I mitten av september tillkännagav OCZ att grundaren och tillika vd:n Ryan Petersen lämnar bolaget och tillfälligt ersätts av marknadschefen Alex Mei, dock utan att ange skälet till avgången. Rykten gör gällande att Petersen tvingades bort i samband med att fusionen med Seagate gick i stöpet, enligt uppgift efter att han villkorat en plats i ledningen – ett krav som inte uppskattades av motparten.

Nu meddelar OCZ att bolaget missat att ta med utgifter i de senaste prognoserna och att detta kommer att leda till betydande förluster under nästkommande kvartal. Omsättningen skrivs ned från uppskattade 110 miljoner dollar till 78,5 miljoner dollar, detta efter kostnader för olika rabatt- och "pengar tillbaka"-kampanjer inte togs med i den ursprungliga beräkningen.

We will overcome some near term tactical challenges, and we will focus relentlessly on increased value to both our investors and customers. We have an amazing opportunity in front of us and we will take full advantage of our position, products and people to be successful.

För att få rätsida på bolaget tillsätts nu Ralph Schmitt från PLX Technology som ny vd. Detta lugnade dock inte marknaden och OCZ:s aktie störtdök med över 40 procent under onsdagens handel. Schmidtt är dock optimistisk för framtiden och menar att OCZ nu ska "dra full nytta av positionen, produkterna och personalen" för vända på skutan och åter gå med vinst.

Källa: OCZ, The Inquirer.