Inlägg

Inlägg som P4k3 har skrivit i forumet
Av P4k3
Skrivet av dlq84:

Äntligen har de uppfunnit RCS! Nu ska de bara uppfinna e2e-kryptering ovanpå RCS också. Nåt de inte lär uppfinna är att ge RCS en blå pratbubbla, dock.

https://support.google.com/messages/answer/10262381?hl=sv

It is E2E... Eller rent krasst vet jag inte om man kan skita i krypteringsdelen och ändå kalla det RCS. Men Apple är rätt noga med det där så skulle förvåna mig om de struntade i kryptering (om det ens går)

Av P4k3

Öh - jag har kört RTX Voice på GTX1080 i över en månad? Inga trix för att få det att fungera bara installation av mjukvaran så fungerade det. Så detta är väl ingen nyhet?

Av P4k3

Någon som är sugen att lira? Ingen matchmaking verkar det som så man behöver kompisar för att lira ihop... Någon som har spelet?

Av P4k3

Även jag har problem med singeltrådsprestanda via bahnhof. Torrent, steam och så tuffar på i betydligt högre fart än enkeltråds överföring.

Och snälla!

Lär er att det är viktigt med stor och liten bokstav då man anger Megabit (Mb) och Megabyte (MB). Dvs man skriver "Jag har 100Mb/s och laddar ner i ungefär 10MB/s" när det är litet b innebär det alltså bit och inte byte. Slarvar man och skriver jag laddar ner i 10mb/s så skriver man i själva verket att man laddar ner i 10milibit..dvs en knasmening

Skickades från m.sweclockers.com

Av P4k3
Skrivet av Lexius:

Jag har lyckats fixa det . Deras systemupdaterare är helt värdelöst funkar endast via öppna nätverk . Testa wifi som har kod då tror den inte att den har internet även om det internet funkar. Men testade öppen wifi då funkar det en glitch helt enkelt .

Så tack till er som försökt tipsa och till er som sagt att jag gjort fel så kanske ni kan lära er en läxa att inte dömma nån utan kunskap ni hade fel get it right .

Klart som fan att det fungerar med lösenordsskyddade nätverk. Eventuellt kan det ha fungerat dåligt för dig pga överbelastade uppdateringsservrar. Vilket inte vore speciellt konstigt med tanke på hur många som uppdaterar till Android N (7.0) nu i dagarna.

Uppdaterade min till Android N i tisdags, fick tyvärr köra uppdateringen två ggr då den misslyckades första gången. Körde uppdateringen via beta-programmet för att slippa vänta i den vanliga OTA-kön och jag är helt säker på att det är VÄLDIGT många som gjort likadant i dagarna. Vilket garanterat satt mer press på uppdateringsservrarna än vad de räknat med. Det är ju inte utan anledning de inte släpper OTA uppdateringen för alla samtidigt.

Minns hur det var när jag hade iPhone och en ny major iOS version kom, galet överbelastat uppdateringssystem...

Av P4k3

IRC började man med runt 98 om jag minns rätt.. Sen var det lite skakigt fram tills runt 2002.. och sen dess har det varit mer eller mindre 24/7 konstant...

Av P4k3

Har testat två usb-dockningsstationer, värdelösa. Bilden blir sämre och märkbart segare.

USB-grafikkort är inte ett alternativ enligt mig.

Av P4k3
Skrivet av aake:

Äntligen en lagringslåda med ett begripligt antal 5,25"-platser som gör att den lämpar sig till mer än hemmabruk. Fractal Design Node 304 faller på att diskarna inte kan bytas i farten, vad tänkte de på egentligen?

Dock har Lian Li PC-Q35 en del uppenbara problem. Portarna på sidan är i regel oanvändbara när den står på sin hylla, inklämd mellan en UPS och en vägg. Sedan finns det fysiskt plats för Micro-ATX, men de snålar till det med att bara köra ITX. Dörren och takfläkten kan jag leva utan.

Idealet hade varit portar på framsidan (eller inga alls) och stöd för Micro-ATX så man kan få in en RAID-kontroller och ett nätverkskort för 10-gigabit ethernet.

Vad har du för hemmamiljö där det inte fungerar att du stänger av servern om en disk går?

Av P4k3
Skrivet av Emmet45:

Du drar verkligen bara upp de få nackdelar som finns med autobalance. Det finns dock desto fler nackdelar med att inte ha autobalance. Javisst, den bästa spelaren kanske råkar balanseras över till fel lag ibland, men med det system Webhallen kör kan ALLA byta till det vinnande laget. Jag spelade nyligen på en av era servrar, och ett lag (med 5 fler spelare) tog snabbt alla flaggor. Sedan kom fler spelare in. Alla colonel 100's bytte såklart lag till det vinnande laget för det är lättare att dominera och farma poäng. Och det gjorde det hela svårare för det förlorande laget.

Och visst kanske folk som spelar tillsammans hamnar i olika lag ibland, men inget autobalance-script "blockar" nån från att byta. Om ni exempelvis är 4 stycken som ska spela tillsammans, och 3 hamnar i det förlorande laget och 1 i det vinnande laget, så kommer de tre spelarna i det förlorande laget byta till det vinnande när ni inte kör någon autobalance. Med autobalance blir sånt väldigt jobbigt, och då väljer istället den ensamma spelaren att byta till det förlorande laget. Han kanske återbalanseras, men kan prova byta igen. Och vips har ni en jämnare match.

Sedan blir det väldigt ojämna antal spelare ibland, speciellt sent på kvällarna och på nätterna när ni kör utan autobalance. På en 64 man server kan det vara 20 i det ena laget och 32 i det andra laget exempelvis, bara för att ingen återbalanseras om dom väljer att byta till det vinnande laget.

Det finns betydligt fler fördelar för roligare och jämnare matcher med autobalance än utan.

Vilka fördelar finns med att Webhallen låter folk stacka lag så det ofta blir 1000 tickets mot 0 i slutändan, och att det inte finns några admins som hjälper till när det behövs?

Om Webhallen visste vad de gjorde skulle de i adminansökan ta vara på vilken den ansökandes favoritserver är, och fördela detta jämnt, det skulle göra en hel del till att få fler aktiva admins på servrarna. Istället för att exempelvis ta in 8 admins som nästan alltid spelar på en Rush-server, tar de in några som spelar jämnt fördelat mellan 8 olika servrar istället.

Dessutom känns IRC ganska förlegat. Visst, jag förstår att dom vill chatta, men ett desto mer effektivt system är att använda !admin-kommando in-game och ta emot dessa rapporter via Thunderbird Portable. Alla admins som är anslutna till Thunderbird får ett mail i realtid när dom behövs, det plingar till på datorn, man öppnar mailet och läser vad rapporten gäller. Kan man inte ta itu med detta markerar man rapporten som oläst och någon annan ser att det finns ett nytt mail.

Jag var med dig till du påstod att irc är förlegat... GÅ Å LÄGG DIG!

Av P4k3
Skrivet av morxy49:

fast ftb är inte minecraft
ftb är en remake av minecraft. fast jag förstår vad du menar
jag tror ändå att den servern ska klara det alldeles utmärkt.

Jo det är minecraft, däremot är det minecraft med tillägg... Men i grunden är det minecraft.

Av P4k3
Skrivet av Hammar:

Uppdatera från Ultimate (Som FTB-teamet kommer att släppa uppdateringarna av) nu till (pga) Unleashed
som alla hellre vill spela i nuläget. Själv har jag spelat mig till "endgame" (på svenska servrar) 3-4ggr nu
(fusion reactor, AE, gravi-whatever, bin) under Mindcrack/Ultimate. Dags att prova något annat.
Direwolf20:s paket är också bra, men Unleashed har såklart lite till godis i fickorna.

Logisticspipes, Tinkers Construct & Biomes o' Plenty är bara dom värda en mapwhipe. Ta med Natura oxå.

Tyvärr inte ett alternativ då jag inte alls vill spela minecraft utan funktionerna man får från Redpower. Det är flera alternativ på G men kommer inte att uppdatera innan det finns färdiga alternativ.

Kan tillägga att servern har en hemsida med ytterligare information: http://ftb.frostis.se

Av P4k3
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Trevligt, har inte mycket tid nu men det vore kul. Lirade en hel del FTB innan (3 månader sedan) Kan återkomma när tid finns

Sommaren brukar lite vara så iof

Av P4k3

Minecraft Feed The Beast Ultimate server

Hejsan

Är på jakt efter nya spelare till min FTB Ultimate server. Vi kör version 1.1.2 och världen som nu rullar startade 2013-07-01. Runt 7st aktiva spelare med en bra gemenskap, brukar även köra events där vi kör Ultimate Hardcore rundor i lag eller alla mot alla.

Servern hostas på en 100/10Mbit lina, datorn har en i7 3770 cpu, 16GB minne och en raid5 volym för datalagring. Backup tas en gång i timmen.

Finns en del grejer som är blockerade på servern både för att göra spelet lite mer utmanande samt minska risken för lagg.

- World anchors går ej att craft:a men man kan använda sig av Chunkloaders, dessa är dock bara aktiva när du är online på servern.

- Descriptive books går ej heller att craft:a detta för att vi hellre ser att man skapar riktiga res-sätt såsom ett gemensamt tågnät eller teleporters.

- Portal guns är disabled pga varje portal blir en chunkloader och skapar därmed lagg, förra världen vi hade halverade jag ticktimen då jag tog bort alla aktiva portals

- Powersuits och twilight forest moddarna är borttagna från servern. Powersuits pga den dåliga balanseringen. Man får i princip quantum armor early game vilket i min mening inte är roligt. Twilight forest togs bort för att undvika lagg

Finns det någon som är intresserad av att haka på?

Av P4k3
Skrivet av morxy49:

skämtar du eller? det där är extrem overkill för en minecraft-server, även med mods.

Öh, testa kör ett modpack såsom ftb mindcrack eller ftb ultimate... Då går den där servern på knäna redan vid ~10 spelare...

Av P4k3

Jag kör en Minecraft server som kör Feed The Beast Ultimate modpacket...

Har en Core i7 3770 som jag disable:at hyperthreading på för att minecraft kan ändå inte utnyttja mer än en kärna.
Den slår i taket vid 10 spelare...

Det är dock stor skillnad på att köra vanilla minecraft och ett modpack.

CPU är visst viktigt på en minecraft server... Även om vissa vill påstå annat...

Av P4k3

Jag kör samma grafikkort fast jag har två stycken.
Skärmarna 2st Dell UltraSharp 2713HM (2560x1440)

Flyter på oavsett om jag har SLI på eller av. Båda skärmarna är anslutna till grafikkort 1.

Enda undantaget är att om jag ser på twitch streaming i ena skärmen så kan jag ej spela på den andra utan att det hackar...

Av P4k3
Skrivet av Boozfob:

Vi har vart 11 pers samtidigt som mest och då användes 760MB

Och angående mystcraft så förstör det ju bara spelet endå.. man kan ju göra en värld med dense ores * 3 och sen gå och mine:a iridium och diamant och sen precis innan hela världen blir "corruptad"* så drar man hem med en overworld linkingbook.. *(hela marken blir vit / blå etc)
När jag testade detta så han jag få 5stacks diamanter,20 iridium och resten tin / copper (Var i standard packet)

Jag disablear alltid dense ore worlds i mystcraft, helt meningslöst att spela spelet om man har det påslaget.

Enda jag skulle viljja ha mystcraft för är för portals samt för en mining world (dvs en vanlig separat värld utan några dense ores som man kan förstöra med quarrys)

minecraft@gold-virt-mc2:~/MindCrack$ free -m
total used free shared buffers cached
Mem: 6467 6352 115 0 60 355

Av P4k3
Skrivet av Boozfob:

samt att man kan (kunde?) göra guld till diamant + att twiligt forest är ju det enda roliga i late game (Bossar), mazes osv

men nu har jag iaf köpt en egen 24:7 server, kostade bara 43kr så varför inte liksom (1gb ram)

direwolf-packet innehåller även mystcraft, vilket inte mindcrack gör. Dvs rätt stor skillnad mellan modpacksen imo...

1GB... jag kör min server med 5GB och tycker det är för lite nu (Beror iof på att jag håller på generera dynmap av hela världen)

Av P4k3

Namn: frostis
Adress: ftb.frostis.se
Spelarplatser: 20 (50 whitelisted atm)
Uppkoppling: 100/10 BBB
Typ av server: Survival
Whitelist: Ja

Servern har en hemsida på http://ftb.frostis.se med mer info.

Servern kör Mindcrack V6 för tillfället, har inte uppgraderat till V7 pga problem med den versionen.

Av P4k3

Jag kör en server med mindcrack v6 som startade 2012-12-25.

Mer info om den finns på http://ftb.frostis.se