Office 2010 är tänkt att lanseras i juni och kommer i sex olika versioner där samtliga stöder en adressrymd på 64 bitar. En annan nyhet är en gratis reklamfinansierad version med vissa begränsningar, exakt vad för begränsningar det rör sig om är i dagsläget oklart. Prissättningen ska enligt uppgift vara samma som för äldre versioner av Office.

Till skillnad från den öppna betan är det bara ett fåtal utvalda som får tillgång till den första Release Candidate av Office 2010. Det är dock inte omöjligt att en Release Candidate 2 släpps för en bredare publik innan den slutgiltiga versionen lanseras i juni.

Microsoft made a release candidate available to members in the Technology Adoption Program (TAP). This is one of Microsoft's planned milestones in the engineering process; however they do not have plans to make this new code set available broadly.

Köpsuget efter den nya versionen väntas dock bli måttligt då många är nöjda med Office 2007 och inte ser en uppgradering som motiverad. De flesta implementeringar av den nya programsviten kommer troligast att ske tillsammans med 64-bitarsversioner av Windows 7.

Källa: Dailytech.