För ungefär en månad sedan framkom det att OCZ slarvat med bokföringen och missat att redovisa utgifter. Omsättningen skrivs ned från uppskattade 110 miljoner till 78,5 miljoner dollar, detta eftersom kostnader för olika rabattprogram inte togs med i den ursprungliga beräkningen. Nu genomförs omfattande åtgärder för att effektivisera bolaget och förbättra lönsamheten, det skriver OCZ:s vd Ralph Schmitt i ett pressmeddelande.

We have already taken aggressive steps to address some short-term tactical challenges and have begun streamlining the organization to help ensure that OCZ will be in the best position moving forward to address the fast growing consumer and enterprise SSD markets.

På produktsidan väljer OCZ att fasa ut 150 artiklar och varianter av dessa. Det inkluderar att skära bort 80 procent av budgetmodellerna och på konsumentmarknaden fokusera på mellanklass och prestandasegmenten, därtill produkter för OEM- och företagslösningar.

Dessutom kommer den globala personalstyrkan att minskas med 28 procent. Denna siffra inkluderar inte produktionsarbetare. Vid OCZ:s produktionsanläggning i Taiwan handlar det istället om hela 32 procent av personalen som nu får gå. Samtidigt minskas lagernivåerna för att frigöra kapital för verksamheten.