Inlägg

Inlägg som widL har skrivit i forumet
Av widL

Produkt: Pioneer VSX-933
Länk: https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/forstarkare-recei...
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4736092
Pris: 3990kr

Av widL

Återkom när du börjar närma dig 90 grader! 72 är svalt för ett grafikkort.

Av widL

Användare: @Fireflies
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Swish + frakt med brev
Produkt: Samsung 850 Pro SSD

Positivt:
Smidig kommunikation, skickade snabbt

Slutbetyg: 5/5

Av widL

Billig SSD (120-240 GB) köpes

Söker en billig SSD att använda i en äldre laptop.

Öppen för det mesta, men det ska vara 2,5" SATA. Hög prestanda är inte så viktigt.

Läs hela annonsen här

Av widL

Kan varmt rekommendera Yamaha EPH-100. Lite över budget, men kanske ändå kan vara ett alternativ.

Av widL

Testa att köra Chromecasten på ett 2.4 Ghz-nätverk om du inte redan gör det. Jag fick liknande problem som dig på 5 Ghz med min Asus-router.

Av widL
Av widL

Jag hade problem med Windows-brandväggen när jag skulle sätta upp min AC-Lite. Testa att stänga av den temporärt.

Av widL
Skrivet av BasseBaba:

Till er som rekommenderar Johan och Nyström, t ex @widl och @[SH], har ni några budgetvänliga att rekommendera?

@[SH] hade flera bra tips. Vet inte om du menar budget inom Johan och Nyströms sortiment, eller ännu billigare? Det är ganska stora variationer i pris även i deras sortiment. När jag inte köper Johan och Nyström eller Da Matteo så brukar jag köra på Espresso House bönor, de är enligt mig ganska prisvärda. Något billigare än så har jag faktiskt aldrig testat. Jag dricker inga stora mängder kaffe hemma, så försöker hålla mig till bra bönor.

Men även om du köper billiga bönor från någon matbutik kommer kaffet bli mycket godare än att köpa färdigmalt. Ett enkelt knep är också att kolla rostningsdatum, för att få så färska bönor som möjligt. Tänk på att de färskaste står längst bak i hyllan!

Av widL

Ni som tror att ni dricker gott kaffe - köp en kvarn och riktiga bönor så kommer en helt ny värld att öppnas!

Av widL

Civilization eller FTL.

Av widL

Det är 100% normalt. Processorn är till för att användas.

Av widL

Osannolikt att det är kabeln som är problemet. Har du uteslutit både nätverkskort och router/switch?

Av widL

Märklig fråga. Datorerna i fråga är alltså redan i samma lokala nätverk? Det snabbaste som är aktuellt med vanliga konsumentprylar är trådat Gigabit-nätverk. M a o en router/switch med Gigabit-portar, kablage och nätverkskort i rätt hastighet i båda ändarna. Då får du maximalt 125 MB/s, vilket borde räcka.

Av widL

@dmFT: Med lite tur kan du säkert få bättre hastighet till något närliggande land. Testa dig fram!

Av widL

Om du får full hastighet på Uplay, Origin och Bredbandskollen så är det inget du kan göra. Steams servrar (anslutning) orkar helt enkelt inte mer.

Kan passa på att upplysa dig om att mb/s betyder millibit/sekund och är inte samma sak som MB/s (Megabyte/s). Man förstår ju att du menar MB/s, men det kan bli missförstånd i andra sammanhang.

Av widL
Skrivet av Christley:

är väl inte standard swec medlemmen då, men detta är grymma nyheter. för mig har en gammal laptop med 3000 eller 4000 serien och dess inbyggda grafikkort är okej, min tjejs 6000 serie är minst dubbelt så bra och drar mindre ström vilket gör att den knappt kräver att kylas. om igpu delen blir ännu snabbare och effektivare så vore det skitgrymt att ha med sig på random ställen där man kanske inte behöver köra ultra på battlefield 3, utan kanske vill köra många indiespel och liknande med iaf 60 fps.

Skrivet av Yoshman:

Absolut. För mig personligen är det också just U-serien som är mest intressant då jag är på jakt efter en ny huvud-laptop (min nuvarande XPS15 börjar bli lite mekaniskt sliten). Än bättre vore ju om Y-serien presterar så pass bra att det blir rimligt att köra en fläktlös laptop som primärmaskin!

Har bara noterat att rent generellt brukar nyheter kring HW för bärbara inte generera så mycket buzz här.

Här har ni ytterligare en som tycker att U-serien är den viktigaste. Min privata laptop är en XPS 13, och jag ser inte att jag skulle vilja byta till någon annan laptop-kategori (fläktlös minsting eller tjockis med quad-core) inom en överskådlig framtid. Tänker dessutom ersätta min mATX-baserade stationära med en NUC el. motsv. inom något år, och där är prestandan på en inbyggda grafikdelen klart intressant!

Av widL

Om du har installerat om Windows och kör de senaste drivrutinerna så har du uteslutit mjukvarufel så långt det är rimligt. Då problemet uppstår även under lätt belastning är det osannolikt att det är temperatur-problem, men det kan vara värt att kolla temperaturer på processor och GPU oavsett. Därefter bör du köra Memtest. Det låter misstänkt likt minnesfel eller defekt grafikkort.

Av widL

Har nu testat med annat nätagg och bytte även CMOS-batteriet. Den beter sig precis lika oregelbundet oavsett minneskonfiguration. Nu har jag nog gjort allt jag kan för att utesluta andra komponenter än processor och moderkort. Får bli att låta Inet testa grejerna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av widL

@Paddanx: Tack för ett väldigt bra svar!

Det är ingen överklockning inblandad. Bra poäng med minnes-inställningar som kan ha blivit fel. Jag resetade BIOS nån gång i "början" av felsökningen, men har inte gjort det varje gång jag ändrat på hårdvaran. Ska testas!

Intressant info om boot-sekvensen. Jag har ingen detaljerad koll på hur en modern PC bootar, och nätagget har ganska många år på nacken, så det är inte helt osannolikt att det är där problemet ligger!

Precis som du säger så suger ju såna här problem för att det är så svårt att felsöka utan att kunna utesluta varje komponent separat.