Efter slutpresentationen i mitten av november stod projektledarna från Webhallen, Captech och SweClockers inför ett antal svåra val. De tre bästa bidragen skulle väljas ut för fortsatt utveckling – ingen enkel uppgift med tanke på den genomgående höga nivån på studenternas arbeten. Finalisterna är:

Breaking the Box av Christian Högstedt

För att ha lyckats kombinera ett estetiskt tilltalande yttre med en nyskapande interiör där nyckelfunktioner är en innovativ hårddiskmontering samt bra lösningar för kabeldragning.

Läs mer.

Chassi av Jennifer Hiller

För att ha genomfört små estetiska och tekniska förändringar för att skapa ett unikt och användarvänligt chassi med goda produktionsmöjligheter.

Läs mer.

Align av Emil Håkansson

För att ha lyckats med en total omstrukturering av komponenterna i den klassiska datorlådan, med mål att kontrollera luftflöde och erbjuda lätt tillgång till alla viktiga delar.

Läs mer.

Nästa steg är att de kvarvarande deltagarna får möjlighet att finslipa designen innan den skickas iväg till prototyptillverkning. Tanken är att prototyperna ska vara fullt funktionsdugliga och därmed kunna testas under realistiska förhållanden. Därefter utses den slutgiltiga vinnaren som mycket väl kan komma att serietillverkas.