Inlägg

Inlägg som Oskaro har skrivit i forumet
Av Oskaro
Skrivet av Alakai:

Jag har en vag förklaring.
Obama bin Laden sitter på information om många kommande attacker och sitter på mycket information om kontakter och dylikt. Genom att fejka hans död kan man hålla honom i skymundan och.. locka ur honom information tills man tröttnar. Alternativt använda honom i byteshandel.

Du tänker inte tillräckligt kreativt. Hade Osama "överlevt" (som i att det var vad man sa till alla sheeeples) så hade det funnits en möjlighet att Osama och Obama skulle förväntas vistas i samma rum.
Vi har nog sett nog många kvalitetskomedier för att veta att det inte hade fungerat speciellt bra om (OM, jag ställer bara frågor...) de var en och samma person.
Det här hade förklarat varför alla senare Osama-filmer är fabricerade (för det har sanningsrörelsen kommit fram till), men det kanske starkaste argumentet är hur lika deras namn är. Många underbara argument om NWO-symbolik har visat oss hur NWO gillar att avslöja sina planer till oss Vakna.
De har båda dessutom en liknande hudfärg som är svår att placera. Är han/de mexikan(er)?

Av Oskaro
Skrivet av gabriel15:

Vad tror ni om ex cancerforskning att många inte vill att det ska får framåt för att om de kan bota den sjukdomen så har de själva inga jobb kvar och som jag förstår så är det många som jobbar inom det området.

Idén lider av samma svaghet som många andra naiva konspirationsidéer: Det betraktar cancerforskningen som om det vore en entitet som skulle kunna göra saker som att forma strategier.
Tanken är uppenbart absurd när man inser att cancerforskning beskriver ett fält med människor från olika bakgrund och som väldigt ofta står i konkurrensställning med andra i fältet.

Tror du själv att ett privat sjukhus som började bota all cancer skulle få problem med att få patienter?

Vad tror du om idén att mänskligheten kommit fram till att vi inte bör ha allt för snabb teknologisk utveckling och att dina märkliga idéer (För du är väl en människa, inte sant?) är en av dess strategier som är tänkt ska hindra rimlig och konstruktiv dialog och på så sätt utveckling?
Jag är mänskligheten på spåret!

Av Oskaro

Jag fick en dunk handtvål som riktar sig till hyresvärdar som fungerar för att få rent. Det löser upp fett och drar ner det i avloppet när jag sköljer med vatten.
I mina svagare stunder använder jag något schampo i andra sköljningen för att det inte ska bli så trassligt och för att det ska lukta bättre.
(Det är i regel precis samma tensider i schampo och flytande tvål. Parfym och konditionerare ser jag inte varför jag behöver ha i vid första sköljningen.)

Hår är dött material.
Ni bör vara lite skeptiska till många av påståendena som görs om schampo just därför.
Det kan ge en ytbeläggning på håret, men det är allt det kan göra med hår som redan har vuxit ut.
Jag kan inte se hur det skulle kunna göra håret tjockare t.ex.

Tomas_88:
Prova något medel mot hårbortfall, typ Regaine.

Av Oskaro

Jag förstår inte varför forskare får för sig att studera effekterna av kaffe eller te när de redan har svaret:
http://avogadro.chem.iastate.edu/MSDS/caffeine.htm
"
Potential Health Effects
Eye: Dust may cause mechanical irritation.
Skin: May cause skin irritation.
Ingestion: Harmful if swallowed. May cause gastrointestinal irritation with nausea, vomiting and diarrhea. Ingestion increases the metabolic rate causing warm, flushed and moist skin, muscular weakness, rapid heart rate, insomnia, nervousness, increased metabolism and weight loss. May cause ataxia, blood pressure elevation, convulsions, hallucinations, hypermotility, muscle contraction or spasticity, somnolence (general depressed activity), toxic psychosis, and tremors.
Inhalation: May cause respiratory tract irritation. May cause effects similar to those described for ingestion.
Chronic: May cause cancer according to animal studies. May cause digestive tract and cardiac disturbances. May cause reproductive and fetal effects. "

Av Oskaro
Skrivet av Hamzta:

Vart tar all strålning/radioaktivitet vägen? Ner i marken?

Det är inte något märkligt eller ovanligt att ha dålig koll på ett ämne, men när man har det och uttalar sig så självsäkert om ämnet som du gör blir det rätt så jävla absurt.
Strålningen är något som kommer ur de radioaktiva ämnena, den strålar ut från den plats där dessa radioaktiva ämnen befinner sig och absorberas i närheten.
Strålning sprider sig inte långa sträckor.
Om du har svårt att förstå det ändå så kan jag likna begreppen vid en glödlampa och dess ljus.
"Ljus" är för en glödlampa som "strålning" är för den radioaktiva härden, "lysande" är för glödlampan och dess ljus som "radioaktiv" är för härden och det den strålar.

Nästan alla av de radioaktiva ämnena har mycket högre densitet än luft och flyger därför inte iväg av sig själv utan de faller, som du gör dig lustig över, "ner i marken".
Vid Tjernobyl så slungades de upp i luften av den våldsamma grafitbranden. Utan något liknande så är de enda radioaktiva ämnena som kan ta sig ut i större mängd ädelgaser (som utgör en bråkdel av härden och som dessutom är långt mycket mindre farliga).
Det är just vad som hände vid härdsmältor som den i Harrisburg, där effekterna på omgivningen inte blev något att tala om.

Av Oskaro
Skrivet av Hamzta:

Det var en sida jag fick upp från ett forum. Och den visar ju samma information som dom flesta andra sidor, så vad spelar det för roll?

Jag tror inte att du förstår hur knepig sida du länkade till.
Men om du inte bryr dig och bara vill ha svar på innehållet i just den artikeln så är det orimligt att ta upp att man från olika håll hjälpt människor att ta sig därifrån som en indikator på den reella faran från kärnkraftsverken när andra problem finns (har vi redan glömt jordbävningen och tsunamin?) och när det lika gärna kan vara ett svar på dessa människornas rädsla oavsett hur välgrundad den är.
När CSN svarade att de kunde låna pengar till flygbiljetter för svenska studenter som ville ta sig ifrån Japan så innebär inte det att CSN sitter på information om kärnkraftsverken som japanska regeringen mörkar.

Men jag antar att jag ska vara glad att artikeln inte menade att det var Obama som orsakade jordbävningen med HAARP för att skapa en polisstat i USA...

Av Oskaro

Var det ett misstag av dig att citera prisonplanet.com (och en obskyr 2012-sida) så hoppas jag att du i framtiden blir lite mer källkritisk. (Det är en sida för paranoida fantasier från konspirationsfanatiker.)
Var det inte ett misstag så var det ett misstag av mig att svara dig alls, och då vågar jag inte hoppas på någon förbättring från dig.

Av Oskaro
Skrivet av Hamzta:

Om temperaturen skulle nå 4000c så är väl sprängrisken lika med 100%?

Nej.
Grafit är något som vid oxidering ger ifrån sig mycket energi och väldiga volymer gas.
Det är inte bara för låga temperaturer som förhindrar alla andra material från att få samma egenskaper.

Har du försökt elda betong någon gång?

Skrivet av Hamzta:

Och vart skrev jag att det KOMMER bli en chernobyl olycka?

"Räcker med att det blir en meltdown så försvinner japan och radiation skickas via luften till västra USA."
Förstår du fortfarande inte att det är fel?

Skriver jag att det räcker med en demonstration på gatorna här i Sverige för att ett massmord ska ske och då hänvisar till någon händelse där detta skett så har jag fel.

Av Oskaro
Skrivet av Hamzta:

Och vart hittade jag på något öht? Sprider sig radioaktivitet över hela japan så blir dom väl tvungna att evakuera? Precis som vid Chernobyl?

Återigen, härdsmälta har en riktig definition. Då kan du inte påstå att det innebär något det inte innebär.
En härdsmälta innebär att de inte längre lyckas kyla bränslet och att temperaturerna skenar iväg, det är allt.

Vid Tjernobyl så var det inte bara härdsmältan i sig orsakade problemet utan det var när upphettat grafit exponerades för luft och då tog eld och skickade ut radioaktiva ämnen upp i atmosfären som förödelsen var ett faktum.
Härdsmälta innebär inte Tjernobylolyckan. Tjernobylolyckan är varken den enda härdsmälta som skett eller det minsta upplysande om man ska fundera över vad konsekvenserna i Japan rimligen kan bli som värst.

Jag hoppas att du om någon vecka, när problemet definitivt är under kontroll, kommer inse att din kunskap om kärnkraft inte är nog god för att du ska ha en stark övertygelse i frågan. Men jag är rädd att det är lika otroligt som ditt scenario.

Av Oskaro
Skrivet av Hamzta:

Är emot.
http://i.imgur.com/yQGkS.jpg < En reaktor i Japan 13 Mars 2011.

Reaktor är inte samma sak som reaktorbyggnad.

Skrivet av Hamzta:

Räcker med att det blir en meltdown så försvinner japan och radiation skickas via luften till västra USA.

Jo, som när den amerikanska staten Pennsylvania helt utplånades vid Harrisburgsolyckan...
Härdsmälta har en riktig definition, då är det inte fritt fram att hitta på vad det betyder.

Av Oskaro
Skrivet av Zotamedu:

Du glömde ju mannen som uppfann internet i listan, Al Gore!

Jag kan inte låta bli att vara tröttsamt anal och påpeka att han faktiskt inte påstått något sådant.
Han hade faktiskt en stor roll i utvecklingen av internet innan det kommersialiserades och hans uttalanden om detta har inte varit i närheten av så överdrivna som myten du nämnde får det att låta.
Det här var naturligtvis inte bara analt utan också helt OT, men tråden handlade åtminstone smått om IT-legend(er).

Skrivet av Pnorberg:

Fick denna länk skickat till mig av en vän, ja inte undra på att folk tror att Apple är först med saker och ting:

http://tech.fortune.cnn.com/2011/03/03/steve-jobs-reality-distortion-takes-its-toll-on-truth/

Jag tror inte att någon här har påstått att Apple legat speciellt långt framme när det kommer till hårdvara den senaste tiden. Om man ska säga något där de legat i fronten den senaste tiden så måste det vara när det kommer till välslipade produkter.
Det var snarare den tidiga PC-eran då Apple var de riktiga pionjärerna. Att ta upp iPad 2 när de flesta nog tänkte mer på Apple II är löjligt och talar nog mer om din okunnighet än andras.

Av Oskaro
Skrivet av Cloudstone:

Snälla, människan är ingen legend. Tråkigt för hans nära och kära, men att kalla Steve Jobs för legend är fan ett slag i ansiktet mot alla riktiga legender såsom Sokrates, Einstein, Newton, Adam Smith, Kepler, Curie. Människor som faktiskt bidragit med att föra mänskligheten framåt.

Apple kommer heller inte försvinna bara för att Steve Jobs dör...

Jag är lika benägen att vetenskap får det erkännande och den respekt det förtjänar, men om jag ska spela djävulens advokat så skulle jag kunna mena att det inte är rimligt att ge de stora vetenskapsmännen allt för stor respekt eller historisk roll.
Något de har gemensamt är att de levt under en period och i en situation som gjort deras upptäckter möjliga, något som också gäller för andra samtidiga personer. Exempel som med Newton-Leibnitz och Darwin-Wallace tyder på att rollen som den som först hade upptäckt något hade tagits av någon annan och ofta kort därpå.
Vetenskap hade inte varit så suveränt som det är om det varit annorlunda.
Naturligtvis vill jag inte ta ifrån dem att de hade en intelligens och ett driv som få andra hade, men det krävs inte mer än dessa få för att upptäckterna ska göras när det väl finns förutsättningar för dem.

Av Oskaro

Jag tycker inte att deras argument för platt skatt som jag sett är så övertygande eller ens presenterade på ett vettigt sätt.
De försöker inte ens uppskatta hur stor besparing det vore att bli av med den byråkrati de menar att man skulle slippa. Själv skulle jag tro att den summan inte är allt för imponerande.

Det är dessutom svårt att se hur de lätt skulle kunna få denna skatt att bli mycket lägre än säg 10000 kr/månad även efter de besparingar/nedskärningar som de flesta svenskar skulle acceptera.
Jag tror att det blir svårt att övertyga låg- till medellåginkomsttagarna att den del av deras inkomst som går till skatt är flera gånger större än för de som tjänar bra mycket mer.
Jag tror att de skjuter sig i foten här.

Skönt iaf att de inte verkar vara mot patent på samma sätt som PP tycks vara.

Av Oskaro
Skrivet av MBY:

Denne ger inga som helst indikationer på att ha läst eller förstått något av någonting som någon annan någonsin har skrivit.

... förutom SDs kampanjer.
Om någon har koll så vore det intressant att veta om det var populärt att nämna just de äldre och deras pension när man argumenterar emot invandringen innan SD gjorde det och även om tekniken att nämna något helt irrelevant som man menar skulle behöva mer (eller inte åtminstone inte mindre) pengar när man egentligen bara är emot något annat som man menar skulle kosta pengar ofta används i andra fall.
Det är lockande att tro att det var något speciellt med publiken som det vände sig som gjorde att det var speciellt lyckat av SD att köra med den här taktiken, men det tror jag egentligen inte.

Kanske kan staten dra lärdom av detta och börja försöka få folk att sluta röka genom att visa reklamfilm för glassmaskiner?

Av Oskaro
Skrivet av CSM101:

Men du, jag flyttade ifrån Umeå i januari, och för mig är student = arbetslös så du får dra av en person från de där inlänningarna, dvs ni har nu enbart 39 999 arbetslösa inlänningar att bekymmra er över.

Du är verkligen inte rätt person för att sitta där och låtsas vara självuppoffrande!

Vet du i vilken kommun som Umeå universitet gjorde alla inköp i? Jo, i Umeå kommun. Vilken är då kommunen du nu inte tänker betala kommunalskatt i? Jo, Umeå kommun...

Vet du vad som ägs av kommunen? Jo, Länstrafiken.

Då är det väl säkert en slump att Länstrafiken drog in resor precis samma månad som du övergav oss.
http://vk.se/Article.jsp?article=411677

Vad skulle hända om någon äldre dam mitt i vintern skulle vara beroende av att resorna gick som de gjorde?

Ska hon då få frysa ihjäl på den ödsliga busshållplatsen för att du inte kunde vänta på en tjänst i Umeå?

Är det vad hon FÖRTJÄNAR efter att ha slitit ett helt yrkesliv?

Hon har kanske inte ens rest utanför länets gränser då hon jobbat så mycket och genom det varit med och betalat för din utbildning, men du tar första chansen du får för att ÖVERGE staden och kvinnan när de är som sårbarast trots att de villkorslöst gett dig så mycket.

Jag hoppas att du kommer att få se hennes hopplösa blick och de blåfrusna läpparna varje gång du sluter ögonen, men du är säkert så kall att du kommer att ha glömt henne imorgon. Tänk om hon hade varit din mor.

Att du sedan har mage att strö salt i såren med det uppenbart orimliga förslaget med att behålla någon från inlandet...

Hur tror du att de få äldre som fortfarande lever efter att du är klar med dem kommer reagera om gatorna fylls med udda människor med långt svart hår och morbida Rock'n'Roll-T-tröjor med dödskallar och ormar på?
Är inte sorgen över de bekanta vars liv du "bortprioriterat" nog MED påfrestning för dem?

Vad är det för jobb som du tänkte att din "ersättare" skulle "få"? Du skulle säkert tycka att det vore väldigt lustigt om han får jobb på den begravningsbyrå som får ta hand om begravningen av den ihjälfrusna damen.

Räcker det inte snart?

Jag förstår inte verkligen inte hur du kan hata de äldre så passionerat att du gör något som att flytta.

Av Oskaro

Själv bor jag i Umeå som är en stad som har vuxit väldigt snabbt, en dubbling av antalet invånare de senaste 50 åren, och då är det i huvudsak inflyttning från närliggande städer som orsakat det.
Jag tror att andelen av de som flyttade som under en längre tid jobbade kvar i sin tidigare stad eller som hade eget företag som de kunde ta med sig bara utgör en liten del av dem vilket innebär att de flesta var ARBETSLÖSA inflyttare.
Tänk vilken negativ effekt det måste ha varit för en stad på ca 30000, där det säkert redan fanns arbetslöshet innan, att på kort tid få tiotusentals arbetslösa inflyttare. Det här måste ju innebära att vi har en arbetslöshet på över 50%.

Märkligt nog så verkar det som om likvärdiga städer har ungefär samma arbetslöshet (förutom Umeå då, här är det staten som döljer 80% av arbetslösheten) trots att vissa städer borde växa (med ARBETSLÖSA inflyttare) och andra krympa. Men då tanken att arbetstillfällen skapas genom vår konsumtion och således reglerar arbetstillfällena efter befolkningsstorleken är så absurd finns det bara en slutsats kvar: Det är ni heroiska lokalpatrioter som sett till så att befolkningen i städer stämmer med de arbetstillfällen som staden är född med.
Tack för ert arbete! Jag hade uppskattat om ni kunde se till så att Umeå blir av med sina ~40000 arbetslösa nykomlingar som tynger ner hela vår stad. Varför ska någon jävla inlänning komma hit och ta våra jobb?!

Av Oskaro
Skrivet av dero:

för renligt kanske? ju mindre bakterier i omgivningen ju mindre emunförsvar..
o nej.. menar inte att man ska sluta duscha/städa:P

Jag tror att du blandar ihop olika saker här.
Det finns visst stöd för att för hög hygien i barndomen kan leda till allergier och autoimmuna problem, men det beror inte på svagt immunförsvar utan på att det svarar för starkt på saker det inte borde svara så starkt på.
Hade immunförsvaret generellt försvagats så hade det lindrat problemet.

Immunförsvaret är inte som en muskel och behöver inte tränas för att inte förtvina.
Den förändring som sker vid en infektion, och som håller i sig under en längre period, är specifik till just det som orsakade den infektionen. Att jag hade många streptokockerinfektioner när jag var yngre kommer inte att hjälpa mig när jag får vinterkräksjukan, tyvärr.

Av Oskaro
Skrivet av Vintervitt:

Det är billigare än energidricka o 2.25

Kanske det. Men energidryck har ju åtminstone någon aktiv ingrediens som finns i nog mängd för att göra något, koffein och socker.

Jag kollade någon gång upp hur mycket koffein det var i någon av de där tobaksfria snusarna (fråga mig inte varför) och räknade ut att det skulle krävas kring 20 av dem för att komma upp till koffeinmängden i en typisk energidryck.
För resten av ämnena är det extremt tveksamt att de skulle bidra med någon uppiggande effekt.

Av Oskaro
Skrivet av bud_bundy:

Jag skrev otydligt, självklart tror jag inte att kyla är den enda förklaringen och jag är tveksam till om det ens är någon unik massdöd som jag skrev i tidigare inlägget.
Angående kyla/extremt väder så kan man diskutera om det har varit det i år när det var typ samma förra året. Iaf var mitt budskap att det inte är konstigt att många svaga individer stryker med just då. Precis som att en massa människor(i somras? utomlands) som strök med p.g.a. värmen. I dessa fall kan man diskutera om det var kylan/värmen som dödade eller det andra som gjorde dem svaga.

Jag menar inte att det är en orimlig idé utan att den för åtminstone vissa av massdödarna inte behövs och kanske är irrelevant.
Annars håller jag ju med om att extrem kyla, extremt ökad nederbörd och andra variationer vore ett rimligt ställe att leta.

Skrivet av bud_bundy:

Det där sista, så menade jag att många fiskarter inte klarar av att reproducera sig i en tillräckligt hög takt idag (får vårat matbehov) och om en stor riktig stor fiskedöd skulle inträffa så skulle det slå hårt på oss.
Däremot tror jag det är mycket till innan själva arterna utrotas.. (beroende på vilken art man nu talar om såklart)

Visst är det ett problem men jag tycker inte att det är så exempel passande när man diskuterar känsligheten i ekosystem. Skulle det till sådan riktat engagemang för att dramatiskt rubba ekosystem så skulle det knappast kunna kallas skört.

Skrivet av Murer:

EDIT: Eller har något om polskiftet uppmärksammats nyligen som jag missat?

Nä, det är bara Orici som är lite alternativ när det kommer till vad som är riktig information och kunskap.

Dessutom navigerar ju de flesta fåglar till stor del till hjälp av solens riktning och då det är dagaktiva fåglar som knappt kan flyga på natten så lär kan man nog förvänta sig att dessa fåglar skulle räknas hit.
Den enda rimliga slutsatsen är att jorden börjat snurra runt sin egen axel i motsatt riktning. Det är allt de sprayat från flygplanen som orsakat detta! Säg inte att Vi inte VARNAT er!!1

Av Oskaro
Skrivet av bud_bundy:

Skämt åsido, jag tycker det är lite intressant med denna massdöd som har skett lite varstans. Det har ju varit en ovanlig kall vinter på många håll, varvid det inte är konstigt att många stryker med. Sedan så skall det ju till mycket innan hela arter stryker med, men samtidigt så håller vi på och utrotar(t.ex. utfiskar) vissa arter utan någon hjälp från "ovan".

Man ska alltid vara försiktig med att dra slutsatser om orsakssamband, och sedan tro att det är förklaringen, när man inte har djupare förståelse.
Jag menar naturligtvis inte att du skulle verka ha sämre förståelse än de flesta andra, min bild av dig är snarare den motsatta, men du är (antar jag) precis som mig bara lekman. Så om du vill grävare djupare i orsaken så är ju expertuttalande en bra mycket bättre källa. Inte heller tror jag att du dogmatiskt skulle försvara din idé om bättre förklaringar presenterades. Meen det kan ändå vara bra att hålla i bakhuvudet..

De förklaringar som jag har hört tycker jag varit väldigt tillfredsställande i sig så jag ser inte att vi behöver dra några slutsatser om att något mer än dessa behövs. Då tänker jag på förklaringarna att fåglarna skrämdes upp till flykt mitt i natten som de inte hade så bra förutsättningar för då de var dagaktiva fåglar vilket resulterade i att de flög in i saker och att en nyintroducerad patogen skulle ha orsakat fiskdöden.
Saker som att fåglarna vid obduktion inte verkade visa tecken på annan påfrestning än den man skulle förvänta sig och att bara specifika arter blev påverkade vid fiskdöden talar ju klart för att dessa skulle ha varit orsakerna.

Skrivet av bud_bundy:

Nu ska man som sagt vara försiktig med konfirmationsbas och inte dra förhastade slutsatser, jag tycker dock olika massdöder av djur påminner oss bra hur känslig ekosystemet är. (inte just utplåning, men att den påverkas negativt för oss) Som jag tidigare nämnde så har vi ju problem med fiskebeståndet utan någon massdöd.

Mmmm... men då utfiskningen beror på att fiskar dödats på industriell skala så tycker jag inte att det är ett klockrent exempel när man diskuterar mer exotisk och oförutsedd skada.