Inlägg

Inlägg som Cocoanton har skrivit i forumet
Av Cocoanton
Skrivet av equir:

Aha, jo det borde funka. Kollade upp lite och som du säger är tydligen enda nackdelen (?) risken för störning. Kjell o Company har ju öppet köp så blir nog att pröva med en RCA och se hur det funkar, känns som lättaste lösningen och så är det ju bara att lämna tillbaka ifall det inte funkar bra. Tack så mycket för all hjälp, så tacksamt att det finns så mycket bra hjälp på forum frågar man i butik kan de ju oftast inte hjälpa en.

ska du köra surrond med 5.1 så behövs det ju då minst 3st kablar av den sorten, och 5-6 rca-ingångar på förstärkaren för analog-surround input, om du har det är det bara köra. Är ju bättre med surround med störning än ingen surround alls.

Av Cocoanton

Låter som överhettnings problematik eller att den får någon strömspik ifrån grafikkortet. Har du prövat stoppa i ditt grafikkort i hennes dator med hennes skärm?

Hur gammal är skärmen?

Av Cocoanton

Vilken upplösning körs de i? är det olika upplösningar? Är det olika frekvens på skärmarna samtidigt?

Har du prövat använda en annan port på kortet? Köra t.ex. DP istället för DVI eller HDMI.

Av Cocoanton

Imponerande med 4ms gtg, men undrar vad den riktiga responsen blir. Svårt med responsiva 4k skärmar till någorlunda pris, om den här nu ens blir till någorlunda pris.

Av Cocoanton

Precis som du säger är frågan om moderkortet stöder passthrough för surround, eller encodning till det. Den behöver stödja typ Dolby Digital plus eller DTS HD, om inte moderkortet har det inbyggt så är det ju så att optisk som standard bara är 2kanaler och det är troligen därför du inte får något i bakhögtalarna. Enda alternativet som jag tror är att ha ett ljudkort som faktiskt stödjer det.

De brukar inte vara så jättedyra, men är det ett måste att få surround via optisk, kan du inte köra ifrån 3.5mm-jacken?

Av Cocoanton

Jag har själv ett Astro A40, blaffig volymkontroll har den (utan massa färger, bara 2 ljusdioder typ) men med fördelen att den agerar både som eget ljudkort och använder optisk utgång från ditt moderkort. Så du kör voice-chat på usb-controllern och surround på optisk. detta göra att du kan bestämma volymen på voice vs game på volymkontrollern, riktigt nice när man vill slippa höra alla idioter som skriker och har sig, eller om man vill fokusera mer på kommunikationen.

Den är inte en äkta 5.1 men det jag har spelat (BF4) så fungerar den riktigt bra för att riktningbestämma ljud och ger en bra inlevelse.

Av Cocoanton
Skrivet av oqvist:

Jo men jag kör ju hellre ett 100 % lir än ett 75 %:igt.

Har tänkt köra med en CH setup. Har en analog spak på hotasen kanske räcker? Det är ju annars poängen med att köra två joysticks fler axlar. Har ju iof pedaler jag kanske kan mappa till roder ex också. Menyhanteringen flöt klockrent de lilla jag testa med gamepad dock.

Tycker faktiskt att spelet är 100% även om det såklart önskas mer innehåll, och det är ju det som dyker upp, men det är bara grädde på moset så som jag ser det iaf.

Jag skulle föredra joystick och en HOTAS. CH verkar vara väldigt trevlig setup, är nog väl investerade pengar. Men, jag blev förvånad över hur bra det funkade med gamepad även om just gasreglering är det som är knepigast i det fallet och begränsat antal knappar, men det löser man med kombinationer av knappar, cirkel+rb är deploy av vapen och bara rb är skott.

Av Cocoanton

Om du ska ha en bärbar så räcker tyvärr inte de pengarna så långt. Det blir som Turbojan säger en äldre begagnad MBP.

Om du ska använda den för musikproduktion så är ram-minne viktigt och processor. Jag byggde en Stationär Hackintosh till min bror för just musikproduktion och den kostade ungefär 7000kr. Han har varit väldigt nöjd med den och har fungerat ganska bra när man väl fått allt att lira. Det KAN vara bökigt i början att få allt att lira och man bör satsa på fungerande rekomenderade kombinationer av hårdvara.

tips för hackintosh-inspiration och guider är http://www.tonymacx86.com/

Av Cocoanton
Skrivet av oqvist:

När är de tänkt de ska va klara så man kan börja lira? Lite fundersam över kontrollschema om man ska gå för två joysticks, joystick+hotas eller rentav gamepad.

Spela går ju alldeles utmärkt redan, men de nyheterna som kommer i 2.2/1.7 lär nog ta någon månad till innan de släpps.

Jag spelar just nu med min PS3-controller, det funkar faktiskt förvånansvärt bra, men en HOTAS är överlägsen i kontroll och känsla.
Kör med HOTAS när jag spelar hos min kompis. Funderar själv på att köpa Thrustmaster T-Flight HOTAS 4, kostar runt 800kr och har fått bra recensioner, även om den såklart är lite plastig så ska den funka väldigt bra.

Av Cocoanton

Har också Zitius via Bahnhof, bor i Kista i norra Stockholm, har i nån veckor haft urusla ping-tider och ibland har nätet gått ner helt. Skönt att veta att man inte är ensam. Känns som det är dags att rapportera till Bahnhof!

Av Cocoanton

Vet att du inte ville ha tips på Iracing, men efter ha spelat det så blev jag helt lyrisk. Aldrig känts så bra att spela ett bilspel som det. Det var så nära verklighet man kan komma. Även spelat det med Oculus Rift och det var riktigt nära verkligheten.

Assetto Corsa är grymt snyggt och känns ganska bra, framförallt känns banorna väldigt välarbetade, också väldigt bra i VR men deras UI är katastrof vilket blir ÄNNU värre i VR-versionen.

Av Cocoanton

Underbart trashigt spel. Önskar att det fanns fler galna finnar i världen!