Cougar är ett varumärke från HEC/Compucase som används för påkostade produkter riktade till entusiastmarknaden. I sortimentet återfinns främst nätdelar i alla former.

Bland dessa glänser nylanserade Cougar GX-serien allra mest. De påkostade nätdelarna finns i kapaciteter mellan 600 och 1000 W och är certifierade med 80 Plus Gold som innebär upp till 93 procents verkningsgrad. Andra finesser är japanska kondensatorer (105 °C), 140 mm-fläkt, DC-till-DC omvandling och modulära kablar.

Cougar passar även på att slänga in en brasklapp till den aldrig sinande debatten om för kraftfulla nätdelar. På mässan demonstreras ett inte allt för ovanligt datorsystem som enligt tillverkaren kan dra upp till 750 W. Specifikationerna är en överklockad Intel Core i5 tillsammans med två Geforce GTX 260 i SLI.

Som ett extra lockbete för passerande mässbesökare passar Cougar på att visa upp moddade datorer, givetvis med företagets produkter under skalet. Först och främst handlar det om en stationär modell baserad på datorlådan Cougar Super-Tower 98R9 med detaljer från en duschkabin (!). Tyvärr missade SweClockers att anteckna namnet på skaparen, men skapelserna fastnade turligt nog på bild.

Gott om belysning och ett komplett vattenkylningssystem står på menyn, allt färgsatt i temariktiga färger.

I den vänstra sidoplåten har moddaren integrerat en LCD-skärm där bakbelysningen plockats bort. Detta ger en effektfull transparens som visar datorns innandöme bakom Windows vanliga skrivbordsbild.

Den stationära datorn ackompanjeras av en bärbar modell med specialbyggt chassi. Här handlar det om borstat stål, som utöver en mycket snygg finish knuffar upp vikten till häftiga 10 kg.

SweClockers fortsätter att spatsera på Cebit 2010. Håll utkik efter fler rapporter från världens största datormässa.