Gigabyte G1.Sniper 2 är det senaste tillskottet i moderkortsserien Killer, som nu tar klivet till Intel LGA 1155. Med svart kretskort, gröna detaljer och iögonfallande kylflänsar som liknar vapendelar har den taiwanesiska tillverkaren återigen siktet inställt på den lukrativa gamingmarknaden.

Det nya moderkortet bygger på styrkretsen Intel Z68 och kan därmed hantera processorer som bygger på arkitekturen Sandy Bridge. Dessutom förbereder Gigabyte inför kommande Ivy Bridge genom att ge stöd för PCI Express 3.0, vilket dubblerar bandbredden till 1 GB/s per datakanal.

I specifikationerna syns två PCI Express x16 (2.0/3.0) med stöd för både Crossfire och SLI, två PCI Express 2.0 x1, två PCI samt plats för fyra DDR3-minnen i upp till 2 133 MHz (max. 32 GB). Det finns även fyra USB 3.0, upp till 14 st. USB 2.0, två SATA 6,0 Gbps och fyra SATA 3,0 Gbps. Gigabyte lägger även till en HDMI-anslutning för processorns integrerade grafikdel.

För att göra skäl för namnet tillkommer även påkostat ljud och nätverk. Precis som för övriga modeller i Killer-serien används ljudkretsen Creative X-Fi CA20K2 som klarar Dolby Digital Live och DTS Connect. Bigfoot Killer E2100 står för nätverksanslutning i 10/100/1000 Mbps.

Fler detaljer är grafikvirtualisering med Lucid Logix Virtu, Gigabyte Touch BIOS och en mängd överklockningsrelaterade finesser, bland annat Easy Tune med knapp på I/O-plåten. Gigabyte G1.Sniper 2 ska finnas ute på marknaden i slutet av augusti. Några prisuppgifter är ännu inte kända.