Inlägg

Inlägg som Tandborste har skrivit i forumet
Av Tandborste

Var gömmer du stolen?

Av Tandborste

Stämmer bra det! Se bara till att gamla nätaggregatet är strömlöst först - stäng av datorn, dra ut nätsladden och vika på on/off knappen på baksidan några gånger sen äre bara att koppla ur det gamla och koppla in det nya.

Av Tandborste

Vad gör man på telefonen när den ligger ner som kräver inloggning?
Aja struntsamma egentligen, va lite off topic.

Har haft på sidan inbyggt i Power knappen (Sony Z5, XZ) och tyckte det va det enda som dög. Nu har haft min S9+ som har på baksidan och trodde att det skulle bli sjukt irreterande men vande mig fort med det och tycker nu att det är sjukt najs.
Båda Sony lurarna och S9an låser upp sjukt snabbt och gillar båda placeringarna lika mycket! Enda gången baksidan är en nackdel är när mobilen sitter i hållaren i bilen, då föredrar jag sidan.

Av Tandborste

Så länge du inte satt igång datorn så är det ingen fara, bara att göra rent och börja om.

Ta en topps eller flera (kaffefilter funkar fint det med!) och doppa i T-Röd och gör rent. Är vad jag brukar göra för att göra rent från kylpasta. Gör rent både processor, kylare och överallt där det runnit över.

Dubbelkolla så att ingen pasta har runnit ner i sockeln - va mycket försiktig så du inte böjer några pins om du ska göra rent där. Kolla även på undersidan av processorn.

Sen sätt på ny kylpasta och det räcker med en klutt stor som ett riskorn eller två.

Edit, ser bilden nu.
Börja med kaffefilter med lite T-röd för att värsta. Fortsätt sen med Topps och T-röd och fortsätt tills du fått bort allt.

Av Tandborste

Vattenkylare är inte fläktlösa, sitter en eller flera fläktar på radiatorn. Men själv hade jag hellre tagit en rejäl luftkylare än en AIO Vattenkylare.

Själv hade jag denna ett tag, https://www.inet.se/produkt/5320174/arctic-cooling-freezer-33
Kylde en överklockad i7 3770k utan problem, och tyst! Finns en variant med två fläktar för en femma mer såg jag nu.
Annars om du vill slå på stort, Noctua D15 gör dig inte besviken! Se till att den får plats i chassiet och att minnena får plats under. Annars finns det en variant av D15 som har bättre minnes kompatibelitet.

Av Tandborste

Å här sitter jag å klappar mig själv på axeln för att jag fräser kanaler under mitt skrivbord för alla kablar, slipar å betsar, lackar etc och tycker det är najs. Men det här, jävlar! Sjukt imponerad! Otroligt vackert hantverk!
12 av 10 toasters!

Av Tandborste

Körde med EK's blod röda vätska (föregångaren till cryo fuel) I min förra rigg och körde med samma vätska i lite mer än två år utan att byta. Blocken va lite lätt färgade men gick bort av att bara skölja av dom med vatten (och sen sköljde av igen med t-röd och destillerat vatten).
Och hade en liten del av en slang av sämre sort som hade blivit lite grumlig i materialet men resten av riggen hade slang av bättre kvalitet som inte alls hade samma problem. I övrigt mycket nöjd!
Tänker mig att Cryfuel borde inte vara sämre.

Håll bara samma dimensioner på slang/rör och fittings så är det grönt.

Körde själv med en DDC pump, för det va det enda som fick plats, och va nöjd med en. Både DDC och D5 säljs rebrandade från en tillverkare, så alla ska fungera likvärdigt. Däremot kan vissa ha Pwm för automatisk eller mjukvarustyrd styrning medans andra har manuell styrning - hade rekommenderat pwm.
DDC pumpen kyls av loopen och vissa påstår att pumpen kan värma upp vattnet - vilket förvisso är sant - men det är helt försumbart i sammanhanget när det är CPU och GPU I loopen..

Av Tandborste

Har kört med Tele2 unlimited med extra datakort i routern (simkortet satt i routern) och körde en auto sms app i telefonen som automatiskt skickar mess till Tele2 när jag fick sms om att det är dags för påfyllning. Men att tänka på, det är ju 20gb per dag innan första påfyllningen och sen fylls det på 5gb (har jag för mig det va) per gång. Funkade ypperligt för mig, pingen tänkte jag inte på men gick galant att spela på.

Av Tandborste

Har väldigt dålig koll på VGA kablar men en tanke som slår mig är ifall det är en ström kabel som använder sig av VGA kontakten? Antar att reläboxen är för strömbrytare?

Av Tandborste

Ca 1,5TB SSD lagring I main datorn, främst för spel och temporär lagring.
På HTPC/Server så är det ca 16TB lagring. Mycket film, serier och musik. En del RAW fotografier och GoPro klipp samt backuper. Lagringen börjar krympa I servern och bör utökas..

Av Tandborste

Beror helt och hållet på vad jag sysslar med, alternerar mellan höger och vänster hand hejvilt beroende på vad respektive hand håller på med och räknar även in vars jag ställde koppen sist..

Av Tandborste

Vad är det för butik som inte kan ta tillbaka den och skicka rätt dator? Vad står det på följededeln?

Av Tandborste
Skrivet av anon159643:

Rockstar Games, byt ut de 2 första bokstäverna och få lite mer barnförbjudna spel.

Funkar lika fint att byta ut den första bokstaven för lite mer fallos centrerade spel

Av Tandborste
Skrivet av IQTRM:

Gamla? *tittar på den gamla trotjänaren* jo P180 håller fortfarande.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av The Kristoffer:

Min main PC är i ett p180. 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Helt underbart chassi! Helt klart min favorit genom tiderna, samt mitt första med det mesta i datorbyggarkarriären - första bygget, första moddningen, första lanet. Hade inte plastclipsen på sidopanelerna på både mitt P180 och P182 så hade jag haft kvar båda 😁

Av Tandborste
Skrivet av Dance:

"Phanteks Evolv X är ett miditowerchassi med yttermåtten 240 × 520 × 520 samt en vikt på beskedliga 15 kg"

15kg utan komponenter, inget chassi man släpar med sig till LAN precis.

Påminner lite om gamla hederliga Antec P180/P182.. Hehe tider det!

Av Tandborste

Att inte våga rösta på vad man vill rösta på bara för att personer i lokalen kan se vilken/vilka lapp/lappar man tar är ju sjukt fjantigt. Ta en av varje och en blank så är problemet löst - fattar inte varför man ska göra det så jävla svårt för sig och bry sig om vad andra kan tycka och tänka. Stå för vad du röstar på istället.

Av Tandborste

Samsung Dex?

Av Tandborste
Skrivet av Jcswe:

Japp låter Astro vara haha. Om det blir ljud kort så satsar jag på ett externt, kan du rekommendera nått? Tittar själv på Asus u7 mkII

Skrivet av Jcswe:

kanon, pluggar du in dina sennheiser i moderkortet eller externt ljudkort?

Skickades från m.sweclockers.com

Kör ett internt gammalt åbäcke, Asus Xonar D2X. Har ingen erfarenhet av externa mer än MixAmpen till Astro lurarna så kan tyvärr inte hjälpa dig mer än så..

Av Tandborste

Eftersom jag kört med både Astro A40 med MixAmp och Game One (öppen variant av Zero, vad jag förstått) så var jag mycket mer nöjd med Sennheiser lurarna än med Astro. Kör ett Asus Xonar D2X och det fungerar fin fint utan problem.
Astro lurarna gick sönder efter ca en månad, micen började spöka - tog då ett par Game One istället och har inte ångrat mig en sekund!

Av Tandborste

Att betänka är ju att det är väldigt varmt i Sverige för tillfället, vilket gör att datorn blir varmare utan att den gör något speciellt. Hemma i min lägenhet så är det säkert 10c varmare än normalt..