Inlägg

Inlägg som kombo har skrivit i forumet
Av kombo

Sitter och skriver på min UL30VT nu och jag håller med sweclockers, det är en riktigt bra maskin. Att kunna skräddarsy prestanda mot batteri förbrukning är klockrent! Som sweclockers nämde får jag ut ca 9h när jag snålar och kanske 3h om jag drar på. Burken klararsom sagt spel och 1080p flash utan problem.

Har egentligen inget dåligt att säga om den. För 7500 kan man fan inte få bättre idag. Jag använder personligen aldrig touchpad knapparna utan multitouch funktionerna istället. Ett tips är att avinstallera elantech drivarna och köra med windows 7 egna drivare. Touchen upplevdes mycket bättre efter det.

Av kombo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DiSNEYN
Om man googlar specarna så ser det ut såhär

Asus - 30ULVT - X1:

Intel SU7300 Core 2 Duo Processor 1.3GHz
4GB of DDR3 RAM, 2 slots, 8GB Max
500GB SATA Hard Drive (5400 RPM)
NVidia G210M Graphics with 512MB DDR3 + Intel GMA 4500MHD (Switchable VGA); Windows 7 Home Premium (64 bit) Operating System
13.3-Inch Widescreen HD LED LCD Display; Wi-Fi 802.11 bgn; Bluetooth; 0.3M Webcam

Asus - 30ULVT - QX030V:

CPU - Intel Core 2 Duo SU7300
• Chipset - Intel GS45
• SODIMM fack - 2 x 200-pin, max. 4GB
• RAM - 4GB (2 x 2GB) DDR3 1066MHz
• Grafik -nVidia 210M 512MB
• Skärm - 13.3” (WXGA, HD, Glare, 16:9)
• Lagring - 500GB SATA 2.5” HDD (5400RPM)
• ODD - Nej
• LAN - 1 x RJ45 (10/100Mbps)
• WLAN - IEEE 802.11b/g/n
• 3G - Nej
Stereo högtalare
- Altec Lansing högtalare
- SRS Premium Sound

• Mikrofon - Ja (webbkamera)
• TV-tuner - Nej
• Bluetooth - v2.1+EDR
• Webbkamera - 0.3 Megapixel

Det känns som om det bara är olika modellbeteckningar för olika länder.

t.ex så heter Canons digital kamera Canon EOS 350, Canon Digital Rebel XT i usa. Så jag tror bara det är olika modellnamn för olika länder.

Asus.David får rätta mig om jag har fel.

Mvh H

Låter vettigt disney. Beställde upp en precis! Håller dig personligt ansvarig om någonting blir fel

Av kombo

Jag har en fråga. Alla här pratar om Asus UL30VT - QX030V. Men när man googlar Asus UL30VT skriver alla jänkare om Asus UL30VT - X1. vad är skillnaden? Har QX också dubbla grafikkort? Vad är skillnaden mellan modellerna?

Av kombo

Jag tycker det är tråkigt att männsikor förlorar jobbet. Men jag slutade handla hos DB någon gång 2000. Ett tag fann inte ens ett nr man kunde ringa till och om man skulle reklamera någonting vägrade dom ta i det och skickade ett A4 med instruktioner över hur du ska packetera. Min uppfattning har varit att DB har haft sämst kundservice bland det stora online sidorna. Så jag kan inte säga att jag är förvånad att detta händer.

Av kombo

Jag gick länge på alla nej sägare till vista. Men för 2 veckor sedan fick jag tag i en kopia och jag kan säga att jag är mer än nöjd! Jag upplever det snabbare än xp i allt (utom möjligen att flytta filer) Prestandan i spel är bättre och än har inget kraschat för mig. Upplägget känns mer logiskt. Ett stort jävla plus är att hibernate funktionen fungerar som den ska nu 2 sec att komma in i windows <3

Ser fram emot windows 7! Känns som MS har en bra grund att bygga på nu.

Av kombo

Disk boot failure efter att ha installerat leo4all.

Hallå!

Tänkte testa leo4all (OSX) härom kvällen. skapade en parition på den enda befintliga hårddisken. (som också kör win xp sp2 på en annan partition) Installationen gick bra men när jag skulle boota upp fick jag tillslut bara en svart skärm. Skitsamma tänkte jag och formaterade OSX partitionen. Nu kan jag inte längre boota upp datorn. Får "System disk failure". Jag antar att min MBR pajjat nånstans på vägen? Men har försökt med både "fixmbr" och "fixboot" även varit i bootcfg och trixat men den tokvägrar. Nån som har några tips?

UPDATE: Har jämntfört boot.ini filen med den fungerande boot.ini filen på min htpc ... skillnaden som fanns var nån form av "buffert" på min icke funderande stod det 1 sec ... på den fungerande 30 sec ... har också läst att om hdn inte kommer upp i tillräcklig rpm när den ska boota kan boot diskfailure komma up... men hur ska jag kunna editera boot.ini när jag bara kommer åt repair dospromten?

Mvh

/Ante

Av kombo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Meganeoman
Det sjukaste med allt detta är ju att om det verkligen var nån som ville skada vårt land så lär den/dom knappast vara så amatörmässiga att dom använder ord som bomb, terror etc.

Dvs. denna FRA lag är totalt meningslös!

Det ända är att vi vanliga människor drabbas av denna lag!

Klart dom kan göra det ... skicka det över vanlig hederlig post bara så kommer ingen upptäcka det. Förstår inte hur dom kan låta det jätte-säkerhets-hålet vara. Men det är klart det är bara gamlingar som fått igenom den här lagen... 40talister som är fast i 80talets teknik ... skulle nån röra deras precious post skulle vi får höra det kan jag lova.

Av kombo

En sak som jag gillat med Sverige och känt mig stolt över är att vi alltid har haft någorlunda vettiga lagar. Men efter det här känner jag bara en stor klump i magen och jag frågar mig varför man ska bo kvar i detta land? För vädret?

Av kombo

Ah skönt att vårat felsökande hjälpte någon iaf

Finns det inte nån riktigt räv på forumet som kan visa vart skåpet ska stå?

UPDATE: Tänkte bara berätta att vi löst det nu. Det var Norton som låg kvar och strulade upp allt, trots avinstallering. Fick kör med ett fetare avinstallations program för att få ur allt ur registret men nu fungerar burken som ny Va en av de värsta nötarna jag stött på! Va såååå nära att bara formatera rubbet

Av kombo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jarigan
Jag har fått något liknande problem.
Nyligen tappades kontakten till internet, efter diverse försök att starta om routern och diagnosticera anslutningen råkade jag klicka på avaktivera anslutningen.
Aktiverade den sedan igen och efter en stund kom internet anlutningen tillbaka men nu verkar inget funka som det ska.
Jag kan ansluta till internet med IE7 64-bit (använder vista ultimate 64)men inte med firefox eller IE7 32-bit. FF vill inte ens försöka ladda någon sida medan IE7 32-bit säger att sidan inte kan visas.
Windows mail kan ta emot och skicka post men inte mozilla thunderbird
Spel osv fungerar inte heller utan säger att jag inte har någon internet anslutning
Jag har provat stänga av windows firewall och NOD32, att koppla förbi routern direkt till modemet med samma resultat.
Jag gick in på bredbandsbolagets hemsida och laddade ner servicecenter men när jag körde det sa det att det inte fanns någon internetanslutning
Andra datorer inkopplade till samma router fungerar som vanligt.

Hej Jarigan!

Låter precis som det problem min styvmor har, hon ska testa resetta tcp/ip stacken idag när hon kommer hem, jag hör av mig om det hjälper (redan resettat winsock utan någon förbättring).

Eftersom du också nyligen fått problemen börjar jag fundera på om det kan vara nån form av malware eller trojan eller liknande som spökar, vet att det finns snusk som lägger sig och blockar portar.

Anyway hör av dig om du kommer fram till nån lösning!

Mvh

UPDATE:
Har nu testat lite fler saker... att resetta tcp/ip stacken gav inget resultat har även testat att flusha DNSen utan resultat. Om hon gör en ipconfig ser allting ok ut rätt ip rätt DNS osv hon kan reset/renew med ipconfig utan problem, att pinga ispns DNS fungerar dock inte ... hur kan det vara möjligt? Och det här är med kabeln från modemet rakt in i burken utan någon somhelst brandvägg!?

Eftersom hon använder datorn i företaget ska hon iaf ta den till nån verkstad imorgon fåse om de kan hitta något fel. Jag hör av mig här om de löser det

Mvh

Av kombo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gramner
Låter som att en mjukvarubrandvägg är installerad. Säker på att du har avinstallerat allt sånt?

Ah va också inne på det ett tag, men hon har läst upp hela listan på installerade program och inget av dom som finns installerade nu har något med internetsäkerhet att göra och absolut ingen mjukvarubrandvägg.

Tack för ditt svar!

Av kombo

Vista blockar vissa portar/program?

Hej!

Min styvmor har grymma problem med sin bärbara som kör vista. Hon har tillgång till internet och kan surfa/använda msn. Försöker hon surfa med firefox istället för IE säger firefox att det inte finns någon anslutning till nätet, fast hon kan surfa runt i IE samtidigt som den säger så. Ftp fungerar heller inte och fjärrhjälpen kan inte skapa en anslutning. Och hon kan inte pinga tex min dator, Vad kan vara fel? Vi har avinstallerat Norton stängt av brandväggen i windows och kopplat förbi routern och dragit en TP rakt in i datorn från modemet. Med samma resultat! Drivrutinerna är uptodate samt alla uppdateringar till windows är installerade.

Jag har verkligen kört fast och vänder mig därför till er mer kunniga på området

Tacksam för all hjälp!

Mvh

/Ante

Av kombo

Re: Nätverket blir oerhört segt när torrentprogram används

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nurfen
Jag har ett problem - så fort jag startar mitt torrentprogram (Transmission) så blir hela nätet skitsegt. Transmission använder ungefär 2/3 av den tillgängliga bandbredden, så man tycker ju att det borde gå fort att surfa, osv - men ändå går det extremt långsamt! Det kan ta en halv minut att komma åt DN.se. Detta gäller även att komma åt routerns inställningar - det blir långsamt även på det lokala nätverket. Stänger man av programmet så går det jättefort direkt.

Vad är det för fel, och hur löser jag det?

http://www.utorrent.com/faq.php#Special_note_for_users_with_L...

"Automatiska länkar" verkar inte fungera så bra alltid ... tog mig 3 editeringar innan jag fatta att den va boven.

Av kombo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lajning
jag antar (och hoppas) att du inte använder fläkttunneln till cpu'n? för den blockerar mycket av luftflödet i burken

Nope använder inte fläkttunneln

Av kombo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aopen
när jag hade mitt sonata 2 så värmde nätaggregatet kylflänsen p.g.a. att de satt föra nära varandra. nä jag bytte till ett P180 så sänktes processortemperaturen med 15 grader direkt. du kanske har nåt liknande problem.

Tack för svaret! Ska försöka göra lite tester på det... kör nätagget utanför chassit.

Mvh /A

Av kombo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rogern
Hej,
Ursäkta om jag kapar tråden men jag har liknande problem vad gäller fläktriktning. Jag har ett antec p180 där processorfläkten blåser uppåt genom kylaren (scythe ninja) och både den övre och den bakre chassifläkten blåser utåt (precis som på bilden). Längst ner i chassit har jag en tredje chassifläkt som suger in luft framifrån och blåser mot ett nätaggregat som i sin tur har en fläkt riktad uppåt mot moderkort mm. Bör jag vända på den bakre chassifläkten så att den suger in luft eller är nuvarande riktning optimal?

Tja Rogern! Vi kanske kan komma fram till nåt själva Ska köpa upp thermal kylaren till cpun inom en snar framtid och samtidigt testa och vända mina 2 chassifläktar. Lovar att återkomma med resultat i den här tråden!

Mvh

/A

Av kombo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SmOOthy
om det är som högst 60 grader så är det inga problem.

Hum .. inte? Du har nästan exakt samma setup som mig smoothy vilken temp har du? Hör folk som har 25 grader i idle och 45 vid load på sin Q6600.

Av kombo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flashen
Ta med i beräkning om du mäter med tempsensorer på moderkortet kan det visa fel

Om jag inte kan använda sensorer på moderkortet hur går jag då tillväga för att mäta cpu tempen tex?

Av kombo

Hur ska jag kyla?

Hallå alla härliga på sweclockersforumet

Har ganska precis köpt en ny burk och har lite temperaturproblem i den.
Har ett Antec Sonata chassi en Q6600 med orginalfläkten 2st 120mm chassifläktar samt ett corsair 520w nätagg (120mmfläkt).

Tempen i chassit ligger på 41-42 gradet och cpun går upp till 60 grader vilket jag förstått är väldigt högt.

Har försökt illustrera nedan hur fläktarna sitter idag och åt vilket håll de blåser åt.

http://www.hapes.se/antee/antec_sonata_sideviewdiagram_600x467.j...

Kör som sagt med orginalfläkten idag men tänker byta till en thermal xtreme 120
i ett försök att få ner temperaturen på cpun. Har ni några andra tips på hur jag kan få ner tempen? vilket håll ska jag rikta 120mm som kommer sitta på cpun?

Mvh

/A

Av kombo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jurand
Angående brus från ditt interna ljudkort så är det inget ovanligt, den typen av ljudkort håller inte like hög kvalite som ett externt, man kan köpa ett billigt eller leva med det, tillslut märker man inget tills ljudet försvinner ;).

Till dina andra problem så kan det vara så att du har kopplat nåt fel eller så har du någon hårdvarufel, det kan vara nättagget men det kan vara någon fläkt eller något annat, jag skulle tippa dig att testa fram dig typ "trial and error" till vad det är fel, är det fel på en kabel skarv någonstans så är det surt om du pungar ut flera hundra spänn på nya grejer.

Tacksam för dina tips! Men jag köpte ett Corsair 520W idag. Kunde ändå inte sova tryggt med det gamla agget i grymt nöjd med corsair agget förövrigt