Inlägg

Inlägg som Schtock har skrivit i forumet
Av Schtock

vad är den rätta mängden minnesstickor för en i7 920 processor? Jag hade fått för mig att man skulle ha 3 st och att de då samarbetar. Nu verkar det bara finnas 2x4 gb etc etc.. Kan någon förklara detta för mig?

Av Schtock
Skrivet av Andreas_SyntaX:

Älskar spelet, grymt skönt att lira!
Dock är de la mest för att jag är den enda av mina vänner som spelar det.
Sen har ju SC2 en skön community med!

Känns som att dota har en likadan community som lol!

lira lite med mig då! Samma namn som här Annars får man ha lite tålamod, om du är tillräckligt öppen för nya kontakter så kommer du säkert hitta några andra sköna lirare.. Kanske en del tålamod då, som du säger, det finns en viss tråkig jargong

Av Schtock
Skrivet av Andreas_SyntaX:

Joo, har väntat på HOTS länge, tills nu..
Får väl antagligen spela Dota 2 istället "(

Dota 2 är kul! ingen anledning till att vara ledsen

Av Schtock

noooo shiiiiiet att marknaden stagnerar, vad nu då? Samma sak håller på att hända med Grafikkorten. Sen vill Nvidia ha alla kunder i sitt "cloud".. GG WP

Av Schtock

haha detta kanske var kravet från de stora amerikanska tv-bolagen som ska etablera streaming för tv-serier snart

Av Schtock

Enkelhetens idé - Nvidias härskande koncept?

Ett otroligt koncept
Efter att ha sett på videon och blivit tilltalad till som någon som tror på allt som sägs, väcks det trots allt en del frågor om detta hyllande koncept. För vore det inte naivt, som den konsument jag är, att tänka att detta koncept enbart skulle medföra en enkelhet. Jag kan inte låta bli att känna att komplexiteten i det hela skjuts lite under mattan samtidigt som "föreläsaren", ivrig som en hamster, fortsätter att springa vidare i promote-hjulet. Man får inte glömma att Nvidia trots allt är ett företag som, med all rätt, vill komma åt oss kunder. Ursäkta min användning av tråkiga ordspråk "Med mycket makt kommer mycket ansvar" men det är precis vad de skulle behöva ta när de tar beslag på alla kunder. Frågan är om det är gynnsamt för oss om de får en sådan makt? Vi måste reflektera över vad som händer när de har ett monopol, vad händer när konkurrensen försvinner och Nvidia står ensamma i marknaden?

Jag tänker en del på vad industrin hade varit idag om inte friheten hade funnits för en spel-utvecklare att göra som hen vill... så många spel som kanske aldrig hade skapats... De bästa utvecklingar av spelmotorer och spel har delvis varit ett resultat av friheten och glädjen av att göra spel. Men också av efterfrågan och konkurrensen med det indirekta idé-utbytet av konkurrens. Konkurrensen mellan alla dessa företag. Företag som i grund och botten konkurrerar om kunderna. Därför kan det verka oroväckande att ett företag, vilket företag som helst, skulle ha så mycket inflytande på hela området, vilket de kommer ha med så mycket kunder.
Vad händer med grafik-utvecklingen och spel-utvecklingen om Nvidia utnyttjar sina privilegier till sin egen vinning och inte för utvecklingen och kundens egentliga intressen? Vad händer om Nvidia börjar ta diverse patent för att hindra andra att komma in på marknaden? Kolla bara på orealistiska patenterna som Apple har köpt. Som t.ex. patenten om hur en smartphone får öppnas. Endast iphone får öppnas med en rörelse. Oavsett vem som har kommit på, i det här fallet funktionen, så gynnas inte kunderna av att det ena företaget hindrar spridningen av goda ting. Vi är kunder, vi förtjänar det bästa.

Att Nvidia väljer att prata/lansera om detta just nu
Jag tror inte att det är en slump att det här konceptet har kommit upp just nu och idén är förmodligen inte ny. Möjligheten att göra det har dock inte varit tillgänglig, förrän nu, och då pratar jag inte om att tekniken tillåter det som "föreläsaren" vill påstå är den enda anledningen. Kolla på marknaden. Marknaden för t.ex. konsoler är inte lika stort och starkt som förut, pc-industrin är däremot otroligt stark men samtidigt så är den obalanserad sen nvidias lyckade, och ati's mindre lyckade lanseringar. De har verktygen att locka in alla nu, för Nvidia är onekligen bra! missförstå mig inte, de har gjort saker möjliga i industrin som inte var möjliga förut. Men det betyder kanske inte att de ska ha hela marknaden. Om nvidia får alla kunder hotas möjligtvis alla grafikkortstillverkare, och en hel del spelutvecklare. En hemsk men inte fullt omöjlig föreställning som jag har är att spel-utvecklaren måste köpa och skapa spel just i nvidias program för att tillåtas dela spelet i Nvidias "Cloud" (där alla kunder är).

Så utöver idén om enkelhet, lätttillgänglighet, kan det kanske i längden förstöra för spelutvecklingen och för oss kunder i kostnader om grafikkort, spel, tjänster och vi kan dessutom kanske gå miste om spelkvalité eller spel som kanske hade utvecklats annars. Jag tror att vi alla skulle gynnas av att åtminstone vara försiktiga om vi väljer att vara en del av Nvidias framtida projekt.

Av Schtock
Skrivet av pompedo:

För en i5a då? + grafikkort sen? :s

Okej men eftersom att MoP kommer ut den 25 måste det vara klart innan dess :/ kan du något datum etc? Och vad för priser jämfört med 560 kommer det vara & hur mycket bättre är det?

Det står några veckor.. så jag antar att du inte "kan" vänta då. hoppas du är rik. "GTX 660 i prisklassen runt 2 000 kronor utan även är på väg att placera Kepler i 1 700- respektive 1 400-kronorsklassen." Ett GTX 560ti kostar typ 1800 kr.. skillnaden i prestanda är enorm i jämförelse med 660.

Av Schtock

KÖP INTE GTX 560!!!! vänta tills motsvarande 650 kommer ut...! kommer kosta mindre och är så jävla mycket bättre, du rånar dig själv om du köper 560...

Av Schtock
Av Schtock

vänta tills de nya grafikkorten kommer, gtx 650ti etc..! de kommer snart och ligger på 1400-2000.

Av Schtock

Jag köpte en bärbar, Dell XPS m1710 (tror jag den heter), för några år sedan. Efter ett år började datorn att grafik-bugga och därefter började jag få bluescreens. Grafikkortet var sönder, tydligen hade grafikkortsfläkten lagt av. Och såklart hade min garanti precis tagit slut, hade tecknat 1 års garanti. 3 år kostade 4k mer i tilllägg (datorn kostade 17-18k). Jag var då 17 år gammal, hade inhandlat datorn med sommarjobbspengar, det var nog mitt värsta sämst skitköp någonsin.. är fortfarande ledsen över det. Känner mig felbehandlad som kund.
'
Ps. Öppnade upp datorn för något år sedan, för nöjets skull, det visade sig att kopparledningen till fläktarna (processorfläkten och grafikkortsfläkten) var sammankopplade och delade värmeutgång så att datorn verkligen blev varm i onödan. Dessutom hade de plastat över kylflänsarna.. WTF!!? om jag ändå hade öppnat den när den gick sönder.. då hade jag krävt pengarna tillbaka.

Gör inte samma misstag som jag, läs på om produkten, som här. Btw, död åt Dell.

Av Schtock

wb!

Av Schtock

fan vad vissa har dåligt tålamod... är trött på såna här trådar/videos/skämt om att det var svårt att komma in. Om man ska diskutera något, för detta är inte relevant längre, så tycker jag att man kan diskutera spelet istället.

Av Schtock

Är det inte någon som undrar varför det inte finns mer detaljerad information om vilka som har gjort anmälan. För mig räcker inte "myndigheter" som svar. Jag vill ha direkt information om vilka som vill störta den här typen av verksamhet. Det finns inget utrymme för diskussion annars, är det så det ska vara?

Av Schtock

Bra tänkt av MSI! För alla er som blev besvikna, välj att se naket någonstans där inte det styrs av en produkt eller kränker.

Av Schtock
Skrivet av Tozzi:

Jag tycker man borde ta detta med en glimt i ögat.. Jag menar, ingen är ju tvingad? Och vad är skillnaden på detta och vid stranden? De som vill, skickar ju bidrag, låt dem som vill få göra; och jag tror knappast besökarna får något emot att luta sin blick mot annat än skärmen sin

Glimten i ögat för alla de andra tjejer som lider av att de måste se ut på ett visst sätt. Det gör mer skada än vad du tror, hela mentaliteten är förstörd. Förresten, på stranden står det väl ingen fet MSI-logga bredvid tjejerna? det är dåligt att förknippa produkter med sex. Jag skäms över reklamerna på tv. Är jag emot nakna tjejer? givetvis inte men tjejer är inte en produkt.

Skrivet av Tozzi:

Inte för att vara sån men.. Är det ändå inte föräldrarnas uppgift att uppfostra sina barn? Eller är vi så grovt handikappade att vi måste ha en stat som daltar med oss? Man kan inte behandla alla lika, varför? För alla är vi unika och tolkar saker olika.. Vi tar även in information på olika sätt vilket kan resultera olika från person till person. Och vem var själv inte 12 år och snokade in på t.ex. storebrors porrfilmer?

Jag håller med dig att det är föräldrarnas uppgift att uppfostra sina barn men nej, jag vägrar att ha det som en ursäkt till att det skulle vara ok av MSI att göra som de tänkte. Dessutom får du det att låta som om jag är en stat bara för att jag säger vad jag tycker. Snarare du som är det isf. Min poäng är den att där föräldrarna brister i uppfostran om sådana saker som är givna (i det här fallet, frågan om MSI) ska andra vettiga människor visa sin framfot.

Av Schtock

Sex borde inte användas som ett medel för att "förstärka" en produkt. Särskilt när det är en massa p12or på Dreamhack som inte fattar att vi lever i ett sexistiskt samhälle där det utnyttjas.

Av Schtock
Skrivet av Leierman:

Mycket stiligt, önskar att jag själv hade tålamod att sätta ihop en snygg burk

Snarare pengarna!

None the less, snyggt jobbat MisterX

Av Schtock

Ingen som oroar sig över mellanrummen som existerar på fläktens "platta" som ska sitta mot processorn? Det är nog den första modellen som jag har sett som har en sån uppbyggnad, oftast är de helt släta för ja ni vet, skapa så effektiv värmeöverföring som möjligt. Helst ska det vara koppar också men det är typ aldrig nu för tiden, någon som vet varför?

Av Schtock

Tack SC