Inlägg

Inlägg som bwoy har skrivit i forumet
Av bwoy

Är det kortet utan fläkt du har? Med en fin röd fläns på?

Av bwoy

Hmm, det fanns nån bra sida med bios för P5B förr tror jag, var är den? Asus servrar är jävligt instabila och långsamma...

Jag har version 0711 nu iaf. Ser att 0910 har "11.Revise CPU temperature calculation algorithm for PECI". Får väl se om det blir nån skillnad!

--

Okej, nu har jag uppdaterat till 0910, ville inte ta den senaste från deras hemsida eftersom det inte går att nedgradera sen.

TAT skiftar mellan 21/21 och 22/22, med bara IE och MSN igång.

Kör Orthos nu med det översta valet (Stress CPU), max workload i TAT, det laggar som fan nu, men TAT når aldrig 38/38. Den pendlar mellan 36 och 37. Speedfan säger att CPU'n är 38-40 grader.

Ere fel på nån sensor tror ni. eller har jag sån tur att jag fått en plan IHS (eller vad det är) och att jag smetade på lagom med kylpasta?

För de som inte läst tråden, jag har chassit helt öppet, men fläktarna är monterade och igång.

Av bwoy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gambit_2K
Jag ar svårt att tro att du idlar i samma temp som det är i den omliggande luften. Jag tror nog att din tempsensor visar ganska fel eller så är det fel på TAT, annars har du temperaturer man har svårt att få med vattenkylning. Testa flasha det nyaste bioset till moderkortet och se om du får samma värden då.

Alright, ska prova med nytt bios då...
Återkommer strax, hoppas jag. Hatar att flasha bios

Notera att jag inte har överklockat eller nåt. Jag har inte gjort en enda inställning i bios vad beträffar cpu'n, den kanske är undervoltad?

Av bwoy

Hur påverkas temperatur av öppet chassi?

Har nu nästan byggt klart datorn i signaturen, men har lite smågrejer kvar innan jag kan slå på chassiväggarna.

Är dock mycket nyfiken på hur temperaturerna påverkas av att det står helt öppet! Det är 21 grader i lägenheten, TAT informerar mig om att jag idlar i 21-22 grader och max load på 34-35 grader.

Kan jag tolka det här som att jag iallafall smetade på OK mängd as5 och att kylaren har bra kontakt, eller kan allt skita sig när jag slår igen?

Har bara noctuas 1200rpm fläktar, en bakom kylaren, en på kylaren och en i fronten (samt en mellan agg och diskar men det kvittar väl).

Jag veeeet att jag kan prova själv och se efter, men det är ett dygn dit tills jag kan montera klart allt, och jag är så nyfiken!

Av bwoy

Vet inte vad du är ute efter riktigt, men till Winamp finns en plugin som heter Geiss. Om man konfigurerar den litegrann så blir den sjysst i fullskärm. Som en resa hehe. Finns säkert andra bättre nuförtiden, var längesen jag provade geiss.

Av bwoy

Drog du på AS5 på nord&sydbrygga på P5W/P5B?

Läste nån överklockningsguide där dom rekommenderade att man bytte ut pastan på nord&sydbryggan om man överklockar. Ska hämta ut grejer till nya datorn imorron, och sitter o planerar bygget i skallen nu. Känns så himla pilligt/trist att börja med att byta ut pastan när man bara ville pela ihop allt annat... så, hur gjorde du? Är det värt besväret?

Av bwoy

Frågar du mig, så borde du få byta. Men vad jag tycker och vad butikerna i sig tycker, det är ibland helt skilda saker, det har jag fått uppleva...

Av bwoy

Jag gillar den här personliga servicen vi får på Sweclockers!

Av bwoy

Usch vad alla är negativa här

Men jag har en liten fundering till datorbutiken-killen nu faktiskt. Jag har lagt och betalt en order på en trevlig dator, och nu har dom flesta grejerna kommit in i lager - men det preliminära datumet på Wacom Graphire 4 flyttas fram ett datum varje dag, om jag inte är ute och cyklar helt? Vad exakt är det som gör att ett leveransdatum flyttas fram en dag, varje dag? Rent spontant så känns det som en konstig grej att göra, men det kanske finns nån vettig förklaring

Av bwoy

Kan inte hjälpa dig med detta. Men om du skulle komma på att du kanske vill skriva ut papper och fotografier dessutom, så kan jag rekommendera Canon Pixma iP5300. Jag provade skriva ut på några skivor och jäklar vad snabbt det gick, det var extremt smidigt!

Av bwoy

Vad händer om en disk rasar i en jbod-array egentligen? Och, fyller den en hårddisk först, och fortsätter sen på den andra? Vad händer när en disk blir full, kan en fil delas mellan hårddiskarna, eller hamnar hela filen på den tomma disken?

Och en till fråga, om jag tar en disk ur en jbod-array och kopplar in som vanlig disk på vilken kontroller som helst, kommer jag åt datan då?

Av bwoy

Jag klockar för att få ut max prestanda jag med, roligt vet jag inte om jag tycker det är dock

Av bwoy

Jag vill också veta om man kan slipstreama dessa! Woho!

Av bwoy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bogey
Med tanke på att på att Noctuan bara är att beställa från Komplett, och man har den i brevlådan på 2 dagar.

Så innebär det att DU hade fel.

Haha, barnrumpa deluxe!

Av bwoy

Lycka till

Av bwoy

Jag skulle ha fått stå för frakten tillbaks, samt ev frakt tillbaks till mig om dom inte godkände varans skick, samt få betala frakten för de nya varorna jag ville byta till (dom har fri frakt egentligen). Helt förståeligt, men i slutänden blev det bättre att sälja det begagnat vilket jag nu gjort, och jag gick inte back många kronor på det.

Av bwoy

Haha, nördigaste tråden hittills på sweclockers?

Av bwoy

Jag ska också öppna en website och sälja nycklar jag skapar i keygenerators

Av bwoy

Retur av vara. Nyskick ett krav.

Tjena!

Tänker inte börja med att berätta vilken webshop jag syftar på, dom ska få en chans att acceptera min retur.

Jag beställde ett ljudkort, ett E-mu 0404 USB. Leveransen gick snabbt, men det visade sig sedan att kortet är oanvändbart för mig då den saknar stöd för ASIO och WDM samtidigt - jag vill kunna spela musik i Winamp och ta ut ackorden i ASIO-applikationer. Stöd för samtidig ASIO och WDM har de flesta av E-mu's kort, mig veterligen, men här skiljer sig då 0404 USB.

Jag ringer upp butiken, och det låter positivt. Tänkvärt här är att jag inte ens vill ha pengarna tillbaka, jag vill byta till två andra produkter från samma affär - t o m dyrare slutpris än från början. Nå, han påstår att deras system är nere för uppdatering så han ber mig skicka ett mail.

Jag får en dag senare svar på emailet med diverse information om WDM/ASIO, och sedan information om hur returen skall gå till, och vad som krävs för att den ska godkännas.

Produkten måste vara i nyskick.

Och det låter faktiskt helt förståeligt, dom kan ju inte acceptera att jag skickar tillbaks grejerna i en gammal sopsäck. Men nu till funderingen - han nämner specifikt att det inte får förekomma några "sönderslitna påsar". Kruxet är bara det att det här kortets USB-kabel levereras i en sluten plastpåse, utan ziplock. Det enda sättet att få ut USB-kabeln är just att slita/klippa upp påsen.

Alltså... jag är inte särskilt haj på konsumenträtt men jag är ganska övertygad om att större andelen av etablerade webshoppar inte skulle bry sig om detta. Eller är jag ute och cyklar?

Det ser faktiskt ut som jag får sälja det här kortet begagnat nu. Ska dock ringa konsumentvägledningen imorron och se vad dom säger.

Jag hatar företag som inte kan ta det där extra lilla steget för att behålla en kund, och åtminstone -försöka- hålla denne nöjd.

Av bwoy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av noneedforaname
Jag har precis beställt den nya modellen från shg.biz för en billig penning. 385 kr är ett schyst pris, och det känns lite skönt att slippa såga i den för att den ska passa mitt P5B Deluxe.

Öhh hmm, rätta mig om jag har fel, men shg säljer väl rev.B fortfarande? Och den passar som sagt inte särskilt bra?