Israeliska Lucid Logix fortsätter att satsa på annorlunda lösningar relaterade till grafik. Efter ett ljummet mottagande för tekniken Hydra ligger fokus främst på mjukvaran Virtu, vilken bland annat samarbetar med Intels styrkretsar i Z68-familjen.

Med Virtu Universal MVP och nya funktionen Hyperformance breddar företaget programsviten ytterligare. I korthet handlar det om teknik för att känna av vad grafikkortet ska rendera, för att sedan kasta bort information som anses vara överflödig. Resultatet blir mindre arbete för grafikprocessorn, vilket enligt Lucid Logix ger både högre bildfrekvens och "bättre respons" vid spelande.

Tekniken fungerar enligt uppgift med både Intel och AMD i D- eller I-läge, det vill säga med både externt och integrerat grafikkort som primär enhet. Hyperformance jobbar dessutom i tandem med Virtual Vsync, Lucid Logix teknik för att motverka artefakter med vertikal synkronisering inaktiverad.

Om Virtu Universal MVP blir "tredje gången gillt" för Lucid Logix återstår dock att se. När tekniken med tillhörande mjukvara letar sig ut till konsumenter och om någon speciell hårdvara krävs är i dagsläget oklart.

Källa: Anandtech.