! Kan höra av mig hur det verkar då om du är nyfiken men jag förväntar mig att det är problemfritt!

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lazlo09
Ok, tack för hjälpen!

Förresten, måste man inte ha 3st minnesstickor till i5? Vill minnas att med Core i7 ska man ha tex 3x1Gb eller 3x2Gb. Hur är det med Core i5, är det optimala även där 3st tex 3x1Gb eller 3x2Gb?

PS: Är "miditower" alltså för litet?

Tvärtom, i5 har dual channel och du ska alltså ha två minnesstickor, 2x2 GB förslagsvis.

Det finns olika storlekar på miditower, så din fråga där går inte riktigt att ge ett bra svar på

Av kingeling

Inget i ditt paket är snålt tilltaget, men du skulle kunna lägga till en dryg hundralapp på nätagget till ett 650W för att kunna köra Crossfire (jag tror det ska räcka).

F3 har jag bara hört bra saker om, och precis beställt en likadan själv.

Det är inte så stor skillnad på i7 860 och i5 750, mer än att 860 har Hyperthreading. Det ger ibland sämre prestanda i spel, men bättre för annan användning så det väljer du själv. Jag anser i5 750 vara "mycket" mer prisvärd.

Du hade kanske till och med klarat dig på ett 450W för den här riggen, men som sagt kan du köra 650W istället för Crossfire-möjligheter.

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av choklad
Vilker kort beställde du???

Till TS så skulle jag väntat på 5850 iaf...

Powercolor HD5850.

Av kingeling

Om du skulle välja Asus skulle jag rekommendera PRO-versionen över EVO, ser inte direkt några fördelar. UD4 är lite billigare och har "inga" nackdelar, så där faller min röst. Köpte just ett UD4 själv förresten, om det har någon betydelse

Av kingeling

Mirakel sker, och om du lägger en beställning på ett 5850 eller 5870 hos en butik nu, som säger att de inte kommer få in det förrän om jättelänge så finns det ändå en möjlighet att du får ett. Det hände mig precis! La min beställning på inet efter att ha läst om folk som hade varit med om samma sak, och det blev lyckat så nu är mitt paket på väg